Skocz do zawartości

Interwencja I.10.4 Inwestycje przyczyniające się do ochrony środowiska i klimatu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, XTRO napisał(a):

Bydło tyle pkt dało ? 

Ja na 16k 

Za bydło mam 2p. Było na pograniczu z 4p ale wolałem w dół naciągnąć.

Godzinę temu, XTRO napisał(a):

Bydło tyle pkt dało ? 

Ja na 16k 

Za bydło mam 2p. Było na pograniczu z 4p ale wolałem w dół naciągnąć.

Opublikowano

26 pkt i 2xxx miejsce, czyli łapie się odrazu, przyszły poprawki i są uwagi co do zestawu uprawowo siewnego,bo musi być z nawożenie wgłębnym i tu moje pytanie jak to obejśc bo w żaden sposób mi to nie pasuje

Opublikowano

Ja już dawno złożyłem poprawkę i właśnie dostałem odmowę przez zbiornik na wodę... Doradca mówił ze powinno sie to z czasem wyjaśnić co z tymi zbiornikami i nie miałem pozwolenia na budowę na ten zbiornik w momencie składania poprawki.

Pozamiatanie czy jeszcze jest szansa to odkręcić ? 

Przecież doradca powinien wywalić ten zbiornik w korekcie a on go zostawił myśląc ze bedzie jeszcze jedna poprawka 

Odpowiedź stwierdzono ze nie dołączono :

1 Pozwolenia na budowe lub zgłoszenia zamiaru wykonania robót budowlanych wraz z informacją, iż wlaściwy organ nie wniósl sprzeciwu wobec budowy zbiornika do retenciji wody, a w przypadku, gdy planowana inwestycja nie wymaga ani pozwolenia, ani gloszenia zamiaru wykonania robót budowlanych - stosownej informacji od wlaściwego organu tj. od Starostwa Powiatowego.
Planu rozmieszczenia na terenie gospodarstwa rolnego budynków i budowli wraz z oznaczeniem miejsca -2.
usytuowania zbiornika do retencji wody i polączenia z systemem orynnowania dachu/ów. Biorąc pod uwage powyższe, należy stwierdzić, iź mimo wezwania do uzupelnienia brakow formalnych Wnioskodawca nie dostarczyl W terminie prawidlowo i rzetelnie wypetnionej dokumentacj umożliwiajacej przyznanie wnioskowanej pomocy.

Opublikowano
robi57362 napisał:

26 pkt i 2xxx miejsce, czyli łapie się odrazu, przyszły poprawki i są uwagi co do zestawu uprawowo siewnego,bo musi być z nawożenie wgłębnym i tu moje pytanie jak to obejśc bo w żaden sposób mi to nie pasuje

Mialeś z nawożeniem w ofercie czy miałeś zgłoszone jako do siewu bezpośredniego i w mulcz?

Opublikowano

pawelol111 napisał:

robi57362 napisał:

Mialeś z nawożeniem w ofercie czy miałeś zgłoszone jako do siewu bezpośredniego i w mulcz?

nie pamiętam dokładnie ale ani jedno ani drugie,byl wpisany agregat uprawowo siewny 3m z redlicami talerzowym, co niby latało by się na to drugie,jutro dzwonie do doradcy niech coś działa, choć znając jego zangarzowanie to będzie chciał wpisać to co napisali w zaleceniach poprawki

Opublikowano
3 godziny temu, tropt napisał(a):

Ja już dawno złożyłem poprawkę i właśnie dostałem odmowę przez zbiornik na wodę... Doradca mówił ze powinno sie to z czasem wyjaśnić co z tymi zbiornikami i nie miałem pozwolenia na budowę na ten zbiornik w momencie składania poprawki.

Pozamiatanie czy jeszcze jest szansa to odkręcić ? 

Przecież doradca powinien wywalić ten zbiornik w korekcie a on go zostawił myśląc ze bedzie jeszcze jedna poprawka 

Odpowiedź stwierdzono ze nie dołączono :

1 Pozwolenia na budowe lub zgłoszenia zamiaru wykonania robót budowlanych wraz z informacją, iż wlaściwy organ nie wniósl sprzeciwu wobec budowy zbiornika do retenciji wody, a w przypadku, gdy planowana inwestycja nie wymaga ani pozwolenia, ani gloszenia zamiaru wykonania robót budowlanych - stosownej informacji od wlaściwego organu tj. od Starostwa Powiatowego.
Planu rozmieszczenia na terenie gospodarstwa rolnego budynków i budowli wraz z oznaczeniem miejsca -2.
usytuowania zbiornika do retencji wody i polączenia z systemem orynnowania dachu/ów. Biorąc pod uwage powyższe, należy stwierdzić, iź mimo wezwania do uzupelnienia brakow formalnych Wnioskodawca nie dostarczyl W terminie prawidlowo i rzetelnie wypetnionej dokumentacj umożliwiajacej przyznanie wnioskowanej pomocy.

Przysłali ci decyzję informującą o odmowie przyznania pomocy czy ze względu na brak uzupełnień odnośnie zbiornika tylko utraciłeś punkty i spadłeś niżej w kolejności przyznania pomocy?

Opublikowano
Godzinę temu, full_divix napisał(a):

Przysłali ci decyzję informującą o odmowie przyznania pomocy czy ze względu na brak uzupełnień odnośnie zbiornika tylko utraciłeś punkty i spadłeś niżej w kolejności przyznania pomocy?

Ze względu na brak uzupełnień, miałem 26 punktów - całą resztę poprawek złożyłem.

Te poprawki przyszły mi na początku jak zaczęli je wysyłać, na zrobienie zgłoszenia nie bylo czasu, doradca nie powiedział mi ze bedzie niezbędne i kiepsko to wyszło 

Opublikowano
26 minut temu, tropt napisał(a):

Ze względu na brak uzupełnień, miałem 26 punktów - całą resztę poprawek złożyłem.

Te poprawki przyszły mi na początku jak zaczęli je wysyłać, na zrobienie zgłoszenia nie bylo czasu, doradca nie powiedział mi ze bedzie niezbędne i kiepsko to wyszło 

Czyli całkowicie odmówili udzielenia pomocy?

Opublikowano
3 minuty temu, tropt napisał(a):

Niestety tak, o taki błąd którego nie dali wyprostować drugimi poprawkami...

Kurczę, współczuję. 26pkt, niby za***iście ponieważ w pierwszej turze wniosek rozpatrywany a w rzeczywistości okazały się przysłowiowo gwoździem do trumny. Dziwne podejście sprawdzającego wniosek. 

Opublikowano
10 godzin temu, tropt napisał(a):

Niestety tak, o taki błąd którego nie dali wyprostować drugimi poprawkami...

Dziwne bo teraz zbiornik niby na zgłoszenie 🤔, w takiej sytuacji powinna być cofnięta poprzednia decyzja.

Opublikowano
Godzinę temu, Sadek napisał(a):

Dziwne bo teraz zbiornik niby na zgłoszenie 🤔, w takiej sytuacji powinna być cofnięta poprzednia decyzja.

Na zgłoszenie, niestety kolega podczas poprawek, nie miał uprawomocnionego zgłoszenia w starostwie i nie mógł dołączyć. Dziwne to jest to , że mu uwalił wniosek,zamiast odjąć pkt za zbiornik i przesunąć na liście oczekujących.

42 minuty temu, jacek1296 napisał(a):

Od kiedy?

Co najmniej od 10 czerwca, składałem.

Opublikowano
1 godzinę temu, jacek1296 napisał(a):

Od kiedy?

Zależy od Starostwa i pojemności zbiornika.

A co do zgłoszenia, przy uzupełnieniach formalnych wystarczające było złożenie kopii zgłoszenia, a przy poprawkach merytorycznych dołączenie dowodu na "brak uwag" ze strony starostwa.

Opublikowano
2 godziny temu, full_divix napisał(a):

Na zgłoszenie, niestety kolega podczas poprawek, nie miał uprawomocnionego zgłoszenia w starostwie i nie mógł dołączyć. Dziwne to jest to , że mu uwalił wniosek,zamiast odjąć pkt za zbiornik i przesunąć na liście oczekujących.

Co najmniej od 10 czerwca, składałem.

Niech się odwołuje. 

• Like 1
  • Thanks 1