Skocz do zawartości

Interwencja I.10.4 Inwestycje przyczyniające się do ochrony środowiska i klimatu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, asus921 napisał(a):

@fogbuse70 Czyli za rok 23, czy wezma djp za 24 jakos zaliczkowo do przodu... ? W 23 nie mialem wcale bydla na siebie i wolalbym nie wiazac sie na 5 lat dla 2 punktow za produkcje zwierzaca.

Wedlug tej firmy co Celownik wstawial u gory, to DJP za 24 rok, bo umowa bedzie podpisywana w 25 roku, ale jakos nie byl tego pewny...

nie ma znaczenia rok podpisywania umowy 

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, masa24 napisał(a):

nie ma znaczenia rok podpisywania umowy 

Czyli mam rozumiec, ze DJP za 23 rok? Czyli mimo, ze mam bydlo na ten moment to nie zaznaczam wcale produkcji zwierzecej?

@Celownik07

Oni sie ze mna kontaktowali, ale przy malym wniosku daj sobie spokoj. 3000 netto + 3% kwoty. Tez jestem na ryczalcie jak ty, wiec trzeba raczej samemu skladac, zeby to mialo sens.

Opublikowano
Godzinę temu, asus921 napisał(a):

Czyli mam rozumiec, ze DJP za 23 rok? Czyli mimo, ze mam bydlo na ten moment to nie zaznaczam wcale produkcji zwierzecej?

@Celownik07

Oni sie ze mna kontaktowali, ale przy malym wniosku daj sobie spokoj. 3000 netto + 3% kwoty. Tez jestem na ryczalcie jak ty, wiec trzeba raczej samemu skladac, zeby to mialo sens.

przecież w ogłoszeniu jest ze nie biorą opłaty wstępnej 

jeseki nie ma pkt za produkcje zwierzęca to bydło cię nie interesuje 

Opublikowano (edytowane)

Chyba pomylilem firmy. Do mnie dzwonila PAPFU. Tam 3000 netto przy podpisaniu z nimi unowy i pozniej 2x po 1.5%.

Co do bydla, czy jest produkcja zwierzeca czy nie, to pewnie sam zaznaczam, wiec to nic mi nie mowi. Zadzwonie do agencji w wolnej chwili.

Edytowane przez asus921
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, asus921 napisał(a):

3000 netto + 3% kwoty.

.

Godzinę temu, asus921 napisał(a):

Zadzwonie do agencji w wolnej chwili.

masz i daj tym kobiecinom spokojnie pić kawe.

23455.JPG

Edytowane przez Celownik07
nie ta firma
Opublikowano (edytowane)

Jak punkty za maszyne daja to pewnie nie bardzo wyjdzie .

Pytanie.  Czy prawda to że składając w grupie np. 3 rolników, jedna z maszyn jaką chcemy to opryskiwacz ciągany, lecz jeden z kolegów brał na prow 2 lata temu też opryskiwacz, czy mogą odrzucić te maszynę i wniosek ? 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
5 godzin temu, asus921 napisał(a):

Chyba pomylilem firmy. Do mnie dzwonila PAPFU. Tam 3000 netto przy podpisaniu z nimi unowy i pozniej 2x po 1.5%.

Co do bydla, czy jest produkcja zwierzeca czy nie, to pewnie sam zaznaczam, wiec to nic mi nie mowi. Zadzwonie do agencji w wolnej chwili.

Poważnie tyle zapłacisz?

Opublikowano

Jak to jest z wymogiem przy wzięciu  maszyny na tuzy? Czy trzeba utrzymać 85% tuzów przez 5 lat? Czy może trzeba utrzymać w 100% to co jest? A może nie ma wymogu i można zlikwidować? :D

Opublikowano

Jak by się udało spiąć finansowo:

1. Jakiś najtańszy program (poz31) 2p jaki???

2. Dwutarczowy rozsiewacz / rozsiewacz wapna 4p

3. Opryskiwacz 4p

4. Naziemny zbiornik 2m3 4p

5. Brona talerzowa / wał posiewny / głębosz 6p

6. Glebogryzarka 6p

7. Myjka ciśnieniowa 0p

Suma: 26p

Przejdzie? 

Opublikowano
13 minut temu, agrarmrc napisał(a):

Jak by się udało spiąć finansowo:

1. Jakiś najtańszy program (poz31) 2p jaki???

2. Dwutarczowy rozsiewacz / rozsiewacz wapna 4p

3. Opryskiwacz 4p

4. Naziemny zbiornik 2m3 4p

5. Brona talerzowa / wał posiewny / głębosz 6p

6. Glebogryzarka 6p

7. Myjka ciśnieniowa 0p

Suma: 26p

Przejdzie? 

Pkt 5 i 6 sie nie sumuja. Za to bedzie tylko 6puntkow. Do niechemicznej dorzuc jakis pielnik/chwastownik i dostaniesz extra 2punkty ( do opryskowacza 4punkty) czyli za ochrone 6punktow. 

• Like 1
Opublikowano

Ja mam tak: Produkcja zwierzęca do 60 Djp 2 punkty 

Nawigacja 2 punkty

Rozrzutnik 4 punkty 

Zbiornik podziemny na deszczówkę 4 punkty 

Chwastownik 6 punktów 

Brona talerzowa 6 punktów 

Razem wychodzi 24 dobrze

Dobrze liczę czy jakiś błąd ? I pytanie jak wyciągnąć więcej punktów ?