Skocz do zawartości

Interwencja I.10.4 Inwestycje przyczyniające się do ochrony środowiska i klimatu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
50 minut temu, PolishLandwirt napisał(a):

U mnie czwarte przesuniecie terminu załatwienia sprawy. Żałosne

U mnie to samo . 26 pkt 

Opublikowano
4 godziny temu, czareczek85 napisał(a):

W odpowiedzi na Pana pytanie z dnia 15.07.2025 r., „ile miejsc dzieli mnie w rankingu od miejsca gwarantującego wsparcie”, uprzejmie informuję co następuje: Na dzień 15.07.2025 r. Pana wniosek złożony w ramach interwencji I.10.4 - Inwestycje przyczyniające się do ochrony środowiska i klimatu, znak sprawy: BWI*******467.2024, od ostatniego, dla którego zarezerwowano środki finansowe oddzielają 2824 wnioski.

Gdzie z takim pytaniem trzeba się udać? 

Opublikowano

dzień 15.07.2025 r. Pana wniosek złożony w ramach interwencji I.10.4 - Inwestycje przyczyniające się do ochrony środowiska i klimatu, znak sprawy ********* od ostatniego, dla którego zarezerwowano środki finansowe oddzielają 9758 wnioski.

20 pkt 😂

Opublikowano
3 godziny temu, Lokoloko napisał(a):

Gdzie z takim pytaniem trzeba się udać? 

piszesz w epuapie(korespondencji dotyczącej wniosku) zapytanie  i Ci odpisują za dzień lub dwa tak jak napisałem u mnie 23 punkty i jestem 3tyś wniosków po za limitem, Walnie muszą dołożyć

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, melon10641 napisał(a):

Ja mam 25.6 i przyszły poprawki tylko nie otwierałem 

Skąd ci się setne wzięły ? 

Edytowane przez sad95
Opublikowano
19 godzin temu, melon10641 napisał(a):

A to już pisałem wcześniej, grupa i nie wszyscy w grupie mieli warzywa więc to co się zebrało dzielą na 3 

Grupa i tylko tyle punktów ? To ja sam mam 26 pkt xd 

Opublikowano

Przypomniał mi sie przypadek z dawniejszej pracy, przyjeli goscia po znajomosci z tartaku do przemysłu lotniczego. Miał przewiercić poszycie skrzydła ok 1000otworów na wymiar 4,05mm. Po skończonej pracy zadowolny woła kontrole jakości żeby odebrała pracę, kontrola mierzy mierzy i wychodzi 4,5mm każdy otwór (1000szt). Wołają gościa i pytają jakim wiertłem robił, pokazuje 4,5mm a ci mówią że miał to zrobić wiertłem 4,05mm. To on na to że przeciez to to samo XD. 

• Haha 2
Opublikowano
5 godzin temu, Celownik07 napisał(a):

Przypomniał mi sie przypadek z dawniejszej pracy, przyjeli goscia po znajomosci z tartaku do przemysłu lotniczego. Miał przewiercić poszycie skrzydła ok 1000otworów na wymiar 4,05mm. Po skończonej pracy zadowolny woła kontrole jakości żeby odebrała pracę, kontrola mierzy mierzy i wychodzi 4,5mm każdy otwór (1000szt). Wołają gościa i pytają jakim wiertłem robił, pokazuje 4,5mm a ci mówią że miał to zrobić wiertłem 4,05mm. To on na to że przeciez to to samo XD. 

I jaki był finał tej historii, wyfrunął na tym skrzydle z roboty?

Opublikowano
11 godzin temu, panmino napisał(a):

Chyba dziesiętne...

Setne setne. Melon zaokrąglił, bo pewnie mają 25,67. Albo jeszcze precyzyjniej, 25,663333333. Prawda Melon? Też Was troje w grupie i jedno miało…soczewicę ekologiczną?😁

• Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, mazurek1212 napisał(a):

I dostał ktoś jakies informacje o przyznaniu dotacji po dodaniu tej kwoty ? Bo ja mam 26 pkt i nadal cisza 

U mnie od kwietnia zero kontaktu

Opublikowano

nie wiem czy to ma wpływ ale do 31sierpnia trzeba sie rozliczać z programów PROW. Może większość siły agencji tym narazie zajete. Cały zeszły tydzień mnie babka katowała z poprawkami do RMG, bo mówi ze musi to puścić do centali już. 

Opublikowano

Pewnie tak. Innego wytłumaczenia ciężko się doszukać. Chyba zadzwonię do prowadzącego i zapytam czy wielkość maszyn już jest dobra bo trzeba zamawiać żeby na jesień już były

Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał(a):

Pewnie tak. Innego wytłumaczenia ciężko się doszukać. Chyba zadzwonię do prowadzącego i zapytam czy wielkość maszyn już jest dobra bo trzeba zamawiać żeby na jesień już były

Ja już zamówiłem 😅 A nie mam żadnych wieści 

Opublikowano

Jedną maszynę też kupiłem bo byla mi potrzebna i widziałem że przejdzie na 100%. Od wiosny już pracuje. Reszta jest dość mocno naciągnięta jeśli chodzi o wymiary i przy pierwszych poprawkach się czepneli o wielkość tych maszyn które były celowo zawyżone żeby było z czego ,,zejść”. Poprawki poszły na trochę większe maszyny niż bym docelowo chciał. 
Chociaz plug to już teraz zamówię ale trzeba będzie szukać 3+1 w obrocie bo 4 mi napewno nie dadzą. A potem papier zrobi się na 3. Znajomy na 6 ha ornego dostał 3 skibowy w obrocie. A całej ziemi miał we wniosku 13 ha :)