Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważyliście w zetorze 7211 po linii prostej od przycisku rozrusznik prawie przy pedale hamulca znajduje się jakieś wejście na piny 

IMG_20240716_215937.jpg

Dodam że wejście znajduje się od dołu pytam się dlatego że nie wiem do czego ono służy i czy ktoś zauważył że takie coś jest

Opublikowano
9 godzin temu, GABBER85 napisał:

OBD interfejs diagnostyczny, żeby odczytywać błędy i serwis robić , możliwe że od czeskiej Skody podejdzie albo z grupy VAG

4 minuty temu, akmaly napisał:

Żebyś mógł zmienić mapy silnika 

A tak na serio ktoś ma Zetora i widział takie coś, mi się zdaje że może to być wejście do elektroniki starych pras..

10 godzin temu, GABBER85 napisał:

OBD interfejs diagnostyczny, żeby odczytywać błędy i serwis robić , możliwe że od czeskiej Skody podejdzie albo z grupy VAG

Panie jakby to była diagnoza to ja bym z ciągnika 70 koni zrobił 140

😂😂😂😆😂😁😁

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Agrocobra1 napisał:

A tak na serio ktoś ma Zetora i widział takie coś, mi się zdaje że może to być wejście do elektroniki starych pras..

Tak na serio to jest to normalne gniazdo zasilające i prasę JD550 tam podłączałem. Nie jest to żadna egzotyka tylko jakiś tam standard - może trochę starszy. 11 lat temu takie gniazdo normalnie w Agromie kupiłem...

Edytowane przez wlamaj1
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, mikad napisał:

Takie gniazda były montowane w każdej sześćdziesiątce czy osiemdziesiątce więc nie wiem skąd takie zdziwienie.

Pokaż zdjęcie tej 60-tki z takim gniazdem

Edytowane przez akmaly
Opublikowano

Po komentarzach wnosze, że większość komentujących to bardzo młodzi ludzie. Krzysiu, nie tylko w siuntkach to gniazdo występowało. W c330 też. Na zdjęciu fabryczne z mojego ciapka. W owych czasach zastosowanie tego gniazda było bardzo proste. Służyło do zasilania wycieraczki w kabinie

IMG_20240717_105751_513.jpg

Opublikowano
14 minut temu, Qwazi napisał:

Po komentarzach wnosze, że większość komentujących to bardzo młodzi ludzie. Krzysiu, nie tylko w siuntkach to gniazdo występowało. W c330 też. Na zdjęciu fabryczne z mojego ciapka. W owych czasach zastosowanie tego gniazda było bardzo proste. Służyło do zasilania wycieraczki w kabinie

Aha czyli te gniazdo służy po prostu do podpięcią prasy itp

Opublikowano

To jest gniazdo zasilające 12V. Nie wiem, jaką prasa ma wtyczkę, ale jeśli pasującą to tak. Równie dobrze, korzystając z przewodów zasilających to gniazdo, można sobie je zamienić na inne, które będzie odpowiednie

• Like 1
Opublikowano
29 minut temu, Qwazi napisał:

Wiem, był odnośnik do siuntki a że akurat w niej siedzę... 🤭😅

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, GABBER85 napisał:

OBD interfejs diagnostyczny, żeby odczytywać błędy i serwis robić ,

Już w latach 50-tych ubiegłego stulecia na taką okoliczność montowano w ciągnikach i samochodach nieco inne - ale jednak gniazda elektryczne.😄

To akurat z Ursusa C325

Zrzut ekranu (230).png

A tak na serio - to złącze lampki .

Zrzut ekranu (231).png

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano
30 minut temu, andrzej78 napisał:

Już w latach 50-tych ubiegłego stulecia na taką okoliczność montowano w ciągnikach i samochodach nieco inne - ale jednak gniazda elektryczne.😄

To akurat z Ursusa C325

Zrzut ekranu (230).png

Zrzut ekranu (231).png

Taka latarka też była we Władimircu. Na długim kablu. Władka sprzedałem latarka została.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Qwazi napisał:

Po komentarzach wnosze, że większość komentujących to bardzo młodzi ludzie. 

Cóż wakacje w pełni więc chyba trzeba przywyknąć do tego typu tematów .🤨😏

Widocznie @Agrocobra1  się nudzi i nie wyjechał nigdzie na wakacje😎🌞 ,więc zakłada beznadziejne tematy 

Opublikowano
4 godziny temu, andrzej78 napisał:

To akurat z Ursusa C325

Zrzut ekranu (230).png

Zrzut ekranu (231).png

A ja się zastanawiałem, gdzie fabrycznie było montowane gniazdo lampki w C-325.

Niedawno kupiłem taką lampkę

20240717_175018.jpg