Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

8-20-30 NPK z bialchemu stosowałem w tamtym roku, kupiłem i w tym. Składu nie badałem co prawda wiec ciezko powiedzieć czy nie jest jakiś kombinowany, ale granulacja nie jest taka zła.

Opublikowano
1 godzinę temu, PTrend napisał:

8-20-30 NPK z bialchemu stosowałem w tamtym roku, kupiłem i w tym. Składu nie badałem co prawda wiec ciezko powiedzieć czy nie jest jakiś kombinowany, ale granulacja nie jest taka zła.

Bialchem jest spoko 👍

• Like 2
Opublikowano
7 minut temu, kopin napisał:

sami nawozu szukamy jak najtaniej,może być importowany ,a jednocześnie psy wieszamy na młynach i paszalniach  za szukanie tańszego zboża np na Ukrainie

Dziwisz się przy obecnych kosztach i cenach ? 

Opublikowano

nie dziwię się ,stwierdzam tylko że nikt z nas nie wie w którym miejscu zaczyna sie kółko od rowera

też chciałbym dla siebie lepiej ,ale np firma paszowa nie odpowiada za cenę nawozu czy oprysku ,więc nie winię jej że też chce kupić taniej

Opublikowano

ja  po kupnie polskiego  saltrzoku z dziurkami od taśmy produkcyjnej i po tym jak sie zbryliłai zproszkowała 1tona , i tłuczeniu tego to mam dość nawozu  z "naszych korpooracji ", wegierski też dobry

Opublikowano
55 minut temu, kopin napisał:

sami nawozu szukamy jak najtaniej,może być importowany ,a jednocześnie psy wieszamy na młynach i paszalniach  za szukanie tańszego zboża np na Ukrainie

Dzisiaj  w naszym  kraju   najtańszy  nawóz  nawet  importowany   jest  niewspółmiernie    drogi  w porównaniu  do  zbóż.    

Ot  taka  ustawka  na  którą  nie  mamy  wpływu  .W  tej  grze  są  nierówne szanse  .Walczymy  o  przetrwanie  .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Firmy skupione wokół rolnictwa, próbują wyszarpać z nas jak najwięcej kasy, bo w przeciwieństwie do swoich żywicieli, nie mają złudzeń, co do( w bliższej, czy trochę odleglejszej perspektywie), raczej przesądzonego,  losu ów żywicieli.  

Edytowane przez bezbarwny
  • Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, GABBER85 napisał:

ja  po kupnie polskiego  saltrzoku z dziurkami od taśmy produkcyjnej i po tym jak sie zbryliłai zproszkowała 1tona , i tłuczeniu tego to mam dość nawozu  z "naszych korpooracji ", wegierski też dobry

Ja pokupiłem kazachską saletrę... po 10ha rozsiewacz i traktor wyglądał jakby w zimie jeździł w czasie opadów śniegu. No ale 2 stówki na tonie drogą nie chodzi, Się zmiotło i na trawnik wysiało. Poza tą niedogodnością dobrze się siało - grubsza granula.

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, slavvek napisał:

Ja pokupiłem kazachską saletrę... po 10ha rozsiewacz i traktor wyglądał jakby w zimie jeździł w czasie opadów śniegu. No ale 2 stówki na tonie drogą nie chodzi, Się zmiotło i na trawnik wysiało. Poza tą niedogodnością dobrze się siało - grubsza granula.

U mnie siałem też grubą granule saletry z tym że u mnie był to nawóz rosyjski, więc całkiem możliwe że to tak sama była, bo większość towarów z Kazachstanu to w rzeczywistości jest z Rosji. Działać działa tylko już nie było tego równomiernego rozłożenia bo nawet po polskiej drobnej było idealnie a na tej grubej sobie rozsiewacz średnio poradził.

5 godzin temu, GABBER85 napisał:

No ja miałem mocznik raz Genesis węgierski 6 ton w woreczkach a każdy jeden był zbrylony to worki musiałem gumowym młotkiem oklepywać.

Edytowane przez Tigon
Opublikowano
8 godzin temu, Jaro55nt napisał:

A ktoś już kupował i siał ten blend NPK z Bialchemu bo cena wydaje się atrakcyjna?

W ubiegłym roku poszło kilka aut tego blenda i w tym roku klienci wracają zadowoleni, w jakiej cenie masz blend?

• Like 2
Opublikowano
Matys1990 napisał:

8 godzin temu, Jaro55nt napisał:

A ktoś już kupował i siał ten blend NPK z Bialchemu bo cena wydaje się atrakcyjna?

W ubiegłym roku poszło kilka aut tego blenda i w tym roku klienci wracają zadowoleni, w jakiej cenie masz blend?

Blend NPK 5 15 30 mogę kupić po 2270.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, andrzej224 napisał:

5 15 30 z bialchemu 2200 w okolicy. siałem w tamtym roku ten 8 20 30 i w tym wracam do Polifoski

Co było nie tak? Ja bialhelm wspomniane dobrze, siałem w qq 7-20-30 brak objawów braku fosforu, a waga bigbaga oscylowała 540kg więc na plus.

Edytowane przez Tigon
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v