Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, MonteChristo napisał(a):

A co mu się stało? Wypadek jakiś?

Krył garaż z pomagierem i spadli we dwóch jakieś 5m jeden na drugiego. 

dziwnie szybko go wypuścili jak na złamany kręgosłup w 2 miejscach, żebra i mostek. 2 tyg chyba leżał. 

• Sad 1
Opublikowano

często biore nawozy całosamochodowo i kierowcy opowiadali, ogromne magazyny na uboczach ładowane były pod sam dach, do rolników nie jeździli tylko po magazynach, a na rynku wprowadzili panike że nie bedzie nawozów, nie ma gazu nie bedzie produkcji i podbili saletre na 6 tyś. I tak pięknie wykręcali cyferki na nas.

Co do korekcji ceny przez azoty to raczej obrali kurs przeciwny, miałem zamówiony polski mocznik jakis czas temu jednak mój dystrybutor oznajmił mi że grupa wycofała się i za te pieniadze im nie dostarczą mimo że było już klepnięte,,,mam za to ruski w mniejszych pieniadzach.

• Thanks 1
Opublikowano
W dniu 11.12.2024 o 21:51, mysza103 napisał(a):

Nawet w telewizji pokazują promocje czy to z Lidla czy z biedronki , typu 50- 60%, albo weżmiesz 5 następne 5 gratis , Taki cukier co niedawno skoczył ostro w góre to kiedyś kupiłem 10 kilo po 1,40 zł

Szkoda że na nawozy np, nie robią takich promocji np przed świąteczna wyprzedaż polifoski ,, kupisz 5 ton + 5 ton masz gratis '' 

Jakbyś znalazł chociaż ofertę na poli 5+2 to poproszę namiar priv 😁

Opublikowano
3 godziny temu, Andzej23 napisał(a):

Siarczan amonu ale nigdzie nie ma dostępnego. Ktoś może wie gdzie zamówić?

w Miechowie pełno leży

A NIE,  to chyba w Skalbmierzu

W dniu 11.12.2024 o 21:51, mysza103 napisał(a):

Taki cukier co niedawno skoczył ostro w góre to kiedyś kupiłem 10 kilo po 1,40 zł

Bedzie na kuos dolistnie jak znalazł... To ja przepłaciłem po 1,69

Opublikowano
25 minut temu, GABBER85 napisał(a):

w Miechowie pełno leży

A NIE,  to chyba w Skalbmierzu

Bedzie na kuos dolistnie jak znalazł... To ja przepłaciłem po 1,69

Wolałbym przerobić na% niż się wygłupiać i cukrem zboża pryskać 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, marek1977 napisał(a):

Tak analizując wstecz działania naszych asów to obliczone one były na wkurwienie chłopa i podniesienie cen dla importu, o którym wiedzieli że będzie i będzie jeszcze tańszy. Zadbali o wyższe marże dla konkurencji

Czyli jawne działanie na dobicie naszego  przemysłu i działanie wybitnie prorosyjskie na zwiększenie importu i poprawę sytuacji budżetu wojennego Rosji.

Opublikowano

W zależnisci od kursu rubla do dolara , to tak samo jak w Polsce progi podatkowe więcej zarabiasz = więcej podatku płacisz .  Wczoraj gdzieś było o zbulwersowanych nauczycielach bo wskakują w drugi próg podatkowy 

Opublikowano
Godzinę temu, Agrest napisał(a):

Tak analizując wstecz działania naszych asów to obliczone one były na wkurwienie chłopa i podniesienie cen dla importu, o którym wiedzieli że będzie i będzie jeszcze tańszy. Zadbali o wyższe marże dla konkurencji

Czyli jawne działanie na dobicie naszego  przemysłu i działanie wybitnie prorosyjskie na zwiększenie importu i poprawę sytuacji budżetu wojennego Rosji.

Gdyby nie glupieli z cenami 6000 za tonę saletry to nie pojawił by się tańszy import od ruska, sami na siebie bat ukręcili a teraz płaczą .. 

• Like 1
Opublikowano

Toć to był jeden wielki wal. Azoty z Kazachstanu co ten kraik przez 20 lat by nie dał rady wyprodukować, podobnie Litwa, czy ziarko upainskie, a pewnie przyjechały zmiotki od putina 

• Like 1
Opublikowano

To że handlarze magazynowali nawozy to jest fakt i raczej nie ma w tym nic złego normalna praktyka w handlu, co innego gdy wstrzymywali sprzedaż za takie coś punkt miałby u mnie dożywotniego bana.

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał(a):

Kto, co? Pierwsze słyszę.

Pisałem. Spadł z dachu 

Moja pomyłka, zapomniałem że Ty nie moje okolice. 

Niedawno był wypadek 4km odemnie, 18lat chłopak uczył się latać BMW 😬, helikopter go zabrał.

• Like 1
  • Sad 2
Opublikowano
Teraz, GRZES1545 napisał(a):

Moja pomyłka, zapomniałem że Ty nie moje okolice. 

Niedawno był wypadek 4km odemnie, 18lat chłopak uczył się latać BMW 😬, helikopter go zabrał.

Czyli jednak poleciał 😁

• Haha 2
Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Gdyby nie glupieli z cenami 6000 za tonę saletry to nie pojawił by się tańszy import od ruska, sami na siebie bat ukręcili a teraz płaczą .. 

Tomasz, nawozy ze wschodu jadą nie od dziś i nie od roku czy dwóch. 

Godzinę temu, HF86 napisał(a):

Toć to był jeden wielki wal. Azoty z Kazachstanu co ten kraik przez 20 lat by nie dał rady wyprodukować, podobnie Litwa, czy ziarko upainskie, a pewnie przyjechały zmiotki od putina 

Ludzie zjedli i wszystkim pasuje...

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał(a):

Elita na tym skorzystała, otoczka covida i ludziom rozumki i buzię zamknęli.  

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Tomasz, nawozy ze wschodu jadą nie od dziś i nie od roku czy dwóch. 

Potas i fosfor to wiadomo że od ruska jechał, ale azot na taką skalę to się dopiero pojawił jak menadżer z Płocka sprzedawał saletrę po 6000 ... Przed 2022 w okolicy składy nie oferowały ruskiego czy tam kazachstańskiego azotu ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v