Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
krzysiek277 napisał:

Byłem na składzie to dwa tygodnie temu saletra 1480 a dziś 1580, ogólnie azot podrożał, u was też?

U mnie TPI / TKA była saletra 1490 zł brutto, teraz 1590 w big bag. Na palecie 30 kg worek to juz 1690 zł.

ceny brutto

Opublikowano
Dnia 31.05.2024 o 02:19, maniekc360 napisał:

Po 1300 brutto idzie kupić też w małych ilościach.

Drogo. Kolega po 1300 brutto kupuje , tylko kontaktu nie chce podać 

Dnia 31.05.2024 o 11:14, maniekc360 napisał:

małopolska

12 minut temu, miwigos napisał:

Puławy za puln 1300 netto , całe auto

Opublikowano (edytowane)

To chyba jakiś kiepski import, takich cen u mnie niema

Edytowane przez miwigos
Opublikowano (edytowane)

Brałem ostatnio trochę saletry tam gdzie zawsze - ceny raczej porównywalne do reszty składów w okolicy, max do 100-150zl różnicy między poszczególnymi zawsze było. Trzeba mi było tylko pół tony i w małym worku, bo nie mam czym z auta zdjąć, no i akurat miał 600 kg resztki. Mówię żeby zostawił mi i następnego dnia rano przyczepka przyjadę. On, że ok, ale tylko 500kg, bo te resztkę musi zostawić jakby ktoś przyjechał bo nie ma gdzie zamówić w worku - mówił, że tylko ilości calosamochodowe chcą przywozić, mniej nie ma gdzie zamówić 🤨 Następnego dnia przyjeżdżam (no i faktycznie ktoś zabrał te 100kg) odbieram i płace, a tam ponad 1900zl/t 🤦 

W ogóle jak tam z cenami myślicie, że będzie? Wstrzymać się jeszcze z zakupem na przyszły sezon, czy powoli już kupować?

Edytowane przez daron64
Opublikowano
3 godziny temu, daron64 napisał:

Brałem ostatnio trochę saletry tam gdzie zawsze - ceny raczej porównywalne do reszty składów w okolicy, max do 100-150zl różnicy między poszczególnymi zawsze było. Trzeba mi było tylko pół tony i w małym worku, bo nie mam czym z auta zdjąć, no i akurat miał 600 kg resztki. Mówię żeby zostawił mi i następnego dnia rano przyczepka przyjadę. On, że ok, ale tylko 500kg, bo te resztkę musi zostawić jakby ktoś przyjechał bo nie ma gdzie zamówić w worku - mówił, że tylko ilości calosamochodowe chcą przywozić, mniej nie ma gdzie zamówić 🤨 Następnego dnia przyjeżdżam (no i faktycznie ktoś zabrał te 100kg) odbieram i płace, a tam ponad 1900zl/t 🤦 

W ogóle jak tam z cenami myślicie, że będzie? Wstrzymać się jeszcze z zakupem na przyszły sezon, czy powoli już kupować?

Jak chłopy kupują to składy ceny windują tak było jest i będzie.

• Like 1
Opublikowano

Byli tu też tacy co prognozowali saletrę po 1000 netto. Kupuje ten, kto uważa się mu się opłaca ten zakup saletra po 1300 zł. Nie zanosi się aby było niżej niż 1250 zł netto. Sam popytuje handlowców czy będą sprzedawać nawozy które dostali " na przechowanie". Nie jestem jakiś wielki rolnik ale te 16 ton saletry myślę kupic w czerwiec-lipiec. Zainteresowanie naprawdę jest duże u rolnikow.

Opublikowano (edytowane)

Do obecnych cen cena saletry jest Ok , pytanie jak długo sie utrzyma ta cena zboża, za szybko podrożało zboże , prawie nikt go juz niema, teraz nie maja potrzeby obniżać ceny nawozów

Edytowane przez miwigos
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v