Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W ciągu ostatnich 30 lat jeżeli dobrze kojarzę to podwyżki na przełomie grudnia, stycznia wystąpiły 3 razy. Pozostałe to zjazd do końca stycznia,stagnacja w lutym i początek marca to  czas nieśmiałych podwyżek 

Opublikowano

dziwna sprawa że jako importer mamy niższą cenę niż kraj z którego do nas jedzie. Druga rzecz że na giełdzie cena bez zmian od bardzo dawna a w tym czasie u nas cena zjechała o 2 zł prawie 

Opublikowano
56 minut temu, Lukas210 napisał:

Nadal wychodzi 8.75 u Niemca a u nas było 8.7 czyli teoretycznie się cena zrównała ale znając naszych dobrodzieji  cena poleci kolejne 40gr.

Jak policzysz 2.1 x 4. 39 to daje 9.22 a u nas już w zeszłym tygodniu było 8.7 . 

Dziwny nasz kraj jesteśmy importerem a ceny u nas niższe niż z krajów UE 🤣śmiech przez 🥲 łzy 

Opublikowano

W połowie grudnia obstawiałem że nie powinno spaść poniżej  6 zł waga żywa netto, obecnie możliwe wydaje się nawet 5,8 żywa netto, tak jak Rosjanie ciągną w dół cenę zbóż, tak Amerykanie dołują ceny wieprzowiny na poziomie 1,5$ kg żywca 

Opublikowano
10 minut temu, Navara1988 napisał:

5 -5.5 netto takie będą ceny w lutym . 

To ktoś będzie trzymał świnie. Za 5 zł w dzisiejszych czasach ceny energii innych rzeczy. Tucz nie polega tylko na cenach zbóż że niskie .warchlaka kup za 400 a tucznika sprzedaj za 500 🥲

Opublikowano
1 godzinę temu, Mateuszmq napisał:

Animex 8,4... z wstawieniem warchlaka trzeba dać na wstrzymanie, stawki muszą spaść.

tylko pytanie ile? przy obecnej cenie myśle że 350zł za 30kg dunczyka było by uczciwą ceną. A jak by tucznik bardziej poleciał, to proporcjonalnie mniej.

Opublikowano
16 minut temu, bandzior11 napisał:

To ktoś będzie trzymał świnie. Za 5 zł w dzisiejszych czasach ceny energii innych rzeczy. Tucz nie polega tylko na cenach zbóż że niskie .warchlaka kup za 400 a tucznika sprzedaj za 500 🥲

Okoliczną ferma koszt tuczu 180zl szt, zboże stanowi 25-30%dziennej dawki,warchlaki ciągną że swojej fermy coś ok 300zl szt(11 tys stan) w Polsce ok 100 tys szt

Opublikowano
30 minut temu, ws71 napisał:

Okoliczną ferma koszt tuczu 180zl szt, zboże stanowi 25-30%dziennej dawki,warchlaki ciągną że swojej fermy coś ok 300zl szt(11 tys stan) w Polsce ok 100 tys szt

Wymień co konkretnie składa się na tę żywienie oraz jakie przyrosty dobowe osiągają. Stawiam tezę że łzesz. Mam nadzieję że wyprowadzisz mnie z błędu🤣

Zanim odpowiesz to Ci zdradzę że u mnie zboże to 16,7%, kukurydza 65%. Czym karmią te Twoje ziomki że jest taniej? Sianem? Żygać mi się chce na te kocoboły bez pokrycia i przechwałki wszędobylskie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v