Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, kampl napisał(a):

Podajecie za listopad czy to na grudzień? Ja mam za listopad 2,07 netto. k**wa z czym do ludzi. Ja już nawet nie marzę o cenie z Piątnicy, chociażby żeby było jak te pozostałe u was. Taki urok południowej Polski 

Tzn gdzie to południe?

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, alfa napisał(a):

Super mądrze piszesz o oporowcach.  Oni są oporowi w ciągnikach nie w oborze a w oborze oporowo zasuwaja ojcy ale czas ich zweryfikuje. Są tez oporowy co ojcy doją mają 25 ha i młody nie pisze matury bo on będzie oporowo uprawial i żył z roślinnej. Taki mają dziś rozum. Wogole jakaś fanaberia ogarnęła tych oporowcow filmiki na YT tik tok kogotow na traktorze 5 kolejnych 7 na maszynie itp 

Edytowane przez Supersebusiek
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Rrolniik napisał(a):

Lyder 50gr premii względem listopada

Poczekaj 5 lat i u nas to samo będzie, rozmawiałem kilka dni temu z jednym bambrem z BWM to dzieci spierdzieliły i nikt nie będzie robić. Ostatnio jeden co miał 100 dojnych też umarł i stado poszło do likwidacji bo dzieci też nie chciały tego robić. Mało który młody teraz chce krowy doić, druga kwestia poczekaj jak u młodych oporowców rodzice nie będą dali rady doić to też zostaną stada pokasowane jak "młody 30-40lat"oporowy operator ciągnika w życiu krów nie doił.

u nas w okolicy poszło gospodarstwo do kasacji które w latach świetności utrzymywało 300 sztuk bydła , ten Pan pierwszy miał John Deere , ale śmierć go dopadła , a syn nie chciał chyba tego ciągnąć nie wiem dokładnie , ale ziemia w dzierżawę poszła a bydło na sprzedaż .

Co do tych oporowców to się zgodzę chojraki na ciągniku , a z kąt na ten ciągnik się wzięło to już inna sprawa , na zbożu praktycznie zostaje słoma . Mleko będzie w cenie w przyszłości bo będzie go mało , chyba , że Ukraina nas zaleje , ale jeśli będzie cena na mleko to po co kołchoz 500 dojnych jak z 50 będziesz dobrze i spokojniej żył .

Wystarczy zobaczyć ile konstrukcji obór można z zachodu kupić za fajne pieniądze , ostatnio gospodarz znajomy kupił wygrodzenia do obory na 100 sztuk same agrafki za 10 tyś prosto z holandii.

Edytowane przez Supersebusiek
  • Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Takeda napisał(a):

Panowie, takie pytanie ile płaci Mlekovita za litr/kg bo mi podają od 1,67 do 2,30, a to trochę zbyt duża rozpiętość za podobne ilości i parametry i zastanawiam się kto mnie oszukuje, a że nie lubię jak się mnie okłamuje (chyba jak każdy) to chciałbym wiedzieć komu nie zastosować systemu moich zniżek przy rozliczaniu wzajemnych zobowiazań.

10tys litrów 3,55 i coś koło 4,5 to za październik 2,4 brutto

Opublikowano

parametry od dwóch miesięcy podniesione, cena teraz podniesiona. Ktoś ty chyba chce się pozbyć pieniędzy na koniec roku...przypadek nie sądzę 😄

parametry od 2 miesięcy podniesione, cena podniesiona, ktoś ty chyba chce się pozbyć pieniędzy na koniec roku

Opublikowano
2 minuty temu, Akardin napisał(a):

Mlekovita tyle dała dzięki MLEKPOLowi....

Możemy wszem i wobec oświadczyć że nowym lyderem jest mlekpol ....

Oby nie tylko na jeden miesiąc 😂😂😂

Opublikowano
21 minut temu, damianek2019 napisał(a):

Te parametry w mlekowicie to ustawione przecież teraz tł 4,6 piszą 

U mnie akurat się zgadzają bo co jakiś czas badam gdzie indziej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v