Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Z Szczecina do Berlina jest 150 km, a do Baranowa z Szczecina 500km, na które lotnisko byś pojechał samochodem, bo ja chyba wiem ...

Pewnie do Berlina, dużo większy wybór lotów niż Warszawa ...

2 razy tylko korzystałem z tego środka transportu, a odpowiedz znasz🙂 lecz dla mnie bariera językowa np. Mogła by zaważyć na decyzji, i zawsze to dajesz zarobić swojemu😉 Do Berlina starym gratem nie wjedziesz chyba🤔

Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał:

No tak z Poznania do Berlina bliżej niż do Łodzi. To samo Szczecin. Każdy patrzy jak mu wygodniej. Zresztą latanie LOT a Lufthansa to też inne światy. 

Pewnie, ze wszystko można poprawić. Ale można też takie robi by zamawiający się cieszył a nie było jak ma być. Prognozowanie 24 milionów na rok 2028 gdzie wiadomo, ze nie doprowadzona będzie kolej a i lotnisko na bank nie powstanie to robienie durnia z zamawiającego czyli Horały i jego wyborców/

No ale też nie oszukuj się ze rząd koalicji będzie popierał jakieś działania które rozpoczął pis. Tu nie chodzi o dobro nasze czy kraju tylko takie robienie sobie na złość. Tak jak i w gminach spójrz, obecni wójtowie porozpoczynali jakieś inwestycje i to nie oni zbiorą laury na zakończeniu jeśli kolejnej kadencji nie zgarną. Tak i tu 

• Like 1
Opublikowano

2 minuty temu, hubertuss napisał:

A ty wkroczyłeś na nowy jakże typowy dla pisu merytoryczny w waszym rozumieniu poziom dyskusji. Mam nadzieje, ze choć trochę twoja samoocena wzrosła po wylaniu tego jadu z siebie.

to, która opcja?

albo kłamiesz

albo jesteś ograniczony i nie potrafisz udowodnić tego co mówisz

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, GRZES1545 napisał:

2 razy tylko korzystałem z tego środka transportu, a odpowiedz znasz🙂 lecz dla mnie bariera językowa np. Mogła by zaważyć na decyzji, 

Wszędzie i tak jest teraz angielski, z lotniska i tak lecisz raczej gdzieś za granicę niż po kraju, to w miejscu docelowym ten angielski i tak musisz znać. A to czego nie znasz łatwo w obecnych czasach uzupełnisz jakimś translatorem w telefonie...

Chorwackiego nie znam, Serbskiego nie znam, Rumuńskiego też nie znam, a wszędzie tam się dogadałem, mój angielski jakiś mocny nie jest, ale to czego brakowało dołożyłem translatorem i wszędzie się dogadałem, a jak jakiś lokalny nie znał angielskiego to taki translator też pomógł się z nim skomunikować ...

Idealnie to wiadomo nie tłumaczy, ale na poziomie turystycznej komunikacji spokojnie wystarcza. 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

To jest właśnie point tu point. Pasażer z Mazur nie chce jechać za Łódź na samolot on chce lecieć z Szyman. Zresztą Lasek powiedział wyraźnie pis dusił rozwój lotnisk lokalnych.

Wcześniej trzeba było jeździć do modlina. Działa, rozwija się i niech się tu lepiej nie interesują

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Bo ludzie chcą latać z najbliższego lotniska, a nie z pięcioma przesiadkami i trzema autobusami po drodze do punktu docelowego 

Dlatego jeśli nie mają bliżej wyboru to będą korzystać z tego cpk chociaż ta gigantomania w tym przypadku przesadzona.

9 minut temu, hubertuss napisał:

A ty wkroczyłeś na nowy jakże typowy dla pisu merytoryczny w waszym rozumieniu poziom dyskusji. Mam nadzieje, ze choć trochę twoja samoocena wzrosła po wylaniu tego jadu z siebie.

Tu muszę stanąć po stronie tego kolegi którego cytujesz chociaż ostatnio też mieliśmy jakąś zwadę. Jeśli do czegoś się odnosisz to podeprzyj to czymś żeby nie wyszło jak jakaś wizja zielonych o lepszym świecie 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Są informacje gdzie teraz jeżdżą?

zapytaj w CPK. Istotnie jest to zależne od kierunku. Z Goleniowa lot utrzymuje dwa razy dziennie lot do Warszawy a Ryan lata do Anglii ale to poza Schengen. Połączenia kolejowego w expresie kolei niema bo to jest prawie 6 godzin. Poznań i jego połączenie z Frankfurtem jest dostępny po trzech godzinach koleją. Berlin jest dostępny jeno przez Pasewalk i to w tym samym czasie. Zatem albo lecisz z przesiadką z Warszawy albo wybierasz sobie Berlin koleją co wychodzi taniej. Z mojego punktu na lotnisko w Poznaniu jest godzina trzydzieści autem albo ponad dwie godziny pociągiem bo przez miasto trzeba się przebić. Ze Świebodzina na lotnisko jest 2 godz. 10 minimum. Do Warszawy mam 5 godzin. plus oszust na lotnisko. Wrocław to inna bajka.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Jakieś podlaskie lotnisko jest? 

A po co im lotnisko xD Taki Andrzejek z Plutycz jak zobaczy kombajn to już jest w szoku, a przy samolocie mógłby zawału dostać xD 

A tak całkiem serio, na Podlasiu różne są miejscowości, w niektórych widać że wszystko się rozwija, idzie do przodu, a kawałek dalej wygląda to gorzej niż Rumunia ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, gregor1284 napisał:

No ale też nie oszukuj się ze rząd koalicji będzie popierał jakieś działania które rozpoczął pis. Tu nie chodzi o dobro nasze czy kraju tylko takie robienie sobie na złość. Tak jak i w gminach spójrz, obecni wójtowie porozpoczynali jakieś inwestycje i to nie oni zbiorą laury na zakończeniu jeśli kolejnej kadencji nie zgarną. Tak i tu 

27 minut temu, nie napisał:

to, która opcja?

albo kłamiesz

albo jesteś ograniczony i nie potrafisz udowodnić tego co mówisz

Jest trzecia opcja, że to ty kłamiesz albo jesteś ograniczony.

25 minut temu, gregor1284 napisał:

Wcześniej trzeba było jeździć do modlina. Działa, rozwija się i niech się tu lepiej nie interesują

Pis dusił rozwój lotnisk takich jak Modlin. Bo miało być tylko CPK.

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jakieś podlaskie lotnisko jest? Czy jeżdżą na lotniska białoruskie, ukropskie czy litewskie?

Kiedyś miało być ale za bardzo dyskutowali i za dużo ludzi miało swoje pomysły na lokalizacje. A całość utopiły protesty rolników przeciwko wywłaszczeniu. Miało być w okolicach Tykocina. Teraz zostają Wawa i Modlin. Choć północ Podlasia może korzystać z lotnisk na Litwie. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A po co im lotnisko xD Taki Andrzejek z Plutycz jak zobaczy kombajn to już jest w szoku, a przy samolocie mógłby zawału dostać xD 

A tak całkiem serio, na Podlasiu różne są miejscowości, w niektórych widać że wszystko się rozwija, idzie do przodu, a kawałek dalej wygląda to gorzej niż Rumunia ...

W każdej części Polski masz takie miejsca 

Opublikowano
23 minuty temu, gregor1284 napisał:

Dlatego jeśli nie mają bliżej wyboru to będą korzystać z tego cpk chociaż ta gigantomania w tym przypadku przesadzona.

Tu muszę stanąć po stronie tego kolegi którego cytujesz chociaż ostatnio też mieliśmy jakąś zwadę. Jeśli do czegoś się odnosisz to podeprzyj to czymś żeby nie wyszło jak jakaś wizja zielonych o lepszym świecie 

Możesz sobie stawać po której stronie chcesz. Ale jego chamstwo nie wiele tu zmieni. Tak jak z Wasikiem i Kamińskim chamstwo pisu nic nie daje. Większość twierdzi, że dobrze, że siedzą. Tak samo jest z @nie Internet nie gryzie nich sobie poszuka.

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Kiedyś miało być ale za bardzo dyskutowali i za dużo ludzi miało swoje pomysły na lokalizacje. A całość utopiły protesty rolników przeciwko wywłaszczeniu. Miało być w okolicach Tykocina. Teraz zostają Wawa i Modlin. Choć północ Podlasia może korzystać z lotnisk na Litwie. 

No to bliżej było by im na lotnisko do Berlina? Chłopy szerzej trzeba patrzeć a nie przez pryzmat naszych wiosek.

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

No to bliżej było by im na lotnisko do Berlina? Chłopy szerzej trzeba patrzeć a nie przez pryzmat naszych wiosek.

Tylko nikt tam sensowny nie zostaje, studiowały ze mną 4 osoby z Podlasia, wszyscy albo zostali w Warszawie albo uciekli na Zachód/Śląsk ...

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

Ty a po co u nas to jak w Berlinie jest

I myślisz, że ludzie z Poznania czy Szczecina będą jechać do Baranowa zamiast do Berlina ??

Pojechaliby gdyby był jakiś szinkansen. Ten pociąg powstał wg koncepcji oddzielnej całej infrastruktury i tylko podobna koncepcja pociągu co fuknie te 250 ma sens. Tylko beton w polu wylać to sprawa prostsza niż zbudować take drogi i w rezultacie CPK o ile powstanie będzie odcięte od świata i z wydolnością Okęcia. Trzebaby kupę taniego paliwa z Orlenu aby tam zbazować loty omijające bliski wschód.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Możesz sobie stawać po której stronie chcesz. Ale jego chamstwo nie wiele tu zmieni. Tak jak z Wasikiem i Kamińskim chamstwo pisu nic nie daje. Większość twierdzi, że dobrze, że siedzą. Tak samo jest z @nie Internet nie gryzie nich sobie poszuka.

Ale chamstwo wylewa się z was obu. Jak nie masz jakichś argumentów żeby poprzec to co napisałeś to jak wielu tutaj obecnych rzucasz się do nogawki. 

Wracając do tych dwóch debili. O aferze gruntowej głośno było w 2007 roku, gdyby ktokolwiek chciał.ich skazać to już dawno powinni wyroki odbębnić... jest zasłona dymna na której pis korzysta i co to zmienia? Gawiedzi nie przeszkadza co robią bo odstawiają cyrk z różańcami marszami itp.

Szczerze, nie kojarzę w promieniu 50km miejsca gdzie byłoby tyle drewnianej zabudowy co w Plutyczach ...

Gdyby nie emisja tego programu to nawet byś nie zdawał sobie sprawy że ludzie Tak potrafią żyć. Dla mnie to może być nawet nie wiem jak bidna tą chałupa ale jak widać że posprzątane to znaczy że bieda a nie lenistwo. 

Tylko nikt tam sensowny nie zostaje, studiowały ze mną 4 osoby z Podlasia, wszyscy albo zostali w Warszawie albo uciekli na Zachód/Śląsk ...

A jakie tam masz alternatywy? W wielu regionach kraju jest to samo

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Ale chamstwo wylewa się z was obu

hola, hola, jeżeli mnie ktoś wyzywa to odpowiadam mu czasami w jego języku, nic więcej

zobacz ostatni wątek o imporcie pszenicy jak mnie wszyscy wyzywali od najgorszych bo fakty zburzyły ich świat

Edytowane przez nie
  • Haha 1
Opublikowano
gregor1284 napisał:

3 minuty temu, hubertuss napisał:

A tak tak. Popatrzmy. Ilu mieszkańców ogółem lub na km. kw. ma wspominane Podlasie?

Opublikowano
5 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Przecież to Dudu i PiS ich bronił przed skazaniem ...jak się okazało nie skutecznie ...więc o czym bredzisz ?

Ale przed 8 latami rządów tych kretynów kto był przy władzy?

Opublikowano
nie napisał:

hola, hola, jeżeli mnie ktoś wyzywa to odpowiadam mu czasami w jego języku, nic więcej

Pozwolisz, że się z Tobą nie zgodzę. Ostatnio specjalizowałeś się w obdzielaniu określeniem "frajer" nieadekwatnie

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v