Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
jahooo napisał:

Ostatnio wydano książkę-biografię Welcha, jak doprowadził do upadku kapitalizmu w USA, wypaczając całkowicie jego idee wprowadzane przez takich ludzi jak Henry Ford.

Yyyy ten sam Ford co to mu Hitler, jego wielki fan, za datki dziękował? Ford choć marnie ale jednak płacił pracownikom. Hitler odrobinę temat zmodyfikował bo niekoniecznie płacił. Z fotela Gorda kapitalizm tego typu był klawy ale były też inne punkty widzenia.

Ten - siedzenia.

mirro napisał:

2 godziny temu, DTaras napisał:

Dron przepadł, wojsko znaleźć nie może. Albo go tym kombajnem spłoszyliście albo zawrócił sam

Przecież mówiłem że jaszczomb złapał i zawlókł do gniazda.

Aaa ten jaszczomb... To po wuja oni tam łażą? Nie było co do roboty dla WOTów?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, mirro napisał:

Przecież mówiłem że jaszczomb złapał i zawlókł do gniazda.

Zamiast (dzieci) gdzie zguba to nie jest śmieszne .

2 godziny temu, Ulman napisał:

Czyli nie dobre i Romka galanoza dopadła 😆

Nos  nie swędzi ?.

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Czemu nie co zabronisz mi następnym razem jak coś spadnie  trafi  w coś ,będzie wiadomo gdzie spadło .

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

No ale co?

Masz inne zdanie?

Potrafisz coś oprócz wklejania bezmyślnego?

To jest śmieszne zabawne , nie udolne poszukiwania .

Myślałeś że będzie inaczej , śmieszny jesteś i zabawny taki stary i naiwny jak dzieciak .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

To jest śmieszne zabawne , nie udolne poszukiwania .

Poszukiwania czego?

Co śmieszne?

3 minuty temu, galan99 napisał:

Czemu nie co zabronisz mi następnym razem jak coś spadnie  trafi  w coś ,będzie wiadomo gdzie spadło .

Jak by na twój łeb, to przykro by mi było.,.

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Yyyy ten sam Ford co to mu Hitler, jego wielki fan, za datki dziękował? Ford choć marnie ale jednak płacił pracownikom. Hitler odrobinę temat zmodyfikował bo niekoniecznie płacił. Z fotela Gorda kapitalizm tego typu był klawy ale były też inne punkty widzenia.

Hitler co do zasady pracownikom (niemieckim) w fabrykach nie zrobił źle, zarabiali naprawdę dobrze jak na tamte czasy, chyba najlepiej w Europie. Stąd yaka a nie inna opinia Forda o Hitlerze. Informacje o robotnikach przymusowych i obozach pracy tak naprawdę na zachód przekazał dopiero polski ruch oporu, a i tak rząd amerykański na wiele lat tę informację utajnił. Skąd Ford w latach 30-tych mógł wiedzieć, że dobrobyt robotników w niemczech ma swoje drugie albo i trzecie dno ?

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Potrafisz coś oprócz wklejania bezmyślnego?

Naszło cie wieczorem na pytania retoryczne?😁

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Nos  nie swędzi ?.

Nie, a co?

1 godzinę temu, galan99 napisał:

No muszę przyznać że to już jest konkretne info😆

• Haha 1
Opublikowano

Jak nie będzie wolnej Ukrainy nie będzie Wolnej Polski .

Zdania nigdy nie zmienię .

Nie narzuci mi  @Ulman swych bzdurnych poglądów .

cytat .

Po odzyskaniu niepodległości, próbowano znów połączyć siły Polski i Ukrainy, tym razem na zasadzie sojuszu wolnych państw. Udało się to dopiero w roku 1920 gdy Piłsudski porozumiał się z Petlurą co do wspólnej walki przeciw bolszewickiej Rosji. Przyniosło to owoce, które jednak zostały zaprzepaszczone w Traktacie Ryskim z 1921 r., kiedy to dla świętego spokoju sprzedaliśmy sojusznika. Ten święty spokój i pokój trwał tylko 19 lat. Historia uczy nas, że Ukraina bez wolnej i silnej Polski po prostu nie może istnieć. Polska bez wolnej Ukrainy staje się państwem słabym, buforowym i zależnym od wielkich sąsiadów. Hasło NIE MA WOLNEJ UKRAINY BEZ WOLNEJ POLSKI A WOLNEJ POLSKI BEZ WOLNEJ UKRAINY jest potwierdzone przez historię i jest aktualne także w obecnej sytuacji geopolitycznej.

https://wnet.fm/2022/02/08/nie-ma-wolnej-polski-bez-wolnej-ukrainy/

42 minuty temu, Ulman napisał:

No muszę przyznać że to już jest konkretne info😆

Jeszcze jak by trafiło tam gdzie powinno to być dał znać .

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, galan99 napisał:

... (personalne "uprzejmości" nie wobec mnie usunąłem ;) )

Wolna Ukraina , Wolna Polska .

czy Polska w tym co zwykłem nazywać od jakiegoś czasu xujnią jest wolna? Czy ku wolności zmierza Ukraina aspirując do tego tworu w jaki dawna UE się zmienia?

no i czy wolność jest jednocześnie synonimem siły? Rosja i Ukraina osobno są słabsze niż razem jako jedno podobnie Polska
jeszcze tylko wolnej Białorusi brakuje i mamy tu kocioł jeszcze większy jak pojugosłowiańskie Bałkany w którym będzie mieszał kto tylko będzie miał ochotę; od szkopa po przez jankesa z Chińczykiem i moskalem włącznie.

o ile mnie właściwie zrozumiesz to powinno Ci to dać do myślenia, z resztą nie tylko Tobie.

odnoszę wrażenie że przyszłość obecnej sytuacji nie ma dla Polski żadnej dobrej opcji wszak nie wchodzi w grę pełna dominacja Polski nad Ukrainą takiej o jaką się wykrwawiają we wojnie kacapy aby w pełni zdominować i podporządkować siłowo terytorium ukraińskie bez mowy o jakiejkolwiek wolności.
zgoda - wolność Ukrainy to też i możliwość potencjalna wolnej Polski ale czy jednocześnie silnej? i nawet może taki układ zaistnieć w razie xujnia się rozleci ale taki stan nie utrzyma się długo

o ile mnie dobrze rozumiesz bo nie wszystko da się ot tak wprost ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
31 minut temu, galan99 napisał:

Jak nie będzie wolnej Ukrainy nie będzie Wolnej Polski .

Zdania nigdy nie zmienię .

Nie narzuci mi  @Ulman swych bzdurnych poglądów .

cytat .

Po odzyskaniu niepodległości, próbowano znów połączyć siły Polski i Ukrainy, tym razem na zasadzie sojuszu wolnych państw. Udało się to dopiero w roku 1920 gdy Piłsudski porozumiał się z Petlurą co do wspólnej walki przeciw bolszewickiej Rosji. Przyniosło to owoce, które jednak zostały zaprzepaszczone w Traktacie Ryskim z 1921 r., kiedy to dla świętego spokoju sprzedaliśmy sojusznika. Ten święty spokój i pokój trwał tylko 19 lat. Historia uczy nas, że Ukraina bez wolnej i silnej Polski po prostu nie może istnieć. Polska bez wolnej Ukrainy staje się państwem słabym, buforowym i zależnym od wielkich sąsiadów. Hasło NIE MA WOLNEJ UKRAINY BEZ WOLNEJ POLSKI A WOLNEJ POLSKI BEZ WOLNEJ UKRAINY jest potwierdzone przez historię i jest aktualne także w obecnej sytuacji geopolitycznej.

https://wnet.fm/2022/02/08/nie-ma-wolnej-polski-bez-wolnej-ukrainy/

Jeszcze jak by trafiło tam gdzie powinno to być dał znać .

Na oddziale bez zmian?

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, Ulman napisał:

Jakie cyfry i skąd wziąłeś że ci wyszło 83%. Twój kolega w intelektualnej niedoli galan pisał że teraz cukier bardzo tani więc jak to jest?

ty jesteś przygłupem

https://www.google.com/search?q=CUKIER+DROŻSZY+83%+OD+2022+ROKU.+ZAKAZ+IMPORTU+Z+UKRAINY&rlz=1C1CHBF_enPL806PL806&sourceid=chrome&ie=UTF-8

debile roku pchają nas wojnę 

https://www.wprost.pl/opinie-i-komentarze/11799579/odwazne-slowa-sikorskiego-o-nato-ws-rosyjskich-dronow-tego-chca-polacy.html

Opublikowano (edytowane)

Czytałeś ten artykuł? W którym miejscu jest o tej podwyżce cen cukru o 83%?

Debile pchają nas w wojnę od ponad 2 lat. Dopiero teraz się połapałeś?

Roman, PISałeś o tym jak to wycinają lasy cytując Greenpeace.  To już Ci nie przeszkadza że to lewaki ,dziwolągi ekoterrorysci?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
jahooo napisał:

Skąd Ford w latach 30-tych mógł wiedzieć, że dobrobyt robotników w niemczech ma swoje drugie albo i trzecie dno ?

Forda mało to obchodziło gdyż albowiem mieli tam u siebie kolorowych i na własnym gruncie rzeźbił podobne idee. Poczuł solidarność długich noży i bardzo mu to pasowało. Nazisci nie stworzyli DAP jeno ją przejeli doklejając NS. Tak było prościej i działali na kanwie własnych wcześniejszych niepowodzeń. Porywając robotników zdobyli władzę i siłę roboczą. W Prorze wczasy były za friko ale za to z obowiązkowym praniem mózgu i rygorem wojskowym. Taką cywilną armię łatwiej ubrać w mundury. To były przywileje robotników majster - Hitler bawiąc uczył i ucząc bawił. Taka indoktrynacja na nadczłowieka i to się Fordu podabało. Wojna musiała yebnąć bo jak nie wojna to padł by ten wątły system. Ci którzy potem napierdzielali na tę szlachtę nie mogli mieć płacone. Są pewne analogie do czasów obecnych.

dysydent napisał:

czy Polska w tym co zwykłem nazywać od jakiegoś czasu xujnią jest wolna? Czy ku wolności zmierza Ukraina aspirując do tego tworu w jaki dawna UE się zmienia?

Aaaa wiesz że Turcja , która jest w zasadzie samowystarczalna, wymyśliła se przystąpić do BRICS? Czy tam jest więcej wolności biorąc pod uwagę iż największym graczem są Chiny? Moim zdaniem planeta stała się za mała na tyle motłochu i inaczej się może nie udać.

Opublikowano

Mimo wszystko kolorowi w ameryce nie byli traktowani tak samo jak żydzi w niemczech, nie mówiąc o osobach chorych czy niezdolnych do pracy. 

Hitler porwał tłumy tym, że miał już gotowy program, i przez kilka lat wydawało się, że ten program działa. Pobudka była straszna, ale przez kilkanaście lat niemcy żyli w pewnej utopii i było im całkiem wygodnie z tym.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v