Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Państwo zdemontowane. Zaraz podatek rolny będziemy w Brukseli lub Berlinie płacić. 

Jeszcze wspólną armia do realizacji. Tz mięso armatnie my, dowódcy oni, pieniądze na uposażenie też my😁

To też zapisane gdzieś tam tam tam. Kto się wtedy postawi?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Wiesz, sam efekt w teorii fajny. 

Taaak, jak elektrownia w Ostrołęce, fajnie się później takie rzeczy burzy xD

Elektrownia atomowa jest potrzebna, i tu raczej społeczeństwo polskie jest zgodne, z CPK już jest inaczej...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Weź wyłącz tą Republikę, niegłupi człowiek a karmią cię tą tępą propagandą a później lecisz i to powtarzasz ...

Ale przecież już włoski komunista sto lat temu o tym rozprawiał.

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Czemu?

Wiesz, sam efekt w teorii fajny. 

E i tak się żrą nie wiadomo o co

Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Sam bym nie chciał by mi przewrócono życie przez takie inwestycje.

jakie czasy taka huta Lenina

3 minuty temu, Agrest napisał:

Państwo zdemontowane. Zaraz podatek rolny będziemy w Brukseli lub Berlinie płacić. 

no były czasy, że niektórzy płacili podatki do Berlina i nie narzekali, bo lepiej do Berlina niż do Moskwy

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A zbudowało głównie PO, PiS aby wstążki przeciął ...

e tam każdy lubi się chwalić, jak pięknie pisiory chwaliły się otwarciem tunelu w Świnoujściu z którym nie mieli absolutnie nic wspólnego. Za chwilę tor do Elbląga pogłębi koalicja 13 grudnia i też będą się chwalić, że uratowali inwestycję poprzedników, bo już zapowiedzieli, że nie chcą dla państwa terenów portowych i polecą z inwestycją

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Jeszcze wspólną armia do realizacji. Tz mięso armatnie my, dowódcy oni, pieniądze na uposażenie też my😁

takie coś niby istnieje już o 2004 r. 

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

To też zapisane gdzieś tam tam tam. Kto się wtedy postawi?

Tomek nie, to wymysł republiki🤣

5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Weź wyłącz tą Republikę, niegłupi człowiek a karmią cię tą tępą propagandą a później lecisz i to powtarzasz ...

Weź ochłoń . Nie mam republiki w abonsmencie. Wiem że tvp info tęsknisz, brakuje Ci tego narkotyku i po repoblikę sięgasz, ale różnimy się.🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Wiem że tvp info tęsknisz, brakuje Ci tego narkotyku i po repoblikę sięgasz, ale różnimy się.🤣

INFO się jeszcze dało jakoś oglądać, tam to już poziom HARD, 5 minut i mózg paruje xD 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Roman176 napisał:

CPK chce 51 proc., licząc błąd sondażowy może się okazać, że 51 proc nie chce ...

Za to atom jest bezdyskusyjny, 85 proc za, i dobrze, dywersyfikacja nigdy nie zaszkodzi.

Za to co ciekawe, około 65proc nie chce samochodów elektrycznych Morawieckiego, boją się do tego wsiąść xD Może się boją, że będą musieli przepisać działkę na Morawiecką przed uruchomieniem tego pojazdu xD 

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

INFO się jeszcze dało jakoś oglądać, tam to już poziom HARD, 5 minut i mózg paruje xD 

Czyli to co lubisz. Same plusy bo przyjmujesz koncentrat, masz więcej czasu na inne pierdoły🤣

Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, Agrest napisał:

Czyli to co lubisz. Same plusy bo przyjmujesz koncentrat, masz więcej czasu na inne pierdoły🤣

Nie, kilka razy obejrzałem, jak INFO wyłączyli, ale tego zwyczajnie nie da się oglądać ;) Trzeba być bardzo dobrze przygotowanym i wprawionym do oglądania tego, coś jak z piciem spirytusu ;) 

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Za to co ciekawe, około 65proc nie chce samochodów elektrycznych Morawieckiego, boją się do tego wsiąść xD 

tomuś Polacy żadnego elektryka nie chcą wasza partia wam zafundowała ze ma was w d*pie  

Opublikowano

Czyli doszłeś do wniosku że jednak to info nie było złe🤣

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Agrest napisał:

Czyli doszłeś do wniosku że jednak to info nie było złe🤣

Było złe, bardzo ciężkie do oglądania, ale się dało. Republika jest nieoglądalna, tylko dla prawdziwego PiSowskiego betonu ...

9 minut temu, Roman176 napisał:

tomuś Polacy żadnego elektryka nie chcą wasza partia wam zafundowała ze ma was w d*pie  

Jaka "nasza" partia, ja do żadnej partii nie należę ;) Sam na razie nie myślę o elektrykach, tylko spalinowce ;) A elektryki w obecnej formie i naszym mixie energetycznym nie mają nic wspólnego z ekologią...

Z wyborem preferowanej partii politycznej jest jak z wyborem miejsca zamieszkania, weźmy taki Lublin, z jednej strony Budka Suflera a z drugiej strony Czarnek xD Ale musisz coś dla siebie wybrać ;) Szukasz czegoś co jest najbliżej twoich poglądów ale nie znaczy, że się ze wszystkim zgadzasz i wszystko Ci się podoba...

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

i mają rację na obecnym etapie to forsowanie elektryków jest zwykłą hucpą. A koronny argument, że są ekologiczne to bzdura

• Like 3
Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

CPK chce 51 proc., licząc błąd sondażowy może się okazać, że 51 proc nie chce ...

Za to atom jest bezdyskusyjny, 85 proc za, i dobrze, dywersyfikacja nigdy nie zaszkodzi.

Za to co ciekawe, około 65proc nie chce samochodów elektrycznych Morawieckiego, boją się do tego wsiąść xD Może się boją, że będą musieli przepisać działkę na Morawiecką przed uruchomieniem tego pojazdu xD 

To w wiele sposobów na korzyść obecnego rządu idzie wytłumaczyć z tymi elektrykami. Pierwsza odpowiedź to ta która podałeś

- druga. Zacofani pisowcy boją się nowoczesności w tych autach,

- trzecia. Rząd pisu zostawił społeczeństwo w takiej biedzie ze nie stać wiernego elektoratu na zakup aut bo tak ich rząd łupił. 

Tu co do wytłumaczeń to ogranicza tylko wyobraźnia. W obie strony można to tak tłumaczyć bez końca 

8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Było złe, bardzo ciężkie do oglądania, ale się dało. Republika jest nieoglądalna, tylko dla prawdziwego PiSowskiego betonu ...

Jaka "nasza" partia, ja do żadnej partii nie należę ;) Sam na razie nie myślę o elektrykach, tylko spalinowce ;) A elektryki w obecnej formie i naszym mixie energetycznym nie mają nic wspólnego z ekologią...

Zobacz u Niemców pomimo wzrostu liczby elektryków jak wzrósł poziom emisji co2. Mosz recht 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

To w wiele sposobów na korzyść obecnego rządu idzie wytłumaczyć z tymi elektrykami. Pierwsza odpowiedź to ta która podałeś

To i tak dobrze, że Morawiecki miał to budować, bo jakby zajął się tym "czego się nie dotknę to spierdolę" Sasin, to tylko żelazny elektorat by się nie bał tym jeździć xD 

1 minutę temu, Roman176 napisał:

ja to samo uważam 

I ja też ;) Chce ktoś to niech sobie kupuje, ale nikogo nie zmuszać.

Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

i nawet na atomie nie bd ekologiczne 

12 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Jaka "nasza" partia,

a taka ze wierzysz bez granic i to wystarczy 

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

I ja też ;) Chce ktoś to niech sobie kupuje, ale nikogo nie zmuszać.

ja kocham kopciuchy 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko nadal będziemy zależni, sprawdź sobie kto jest największym producentem uranu na świecie ... Ten sam co aktualnie imprezę z wybuchami na Ukrainie rozpędza, zamienimy ruski gaz na ruski atom ...

czyli jednak węgiel? no bo co w takim razie zamiast?
Pytanie złośliwe bo wiem że węgiel na planecie szybko w skali cywilizacji i tak się skończy

czy to nie dlatego Polska ma ujemny przyrost naturalny bo każdy widzi że z takimi kretynami we władzach to jedynie branże nie uznane za strategiczne jako tako prosperują gdzie się smród urzędasa państwowego nie unosi a sama budowa jednej... no qwa zauważcie - jednej elektrowni jądrowej ile już trwa i co? wierzycie że kiedykolwiek zostanie zbudowana? już pomijając ten uran. Przecież ten kraj nie ma przyszłości jeśli każdy projekt państwowy albo następcy torpedują albo "sojusznicy zewnętrzni" albo tak jest kretyński że nie ma prawa się udać.

powywalają nam piece z chałup, wcisną jakieś pompy ciepła na prąd a później dopiero moooże jakaś energia jądrowa, jakieś OZE jaakieś linie przesyłowe tylko w Polsce nie za bardzo wiadomo jakie

jak się ta piecowa rewolucja tym poebom powiedzie to tak wrażliwego systemu na byle klęskę żywiołową ja na dziś nie widzę na całej planecie w strefach klimatycznych podobnych do polskiej z krajów o takiej gęstości zaludnienia.
nie chce mi się rozpisywać ale mimo szczerych chęci matematycznie mi się nie spina to wszystko wszak jeszcze zdarzają się takie "akcje" jak z tym kowidem i naplanować to sobie można.
Nie dla tego że akurat jakieś dla odmiany platfusy ofermiaste teraz akurat u władzy, bo całokształt. w Polsce najszybciej szło w górę jak nikt tu nie rządził czy swój czy obcy
Polska pokomunistyczna była poligonem ścierających się wpływów gospodarczych wschodu i zachodu ale do takiej pozycji coraz mniejsze szanse na powrót i rzeczywiście największe szanse zamiany w kraj skansen i rezerwat turystyczno przyrodniczy z mieszkańcami robiącymi za małpy na pokaz dla turystów z aspiracjami na gwiazdy national geografphic :P

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Roman176 napisał:

a taka ze wierzysz bez granic i to wystarczy 

Jedne rzeczy mi pasują a inne nie, co poradzę, że bliżej mi do aktualnie rządzących niż tych co wcześniej rządzili ...

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v