Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

to ta straż graniczna prawników nie ma do dyspozycji? oskarżyć o złamanie procedur składania wniosku azylanckiego co do formy a zwłaszcza miejsca złożenia czy coś mniej absurdalnego (choć już to jest mniej absurdalne jak to orzeczenie sądu\) co po kilkunastu minutach myślenia i ja bym tu zaraz sklecił tylko że mi się nie chce bo i tak tego nikt nie wykorzysta

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
48 minut temu, nie napisał:

Patryk Słowik

To jest megagrube, bo jeśli tak rzeczywiście było (a nie mam powodu kwestionować ustaleń Radka), to znaczyłoby, że prokuratura wespół z Ministerstwem Sprawiedliwości umyślnie naruszyły standard międzynarodowy w celu przyspieszenia tak oczekiwanych na Twitterze rozliczeń. 

I tak ma być. A teraz czekam na Błaszczaka i jego wykręty. Popcorn kupiony, to se widowisko oglądnę,:lol:

Opublikowano (edytowane)

no z tym Błaszczakiem oskarzenie go o odtajnienie prawdy to przyznanie że rzeczywiście jakoś ujowo popaprańcy chcą Polski bronić a z kolei jeśli zaprzeczą temu że pół Polski nie ma żadnej obrony nawet zaplanowanej i to co ujawnił to jakiś bzdury to za złamanie jakiej tajemnicy oskarżą?

jeśli mają tak spaprać i tę sprawę jak większość czego się czepią to akurat tej radził bym im lepiej za głęboko nie kopać bo sami w ten sam dół wlecą

do jasnej cholery nie rozgrywajcie swoich politycznych smrodów takimi tematami bo najlepiej dla Polski będzie was wszystkich wystrzelać, ale to wszystkich którzy z obronności robią sobie małe partyjne rozgrywki bo może się okazać że największymi wrogowie Polski są w Niej samej i którzy'ście to

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
22 minuty temu, dysydent napisał:

znak pytajnika przy sugerującym tytule artykułu, czegokolwiek jest już wpisany do akademickiej definicji manipulacji informacyjnej

no tak - mogłem się domyślić że tego @nie wiesz i bðędziesz mi tu literalności się czepiał

wlewaj sobie, wlewaj, jeżeli potrzebujesz się dowartościować :D 

możesz pokazać tę definicję? 

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

a po polsku ?? nie pij tyle..

dobrze wiesz sranie katolików i wmawianie taki jak ty ze kościół jest bee  , a tu proszę nie pogrzeb a wielka ceremonia kościelna, po co w kościele to robił ?  

oto lewaki z platformy 

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, dysydent napisał:

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=pytanie+z+tezą

se wybierz bo kolejny raz np  "SciFun"-a z yt nie chce mi się linkować z materiałem bodaj czy nie o tytule "prawda czy fałsz?"

zamiana na pytanie z tezą?

ha, ha, ha, coś kiepsko z tą definicją  :D 
to nawet nie było pytanie z tezą

to było, na podstawie dostępnych faktów, stwierdzenie o zaistnieniu w przyszłości określonego zdarzenia

manipulacja była by wtedy, gdyby taki tytuł zrobili przed poznaniem faktów

-------------------------------------

"Doskonałe pytanie Polsatu do Bodnara
 : po co płacić za ekspertyzy ws. międzynarodowego imunitetu skoro można było zapytać po prostu Radę Europy? 

Odpowiedź: prokuratorzy wiedzą jak działać." 

po-lszewik

Dajcie mi człowieka, a paragraf się znajdzie

Edytowane przez nie
  • Like 1
Opublikowano
28 minut temu, Roman176 napisał:

dobrze wiesz sranie katolików i wmawianie taki jak ty ze kościół jest bee  , a tu proszę nie pogrzeb a wielka ceremonia kościelna, po co w kościele to robił ?  

a tak w sumie to o coś ci chodzi czy tak sobie po prostu piszesz?

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

no z tym Błaszczakiem oskarzenie go o odtajnienie prawdy to przyznanie że rzeczywiście jakoś ujowo popaprańcy chcą Polski bronić

A jaka to prawdę Błaszczak odtajnił? Przecież oskarżenie jest z powództwa cywilnego.

Opublikowano

Dzisiaj Jacek Krawiec został prezesem spółki PGNiG Upstream z Grupy Orlen - Wczoraj odbyła się rozprawa, a na ławie oskarżonych w procesie o korupcję jest ... Krawiec.

ruskie standardy 

Opublikowano
nie napisał:

Przepisy są bowiem napisane w sposób mało klarowny, wiele kwestii opiera się na dodatkowych dokumentach oraz utartej praktyce Rady Europy oraz Europejskiego Trybunału Praw Człowieka.

Iii Panie kolego to by było na tyle w sprawie łamania prawa i immunitetu. Jest jeszcze taka opcja iż taki wniosek wpłynie a udzielający immunitetu przyklaśnie jemu ochoczo bo nagle sprawa nabierze zasięgu światowego...

mirro napisał:

Zarzuty dostał, poszło w świat jakie to w takim razie cała akcja spełniła oczekiwania. Już wiadomo że jest na celowniku a jak zacznie sypać, to kolesie będą prać majty. Coś musi być na rzeczy 

Ładnie napisane. Negatyw jednak, choć nie wprost, nazwał mnie durniem jak napomknąłem o powodzie.

Opublikowano (edytowane)

kto i kiedy tak zepsuł ustrój państwa polskiego że przychodzi sobie byle szwendak polityczny nie ważne; pisdzielski czy popaprański i robi roszady kadrowe w z założenia mającej być politycznie bezpośrednio niezależną władzy sądowniczej od pozostałych dwu; ustawodawczej i wykonawczej?
https://www.onet.pl/informacje/onetwarszawa/rewolucja-w-warszawskich-sadach-posypaly-sie-dymisje/50rkx6e,79cfc278

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mirro napisał:

A jaka to prawdę Błaszczak odtajnił? Przecież oskarżenie jest z powództwa cywilnego.

a to nie wiem o jakie oskarżenie Tobie chodziło bo myślałem że ryzyko przejedzenia popcornem warte jest co najmniej tego

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-skw-mariusz-blaszczak-mogl-popelnic-przestepstwo-chodzi-o-sp,nId,7675735

a w sumie to czy cywilna prokuratura powinna mieć w ogóle wgląd do takich spraw?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 godziny temu, nie napisał:

zamiana na pytanie z tezą?

ha, ha, ha, coś kiepsko z tą definicją  :D 
to nawet nie było pytanie z tezą

to było, na podstawie dostępnych faktów, stwierdzenie o zaistnieniu w przyszłości określonego zdarzenia

manipulacja była by wtedy, gdyby taki tytuł zrobili przed poznaniem faktów

a co to jest innego jak nie pytanie z tezą kiedy jeszcze nikt nawet wniosku o odszkodowanie nie złożył i wątpliwe czy kiedykolwiek złoży (tyczy podlinkowanej grafiki a nie komentarza pod nią)

5 godzin temu, nie napisał:

Image

Patryk Słowik

To jest megagrube, bo jeśli tak rzeczywiście było (a nie mam powodu kwestionować ustaleń Radka), to znaczyłoby, że prokuratura wespół z Ministerstwem Sprawiedliwości umyślnie naruszyły standard międzynarodowy w celu przyspieszenia tak oczekiwanych na Twitterze rozliczeń. 

nawet bym naszego wątku tu już nie przeciągał gdyby Twój wpis nie tyczył kwestii mojego wcześniejszego

10 godzin temu, dysydent napisał:

....

pono po tym jak popaprali sprawę Romanowskiego prokurator krajowy według michnikowego szmatławca (bo nigdzie indziej jeszcze nie znalazłem) zadeklarował gotowość do dymisji.
Dobre i to
Choć mało prawdopodobne aby kiedykolwiek zasłużyła sobie ta teraz klika na to bym zaczął ich nazywać odpaprańcy no ale w dobrym kierunku o ile pójdą dalej i zmienią prawo tak że ew odszkodowanie Romanowskiemu czy podobnym "przypadkom" będzie ściągane z prywatnych dochodów lub majątku wszystkich których podpisy widnieją pod nakazem aresztowania a tych siepaczy którzy bezpośrednio tego dokonali (aresztowania) pozbawić premii i dożywotnio ew podwyżek jeśli takowe kiedykolwiek nastąpią na etatach jeśli zechcą na nich pozostać
kara za nadgorliwość
choć to ostatnie to już na pewno moje pobożne życzenie z oczywistych względów i takim pozostanie do końca świata.

i muszę przyznać pierwszy uległem tej manipulacji zaskoczony że tak szybko? już ruszyła procedura?
dopiero gdy doczytałem całość i wreszcie dostrzegłem pytajnik w nagłówku zrozumiałem że dałem się "zrobić" no prawie się dałem

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Ładnie napisane. Negatyw jednak, choć nie wprost, nazwał mnie durniem jak napomknąłem o powodzie.

nie napomknąłeś, tylko bałeś się napisać, że są polityczne, tylko tyle

i nie rób z siebie ofiary :D 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Negatyw jednak, choć nie wprost, nazwał mnie durniem jak napomknąłem o powodzie.

A to już taka jego uroda, Ja wolałem się od razu przyznać żem głupi. To mi to płynie i powiewa co tam insynuuje.:lol:

1 godzinę temu, dysydent napisał:

a to nie wiem o jakie oskarżenie Tobie chodziło bo myślałem że ryzyko przejedzenia popcornem warte jest co najmniej tego

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-skw-mariusz-blaszczak-mogl-popelnic-przestepstwo-chodzi-o-sp,nId,7675735

a w sumie to czy cywilna prokuratura powinna mieć w ogóle wgląd do takich spraw?

A o to co mu parę dni temu zajumali immunitet. Nie ma już oddzielnej prokuratury wojskowej, jest tylko pion wojskowy prokuratury. Kiedyś była oddzielna a teraz nie. Ocena jaką, szkodę wywołało pokazanie kwitów w spocie będzie też fajna a i eksperci powołani mogą mieć problem. 

24 minuty temu, nie napisał:

że są polityczne,

Dla Pana Romanowskiego na bank będą polityczne. :lol: Bo jakież inne mogłyby być.

Edytowane przez mirro
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, mirro napisał:

A o to co mu parę dni temu zajumali immunitet. Nie ma już oddzielnej prokuratury wojskowej, jest tylko pion wojskowy prokuratury.

a bo ja do tyłu z tematami prominentów bo po co głowę sobie zabijać jakimiś Błaszczakami jak obecni tyle rozrywki dostarczają że nie idzie nadążyć przetrawić.

a prokuraturę wojskowa skasowały - niech zgadnę - rządy pisowskie?

trudno wyważyć na ile armia ma być hermetycznie odrębną strukturą a na ile pod cywilną kontrolą i - przyznam - nie wiem nawet od czego zacząć budować sobie punkt widzenia
no zwyczajnie nie mam zdania na ten temat to i na bieżąco nie jestem z wiedzą na temat roszad personalno strukturalnych

a i w sumie to temat z rodzaju - "nie bądź za bardzo ciekawy bo kociej mordy dostaniesz", cokolwiek to z mordą znaczy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Dnia 16.07.2024 o 07:48, galan99 napisał:

Co ty pie....sz onuca jedzie gospodarką po dnie , ryje muł , czym ty się podniecasz .  Napisali   PKB onucy wzrasta propaganda .

O jakiej propagandzie piszesz?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v