Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, dysydent napisał:

wybrać to wolę takie które mnie rozbawi niż wqrwi

ciekawe masz wychowanie, ............. w którym chamstwo jest zabawne

Opublikowano

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-07-17/marcin-romanowski-nie-moze-byc-drugi-raz-aresztowany-adwokat-wskazal-przepis/

czy ktokolwiek kto konstruuje stek przepisów omyłkowo zwanych prawem umożliwiających taką argumentację się sam nie

6 minut temu, jacus napisał:

dyskwalifikuje moralnie

?

bo ten kto się na ten bełkot powołuje z podeptaniem elementarnej logiki to już jest po za wszelką dyskusją o moralności.

Mamy właśnie przypadek gdzie błąd proceduralny jakiegoś spaprańca pozwolił de facto uciec podejrzanemu
W tym przypadku sprawa jest jeszcze bardziej skomplikowana bo i sam spapraniec zdawał się nadużyć procedur do pospolitych że by nie nazwać ... a dlaczego nie? zwykłych chamskich rozgrywek politycznych tak grubymi nićmi szytych że jednej wystarczy aby utrzymała każdego z nich na szubienicy w karze za gwałt na elementarnej logice i moralności

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, jacus napisał:

to vice prezes nie odebral telefonu-za co zostal zwolniony, zaczal prace w 2022 r..

2022    2022   2022 - wbij sobie ta date do glowy.. 

przetarg byl 11 kwietnia, ile dni roboczych mial prezes zeby sie zorientowac kto sie nadaje do tej roboty a kto nie ??

teraz fakty co robi ? 

– Chciałbym zacytować dyktatora Wojewódkę z jednego ze spotkań z załogą z Zakładu Wschodniego PKP Cargo. Pracownicy powiedzieli mu, że będą protestować, jeżeli będą ich zwalniać. Na to dyktator powiedział tak: „Wygląda na to, że Państwo chcecie wszyscy stracić pracę. Żeby była jasność, jak trzeba będzie, to zamkniemy cały zakład”. Gdy powiedzieli, że oczekują pomocy ze strony rządu pana premiera Tuska, to pan dyrektor Wojewódka odparł: „Wie pan co, pan liczy na siebie, a nie na obecny rząd”. Przepraszam bardzo, to jest dialog społeczny? Ten dyktator powinien być z dnia na dzień wyrzucony – mówił Piotr Duda.

Ostatni jedyny duży przetarg w tym roku przegrany przez PKP Cargo miał miejsce 11 kwietnia – na Połaniec. Przegraliśmy go, bo aktualny  członek zarządu ds. handlowych nie odebrał telefonu w czasie aukcji internetowej i nie złożył oferty” – Prezes Zarządu PKP Cargo Marcin Wojewódka, cytowany przez portal Nakolei.

TOM_1199_small.jpg

p.o. Członek Zarządu ds. Handlowych
Członek Rady Nadzorczej

Absolwent prawa na Uniwersytecie Wrocławskim, ukończył aplikację sędziowską w 1997 r., a aplikację radcowską w 1999 r. Od 1997 r. do dziś sprawuje funkcję syndyka w postępowaniach upadłościowych, nadzorcy oraz zarządcy w postępowaniach restrukturyzacyjnych. W dniu 9 lutego 2022 r. uzyskał tytuł zawodowy Kwalifikowanego Doradcy Restrukturyzacyjnego. Od stycznia 2000 r. do dziś radca prawny. Sprawował funkcję wiceprzewodniczącego Okręgowego Sądu Dyscyplinarnego przy Okręgowej Izbie Radców Prawnych we Wrocławiu. W latach 2021 – 2023 Prezes Dolnośląskiego Stowarzyszenia Syndyków.

tam jest wszystko poszykowane żeby to zamknąć 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
15 godzin temu, GABBER85 napisał:

kto dziś pamięta o SMOGU ? wytempili smog  BRAVO !👍😆

Sam jesteś Smog podczas lata 😄.

Przynajmniej id maja do połowy września nie ma potrzeby ogrzewać domów. W lecie więcej wiatrów jest

Po lewej ekologia...po prawej idiokracja.

451010262_7939719339406952_7217525494365297951_n.jpg.7338931c3d171f3e87382e2e8804029f.jpg

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, nie napisał:

ciekawe masz wychowanie,

"takie mieliśmy czasy" w tym czasie (mojego wychowania)

Chamstwo jest emanacją poczucia siły a czy fałszywego poczucia czy uprawnionego o tym rozstrzyga ring zwany polityką,  rozstrzyga o niczym więcej a już na pewno nie o estetycznej wrażliwości czy dowolnej innej
ja tylko piszę w temacie i na temat i według reguł tematu ;)

"chamstwu ... należy się przeciwstawiać siłom i godnościom osobistom"; było jedynie jednym z najlepszych dowcipów czasów mojego wychowania i nie udowodni mi nikt że od tamtego czasu cokolwiek się zmieniło, no może chamstwo stało się bardziej wyrafinowane ale próby waliki z chamstwem przy pomocy kultury ... co??? strasznie się tym chamstwo przejmiexD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Patryk Słowik

My w Polsce naprawdę moglibyśmy mieć ładne rzeczy oraz budować wspólnie dobrobyt, tylko musielibyśmy zacząć słuchać mądrych ludzi, a nie tych, którzy mówią nam to, co chcemy usłyszeć.
Sprawa międzynarodowego immunitetu delegatów do Zgromadzenia Parlamentarnego Rady Europy jest bardzo skomplikowana, nawet dla prawników. Przepisy są bowiem napisane w sposób mało klarowny, wiele kwestii opiera się na dodatkowych dokumentach oraz utartej praktyce Rady Europy oraz Europejskiego Trybunału Praw Człowieka.
W Polsce ekspertów, którzy by to ogarniali, mamy zaledwie kilkoro, być może, w porywach, do kilkunastu. W sprawie Romanowskiego głos zabrali między innymi prof. Ireneusz Kamiński, były sędzia ad hoc Europejskiego Trybunału Praw Człowieka, związany z Helsińską Fundacją Praw Człowieka, oraz radczyni prawna Agata Bzdyń, która w trybunale przepracowała kilka lat i specjalizuje się w zagadnieniach związanych z orzecznictwem ETPCz. 
Oboje nie mieli najmniejszych wątpliwości: Romanowski ma "dodatkowy" immunitet, a polska prokuratura popełniła błąd, nie wnioskując o jego uchylenie.
Szkopuł w tym, że śledczy ani prokurator generalny Adam Bodnar, który osobiście włączył się w sprawę posła Romanowskiego, nie byli zainteresowani opiniami prawdziwych fachowców. Te bowiem komplikowały plan, a nie upraszczały jego realizację. Zlecono więc sporządzenie dwóch opinii prawnych, które - cóż za zdziwienie - wykazały, że prokuratura działa świetnie (tu drobna uwaga: uważam dr hab. Joannę Juchniewicz za dobrą i uczciwą prawniczkę, dała na to wiele dowodów).
Zapewniona była też szeroka osłona medialna. Na Twitterze działała między innymi prokurator stołecznej prokuratury rejonowej Ewa Wrzosek, która jako dowód w sprawie przedstawiła fragment uzasadnienia jednego z orzeczeń Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej (Rada Europy i jej Zgromadzenie Parlamentarne nie ma nic wspólnego z UE i TS UE).
W telewizji perorował zaś prof. Wojciech Sadurski z Uniwersytetu w Sydney. Opowiadał, że jeśli prawnik Romanowskiego wyśle pismo w sprawie "dodatkowego" immunitetu jego klienta do Rady Europy, będą się w Strasburgu pokładać ze śmiechu. No cóż, tak się złożyło, że się nie pokładali, tylko uznali, że polskie władze łamią międzynarodowe gwarancje przysługujące politykowi opozycji.
Nie przeszkodzi to jednak już niebawem prokurator Wrzosek, prof. Sadurskiemu oraz wielu innym ludziom z tytułami i stanowiskami wypowiadać się publicznie w kolejnych tematach, w których się nie specjalizują, z pozycji autorytetów.
A podstawowy kłopot - nas wszystkich - polega na tym, że my jako społeczeństwo nie szukamy mądrych opinii prawdziwych ekspertów. Chcemy opinii zgodnych z naszymi poglądami, choćby były one wygłaszane przez ludzi niemających pojęcia o sprawie. Gorzej, że z podobnego założenia wychodzą organy państwa. Te powinny być szczególnie zainteresowane opiniami wskazującymi, co należy poprawić, bo tylko to prowadzi do rozwoju.

a ziejący nienawiścią i żądzą zemsty psychol nadal swoje:

Donald Tusk

Sceny jak z gangsterskiego filmu. Podejrzany wychodzi z  aresztu dzięki prawnym kruczkom, zasłaniając się wątpliwym immunitetem. Na stróży prawa spada lawina krytyki, publiczność jest rozczarowana. W walce z przestępczością zdarzają się i takie momenty. Ale jedenaście zarzutów, w tym udział w zorganizowanej grupie przestępczej, nie znika. To nie jest koniec filmu. Państwo prawa ma same zalety, oprócz jednej: nie jest proste i tak jak w gangsterskich filmach, źli też potrafią to wykorzystać. Ale tylko na krótki czas. Prokuratura dobrze wykonała swoją robotę, gromadząc rzetelne dowody. A więc: co się odwlecze, to nie uciecze.

Konrad Berkowicz

Proszę nie robić z ludzi idiotów. Dobrze Pan wie, że nie pierwszy raz złamaliście prawo. Teraz szambo wybiło i stąd Pańska reakcja. Do dymisji i to natychmiast!

pomijając, że ma swoich wyborców za idiotów (w większości słusznie)

to właśnie został pozwany o naruszenie dóbr osobistych przez romanowskiego  👏 puścić świra z torbami

Edytowane przez nie
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, nie napisał:

właśnie został pozwany o naruszenie dóbr osobistych przez romanowskiego  👏 puścić świra z torbami

no patrz jak niedługo musiałem czekać

masz mi za złe że ponad wszelkim chamstwem staję i tylko rozrywki w walkach chamstw poszukuję gdy sam stajesz jako strona jednego z nich

przyganiał kocioł... xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

fajnie że złodziej i oszust jeszcze wolności zazna 🤣tak już by mógł sypnąć kolegów a tu jeszcze trza czekać aby gownooo zmiękło 🤣🤣🤣🤣🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@witejus niewłaściwa interpunkcja bo po tym co wkleja to nie pytać masz prawo a stwierdzać

a to

6 minut temu, witejus napisał:

neoKorneluk wytrzepuje gówna z nogawek

oj jaka chamska przenośnia
a jaka fajnie trafna
takie lubimy najbardziej xD

a to że ja już se muszę doszukać kto zacz ten "korneluk" i czego to porównanie to już moja ułomność poznawcza bo nie kojarzę. No ale wszystkiego wiedzieć się nie da

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, dysydent napisał:

niewłaściwa interpunkcja bo po tym co wkleja to nie pytać masz prawo a stwierdzać

Masz rację, ten pytajnik jest zbędny, ale co tam, niech już tak zostanie.

6 minut temu, Bogdan_ja napisał:

fajnie że złodziej i oszust jeszcze wolności zazna 🤣tak już by mógł sypnąć kolegów a tu jeszcze trza czekać aby gownooo zmiękło 🤣🤣🤣🤣🤣

Tak się pocieszajcie😆

Na Lazurowe Wybrzeże leć, pocieszać Donka bo palpitacji dostał😅

Edytowane przez witejus
Opublikowano
33 minuty temu, dysydent napisał:

no patrz jak niedługo musiałem czekać

masz mi za złe że ponad wszelkim chamstwem staję i tylko rozrywki w walkach chamstw poszukuję gdy sam stajesz jako strona jednego z nich

przyganiał kocioł... xD

nie przekręcaj, nie stajesz ponad chamstwem, tylko je gloryfikujesz i sam napisałeś, że chamstwo cię bawi

coś ci chyba nie wyszło

napisanie, że dobrze by było, aby psychol został ukarany za oszczerstwa to jest wg. ciebie bycie stronniczym??? co raz ciekawsze te mądrości

Opublikowano
24 minuty temu, Roman176 napisał:

@jacus  JAK TO JEST sracze kościele typu szczur dzisiaj wszyscy modlą się msza ceremonia jakich mało módlcie się za niego jego koledzy wszyscy spotkamy się w niebie   

a za życia 🤣 

a po polsku ?? nie pij tyle..

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

Mamy właśnie przypadek gdzie błąd proceduralny jakiegoś spaprańca pozwolił de facto uciec podejrzanemu

Zarzuty dostał, poszło w świat jakie to w takim razie cała akcja spełniła oczekiwania. Już wiadomo że jest na celowniku a jak zacznie sypać, to kolesie będą prać majty. Coś musi być na rzeczy 

30 minut temu, Roman176 napisał:

módlcie się za niego jego koledzy wszyscy spotkamy się w niebie   

Oby Allach była dla niego łaskawy a 40 dziewic przywitało go w bramach raju.

Opublikowano (edytowane)

a co ma być na rzeczy? zwykłe polityczne przepychujki kto komu bardziej dołoży i drugiemu więcej zabawek tudzież kasy wydrze a że ktoś komuś ma wysypać gdzie ta kasa czy zabawki poupychane? no moze tylko to jest

9 minut temu, mirro napisał:

na rzeczy

no "aleś odkrył" xD

skoro chamstwo na wokandzie tu lokalnej oto poziom chamstwa po obu stronach dawno wykroczył po za strefę kamuflarzu i z daleka widać dwie bandy pospolitych chamów jak się naparzają czym jak i kiedy się da

na razie nas to jeszcze bawi, nno może nie wszystkich co na poważnie jeszcze się do tej naparzanki przyłączają

powiem tak - ja się już wstydził bym zajmować pozycję po stronie którejkolwiek z tych band co i innym zalecam

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Image

Patryk Słowik

To jest megagrube, bo jeśli tak rzeczywiście było (a nie mam powodu kwestionować ustaleń Radka), to znaczyłoby, że prokuratura wespół z Ministerstwem Sprawiedliwości umyślnie naruszyły standard międzynarodowy w celu przyspieszenia tak oczekiwanych na Twitterze rozliczeń. 

Opublikowano

to zaraz - ten Gruca informuje że już przysądzono Romanowskiemu to odszkodowanie czy tylko informuje że ma prawo się o nie dopiero ubiegać?

bo @nie wiem czy rozumiesz jakie manipulacje informacyjne linkujesz

Opublikowano (edytowane)

znak pytajnika przy sugerującym tytule artykułu, czegokolwiek jest już wpisany do akademickiej definicji manipulacji informacyjnej

no tak - mogłem się domyślić że tego @nie wiesz i bðędziesz mi tu literalności się czepiał

choć śmiem Cię oskarżyć ze to doskonale wiesz a liczyłeś że ja ani inni czytajacy ten wątek nie wiedzą

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v