Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Ulman napisał:

to Romanowski  się dostał do europarlamentu?

Nie do PE tylko jest członkiem Zgromadzenia Narodowego Rady Europy a to co innego i tam też go chroni immunitet miał podwójny w Polsce jako poseł i jako właśnie członek Rady Europy.Polski immunitet sejm uchylił  a drugiego nie moga bo to musiało by zrobić właśnie Zgromadzenie Rady Europy i  już go wypuścili https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-pilne-posiedzenie-sadu-w-srodku-nocy-chodzi-o-romanowskiego,nId,7674070 swoją drogą dzisiejszy rządzący, prokuratura,minister sprawiedliwości niedopatrzeniem tej sprawy się ośmieszyli

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,31148951,pelnomocnik-romanowskiego-sklada-zawiadomienie-pokazal-pismo.html

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano

piękne rozmycie... Aaa fundusz sprawiedliwości przez to działał lepiej? Prokuratorzy się przejechali, byćmoże z jakiegoś powodu. To istotny krok w tył ale nie wszystko stracili. Ważne co się odpierli dalej. Fakt jest też taki, że Ziober otoczył się slupami jak w Biskupinie - może gdzieś to pęknie ale są jeszcze zwolnienia L4...

Opublikowano

zero raczej zadnego wyroku nie dozyje ..

9 godzin temu, Roman176 napisał:

nie każdy jacek jak ty biduje na socjale i wydaje mu się ze myśli ze myśli 

Warszawa to stan umysłu. Poniżej aktywiszcza w pełnej krasie. tak samo jest z Krakowem zapewne 

https://fb.watch/tmCUt4__4l/

w twoim wypadku nikt nie mysli ze myslisz...

masz juz ta gospodarke zapisana ??  czy dalej u matki dorabiasz ??

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Prokuratorzy się przejechali, byćmoże z jakiegoś powodu.

ty tak na serio? uważałem cię za mądrzejszego

ale popłoch u po-lszewików :D kasują wpisy w internecie :D :D 

największy skandal w prokuraturze, tak się kończy wykorzystywanie prawa do zemsty politycznej, kupowanie opinii prawnych od sprzedajnych, upolitycznionych prawników; wybitne kadry peowskiej prokuratury 🤮

zrobili z polski pośmiewisko, kraj trzeciego świata, podpuszczani przez eu i ambasadora brzezińskiego niszczą polskę, wywołują chaos, żeby łatwiej było polską sterować

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał:

zero raczej zadnego wyroku nie dozyje ..

nawet jeśli dożyje późnej starości

pono po tym jak popaprali sprawę Romanowskiego prokurator krajowy według michnikowego szmatławca (bo nigdzie indziej jeszcze nie znalazłem) zadeklarował gotowość do dymisji.
Dobre i to
Choć mało prawdopodobne aby kiedykolwiek zasłużyła sobie ta teraz klika na to bym zaczął ich nazywać odpaprańcy no ale w dobrym kierunku o ile pójdą dalej i zmienią prawo tak że ew odszkodowanie Romanowskiemu czy podobnym "przypadkom" będzie ściągane z prywatnych dochodów lub majątku wszystkich których podpisy widnieją pod nakazem aresztowania a tych siepaczy którzy bezpośrednio tego dokonali (aresztowania) pozbawić premii i dożywotnio ew podwyżek jeśli takowe kiedykolwiek nastąpią na etatach jeśli zechcą na nich pozostać
kara za nadgorliwość
choć to ostatnie to już na pewno moje pobożne życzenie z oczywistych względów i takim pozostanie do końca świata.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
19 minut temu, nie napisał:

zrobili z polski pośmiewisko, kraj trzeciego świata, podpuszczani przez eu i ambasadora brzezińskiego niszczą polskę, wywołują chaos, żeby łatwiej było polską sterować

Ojoj, czyli w końcu zajarzyłeś że ambasador USA ma całkiem inne zadania niż Ci się wydawało?:lol: Ale to dobry sygnał. Witamy wśród żywych.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Ojoj, czyli w końcu zajarzyłeś że ambasador USA ma całkiem inne zadania niż Ci się wydawało?:lol: Ale to dobry sygnał. Witamy wśród żywych.

ha, ha, ha  :D  każdy niezaczadzony widział to od czasu przyjazdu jego do polski

już kolejny raz ci się coś wydaje :D 

Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał:

ha, ha, ha  :D  każdy niezaczadzony widział to od czasu przyjazdu jego do polski

A jak była red hair woman Mosbacher, to inaczej było? Przecież to ona ustawiła do pionu PiS włądzę.:lol:

Opublikowano (edytowane)

a mnie tam cieszy że politycy lepiej się ... jak to ująć? chętniej kliki ponadpaństwowe tworzą wedle swych orientacji politycznych niż narodowych

jednak powoli bo powoli ale cywilizacja ewoluuje w dobrym kierunku

oczywiście powyższe to tylko mój subiektywny pogląd i nie wiem czy wynika z bezstronnego rozumowania czy mojego wychowania w - było nie było - prointernacjonalnej filozofii komuszego ustroju?

hi - dobrze że wedle maści owłosienia się nie dogadują bo "tamta" ruda z "tym" rudym na pewno by się nie chcieli dogadać :D

no kacapy nie nadążają jak zwykle za trendami i po narodowści u nich ważniejsze niż preferencjach politycznych i mają duże szanse cofnąć ten trend na całej planecie ale one (te kacapy) zawsze wszystko na wywrót czy bardziej - na samym końcu za resztą stada

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
42 minuty temu, mirro napisał:

że co? rezurekcja? niee, Wielkanoc w środku lata?
to tylko upały i'ście się tylko nie zrozumieli sądząc żeście się dogadali

tak - to musi być przez upał

przynajmniej mam taką nadzieję bo nudno się tu do reszty zrobi i nie będzie po co zaglądać na to forum
xD

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał:

nie nobilituj swoich adwersarzy takimi prymitywnymi inwektywami spoza tematu... "adwersji"

ps
nie trzeba było stosować tego na mnie to bym się i za wobec innych nie czepiał ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, GABBER85 napisał:

ona była "ruda, czy na dole tesh?"

A to już jedna z bardziej strzeżonych tajemnic amerykańskiej dyplomacji. Podobno nieliczni mieli "wgląd.":lol:

Opublikowano

znowu grzeje,zniwa stoja-na szczescie zboza tez..

wysokie ceny nawozow i materialu siewnego ma tez dobre strony- wiatr nie ma czego polozyc.🤣

roman jest hajerem przodowym a nie rolnikiem -dopiero na emeryturze dostanie hektary

1 godzinę temu, mirro napisał:

w te upaly moczyl glowe w pis-uarze  i mozg dostal niezbedych do funkcjonowania mineralow.

1 godzinę temu, GABBER85 napisał:

ona była "ruda, czy na dole tesh?"

pewnie w zyciu tego nie widziales ..

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, jacus napisał:

w te upaly moczyl glowe w pis-uarze  i mozg dostal niezbedych do funkcjonowania mineralow.

nie nabaw się bana tutaj bo kto będzie wrzucał tu takie perełki jak to?

szkoda że nieczęsto ale niełatwo taki majstersztyk sklecić a nawet w całym necie wyszukać xD

Twoje czy "inspirowane" ?

za takie coś można wybaczyć "nierówny" poziom reszty "ogólny"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

zeby pis-aka wysmiac nie trzeba sie wysilac..moje -nudiz mi sie ,zjem obiad i do pola,nieuzytki kosic,na piasku powinno juz obschnac.

5 minut temu, GABBER85 napisał:

Ty piz** to codziennie widzisz ... w lustrze

zgadles-moja stara ma lustro w dzwiach  szafy..ty procz kota masz kogos ??

Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

czy dorabiam czy nie , i tak mam więcej niż ty za całe życie samych dzierżaw mam w brud wiec co za różnica ? nie myślałeś gdyby  nie było by moje to bym się tak nie rozwijał 

14 minut temu, jacus napisał:

znowu grzeje,zniwa stoja-na szczescie zboza tez..

jak widać mocno cię przegrzało 

3 godziny temu, jacus napisał:

a dziękuje , gdyby tak zrobić porównanie ty i ja no...   

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

nie nabaw się bana tutaj bo kto będzie wrzucał tu takie perełki jak to?

szkoda że nieczęsto ale niełatwo taki majstersztyk sklecić a nawet w całym necie wyszukać xD

Twoje czy "inspirowane" ?

kim trzeba być, żeby gloryfikować prymitywne chamstwo i stawiać je za wzór do naśladowania? całkowity upadem moralny, dno

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

zgadles-moja stara ma lustro w dzwiach  szafy..ty procz kota masz kogos ??

przeciesz to pro tuskowe po co sie żenić to obowiązek, po co mieć dzieci można mieć zwierzaka .... ?  ty jak rudy jesteś farbowany lis 

co ty na to ? 

Może być zdjęciem przedstawiającym ogień i tekst

10x więcej pożarów niz na pisu ..  ?  a teraz może sie palić ? 

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba, ogień i tekst

a pisałem po wyborach wszystko ruszy , qurwy jakich mało 

Michał Tusk z nową fuchą. Wysoki awans syna premiera po zaledwie kwartale w urzędzie marszałkowskim | Niezalezna.pl

Po zaledwie trzech miesiącach od podjęcia pracy w Urzędzie Marszałkowskim, Michał Tusk awansował na stanowisko zastępcy dyrektora departamentu infrastruktury ds. rozwoju i integracji transportu. Ile zarobi syn premiera na nowym stanowisku? Padła konkretna wysokość wynagrodzenia zasadniczego.

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, nie napisał:

kim trzeba być, żeby gloryfikować prymitywne chamstwo i stawiać je za wzór do naśladowania? całkowity upadem moralny, dno

jeśli już chamstwo ma się demaskować to bodaj na wysokim poziomie satyrycznym a nie zaprzeczysz finezji skojarzeń ... gdyby wobec mnie tego użył tez bym docenił a że akurat pisuar ma w Polsce przez ostatnią dekadę podwójne znaczenie gdzie jednym z nich jest ideologia to przypisanie jakiejkolwiek ideologii zawartości jakich wartościowych

1 godzinę temu, jacus napisał:

mineralow

ja uznaję za przesadny komplement bo w ideologiach ja rozpoznaję co najwyzej toksyny

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

romus- przy twoim trybie zycia to dlugo sie tymi hektarami nie nacieszysz.. 

czyli jeszcze nie przepisala- jak sie rozwijasz i kiedy masz na to czas ?? 

po szychcie idziesz od razu na ciagnik ??  za chwile po lekarzach bedziesz jezdzil a nie po polu.

juz zapomniales ile wysypisk smieci plonelo ??

przyklad prezesa pkp-cargo pokazal jak mysli i analizujesz fakty.

23 minuty temu, nie napisał:

jednym zdaniem -wyborca pis-u 

ktos kto wstawia mejze na listy wyborcze kim jest ????????

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, jacus napisał:

ktos kto wstawia mejze na listy wyborcze kim jest ?

samo wstawienie na listy wyborców nie obciąża, to że z tych list takie coś wychodzi zwycięsko już tak

Na listę miejsce sobie może kupić, wyszantażować największa kanalia a wręcz tylko kanalia ma najodpowiedniejsze predyspozycje ku temu

problem się robi gdy zdobywa elektorat a jeszcze większy gdy nie ma komu temu elektoratowi skutecznie udowodnić że to kanalia bo po drugiej stronie tacy sami co musieli by używać argumentów takich samych które i przeciwko nim są jednako słuszne
dlatego jeśli mam wybór tylko które

46 minut temu, nie napisał:

chamstwo

wybrać to wolę takie które mnie rozbawi niż wqrwi

53 minuty temu, jacus napisał:

-nudiz mi sie ,zjem obiad i do pola,nieuzytki kosic,na piasku powinno juz obschnac.

a bo sam się nudzę w ogóle dzisiaj, u mnie tak wlało że nie wiem czy za trzy na tyle obeschnie by żniwa wznowić, zwłaszcza że dziś ma jeszcze dolać to i w tym tygodniu...

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

przyklad prezesa pkp-cargo pokazal jak mysli i analizujesz fakty.

prezes został wybrany w marcu przez radę N.  1 kwietnia objął stanowisko 11 zj***l przetarg  czego nie rozumiesz ?

9 minut temu, jacus napisał:

romus- przy twoim trybie zycia to dlugo sie tymi hektarami nie nacieszysz.. 

hmm może tak być 

9 minut temu, jacus napisał:

zyli jeszcze nie przepisala- jak sie rozwijasz i kiedy masz na to czas ?? 

przepisać to mógł bym z dnia na dzień ale 200k chce otrzymać bo łapie sie na wszystkie programy 

10 minut temu, jacus napisał:

po szychcie idziesz od razu na ciagnik ??  za chwile po lekarzach bedziesz jezdzil a nie po polu.

nie zawsze , teraz prace przy kombajnie albo oczekiwanie na żniwa 

22 minuty temu, jacus napisał:

juz zapomniales ile wysypisk smieci plonelo ??

Polsce stwierdzono 2008 miejsc nielegalnego gromadzenia odpadów, tzw. dzikich wysypisk śmieci, o łącznej powierzchni prawie 2 km², w tym 1111 na terenach wiejskich, a 897 w miastach. Być może jest ich więcej. Powstały one m.in. wskutek:

pozostawienia odpadów po działalności objętej zezwoleniem;
    składowania odpadów w miejscu nieprzeznaczonym do tego celu;
    porzucenia odpadów przez nieznanych sprawców.

wszystkie te wysypiska co powstały za peło płonęły no wszystkie nie 746 według raportu niku 

za peło W 2024 roku odnotowano już 1729 pożarów

Opublikowano

zniwa ?? jakie zniwa ?? 🤣

pare ha jeczmienia w gminie skoszone.. pszenica czernieje. miejscami woda stoi-u mnie akurat  w kukurydzy,

piekny jas za to zaczal kwitnac-chyba troche pozno ?? zimno i sucho bylo.

sam fakt wystawienia kogos takiego dyskwalifikuje moralnie..

co maja w glowie  ci co glosuja na takich -to nie albo roman,sean  niech napisza..

zwykla ludzka przyzwoitosc, poczucie wstydu, moralnosc, to dla nich obce wartosci..

znowu jakies dane  z czapy-trawy tez policzone ??

to podaj dane z 8 lat.

to z apis-u sprowadzano smeic z australi i afryki..

jeszcze raz ..

to vice prezes nie odebral telefonu-za co zostal zwolniony, zaczal prace w 2022 r..

2022    2022   2022 - wbij sobie ta date do glowy.. 

przetarg byl 11 kwietnia, ile dni roboczych mial prezes zeby sie zorientowac kto sie nadaje do tej roboty a kto nie ??

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v