Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie podoba mi się cała ta akcja z Trumpem. Za dużo zbiegów okoliczności plus jego zachowanie , kampania , kongres republikanów..... Dziwne to jakieś🤔 

Pytanie do fachowców bo sprawdzać mi się nie chce. O ile pamiętam to kula z karabinu przekracza prędkość dżwięku. Czy mozliwe jest by usłyszał strzał, świst a dopiero później dostał w ucho?

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

teraz jest demokracja WOLNE SĄDY KRS  COŚ DLA CIEMNOTY  

Może być zdjęciem przedstawiającym odcinek biletu i tekst

co to jest?

Opublikowano

PISOWSKIE NIERZĄDY KRS A TERAZ RZĄDY KRS TYLKO Z POSŁAMI 

33 minuty temu, Ulman napisał:

Nie podoba mi się cała ta akcja z Trumpem. Za dużo zbiegów okoliczności plus jego zachowanie , kampania , kongres republikanów..... Dziwne to jakieś🤔 

Pytanie do fachowców bo sprawdzać mi się nie chce. O ile pamiętam to kula z karabinu przekracza prędkość dżwięku. Czy mozliwe jest by usłyszał strzał, świst a dopiero później dostał w ucho?

COŚ INSYNŁUJESZ ? 

Opublikowano

romus-masz pkp cargo i przetarg

020.jpg

11 godzin temu, dysydent napisał:

a Ty niczego nie czytaj jeśli tylko tak zamierzasz z błędu wyprowadzać że  żądaniem aby błądzący sam się wyprowadził bo powtarzam kolejny raz - tak nikogo i niczego nie nauczysz ani z niczego nie wyprowadzisz a co najwyżej siebie samego w bany kiedy zbrzydnie innym takich "rad" słuchać popartych najczęściej psychiatrycznymi argumentami

no może jedno se przeczytaj w kwestii granicy między literacją Polsk

czy nie zarzucasz innym również i swoich własnych demonów.

"rasa panów z Polski A"
prawda?

a co jeśli choćby zwykłym prawem statystyki że nawet i dureń miewa rację tym razem i On ma rację?

swoją drogą cały materiał słucha się jak powieść a czy fantasy czy na faktach to już kwestia subiektywnej oceny ale powieść która do takiej czy innej ale rakcji umysłowej zmusza
w/g mnie jeden z najwyrazistszych materiałów Ziemkiewicza odkąd z raz Go ktoś tu podlinkował to obejrzałem i teraz mi jutub prawem bańki informacyjnej gostka podsuwa w propozycjach

to pisarz s-f -nie wiedziales o tym ??

ciebie niczego nie da sie nauczyc-zyjesz wswoim swiecie bardziej f niz s

10 godzin temu, nie napisał:

jaka A? przecież to jest polska B

on jest z okolic krakowa, to jest wschodnia połowa polski, tak samo jak np. lublin

tylko, że on wstydzi się swojego pochodzenia, to jest oikofobia

🤣

a ty skad pochodzisz nieuku ?? ja sie nie wstydze tego, wiele razy podawalem ,dawalem filmy a ty ?? choc raz napisales ??

10 godzin temu, nie napisał:

przecież ciągle pisze, że wschodnia polska to polska B, a kraków leży we wschodniej połowie polski

dziecko z podstawówki by to zrozumiało

ty nawet podstawowki nie skonczyles ??

10 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

Noooo...

Tylko że jednak też uznajesz podział , tyle że Kraków umiejscawiasz nie tam gdzie Jacus.

No i po za tym, Jacus nie mieszka nawet blisko Krakowa.

Tylko w zadupiu....😆

az 15 km mam.. to w wuj daleko albo i jeszcze dalej. 

10 godzin temu, Ulman napisał:

No to napisz prawdę  gdzie ta granica między Polską A, B i C. 

w glowach ..

8 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

Też tak to widzę.

Nie ma czym , to dowartosciowuje się miejscem pobytu...

Tylko że to też nie ma czym...

tylko wasze dzieci glosuja nogami..........

za kilka lat kto zostanie w polsce b ????

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

to robota ukraińców, nie ma innego wytłumaczenia :D  🚑 siostro kaftan :D 

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, jacus napisał:

to pisarz s-f -nie wiedziales o tym ??

po tym co wyżej to nawet całkiem niezły tylko musi prawdą się podpierać bo fikcji z wiekiem coraz trudniej nawymyślać ciekawej
a i coś mi świta że rzeczywiście coś tam napisał w tym gatunku ale dawno temu i pewnie szkoda czasu czytać bo do tej pory skoro nikt nawet tytułu nie kojarzy.....

8 godzin temu, jacus napisał:

ciebie niczego nie da sie nauczyc-zyjesz wswoim swiecie bardziej f niz s

i to jest odpowiedź na moją już prośbę o jakiś sensowny dowód, argument cokolwiek na temat

podrzędne rasy do gazu bo to podrzędne rasy i nie ma sensu niczego ich uczyć; dokładnie to napisałeś tylko innymi słowami i nie pierwszy raz nie do mnie pierwszego, oczywiście nie te czasy by do gazu tak wprost wysyłać i se psychiatryk na zamiennik używasz

dlaczego akurat psychiatryk? ;)

może przynajmniej ja ciebie czegoś oduczę zarozumiały kryptofaszystowski ... se dopisz co tam chcesz
i chyba działa bo jak by zaczęła ta psychiatria u Ciebie zanikać

oczywiście teraz powróci bo co takie durne gów.o jak ja będzie narzucać i wytykać komuś "takiemu" jak ...
widzę Cię na wylot

i tu już do innych; wielu z Was też i nie jestem jedyny

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

kali ukrasc krowe -dobrze ,kalemu ukrasc krowe -zle...

juz zapomniales co pisales pare dni temu i od czego zaczela sie cala dyskusja- w sumie bez sensu. ale zniw nie widac, urlop mam wiec moge w wolnej chwili popisac.

Opublikowano (edytowane)

ok, dam Ci spokój (na razie xD ) bo żniwa ważniejsze a pogoda na nie rychło pozwoli choć ja już wykopki rozpoczynam; kartofle dorosły do handlowej wielkości a że pole wymaga obkopania pod kombajn to powoli trzeba poprzeczki i ramkę przy miedzach podgryzać by do września zdążyć bo za dużo na raz tego sprzedać się nie da bez zaniżania zbytniego ceny w detalu gdy na hurt z kolei za mało no i za młode

....

https://wydarzenia.interia.pl/raport-wybory-prezydenckie-usa-2024/news-donald-trump-wprost-o-slynnym-gescie-wiedzialem-ze-swiat-patrzy

jedni nazwą to szczerością inni cynizmem

i w kwestiach technicznych to odpowiedzią dla Klawitera może być wytłumaczenie że jedna dziesiąta sekundy (szybkość pocisku 0,8-1km/s) wystarczy aby cel wielkości głowy zdążył opuścić miejsce z momentu wystrzału i wcale nieboszczyk strzelec nie musiał być snajperską łajzą.

Oczywiście zakładając że se tego ucha nie rozbił choćby i o glebę bo o celowe samookaleczenie podejrzewać w tej sytuacji było by nazbyt bezczelnym przegięciem.

Tak czy inaczej pozostaje pytanie - dlaczego i na czyje zlecenie czy poruczenie ten zamach bo jeśli rzeczywiście to rana od kuli to obóz Bidena pierwszy wśród "rutynowych" podejrzanych

a, i znaleźli tę kulę czy ustalili jej trajektorię bo przecież o ucho się nie rozbiła w pył?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
47 minut temu, jacek1296 napisał:

Jak to leciało? "Murem za polskim mundurem"?

Parę spraw ujrzało światło dzienne. Pani Żemła ma swoje za uszami ale dość dobrze to opisałą.   A teraz dorzucić proces wytoczony Błaszczakowi i mamy obraz kompletny. Złożona przez generałów dymisja nie była polityczna i celowo trzymali gęby na kłódkę. Teraz Pan Błaszczak będzie się wił jak piskorz, ale zaplecza już nie ma, więc trza dupsko nadstawić.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

juz zapomniales co pisales pare dni temu i od czego zaczela sie cala dyskusja- w sumie bez sensu. ale zniw nie widac, urlop mam wiec moge w wolnej chwili popisac.

zaraz poszukam

no jesteś usprawiedliwiony że linkiem nie podpierasz bo to nie takie łatwe tu coś znaleźć

nie pamiętam jakiego słowa kluczowego użyć by wyszukać a ten portal nie ma szukajki kontekstowej a i wyniki wyszukiwania ani chronologii ani żadnego jakiegoś dostrzegalnego porządku nie trzymają ani frazami wyszukiwanie tu nie istnieje albo go nie potrafię ustawić

jak w bezpośrednim klikaniu po stronach nie znajdziesz to...
no mam w końcu

Dnia 10.07.2024 o 12:46, dysydent napisał:

Izrael ma tak wiele przeciwko napaści kacapów na ukrów?
bo mi się wydaje że tylko patrzy jak to się robi i małpuje na Palestyńczykach

jeśli ktoś z Żydami robi interesy to mu się tylko wydaje  bo to tylko Żydzi robią interes na nim.
Nawet takie Niemcy jak w końcu się skapli i odwszyli się z pasożytów to teraz taki byle kto jak ja jeśli pluje na metody tej "dezinsekcji" to Niemcy muszą tylko przytakiwać i żydowskiego plemienia to nie zniszczyło a - przynajmniej @jacus twierdzi; że z niemieckiego mało co już zostało

tak to jest kiedy głupszy bierze się za mądrzejszego choćby ten drugi był tylko pasożytem

zapewne chodzi Ci o powyższe

co tutaj nie ma poparcia w samych faktach?
Bo podobieństwo eksterminacji Palestyńczyków w Strefie Gazy przez Izrael do eksterminacji Ukraińców choćby w ... to był chyba teatr w Mariupolu? i wielu innych miejscach tłumaczonej eksterminacji cywilów działaniami stricte wojennymi

nazwanie "odwszeniem" operacji szerzej znanej jako holokaust jest autorstwa samych Niemców (tu mam obiekcje czy dużego "N" używać) i mój komentarz na takie formy polityki antyimigracyjnej jaką był tenże holokaust jednoznacznie przecież moją ocenę pokazuje a że nie tylko do metody co i wykonawców? a co? Niemcy to święta nacja i jeśli trupim zapachem krwi innych nacji zalatuje to trzeba mówić że to perfumy? wszak to taka "szlachetna nacja" nawet szybko ten trupi smród zmyli i to jakim mydłem

tak - patrzę z obrzydzeniem i pogardą m in na germańskie nacje ale nie dla tego że chcę, same do tego elementarną wrażliwość i zmysł etyczny zmuszają swoją mentalnością, butą i ... może więcej przy innej okazji których na pewno nie zabraknie

tu tylko cytuję to co bałeś się że wyedytuję lub usunę

a że piszę "wyrazistym" językiem? na jaki inny kto dziś  przy nadpodaży piszących a deficycie czytających zwróci uwagę? ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
11 godzin temu, Ulman napisał:

Kogo to obchodzi , kto pyta co ci się nie podoba .

Opublikowano (edytowane)

Że nie myślisz  już dawno ustaliliśmy i to jest poza dyskusją. 

No ale idąc dalej to po cholerę my tak ciągle zabiegamy o sojusze i układy z nimi? Przecież sa za bajorem i co nas oni obchodzą. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Parę spraw ujrzało światło dzienne. Pani Żemła ma swoje za uszami ale dość dobrze to opisałą.   A teraz dorzucić proces wytoczony Błaszczakowi i mamy obraz kompletny. Złożona przez generałów dymisja nie była polityczna i celowo trzymali gęby na kłódkę. Teraz Pan Błaszczak będzie się wił jak piskorz, ale zaplecza już nie ma, więc trza dupsko nadstawić.

Ciekawe, czy jest jakiś obszar, którego pisiory nie zepsuły?

Opublikowano (edytowane)

nie licząc tych obszarów które już zepsute zastały że nawet wielu nie wierzyło aby było jeszcze coś do zepsucia i na pisowców zagłosowali a tu patrz - znaleźli i jeszcze coś dla siebie i tyle szczęścia że chociaż polskiej złotówki nie zeszmacili ze szczętem choć wprost zapowiadali "kontrolowaną inflację" i "sukces" osiągnęli połowiczny bo bodaj to może się uda odratować

problem w tej opcji... ja nazywam nawet - filozofii politycznej jak pisowska że nieudolność i nieskuteczność jest w nią wpisana a że inni ze sceny politycznej Polski nielepsi to nikogo przecież nie usprawiedliwia

2 godziny temu, galan99 napisał:

Nic nie myślę na ten temat . Ameryka za bajorem ich problem nie nasz . Niech tak zostanie .

a da się - bodaj teoretycznie - aby zmienić fakt bajora pomiędzy?

no chyba że "zrzutę narodową na bombę atomową" i Ameryka wskoczy na miejsce rosji czy nawet lepiej - Ukrainy ale to był tylko kabaretowy wymysł co i dobrze bo jeszcze by się okazało że Polska wyjdzie na Meksyk :P 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
mirro napisał:

47 minut temu, jacek1296 napisał:

Jak to leciało? "Murem za polskim mundurem"?

a dla mnie interesująca jest końcówka... No i... mam wrażenie, że najmniej jednego z tych generałów dobrze znasz - może to tylko wrażenie. Jestem natomiast przekonany, że znasz środowisko udzielające wypowiedzi. Osobiście także.

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, DTaras napisał:

No i... mam wrażenie,

Dlatego pisałem że nie robię tam interesów i tak ma pozostać. 

Ale nie da ukryć że znam. Oczywiście mogę ich oceniać tylko po decyzjach albo kontakcie na linii służbowej, ale znam. Świat jest mały i ktoś czasem się z kimś spotka. Jeżeli coś spierdoliłem a gościu poza zjebaniem wytłumaczył co, powiedział jak to widzi, wysłuchał mojego zdania a jeszcze potrafił powiedzieć że  Ok tak też mo0żna, to wiem że można z nim iść walczyć. Najbardziej zaś cenię kiedy powiedział " Ok kapitan, ale Ty myślisz taktycznie, a my strategicznie więc wytłumaczę cel i zamiar abyś wiedział o co kaman".

Edytowane przez mirro
Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

No ale idąc dalej to po cholerę my tak ciągle zabiegamy o sojusze i układy z nimi? Przecież sa za bajorem i co nas oni obchodzą. 

Póki co , Amerykanie mają biznes do zrobienia to , są w Polsce i nikt inny nie wejdzie . Amerykanie wszędzie są tam , gdzie jest biznes . wprowadzą demokrację czy komuś się podoba czy nie . Jak  to  się zwie , pierw napadną i przeproszą a nas onuca za 45 lat nie przeprosiła . 

Opublikowano

Skoro, 

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Póki co , Amerykanie mają biznes do zrobienia to , są w Polsce i nikt inny nie wejdzie .

to czemu, 

4 godziny temu, galan99 napisał:

Nic nie myślę na ten temat . Ameryka za bajorem ich problem nie nasz . Niech tak zostanie .

Tak wielka zależność od USA a ciebie nie interesuje co się tam dzieje? 

Ty chyba faktycznie 

4 godziny temu, galan99 napisał:

Nic nie myślę

😅😂🤣

Opublikowano

Ulmano to jest Ameryka - wolność .

Stany Zjednoczone od dziesiątek lat kojarzą się z szerzeniem ideałów wolnościowych. Prawo do posiadania broni od początku istnienia państwa jest jednym z jego fundamentów. Wielokrotnie dało to efekt w postaci głośnych strzelanin lub zamachów – także na prezydentów kraju.

Od lewej: Abraham Lincoln, James Garfield, William McKinley oraz John F. Kennedy - prezydenci USA, którzy zginęli w wyniku zamachu .

Zginęli z rąk buntowników. Zamachy na amerykańskich prezydentów

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v