Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@racyl  dzisiaj w TVRepublika Pan Kłeczek  wpadł w tak paniczny nastrój na wieśc o zamachu na Trumpa, że przez chwilę nie mógł wydusić z siebie iż "ta wiadomość zelektryzowała Wyborców" a kiedy już się ogarnął to wydusił iż "zelektryfikowała"

• Haha 2
Opublikowano
17 minut temu, Ulman napisał:

Skoro tak to czemu dzielisz geograficznie?

powiem ci w tajemnicy, że to nie ja, to starożytni grecy :D 

dzisiaj na forum mamy niezły cyrk :D 

Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał:

ta granica istnieje tylko w głowach zakompleksionych ludzi, którzy pogardą dla innych rekompensują własne kompleksy, zwłaszcza kompleks niższości

Też tak to widzę.

Nie ma czym , to dowartosciowuje się miejscem pobytu...

Tylko że to też nie ma czym...

Opublikowano
Roman176 napisał:

Dnia 13.07.2024 o 09:49, jacus napisał: tez tak wczoraj mialem 🤣🤣🤣 czasami zycie przynosi nieoczekiwane chwile radosci- ubieram buty w szatni a przy mnie slowaczka sie przebiera -zrobila mi dzien, 😂 do przebieralni nie chcialo sie jej isc. ona była acetnoniuszką a ty nie skorzystałeś ona chętna ty wystraszony   

Guzik tam... On się przekonał o czym już słyszał w temacie słowacji. Miałem kiedyś dziewuchę z tamtych stron ....

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

@racyl  dzisiaj w TVRepublika Pan Kłeczek  wpadł w tak paniczny nastrój na wieśc o zamachu na Trumpa, że przez chwilę nie mógł wydusić z siebie iż "ta wiadomość zelektryzowała Wyborców" a kiedy już się ogarnął to wydusił iż "zelektryfikowała"

lepszy przekaz onetu ... padły strzały tramp wyszedł   a tvn odleciał zamieszanie na wiecu trapa nic się nie stało aż Polsat zwrócił uwagę na ich wiadomości ........ szkoda ze nie dodali karma wróciła 

Opublikowano (edytowane)

Dla mnie to jest mega lipa pod publikę , albo Trump jest kompletnym debilem i miał szczęście które zdarza się raz na miliard przypadków.

i oczywiście nie wiesz jak podzielili🤣

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

noo

jawne przyznanie się do zdradzie twa nad polską  

Może być ilustracją przedstawiającą tekst „10:28 ₪ LTE Il ŚP Prof. Jerzy Stuhr Aktor, reżyser, nauczyciel, rektor, społecznik, inteligent, mitteleuropy- Mąż, ojciec, dziadek. Przeżyi długie, piękne twóreze żyese. Niestrudzenie godnością walcząc cięzkimi chorobams dawal rzyklad, nadzieję motywację walki nnym Zasnał otoczony muloścıą Msza Swięta Zalobna odprawiona zostanse 4roku kościele zodzinie 12:00 Piotra Pawta Krakowie. Na miejsce pochowku odprowadzimy zmariego godzinie 14:00 na Cmentarzu Rakowickim Krakowie. Zona, Corka, yA, να, Ζ รมดล้น Rodzina W miejsce kwiatów; prosimy owplaty na Fundacje Unicorn”

Syn Mitteleuropy Jerzy Stuhr.
Zwolennik panowania niemieckiego nad Europą Środkową . Brawo bardzo trafnie na obecne czasy! Niech ziemia będzie mu lekką.
Ps. ilu jeszcze w Polsce jest takich synów, oprócz rządu, mitteleuropy?!
Nigdy więcej takich synów i córek tej ziemi!
Opublikowano

https://pl.wikipedia.org/wiki/Mitteleuropa

3 minuty temu, Ulman napisał:

ty się chyba z galanem widziałeś😆 Skąd ci się ta schiza bierze pisowski patridioto?

mógł sobie to zostawić w deskę grobową . ale widać ze gupiś nawet znaczenia słów i co tam z tobą dyskutować ... ale to nie ja wymyśliłem tylko internauci przyczepili się do tego słowa jak mogli   

no i macie jebancopisy 

tak się urabia wyborców dzięki niemieckim mediom 

Wczoraj w Sejmie razem z przedstawicielami środowisk rolniczych prezentowaliśmy alternatywny i ponadpartyjny projekt ustawy o zakazie hodowli zwierząt futerkowych. Pod ustawą podpisali się politycy Konfederacja, Kukiz’15 i PiS. Hodowcy zmęczeni wieloletnimi atakami postanowili poddać się samoregulacji, chcąc zlikwidować branżę futerkową. Podobny projekt ogłosiła niedawno strona rządowa. Różnica jest taka, że PO i Lewica chcą dać hodowcom jedynie 3 LATA na zamknięcie ferm, w zamian za nic nieznaczące odszkodowania. Chcemy ten czas wydłużyć - do 15 lat. Pozwólmy przedsiębiorcom spłacić ich zobowiązania, przebranżowić się i nie zmuszać do masowych zwolnień pracowników.

P.S. Dla niewtajemniczonych — Konfederacja nie poparła też związków partnerskich. To był jedynie głupkowaty tytuł wymyślony w redakcji Faktu, już zresztą zmieniony (zajrzyjcie ↓↓↓ do komentarzy).

Wszystkich zdezorientowanych chciałbym uspokoić, że popieranie zakazu hodowli zwierząt na futra w jakiejkolwiek formie to NIE JEST ani stanowisko Konfederacja, ani nawet Nowa Nadzieja, tylko solowe szachy 3D w wykonaniu kolegi Przemysław Wipler. Pomysł miał polegać na tym, że w obliczu złożenia przez sejmowe lewactwo projektu zakazu hodowli, posłowie przeciwni temu zakazowi, mieliby — zamiast po prostu głosować przeciw — złożyć własny projekt zakazu, który dawałby branży 15 lat okresu przejściowego i odszkodowania. W narracji kolegi Wiplera miało to jakoby zmusić PSL do jasnego opowiedzenia się za lub przeciw projektowi lewicy. Rozumiecie ? Ja też nie.
PSL zamiast tego zrobił coś innego i zaczął — któżby to mógł przewidzieć — krytykować oba projekty, przypisując drugi z nich całej Konfederacji (patrz ↓↓↓ komentarz).
Uważam tę zagrywkę za pozbawioną sensu, szkodliwą i głęboko niesłuszną. Projekt w praktyce zapewnia obecnym hodowcom 15-letni monopol na rynku — stąd właśnie ich poparcie dla tego pomysłu. Nie ma to nic wspólnego z wolnym rynkiem, którego powinniśmy zawsze pryncypialnie bronić.

fakty dwoją sie i troją 
Może być zdjęciem przedstawiającym 5 osób i tekst
Opublikowano (edytowane)

Jakbyś śledził sprawę to byś wiedział że debil Wipler obwieścił że to stanowisko konfederacji i stąd musieli to prostować. 

A co do miteleuropa to masz w wiki napisane niemieckie sformułowanie oznaczające Europę Środkową[1], niejednokrotnie używane także w innych językach  

więc w sumie na czym polega twój problem?

20 minut temu, Roman176 napisał:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Mitteleuropa

mógł sobie to zostawić w deskę grobową . ale widać ze gupiś nawet znaczenia słów i co tam z tobą dyskutować ... ale to nie ja wymyśliłem tylko internauci przyczepili się do tego słowa jak mogli   

Ano i to jest właśnie problem że nie myślisz tylko bezmyślnie naśladujesz ja małpa w zoo. Kwintesencja bezmyślności w pełnej krasie. Brawo ty😁

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
16 minut temu, Ulman napisał:

A co do miteleuropa to masz w wiki napisane niemieckie sformułowanie oznaczające Europę Środkową[1], niejednokrotnie używane także w innych językach  

zapomniałeś o czymś ? 

Stosowane m. in. jako pojęcie historyczne[1], opisujące program polityczny określający cel wojenny Niemiec podczas I wojny światowej, zakładający dominację Cesarstwa Niemieckiego nad Europą Środkową i jej eksploatację przez Niemcy, aneksję terytoriów zamieszkanych w większości przez nieniemiecką ludność autochtoniczną oraz stopniową germanizację miejscowych ludów.

Opublikowano (edytowane)

Brawo Sawicki orać ile się da tych ...

Ulmano - kiedy powstała Ukraina ?.

Ulmano - kiedy po raz pierwszy użyto nazwy Ukraina ?.

Skąd wywodzi się naród ukraiński?

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano

jest inspirator :D 

Image

2 godziny temu, Ulman napisał:

Friedrich Naumann "Mitteleuropa" - przeczytaj

Koncepcja Mitteleuropy pojawiła się książce Friedricha Naumanna wydanej w 1915 r. Przedstawiony przez Naumanna projekt to ustanowienie dominacji Niemiec między Bałtykiem i Morzem Czarnym.

Nauman pisze, że I wojna stworzyła w Europie Środkowej nowy środkowo-europejski typ człowieka. Chodzi o to, żeby ten człowieka był ukształtowany przez pewne wzorce kulturowe, a dawcą tej formy kulturowej mają być Niemcy.

Naumann mówi tak, nie germanizujemy brutalnie, nie robimy powtórek z Wrześni, wozu Drzymały i restrykcyjnych działań wobec Polaków ale zdominujemy Polskę w zupełnie inny sposób, używając dwóch słów, które są zawsze kluczowe w klasycznych programach imperialnych, to wpływ i kontrola. Tzn. my Niemicy przez swoją dominację kulturową zachowamy wpływ i będziemy sprawować kontrolę nad chociażby tempem i kierunkiem rozwoju Polski, której granice zakreślimy, to jest istota Mitteleuropy.

nadal aktualne

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Brawo Sawicki orać ile się da tych ...

Ulmano - kiedy powstała Ukraina ?.

Ulmano - kiedy po raz pierwszy użyto nazwy Ukraina ?.

Skąd wywodzi się naród ukraiński?

Sawicki kilka razy już powiedział co myśli o tej koalicji a jeśli chodzi o PSL to akurat oni to są wstanie współrządzić z kazdym-licza się tylko stołki...

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Takie niepozorne dodatki  zmieniają lub rozszerzają znaczenie. Jak się nauczysz zwracać uwagę na takie niuanse to zaczniesz czytać ze zrozumieniem. 

to zależy jeśli własny rodak wbija kupę flagi polski w programie u wojewódzkiego  to raczej nie chodzi o to pierwsze 

Friedrich Naumann "Mitteleuropa" - przeczytaj

Koncepcja Mitteleuropy pojawiła się książce Friedricha Naumanna wydanej w 1915 r. Przedstawiony przez Naumanna projekt to ustanowienie dominacji Niemiec między Bałtykiem i Morzem Czarnym.

Nauman pisze, że I wojna stworzyła w Europie Środkowej nowy środkowo-europejski typ człowieka. Chodzi o to, żeby ten człowieka był ukształtowany przez pewne wzorce kulturowe, a dawcą tej formy kulturowej mają być Niemcy.

Naumann mówi tak, nie germanizujemy brutalnie, nie robimy powtórek z Wrześni, wozu Drzymały i restrykcyjnych działań wobec Polaków ale zdominujemy Polskę w zupełnie inny sposób, używając dwóch słów, które są zawsze kluczowe w klasycznych programach imperialnych, to wpływ i kontrola. Tzn. my Niemicy przez swoją dominację kulturową zachowamy wpływ i będziemy sprawować kontrolę nad chociażby tempem i kierunkiem rozwoju Polski, której granice zakreślimy, to jest istota Mitteleuropy.

nadal aktualne

i po co go zaorujesz  on taki prawilny 

Może być zdjęciem przedstawiającym 6 osób, walizka, mapa i tekst

GW odlatuje 

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby, okulary i tekst „łukasz Warzecha @lkwarzecha Widzę że jakaś masowa amnestia z psychiatryka była ostatnio. Nie wiem, kim jest ten pacjent, ale ciekawe, czy przyszło mu do głowy, że w takim wypadku w inscenizację musieliby być zaangażowani przynajmniej wszyscy obecni przy Trumpie agenci Secret Service. jachcy, @jachcy 4 4g. g. Trump miał umieszczony ładunek uchem xD Nybuchowy za 0:19 15:41 14lip24.717 14 lip ip24.7179Wyświetlenia 24 7 179 Wyświetlenia”

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Klawitera pierwsze słowa w TechWeek-u - "jak można było tego nie trafić?!"

i co? usuną z jutuba? no nie bo to jutub
właśnie ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Ulman napisał:

Dla mnie to jest mega lipa pod publikę , albo Trump jest kompletnym debilem i miał szczęście które zdarza się raz na miliard przypadków.

i oczywiście nie wiesz jak podzielili🤣

Patrząc na te jego karierę - drugi temat jest trafniejszy.

Roman176 napisał:

nie czepiaj się słów  

Ty co niby zrobiłeś?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v