Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mirro napisał:

29 minut temu, dysydent napisał:

no tylko ta różnica  Trump ranny a zamachowiec ukatrupiony

Tu zamachowiec podobno z bronią AR wybrał się na łowy. Niby 150 metrów miał. ale tym bardziej ta broń wymuszała stanowisko. Zalety wyboru oczywiste. Broń chyba najpopularniejsza, najchętniej modyfikowana bo i wdzięczna pod tym względem, czyli i spontaniczność ataku nie budzi podejrzeń.

Ja bym walył w korpus...

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, mirro napisał:

spontaniczność ataku nie budzi podejrzeń.

dopiero co na eremefie słyszałem jako to Trumpa zaliczono do trzech najbardziej cynicznych polityków naszych czasów między putinem i Orbanem no i czy nie słusznie wyłapuję aż nazbyt jednoznaczną wątpliwość/podejrzenie?

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano

cytujac klasyka-jaki prezydent taki zamach..

13 godzin temu, Ulman napisał:

Oj idziesz w narracje czarne - białe. Oprócz złych Niemców i dobrych Polaków byli też źli Polacy i dobrzy Niemcy.  Niejednokrotnie wśród oprawców byli też żydzi którzy swoim łagodnie mówiąc nie pomagali. 

wszysto zalezy od proporcji..zawsze podaje przyklad austriakow.

a czasami wedlug ciebie ukraincy sa tylko zli ?? nie ma dobrych  wsrod twoich rodakow ?/

13 godzin temu, dysydent napisał:

czy komu się podoba czy nie ale nacje istnieją i wszystko co z tym związane i akurat holokaust jest narodowości niemieckiej a że był szczytem szerszego i bardziej międzynarodowego zjawiska jak antysemityzm to kolejny tylko powiązany z tym temat. Każdy nacjonalizm jest antynacjonalny wobec innych i to też czy się to komu podoba czy nie. Tak po prostu jest i nic nie wskazuje aby się to zmieniło w przewidywalnej przyszłości i jedynie można oceniać skalę i formy jakie owe antynacjonalizmy przyjmują.

Odkomunistyczny internacjonalizm póki co zawsze przegrywa czy to niszczony własną niewydolnością czy prewencyjnie zanim jeszcze "podniósł łeb" w państwach wystarczająco znacjonalizowanych

nawet nie wiem gdzie mnie te dywagacje prowadzą a tylko przeczuwam że pomimo usilnych prób cywilizacja człowieka nie zdoła złamać podstawowego prawa Przyrody - prawa selekcji a nacjonalizmy są tego prawa jednym z warunków koniecznych. Selekcja naturalna zawężona tylko do wewnątrz jednego gatunku ale selekcja.

odlece w kosmos jak ty.

my mieszkancy polski a uznamy tych z polski b za....- dysydent dalej napisze co im mamy zrobic ..

2 godziny temu, GABBER85 napisał:

ustawka większa niż kowi...  tak sztuczne że nawet do kamery sie wywrócił żeby cykneli fotke

PS. Ej a pamietacie te chodniki we Włoszech z ofiarami  jak sie zaczynał kowi...

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Rozliczenie-z-pandemia-COVID-19-Wlochy-powolaja-komisje-sledcza-8705927.html

polecam komentarze pod artykułem

ja polecam zebys poczytal troche- na przyklad jak w krakowie czekali po 2 tygodnie na pogrzeb.albo spacer po lokalnym cmentarzu..

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

my mieszkancy polski a uznamy tych z polski b za....- dysydent dalej napisze co im mamy zrobic ..

No,no,no wypraszam sobie. Co Wy tam se w Polsce A robicie , to wasza sprawa.:lol:

Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

sagi losów rodu alertów RCB ciąg dalszy - dzisiejszy chyba miał pod wiatr i dotarł w godzinę po jak już burza se poszła

całkiem poważnie nawołuję - lobbujmy gdzie i jak się da aby rozpędzono tę bandę darmozjadów co za nasze pieniądze tę abominację rozumu, sensu i przydatności profanuje i tylko powiększa zasoby ogólnoświatowego spamu

już nie chodzi o te "piniędze za tę nędzę" a o to że bezprzydatnością to najzwyczajniej wqrwia

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

odlece w kosmos jak ty.

a odwiedzić to jak wystarczająco wqrwisz to rzeczywiście w ten kosmos.. i to dosłownie i tanim kosztem bo i bez rakiety się obejdzie ;) xD

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

ja polecam zebys poczytal troche- na przyklad jak w krakowie czekali po 2 tygodnie na pogrzeb.albo spacer po lokalnym cmentarzu..

wiem, kowi. był legalny , ale jeśli ktoś niewidzi ustawek politycznych i przykrytych akcji w tym czasie to jego sprawa, a chodziło o $ 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Ty jesteś z Polski Z...Zet jak zadupie...😆😁

no ja trochę wyżej... lokalizuję Jego lokalizację postrzegam
o trzy litery wyżej w łacińskim a i polskim  alfabecie :P

pamiętasz te Jego klimatyczne wynaturzenia? "susza czeka Polskę bo się woda od upałów na planecie kończy" (dopiero co polało i to przy okolicach trzydzieski) i wiele jeszcze innych których i ja nie pamiętam

nie ma czego

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

10 minut temu, mirro napisał:

No,no,no wypraszam sobie. Co Wy tam se w Polsce A robicie , to wasza sprawa.:lol:

8 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Ty jesteś z Polski Z...Zet jak zadupie...😆😁

5 minut temu, dysydent napisał:

a odwiedzić to jak wystarczająco wqrwisz to rzeczywiście w ten kosmos.. i to dosłownie i tanim kosztem bo i bez rakiety się obejdzie ;) xD

ja wam w krotkich-nawet zolnierskich -slowach ,napisalem to co od dawna pisze filozof w swoich postach...

wtedy jakos nie reagowaliscie, chyba wam sie nie chcialo jego elaboratow czytac ?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jacus napisał:

wtedy jakos nie reagowaliscie

A co sie raczyłeś tez do mnie przyj,bać? Przecież widzisz że łacha drę z całej sytuacji. Bynajmniej  z Ciebie.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

czyli jednak ktoś czyta i z tymi Twoimi

7 minut temu, jacus napisał:

krotkich-nawet zolnierskich -slowach

wysłali Cię na drzewo

teraz z góry pewnie lepiej widzisz że jednak ktoś czytał i już i Ty mnie cytujesz'wywołujesz czym - nie ukrywam - niepotrzebnie d.pę mi zawracasz bo nie wypada nie odpowiedzieć a kłopot że rzadko jest na co sensownego

10 minut temu, mirro napisał:

łacha drę z całej sytuacji. Bynajmniej  z Ciebie.

o ze mnie to się wręcz napraszam

jak kogoś bawię to chociaż powie czym; zawsze to lepiej niż wqrwiać bo jeszcze na wspólna z @jacus-iem orbitę trafię a to obłędem rzeczywiście grozi
nas obydwu

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

z wiejskich filozfow to chyba tylko tischner cos sensownego pisal..

niech was nazwisko nie zmyli-jego przodkowie byli cieslami i przy poborze do c-k armi ktos przetlumaczyl nazwisko,przekrecil  i tak zostalo.

mirro -ja tylko zwracam uwage na glupoty ktore wypisuje dysydent.. niektore posty pod prokurature podpadaja. 

jeden nawet cytowalem zeby nie edytowal..

kurna naprawde nikt nie czyta jego postow-dokladnie i ze zrozumieniem ?? akurat mam czas bo burze i ulewy codziennie i o robocie nie ma mowy..

ksenofobia i antysemityzm z prespektywy okolic oswiecimia wyglada inaczej niz z majdanka,belzca i sobiboru ???????

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

kurna naprawde nikt nie czyta jego postow-dokladnie i ze zrozumieniem ??

Ja czytam. Bo doszukuje się ukrytego. Ale czasem to co znajdę to i bez komentowania zostawić trzeba, aby nie wskazywać innym drogi. Reszta, to nie moja sprawa.

3 minuty temu, jacus napisał:

ksenofobia i antysemityzm z prespektywy okolic oswiecimia wyglada inaczej niz z majdanka,belzca i sobiboru ???????

Z perspektywy Jugosławii, Iraku czy Syrii wygladaja tak samo również. Choć wszelkie mordy i okropności wojny takie same wszędzie i tylko nazwy mnij ludziom znane. 

6 minut temu, jacus napisał:

z wiejskich filozfow to chyba tylko tischner cos sensownego pisal..

Proste prawdy, choc nie oczywiste w obecnych czasach. Musiał przypominać, bo jednak z biegiem czasu gdzieś sie zatracały.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

tym razem poważnie

50 minut temu, jacus napisał:

kurna naprawde nikt nie czyta jego postow-dokladnie i ze zrozumieniem ?? akurat mam czas bo burze i ulewy codziennie i o robocie nie ma mowy..

jednak chyba uważniej od Ciebie czytają i z właściwszym zrozumieniem bo czy wynika z moich opisów że jest to moja ksenofobia czy definiowanie jej mechanizmów przyczyn i objawów u innych z obiektywnego i bezstronnego punktu widzenia?
Ty tylko starasz się wyśmiać, zdyskredytować niekoniecznie ze zrozumieniem co wyśmiewasz

nader często używałem ostatnio - 'czy się komu podoba czy nie' i chętnie bym życzył sobie sensownych argumentów obalających moje wysuwane przy tym zastrzeżeniu tezy. podkreślam - sensownych a nie głupawego podśmichujka co przecież jedno nie wyklucza drugiego

waham się czy użyć porównania bo na pewno na nie nie zasługuję no ale tylko dla wyrazistszej zrozumiałości
Galileusz i Kopernik też byli okrzyknięci heretykami nawet i ówczesną 

prokurature

podpadający co tym gorzej dla...
bo te dzisiejsze prokuratury dużo lepsze? ale to poboczny temat i kiedy indziej...

nie żebym się porównywał bo na tyle jesteś dla mnie "przezroczysty że pewien jestem iż zaraz wykpisz jako o się do Kopernika porównuję bo na pewno pierwsza myśl jak Ci przyszła to ta

zaś

tischner

a no poczytam poczytam
żeby nie było iż za kompletnego durnia Ciebie uwazam bo aż tak to nie i - rzadko bo rzadko - jednak jak musisz to niegłupiego się i od Ciebie można czegoś nauczyć

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

znasz takie powiedzenie-nie trzeba sie glupiego bac tylko z niego sie smiac ??

bardziej niz ja, ty sam sie obrazasz tymi dywagacjami....

wez jeszcze raz przeczytaj swoje posty- wiem dlugie sa i czesto bez sensu  .ale sprobuj-uwierz w siebie ze dasz rade..ba.nawet sprobuj je zrozumiec ..trudno jest ale ja dalem rade wiec i ty z pewnoscia zrozumiesz ich sens..

zetorki-jeden zacytowalem ,poszukaj . przeczytaj . wtedy pogadamy powaznie .

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, jacus napisał:

znasz takie powiedzenie-nie trzeba sie glupiego bac tylko z niego sie smiac ??

oj głupie to jest to powiedzenie bo mądry nawet jak podły to jest chociaż w tym przewidywalny że sobie krzywdy swoimi poczynaniami nie zrobi gdy głupi ... chm - już kanoniczne przedpierwszowojenne powiedzonko - se zapali fajkę pokoju na beczce prochu
miłych; śmiechu i zabawy :|

43 minuty temu, mirro napisał:

Ja czytam. Bo doszukuje się ukrytego. Ale czasem to co znajdę to i bez komentowania zostawić trzeba, aby nie wskazywać innym drogi. Reszta, to nie moja sprawa.

no tak - Ciebie sprowokować.. no ja za "cienki bolek"

bez komentarza naturę ludzką nawet jak zostawisz to i tak od niej nie uciekniesz, inna sprawa że każde czasy mają swoje "prokuratury" które jeszcze żadna się nie trafiła która by nazbyt trafne (co niektóre) komentarze płazem puszczały ;)

43 minuty temu, mirro napisał:

aby nie wskazywać innym drogi

a bo myślisz tych dróg nie znają? ja widzę ż znają i to że nie pójdą .. pójdziemy większość z nas wieloma z tych dróg wcale nie znaczy że nieświadomi "atrakcyjności zła" ale że mają/mamy większy szacunek do samych siebie niż cenimy ową atrakcyjność
Ja tylko więcej ryzykuję wprost ostrzegając przed takimi którzy ,,, itd

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 godziny temu, Ulman napisał:

powtórzyłeś jakaś  propagandową tezę i teraz się nie umiesz wypłątać 

tak właśnie zrobiłeś co nie tylko ja ci tutaj wykazałem :D 

już sam nie wiesz co piszesz :D ja tylko zacytowałem brednie jakiegoś idioty

a kłamliwe tezy to ty powtarzasz

pisałem żebyś nie brnął bo się zaorasz 

można popełnić błąd i po przemyśleniu się z niego wycofać, normalna sprawa dla ludzi mądrych, ale popełnić błąd i w nim uparcie trwać, nawet gdy wszyscy ci mówią, że jest inaczej, to już jest skrajna głupota

Opublikowano
mirro napisał:

No,no,no wypraszam sobie. Co Wy tam se w Polsce A robicie , to wasza sprawa.

Jak już tak sobie gadacie to wyjaśnijcie mi proszę gdzie przebiega granica i czy potrzebny jest paszport?

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v