Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Dziś nasi włodarze postanowili spalić chyba kolejne mosty na arenie międzynarodowej. Coś w ciągniku usłyszałem że na nasz wniosek przyjrzą się działaniom  Orbana i Węgrów.

Dyplomacja jak za poprzedników. 

Opublikowano (edytowane)

Co ma głód do Niemca .

To onuca zagłodziła ludzi na Ukrainie tak onuca tak dobra bratnia dusza .

Onuca tylko bredzi o onucy to i tanto precz z onucą .

3 minuty temu, Agrest napisał:

Dziś nasi włodarze postanowili spalić chyba kolejne mosty na arenie międzynarodowej. Coś w ciągniku usłyszałem że na nasz wniosek przyjrzą się działaniom  Orbana i Węgrów.

Wojna Polsko-bolszewicka - onuca o tym ani słowa bo to bracia .

Precz z onucą na wieki .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Co ma głód do niemca? Jak nie pojedziesz go dorabiać to będziesz głodował.😆

Resztę bełkotu [pominę bo to hasła człowieka niedorozwiniętego i z problemami lękowo obsesyjnymi. Umiesz konkretnie określić o co ci chodzi? 

9 minut temu, Agrest napisał:

Czyli mamy stabilną kontynuację kretynów u władzy. Kiedyś durnie uprawiali politykę dwóch wrogów teraz jest polityka wszelkich wrogów.  I my chcemy być ważnym graczem na arenie europejskiej? 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Onuca bredzisz co dnia . Onuca nie będzie w Polsce precz .

2 minuty temu, Ulman napisał:

Czyli mamy stabilną kontynuację kretynów u władzy. Kiedyś durnie uprawiali politykę dwóch wrogów teraz jest polityka wszelkich wrogów.  I my chcemy być ważnym graczem na arenie europejskiej? 

Edytowane przez galan99
Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał:

Co ma głód do niemca? Jak nie pojedziesz go dorabiać to będziesz głodował.😆

Resztę bełkotu [pominę bo to hasła człowieka niedorozwiniętego i z problemami lękowo obsesyjnymi. Umiesz konkretnie określić o co ci chodzi? 

I jesteśmy ważnym graczem. A że chłopcem do bicia i wyzysku to inna sprawa

Opublikowano

Czyli konkretnie z czym? Z jakimi moimi poglądami się nie zgadzasz i z jakiej przyczyny? Umiesz nie zachowywać się jak debil i odpowiedzieć?

3 minuty temu, Agrest napisał:

I jesteśmy ważnym graczem. A że chłopcem do bicia i wyzysku to inna sprawa

Czyli ważni ale słabi? Jakoś mi to jedno z drugim nie korespondujeO.o

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

przecież 27;1  teraz ten najlepszy jest 

Opublikowano
mirro napisał:

Nooooo mogło by zmienić. I to może nawet o jaki batalion albo i dwa nawet. W sensie poszli w pizdiec.

W te stronę się zgodzę. Jeno nie batalion a brygada...

Opublikowano

z innego tematu
tu bardziej pasuje

55 minut temu, mirro napisał:

Pan z filmu przesadza z lekka. 

Stacjonowanie wojsk biorą pod uwage, bo albo będzie zawieszenie broni i wejscie sił ONZ ( a wtedy potrzena zgoda Ukrainy), albo oddziały ukraińskie muszą się gdzieś wycofać gdyby wszystko pizło.

Problem zrobił się z lekka z F16, bo równie niecierpliwie jak ukraińcy, tak i ruscy czekali na nie. Z tym że ruscy celem ich niszczenia. Jak ruscy dobrze to rozegrają to te samoloty po starcie nie będą miały gdzie wylądować. Może się zdarzyć tak że wylądują w Polsce.

Nie sr** żarem z tym wyprowadzaniem wojska na ulice z bronią. Poza tym mamy umowy z Niemcami np w sprawie łażenia ich wojsk po Polsce z bronią. Niemcy mieli po tej umowie mordować, palić i brać jeńców.

23 minuty temu, dysydent napisał:

co to było? jakiś kontrargument do głupoty argumentu?
chodzi nie o to co sobie myślą i zamierzają szwabskie żołdaki a jak to odbiorą Polacy

mi przyjemności nie sprawi widok bandyckiej nacji pod bronią na moich ulicach. dla równowagi zobaczę jak polski żołdak pod bronią łazi po szwabskich miastach? że już o prowincji nie wspomnę.
Pierwsze w tamtą stronę może, co?

\może nauczmy się w końcu traktować tych germańskich potomków bestii tak jak na to zasłużyli ich rodzice; z góry i z prewencyjną ostrożnością a nie lobbujesz za czymś odwrotnym

i to jeszcze polski żołnierz, to tak jak byś lobbował aby i niemiecki właściciel przejął Twój majątek, nie w przenośni; dokładnie tak

a co do filmu to strata czasu aż godziny i wystarczy jedno zdanie - Polska zajmuje pozycję u boku Ukrainy podobną do pozycji białorusi u boku kacapów, podobną coraz bardziej

Opublikowano (edytowane)

kolejny niemiecki lobbysta co jak nie ma argumentów ucieka w wyzwiska

a wyglądałeś na takiego który wie kiedy się zamknąć aby swojemu wizerunkowi krzywdy nie zrobić

zaprzeczasz że Polska staje się podobnym sojusznikiem Ukrainy jak białoruś jest rosji czy może inaczej odczytujesz rzeczywistość?

z tym dyskutuj a nie wyjazdy na poziomie szczyla z przedskola

może mnie nawet przekonasz bo rzeczywiście trochę inaczej to wygląda i tu masz pole do argumentów a nie ataki "bluzgatorem"

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

porownanie polski do bialorusi.....to wystarczy za komentarz do twoich dziwnych wywodow..

ja nie lubie sie rozpisywac wiec czeso pisze krotko i tresciwie.

dziwny lobbing jelsi pisze ze niemcy to upadle panstwo,ez wielkie przyszlosci bedace cieniem samego siebie sprzed kilkudziesieciu lat..

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, jacus napisał:

porownanie polski do bialorusi.....to wystarczy za komentarz do twoich dziwnych wywodow..

a jeżeli te wywody słuszne to już nie o mnie a o Polsce świadczy.

Bbiałoruś jest zapleczem militarnym rosji w wojnie z Ukrainą?
Polska budująca de facto ukraińskie zaplecze szkoleniowe a teraz już kadrowe do kompletu zaplecza sprzętowego?

nie widać podobieństw?

Polska wchodzi de facto do wojny przeciwko rosji już czynnie i nawet buduje cele militarnie uzasadnione do atakowania przez rosję tak jak bazy rosyjskich wojsk na białorusi są militarnie uzasadnionymi celami dla Ukrainy.

oczywiście można to tłumaczyć zwasalizowaniem Polski wobec NATO czytaj - USA a nie Ukrainy i tu jest owa różnica między białorusią a Polską co nawet jeszcze gorzej o Polskiej dyplomacji świadczy bo rosja swojemu wasalowi parasol nuklearny dała gdy Polsce Jej "sojuszniki" co?

Niemcy i ich degeneracja powinna być przez Polskę wykorzystywana do wprowadzania własnej siły do Niemiec a nie na odwrót a że tego nawet polskim kacykom przez myśl ich kompleksy nie pozwalają pokazuje że jednak aż takiej degeneracji same te kacyki u Niemców nie rozpoznali

ps

dzięki za przejście do czegoś bardziej zbliżonego do merytoryki a nie pustych insynuacji psychiatrycznych których nadużywasz nader często wobec każdego kto śmie mieć inne zdanie od Twego
czyżby jakiś kompleks? ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

różnica byłaby wówczas, gdybysmy na tym "zapleczu" zarabiali, bo w tej chwili zarabiamy a ukraińcy tylko narzekają

a co do wprowadzenia sił stabilizacyjnych do niemiec - nie jest to takie nieprawdopodobne, tylko nasze kadry trzeba by przeszkolić z tureckiego i kurdyjskiego

Opublikowano (edytowane)

a o

18 minut temu, jahooo napisał:

stabilizacyjnych do niemiec

to szybko możemy się z Erdoganem dogadać, tylko na razie jako pierwszy "wstydzi się" temat zagaić ;)

Turcja jest na dość zaawansowanym etapie negocjacji w sprawie zbliżenia się na płaszczyźnie gospodarczej z blokiem państw BRICS
ciekawe, prawda? ;)

a przecież tak oczywiste
po tylu już dekadach ile się nie doczekali akcesji do xujni ja bym się też wqrwił

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

A po co mają sie zbliżać do upadających gospodarczo niemiec ? Żeby dać się doić ?

Idą tam, gdzie jest przyszłość. W 1914 roku postawili na niemcy i jak na tym wyszli ?

Opublikowano

Polska niech   postawi na onucę , będzie mlekiem i miodem opływać .

Jak to było owego czasu , do onucy szło w podpisanej umowie 25 letniej a Polski Budżet dopłacał bo koszta rosły . To jest biznes onuca umie i jeszcze zniewoli wiec precz z onucą .

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jahooo napisał:

A po co mają sie zbliżać do upadających gospodarczo niemiec ? Żeby dać się doić ?

Idą tam, gdzie jest przyszłość. W 1914 roku postawili na niemcy i jak na tym wyszli ?

no Polska postawiła na germańskie kraje w 1683 a później były rozbiory

z tymi plemionami jeszcze nikt dobrze nie wyszedł
każdy mądry Żyd Ci to potwierdzi :P

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

Lepiej z żydem jak z onucą robić biznes .

Onuca już była 45 lat wystarczy tej dobroci .

6 minut temu, dysydent napisał:

no Polska postawiła na germańskie kraje w 1683 a później były rozbiory

z tymi plemionami jeszcze nikt dobrze nie wyszedł
każdy mądry Żyd Ci to potwierdzi :P

Z onucą tym bardziej , widać komu tęskno za onuca .

Precz z onuca .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v