Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Będziesz startował?

1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Teraz to mi lata koło wentla. 

Właśnie redukuje stado o 30% przeważnie młodzież a góra dwa trzy lata kończę z tym. 🤷‍♂️

Nie planowałeś chyba końca kariery? 

Opublikowano (edytowane)

Będą i będziesz wybierał .

Soja już be jest .

Poekstrakcyjna śruta rzepakowa lepsza dla krów mlecznych niż sojowa

– Białko poekstrakcyjnej śruty rzepakowej jest lepiej wykorzystywane przez organizm krowy niż białko poekstrakcyjnej śruty sojowej – mówił prof. Zygmunt M. Kowalski z UR w Krakowie podczas naszego Forum Rolników i Agrobiznesu w Poznaniu.

<p>Badania naukowe potwierdzają, że stosowanie poekstrakcyjnej śruty rzepakowej w dawkach pokarmowych krów mlecznych zwiększa wydajność produkcji mleka średnio o 1,6 kg/dzień.</p>

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

To zależy które media przeczytasz/obejrzysz, w Republice wygrał Duda, w TVN wygrał Tusk xD 

Owsik wygonil tych z tv republika wczoraj bo coś tam mordy darli żeby faktury przedstawił które sad mu kazał przedstawić 

Opublikowano
6 minut temu, GRZES1545 napisał:

Ćpał🤔?

W tych kręgach to nie dziwne 

19 minut temu, galan99 napisał:

Będą i będziesz wybierał .

Soja już be jest .

Poekstrakcyjna śruta rzepakowa lepsza dla krów mlecznych niż sojowa

– Białko poekstrakcyjnej śruty rzepakowej jest lepiej wykorzystywane przez organizm krowy niż białko poekstrakcyjnej śruty sojowej – mówił prof. Zygmunt M. Kowalski z UR w Krakowie podczas naszego Forum Rolników i Agrobiznesu w Poznaniu.

<p>Badania naukowe potwierdzają, że stosowanie poekstrakcyjnej śruty rzepakowej w dawkach pokarmowych krów mlecznych zwiększa wydajność produkcji mleka średnio o 1,6 kg/dzień.</p>

No będę wybierał. A jeśli się uda to cała rada gminy będzie nowa 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, gregor1284 napisał:

W tych kręgach to nie dziwne 

No będę wybierał. A jeśli się uda to cała rada gminy będzie nowa 

Gregor jak by Ty w mojej okolicy mieszkał🙄  oj też było  by co w gminie zmieniać, słuchać się nie da tego co tu sie wyprawia.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Będziesz startował?

Nie planowałeś chyba końca kariery? 

Sprzedaż to na spontanie a karierę skończę jak chłopak skończy studia nooochyba że w rolnictwie się znacząco poprawi ale ja w tej chwili nie widzę tego. 

Opublikowano
43 minuty temu, mirro napisał:

Łooooo to się będziecie musieli postarać.

Nikomu zbytnio nie zależy a kandydaci idą tacy którzy coś w życiu osiągnęli a nie tacy którzy idą żeby posadę dostać choć przeciwna strona już stanowiska obiecuje. 

Opublikowano

Punkt zwrotny w historii Europy". Londyn i Kijów zawarły "bezprecedensowe" porozumienie

Wielka Brytania, jako pierwszy kraj grupy G7, zawarła z Ukrainą zapowiadane na szczycie NATO w Wilnie porozumienie w zakresie bezpieczeństwa. Prezydent Zełenski nazwał to wydarzenie "punktem zwrotnym w historii Europy". Londyn, w niezwykle trudnej obecnie sytuacji dla Ukrainy, zobowiązał się zapewnić dalszą pomoc finansową oraz wojskową dla Kijowa.

Brytyjski premier Rishi Sunak oraz prezydent Ukrainy Wołodymyr Zełenski

Opublikowano
4 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

I jak P0 spotkaniu

Prezydent zje🔨ał tuska

NO TO DOBRZE

Jaki to prezydent ?

To jest marionetka stworzona przez kaczyńskiego . Przed 2015 wypowiadał się do kamery że ułaskawić można po prawomocnych skazaniu a od kiedy "ułaskawił " kolesi z partii opowiada że można zaraz po pierwszym nie prawomocnym wyroku ułaskawiać.

Trzęsie łbem jakby to przeżywał a robi dokładnie co Jarek mu każe. To jest prezydent pisowskich spraw

Opublikowano
8 godzin temu, witejus napisał:

A z tobą co zrobił że nagle miesiąc przed wyborami nagle wychwalałeś pis?aż oczy wielokrotnie przecierałem.Wtedy Holecka, Adamczyk, Ziemiec ci nie przeszkadzali i ich zarobki

Jak nie przeszkadzała ? Po tym co robili po 2016r to każdemu normalnemu człowiekowi to przeszkadzało. Ludziom czasem parę stówek socjalu przysłania normalne myślenie i boją się że jak przyjdzie nowe to będzie jeszcze gorzej . z jednej strony dali dopłaty do nawozów, wegla a z drugiej windowali ceny nawozów, nawpuszczali ukraińskiego towaru że aż ludzie wyszli na ulice

Jak widać w porę się opamiętałem i na to sk***ysyństwo nie zagłosowałem

3 minuty temu, galan99 napisał:

A kto zwraca to ten absolwent katolickiego liceum gada. to jest świr bez wykształcenia

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, galan99 napisał:

To co wiadomo od lat , że Tusk działał i działa na korzyść ojczyzny swojego dziadka . Jego obecne działania jak na razie skutkują tylko totalną rozp......wą całego systemu rządzenia w Polsce.  Ślepo zapatrzony naród w Tuska nawet nie będzie wiedział kiedy Polska przestanie istnieć, bo jedynie słuszny przekaz tego nie obwieści.

13 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Co, Niemcy też chcą reparacje xD

W tym układzie politycznym ,śmiem twierdzić, że mają duże szanse .

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano
23 minuty temu, racyl napisał:

Jaki to prezydent ?

To jest marionetka stworzona przez kaczyńskiego . Przed 2015 wypowiadał się do kamery że ułaskawić można po prawomocnych skazaniu a od kiedy "ułaskawił " kolesi z partii opowiada że można zaraz po pierwszym nie prawomocnym wyroku ułaskawiać.

Trzęsie łbem jakby to przeżywał a robi dokładnie co Jarek mu każe. To jest prezydent pisowskich spraw

Coś jak POprzednicy🤔

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Punkt zwrotny w historii Europy". Londyn i Kijów zawarły "bezprecedensowe" porozumienie

Wielka Brytania, jako pierwszy kraj grupy G7, zawarła z Ukrainą zapowiadane na szczycie NATO w Wilnie porozumienie w zakresie bezpieczeństwa. Prezydent Zełenski nazwał to wydarzenie "punktem zwrotnym w historii Europy". Londyn, w niezwykle trudnej obecnie sytuacji dla Ukrainy, zobowiązał się zapewnić dalszą pomoc finansową oraz wojskową dla Kijowa.

Brytyjski premier Rishi Sunak oraz prezydent Ukrainy Wołodymyr Zełenski

Kolejny kraj w którym wkrótce ludzie wyjdą na ulicę jak w Rumuni czy Niemczech. 

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Jest moc 👍

Opublikowano
16 minut temu, galan99 napisał:

Wyjaśnione to jest Ś...R.

Unia otworzyła rynek z Ukrainy aż do 6 czerwca 2025 roku .

Zaszkodzi to , Polsce ?.

powinniśmy ich zasypać zbożem technicznym -to mój jedyny pomysł 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v