Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

inna sprawa że nie ma się co dziwić tym Niemcom gdy takie pisy reparacjami i wielu innymi w tym i nieracjonalnymi fobiami szczególnie te niemieckie grzechy atakują

Sprawa jest szersza i głębsza, bo roszczeniowość zdaje się triumfować obecnie. Na każdym kroku komuś się coś k.rwa należy.

Opublikowano (edytowane)

a no
"... odzyskać należną pozycję Polski" czy należne miejsce bo nie pamiętam dokładnie jak ale większość doskonale pamięta kto w ostatnich dniach takie roszczenie wszem i wobec rozgłasza.
Też Mu się qwa należy?
".... jak wojna to dla wszystkich ..."

a za młodu taki liberał był, Kongres Liberalno Demokratyczny zakładał

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
dysydent napisał:

a no
"... odzyskać należną pozycję Polski" czy należne miejsce bo nie pamiętam dokładnie jak ale większość doskonale pamięta kto w ostatnich dniach takie roszczenie wszem i wobec rozgłasza.
Też Mu się qwa należy?
".... jak wojna to dla wszystkich ..."

a za młodu taki liberał był, Kongres Liberalno Demokratyczny zakładał

Akurat czasy zapowiadają się takie iż należy własną pozycję betonować lub odzyskiwać od kogoś lepszą nad czym obecnie prowadzę rozważania. To mie cudze marzenia (albo to roszczenia) mało interesują. A że za młodu był inny? Ja za młodu też byłem. Taka kolej rzeczy.

Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

Sprawa jest szersza i głębsza, bo roszczeniowość zdaje się triumfować obecnie. Na każdym kroku komuś się coś k.rwa należy.

Roszczeniowosc to prosta droga do wojny 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, DTaras napisał:

Akurat czasy zapowiadają się takie iż należy własną pozycję betonować lub odzyskiwać od kogoś lepszą nad czym obecnie prowadzę rozważania. To mie cudze marzenia (albo to roszczenia) mało interesują. A że za młodu był inny? Ja za młodu też byłem. Taka kolej rzeczy.

a bo całkiem inaczej brzmi "pozycja zasłużona" od należnej

tak ta druga mocno się kojarzy z tymi co się nie narobili a należeli i chcą lepszej pozycji od tych pierwszych

no w ostatnich i bieżących czasach to łatwo porównać Niemców z Polakami którzy z której grupy bardziej

problem w tym że państwo niemieckie lepiej broniło interesów leżakujących Niemców niż polskie tyrających Polaków m. in i na tych Niemców choć nie wyłącznie tylko na nich

w stwierdzeniu że współczesne Niemcy to nie te same co kiedyś co do tej formułki @jacus  ma rację. To coraz bardziej robi się kraj bęcwałów i nierobów i właśnie wszyscy inni to zaczynają dostrzegać, sama ekonomia też to już dostrzegła

a ci najezdni nowoniemcy są bardziej naziniemieccy niż oryginały

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Chłopi bogactwo,   Rudy daje  .Nie lubią  rudego a czemu ?.

https://www.facebook.com/photo?fbid=1579299775962652&set=a.142359809656663

Ktoś się załapie . Tylko chłopów to nie dotyczy .Bon energetyczny - nawet 1200 zł dla rodziny. Sprawdź, czy się kwalifikujesz!

https://www.terazkrosno.pl/wiadomosci/24843-bon-energetyczny-nawet-1200-zl-dla-rodziny-sprawdz-czy-sie-kwalifikujesz?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2qoPUE6-FHq_Z5oj38-VDuQF52mJC4VJ0JZrpBlgVDR_jvPbSflX6HQvA_aem_XIoe0GFFUQ7DUwn-EHwy

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „11:20 caa 62% w KONCU JESTEŚMY BOGACI!! !!! NORMALNIE SZOK !!! OD 01 LIPCA PŁACA MINIMALNA NETTO w POLSCE WZROSŁA o MEGA SUMĘ 39,55 gr! K**WA WSTYD! *****TUSKA ** ***** TUSKA I CAŁY ICAŁYTENRZĄD TEN RZĄD!”

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano
55 minut temu, galan99 napisał:

Ktoś się załapie . Tylko chłopów to nie dotyczy

To już jawna dyskryminacja z powodu płci. To tylko baby będą mogły dostać?

Opublikowano
5 godzin temu, mirro napisał:

O co kaman?

uderz w stol a konfident sie odezwie...

3 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał:

Dostał bana i teraz pajacuje 

3 godziny temu, Ulman napisał:

albo oszalał🤪

a ty onuca gdzie ? w turcji z mocodawcami  lezakujesz ??

w ustroniu woda ciepla,slonce ,mozna nawet plywac..

Opublikowano

dla kogos kto nie mieszka na bardzo wschodniopolskiej wsi to normalna tablica.. od granic z ukraina czy bialorusia ich nie ma ??????

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

1533217198_o4h4hm.jpg

gdyby wypil drinka w cenie flaszki moglby pozyc z 30 lat dluzej..

zamiast 5 piw w gs jedno w w barze to nie takie role by zagral..

Opublikowano
18 minut temu, jacus napisał:

zamiast 5 piw w gs jedno w w barze to nie takie role by zagral..

W barze tyle samo by pewno wypił....tyle że drożej...

Ludzie oszczędnie wola żyć...😄

Opublikowano (edytowane)

Nie lubię Rudego . Podoba mi się jak wykręca  koszulę z rolnictwa i nie tylko ma jaja jako polityk  . Nie boi się , żadnych blokad na drogach i byle jakich tam postulatów . Chcieli ludziska zmian to mają , teraz morda w kubeł i czekać 3,5 roku okładania batów i kopów w D...

https://www.facebook.com/watch?v=450214171136260

Onuca w czasach PRL -nie kazała brać od niemca - reparacji wojennych .

Obecna tu onuca nadal chce do PRL . 

https://www.facebook.com/reel/1461679984739203

Edytowane przez galan99
Opublikowano
4 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

W barze tyle samo by pewno wypił....tyle że drożej...

Ludzie oszczędnie wola żyć...😄

tyskie w dino 2,69w barze 15 zl...

on mial ten problem ze stal sie popularny i fani mu stawiali-tego zadna watroba nie wytrzyma.

Opublikowano

oczywiscie ze ..na razie nie ,ale planuje kiedys . nawet wczoraj o tym rozmawialismy przy obiedzie.

z zewnatrz to widzialem wiele razy -z pociagu, planuje zwiedzic z rana  apozniej do trojmiasta dalej jechac .

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v