Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mirro napisał:

9 minut temu, DTaras napisał:

A wiesz czemu to głupoty?

Mam rozebranego Fenda 818 Favorita. Przebieg ponad 22 tyś godzin. Padły uszczelnienia na koszach sprzęgłowych. Ale że jestem leniwy to i luzy sie pokasuje na nich. Skrzynia biegów wygląda w środku jak nowa. Wątpię żeby konstruktorom chciało się tuningować jakieś elementy, bo są za dobre. Z resztą kosze były mankamentem serii 500, a w tej już są troszkę inne. 

Tylko czy to pasuje do spisku?

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, racyl napisał:

Jak to tacy ludzie z 30 letnim stażem jak Ziemiec, Holecka czy Adamczyk którzy za wcześniejszych rządów mogli normalnie pracować  a za czasów pis nagle zaczeli być wysokopłatnymi sługusami to sorry ale inaczej tak się nie da . Ja nie wiem co ten PIS nagle zrobił z tymi ludźmi .

Łatwo z boku powiedzieć że się nie sprzedali .

wow!
to naprawdę Twoje? nieważne; bo to jest jeden z najlepszych tekstów na jakie na tym forum trafiłem

bo co do tego:

15 godzin temu, racyl napisał:

Miejmy nadzieję że PIS nikt nie przebije

niemieccy bauerzy w czasie drugiej wojny mieszkający blisko obozów w których abażury z ludzkiej skóry robiono dawali łapówki strażnikom aby na kilka dni wypuścili im kilkoro z więźniów do pomocy w robotach polowych i gdy się już poobrabiali to grzecznie odsyłali może nie wiedząc o tych abażurach ale wiedząc że kolejnym razem przyślą im innych i wiedzieli dlaczego.
Uznawali to za całkiem normalne i nikt się nie buntował a jeszcze udowadniali i przed sobą samymi i innym że tak powinno być

ten przykład nie jest jedyny z miriada w historii ludzkości ale ten przytoczyłem bo najbliżej historycznie i tak mi akurat pasowało ;)

PiS jest tylko mizerną parodią nawet nie tych "tapicerów" a tylko tych bauerów co "wierzyli" w słuszność jakiejś tam "wizji"
marna nadzieja; przyjdą jeszcze gorsi

a józio goebbels w czasach takich jak dzisiejsze byłby szanowanym i najpewniej z nagrodami jakiego Pulitzera propagatorem tolerancji, równości i wszystkiego co dziś jest uznawane za pozytywne, o ile by w ogóle był pismakiem

to nie ludzie kreują czasy to czasy kreują ludzi, zdarzają się samotne wilki co do żadnych czasów nie pasują ale to tylko wyjątki i bez większego wpływu na zawirowania bezmózgiego i głupiego tłumu który może z jakoś tam inteligentnych jednostek się składa ale jako całość jest bezwolną masą
może komputery i technologia kiedyś pomogą bardziej nad tym zapanować a może tylko przyspieszą samozniszczenie kolejnego z miliardów gatunków w historii życia na Ziemi.
Ludzie kiedyś za uświęcony kanibalizm uważali a Ty PiSem się martwisz? :P

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Jak to się powiada dziś futrzaki , jutro krowy za nimi kury i będzie 5 Rudego z większością .

A jak PSL będzie przeciw ?? Wtedy głos Jarka się przyda

PSL WSZYSTKO POPIERA JEDNA KOALICJA .

Teraz to mi lata koło wentla. 

Właśnie redukuje stado o 30% przeważnie młodzież a góra dwa trzy lata kończę z tym. 🤷‍♂️

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

I jak P0 spotkaniu

Prezydent zje🔨ał tuska

Bo Donald się przejął tym co mu mówił Maliniak xD Tak potraktował słowa Maliniaka jak ty księdza który był u Ciebie na kolędzie xD Ksiądz sobie pogadał a Rysio nadal do Kościoła chodził nie będzie xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Bo Donald się przejął tym co mu mówił Maliniak xD

Szczególnie jak mu PAD zarzucił "terror praworządności". Pewnie do dzisiaj sie zastanawia o co kaman. Poradzić se z takim czymś biedaczek nie może.:lol:

Opublikowano (edytowane)

cholera i znów coś przegapiłem z tej informacyjnej paszy dla tłumów? no nie mam czasu na te durnoty z polskiej polityki, tak na bieżąco
z tego co piszecie to Duda Tuska wezwał na dywanik czy Tusk Dudę czy po równości się umówili do wspólnego trzepania dywanów?

no i co? dywany czyściejsze? czy tylko kogo w te dywany zawinęli i cichcem wyniosą?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, dysydent napisał:

no nie mam czasu na te durnoty z polskiej polityki, tak na bieżąco
z tego co piszecie to Duda Tuska wezwał na dywanik czy Tusk Dudę czy po równości się umówili do wspólnego trzepania dywanów?

Jeden mówił po chińsku, drugi po hiszpańsku i każdy myśli, że tego drugiego przekonał do swojej racji xD 

Opublikowano (edytowane)

a ja po polsku, trochę angielsku i może jeszcze po rusku mogę się jako tako dogadać czyli i tak xuj bym zrozumiał to poczekam jak w mediach co nieco przetłumaczą

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
20 minut temu, Rolnik1973 napisał:

I jak P0 spotkaniu

Prezydent zje🔨ał tuska

NO TO DOBRZE

Chyba dobrze Duda nie denerwował się po spotkaniu i nie kompromitował tak jak wczoraj na rocznicy urodzin Witosa. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

To zależy które media przeczytasz/obejrzysz, w Republice wygrał Duda, w TVN wygrał Tusk xD 

wszystkie jakie się da a na koniec i Tych Dwóch jak to ocenią i może uda się jaką średnią wyciągnąć wedle własnego rozumu no i - niestety - własnych uprzedzeń; bo kto ich nie ma?
ja też jestem tworem jakichś tam czasów

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Po takich spotkaniach jest problem dowiedzieć się co z tego wyszło, bo są one bez świadków medialnych, dowiadujesz się jedynie z relacji uczestników, a oni oceniają te spotkania subiektywnie a nie obiektywnie ... Każda z stron jest zdania że odniosła sukces i przekonała tego drugiego do swojego zdania ...

Opublikowano
mirro napisał:

6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Bo Donald się przejął tym co mu mówił Maliniak xD

Szczególnie jak mu PAD zarzucił "terror praworządności". Pewnie do dzisiaj sie zastanawia o co kaman. Poradzić se z takim czymś biedaczek nie może.

Serio? Duda Tuskowi.... przykadził?

Opublikowano

Tygrysek nic nie powiada , siedzi pod miotłą czy co ?.

Szwecja szykuje się do wojny .

Niemcy liczą się z atakiem Rosji na wschodnią flankę NATO za rok z Polską w centrum

Niemiecki "Bild" dotarł do dokumentów sił zbrojnych Niemiec zawierających scenariusz ataku Rosji na wschodnią flankę NATO w 2025 r. Polska miałaby stać się celem prowokacji mającej uzasadnić Rosjanom atak.

Co to będzie jak tu będzie ziemię obrabiać , a może sąsiad w dzierżawę wziął .

Opublikowano
jahooo napisał:

28 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Tak samo jak lotnisko towarowe pod Warszawą gdy większość przemysłu mamy w okolicach Śląska ... Może lepiej lotnisko pasażerskie pod Warszawą, a towarowe na Śląsku ??

Panie dyrektorze, ale jezioro...

Jezioro się przesunie

Kufa... dla cargo najważniejszy jest 3 km pas. Całe to Baranowo ma być hubem i co najśmieszniejsze robi się hałas o porównanie zastępcy Berlińskiego Tegela czyli Berlin Brandenburg które to lotnisko ani nie jest hubem dla Niemiec ani nie jest nadzwyczaj towarowe. To jest lotnisko które ma przejąć cały ruch z Tegla - nic więcej. Zwykłe lotnisko nawet nieszczególnie wielkie. Tam z ICE trzeba się przesiąść na szybką kurs na lotnisko. Ja jadę do Berlina 1 godz. 40 minut z czego samo przedostanie się na lotnisko potem trwa ok. pół godziny a przy obecnych remontach wygląda to rozmaicie. Cały czas Wam próbuję wskazać iż na kanwie Narodowej próbuje się wybudować nowe lotnisko dla Warszawy przy czym hub to temat przerzutu kolej - kolej lub kolej - drogi bo wungla samoloty przecież nie wożą. Zatem chodzi o forsę, której Warszawa niema jak pozyskać a posiadając takiego huba dopiero ją zarobi za nasze. Gdzie tu zrównoważony rozwój jakiś? Na miejscu Olsztyna, Lublina bym się wqwił bo Śląsk sobie poradzi, my tu na zachodzie gorzej - najwyżej będziemy jeszcze bardziej patrzeć do kogo bliżej. Dejta spokój temu całemu , Centrum Przepalania Kasy.

• Like 1
Opublikowano

Czas zacząć czarować .

Wybory samorządowe odbędą się w dniach 7 i 21 kwietnia - ogłosił w poniedziałek premier Donald Tusk. Mam nadzieję, że kwiecień będzie dobrym miesiącem dla polskiej samorządności - dodał szef rządu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v