Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
11 godzin temu, nie napisał:

tusk dyma swoich wyznawców, tuska dymają niemcy :D 

Donald Tusk mówił, że Polska osiągnęła podczas szczytu "100 proc. tego, co zakładaliśmy, jeżeli chodzi o projekty obronne".

"FAZ" wyjaśnia, że Polska i trzy kraje bałtyckie przedstawiły nową propozycję sfinansowania przez UE militarnej zapory na granicy z Białorusią i Rosją. Jej koszt — tylko na odcinku polskiej granicy – miałby wynieść 2,5 mld euro. 

Scholz wyraził sprzeciw mówiąc, że nie dopuści do tego, żeby za europejskie pieniądze kupowano czołgi, a potem może jeszcze inny sprzęt.

---------------------------------

ty masz chyba jakąś psychozę?

wizyta dudy obroniła się sama swoimi dokonaniami, co musiał przyznać nawet tusk

cytaty tuska pokazały tylko to, że tacy fanatycy jak ty, najpierw wyśmiewali dudą a później musieli połknąć własny język :D 

tusk nie powiedział, że duda realizował jego rekomendacje - naucz się czytać ze zrozumieniem

Znowu cię głupio podpuścili. Same Niemcy dzisiaj więcej pomagają dla UA niż PL. A z zakupami to Mirek ci wyjaśnił. Problemem jest to gdzie to będzie kupowane. Scholz chce by europejskie pieniądze wydawać w Europie w tym w DE czy FR. Nasi chcą je wydawać w USA> Sprzęt prędzej czy później będzie kupiony tylko pewnie w Europie. 

Pewnie, ze wizyta Dudy obroniła się sama. A wy ja jeszcze bronicie dodatkowo pokazując, ze Duda w Chinach wykonywał rekomendacje Tuska. A ja tylko jako wyborca KO musza potaknąć twoim cytatom i wyśmiać twoją bezmyślność. i ośmieszenie przy okazji Dudy i siebie. Tak masz racje wizyta Dudy obroniła się sama gdyż w Chinach wykonywał rekomendacje Tuska co sam pokazałeś tutaj wklejając tekst.

Dnia 26.06.2024 o 21:04, nie napisał:

Donald Tusk: 

- Bardzo doceniam wysiłki, i to mówię serio teraz, pana prezydenta Dudy w Chinach, tym bardziej, że umówiliśmy się, myśmy wysłali bardzo takie szczegółowe rekomendacje dla prezydenta Dudy przed wizytą w Chinach, co z naszego punktu widzenia, rządu i co jest w interesie Polski i pan prezydent tam rzeczywiście robił wszystko, żeby do naszych chińskich partnerów dotarły informacje, czego Polska oczekuje, np. jeśli chodzi o możliwy wpływ Chin na zachowanie się Białorusi – powiedział premier Donald Tusk na konferencji prasowej.
Ja jestem bardzo usatysfakcjonowany działaniami pana prezydenta Dudy i też uważam, że lepiej mieć z takim państwem jak Chiny jak najlepsze relacje, a nie jak najgorsze.

Jak ja tu lubię ciebie orać. Ty lejesz miód na moje serce. Tusk wysłał Dudzie rekomendacje A Duda robił wszystko by je wykonać.

Opublikowano
54 minuty temu, Roman176 napisał:

@Ulman  głupi jesteś głupi byłeś 

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Polityczny Bączek 33 min. Obserwuj … X Dziś przypada Dzień Wolności Podatkowej. I wesoły,i smutny zarazem. A jak mają się koszty państwa opiekuńczego do usług świadczonych przez to państwo, to już pozostawiam indywidualnej ocenie... /kamil/ Dzień Wolności Podatkowej przypada w piątek 28 czerwca w 180 dzień 2024 roku. Na opłacenie wszystkich danin pracujemy 179 dniz366. z 366. dniz Wracamy po 30 latach do punktu wyjścia, kiedy DWP w 1994 był 1 lipca. @RGwiazdowski @jacek gniadek @adam marianski INFO: NFO:tiny.pl/dpfmt W 2024 179 DNI Z 366 W ROKU PRACY Wandershare DLA RZĄDU”

A ty dokładnie wiesz co to oznacza czy jak zwykle umiesz tylko bezmyślnie powtarzać. Poczytaj chłopie, a jeśli to możliwe to najlepiej jeszcze pomyśl.

Opublikowano
8 minut temu, racyl napisał:

Ta Polska jest taka sama jak za PIS i teraz

To po co tyle podsrywania było z twojej strony , od jutra będą weselsze rachunki za energię , po drożyźnie PISu przychodzi drożyzna Tuska .

Opublikowano
6 minut temu, Mariusz2903 napisał:

, od jutra będą weselsze rachunki za energię , po drożyźnie PISu przychodzi drożyzna Tuska .

A to nie ta sama drożyzna tylko opóźniona? Przecież dawno tu było pisane że ludzie dopiero się zdziwią. No to przyszedł czas na zdziwienie.

Opublikowano
racyl napisał:

1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Co tam w uśmiechniętej Polsce fajno polaku ?

Ta Polska jest taka sama jak za PIS i teraz

a to możliwe po rządach populistów aby była inna bez niepokojów społecznych?

mirro napisał:

, od jutra będą weselsze rachunki za energię , po drożyźnie PISu przychodzi drożyzna Tuska .

A to nie ta sama drożyzna tylko opóźniona? Przecież dawno tu było pisane że ludzie dopiero się zdziwią. No to przyszedł czas na zdziwienie.

Do końca roku lecę po jakieś 1300 za kWh to ja się zdziwię dopiero w styczniu...

* MWh

Opublikowano
59 minut temu, Mariusz2903 napisał:

To po co tyle podsrywania było z twojej strony , od jutra będą weselsze rachunki za energię , po drożyźnie PISu przychodzi drożyzna Tuska .

Było podwyższanie pensji i stawki godzinowej to masz teraz rachunek za to .

Tarcza jedna druga i pozostałe zamrażarki cen energii to było tylko blokowanie podwyżek które i tak kiedyś musiały przyjść

Opublikowano
24 minuty temu, Ulman napisał:

No wiem, ale ja się pytam jakie twoim zdaniem powinny zostać nałożone regulacje żeby w twoim pojęciu było dobrze

Sytuacja jest już nie do odkręcenia bo zamiast produkować energię z własnego węgla , trzeba wejść w OZE a czy z tego będzie tańszy prąd to jeszcze nie zostało udowodnione . 

Opublikowano

Sytuacja jest już nie do odkręcenia bo zamiast produkować energię z własnego węgla , trzeba wejść w OZE a czy z tego będzie tańszy prąd to jeszcze nie zostało udowodnione . 

Czyli w skrócie - powinni coś zrobić ale nic nie da się zrobić?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v