Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, hubertuss napisał:

łyknęli to, ze Tusk popiera to co w Chinach robił duda.

problem w tym (tym razem dla Ciebie) że Tusk to na prawdę popiera a przynajmniej nie neguje z przyczyn oczywistych które opisałem zanim jeszcze sam Tusk je tyko potwierdził i powtarzać przynajmniej dla Ciebie nie muszę bo nie uznaję abyś należał do tych którym trzeba więcej niż raz powtarzać aby dotarło.

zaś czy

27 minut temu, hubertuss napisał:

wykorzystał by zadrwić

?

jeśli tylko po to wykorzystał to kula Mu w łeb bo nie potrzebni nam politycy którzy dla samej zasady będą negować, wyśmiewać wszystkie poczynania kontropcji politycznej nawet jeśli tym drugim się coś uda sensownie zrobić.

Polsce konflikt z Chinami na jakiejkolwiek płaszczyźnie do niczego jest niepotrzebny i dowolnej opcji polski polityk se jaj z tego robić nie powinien.
Świat nie jest czarno biały i są nawet takie płaszczyzny gdzie Polska ma zbieżniejsze interesy z rosją niż z USA czy nawet Ukrainą i każdy kto twardo będzie negował powyższe jest równie niebezpieczny dla Polski jak te oszołomy z linka mojego wyżej do Polsatu; zwłaszcza ten poeb co się w mundur żołnierski przebrał i z tym mniejszym grubaskiem pajacują
pozapominałem jak te pieski się wabią choć akurat do tych przynajmniej na razie bym nie strzelał bo warto mieć coś do pokazania za przykład skrajnego oszołomstwa i nawet jako bat na takich Tusków zeby znali gdzie kończy się naparzanka polityczna lokalna a zaczyna powaga sytuacji zewnętrznej której nie interesują wewnętrzne prywatne antypatie jakiś pojedynczych kacyków

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
58 minut temu, dysydent napisał:

problem w tym (tym razem dla Ciebie) że Tusk to na prawdę popiera a przynajmniej nie neguje z przyczyn oczywistych które opisałem zanim jeszcze sam Tusk je tyko potwierdził i powtarzać przynajmniej dla Ciebie nie muszę bo nie uznaję abyś należał do tych którym trzeba więcej niż raz powtarzać aby dotarło.

zaś czy

?

jeśli tylko po to wykorzystał to kula Mu w łeb bo nie potrzebni nam politycy którzy dla samej zasady będą negować, wyśmiewać wszystkie poczynania kontropcji politycznej nawet jeśli tym drugim się coś uda sensownie zrobić.

Polsce konflikt z Chinami na jakiejkolwiek płaszczyźnie do niczego jest niepotrzebny i dowolnej opcji polski polityk se jaj z tego robić nie powinien.
Świat nie jest czarno biały i są nawet takie płaszczyzny gdzie Polska ma zbieżniejsze interesy z rosją niż z USA czy nawet Ukrainą i każdy kto twardo będzie negował powyższe jest równie niebezpieczny dla Polski jak te oszołomy z linka mojego wyżej do Polsatu; zwłaszcza ten poeb co się w mundur żołnierski przebrał i z tym mniejszym grubaskiem pajacują
pozapominałem jak te pieski się wabią choć akurat do tych przynajmniej na razie bym nie strzelał bo warto mieć coś do pokazania za przykład skrajnego oszołomstwa i nawet jako bat na takich Tusków zeby znali gdzie kończy się naparzanka polityczna lokalna a zaczyna powaga sytuacji zewnętrznej której nie interesują wewnętrzne prywatne antypatie jakiś pojedynczych kacyków

Ale oczywiście, że Tusk to popiera nie mam najmniejszych wątpliwości. Współpracę z Chinami popiera wielu i jest nam potrzebna. Problemem jest jedynie fakt, że my mamy im nie wiele do zaoferowania. I nie przeczy to faktowi, ze popierając potrafił subtelnie zadrwić. A że wykorzystał do zadrwienia to takie mamy dzisiaj czasy każda opcja prowadzi politykę tweeterową czy w innych socjal mediach. Sam nie mam nigdzie konta ale tam jest wielu odbiorców i każdy polityk szuka okazji,

Konfliktu z Chinami nie potrzebujemy to fakt. I tu nie chodzi nawet o żadną wojnę. CO do zbieżnych interesów z Rosją pewnie jakieś są szkoda tylko, ze oni nas od czasów carskich mieli za naród który ma być im poddany. I to rzutuje na wszelkie relacje. A szkoda bo np sankcje i zamknięcie granicy z BY bardzo mocno uderza w transport polski. 

Opublikowano (edytowane)

jednakowo rosja jak i Polska nie chce wojny NATO rosja
przynajmniej od czasu jak pisdzielców odsadzono od sztabów bo można było odnieść wrażenie że wręcz chcieli taką wojnę wręcz sprowokować.

Jednakowo Polsce i rosji służył by ten nowy "jedwabny szlak" tylko  tu i pisdzielce i popaprańce działają wbrew jedni jako jankeskie dupołazy drudzy zachodnioeuropejskie czytaj niemieckie i nie muszę wskazywać którzy komu bo powszechnie wszyscy to rozumieją i wiedzą.

wykastrowanie projektu CPK z budowy funkcji cargo przez popaprańców to tak jak by chcieli eunuchami z depopulacxją walczyć i jeśli taką wydmuszkę chcą z wielkiej łaski budować to równie dobrze mogli by nic, na to samo wyjdzie a o ile taniej gdy właśnie to mogła być bodaj częściowa proteza tego szlaku gdy kacapy wojną o Ukrainę go storpedowały

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

@dysydent Właśnie brak cargo oznacza, że projekt nie ma sensu. Pozostaje się jarać trójskokiem i polskim megalopolis z debilnego wystąpienia Tuska. Nie mam czasu by dokładnie szukać i sprawdzać, ale jeśli to co Damian Olszewski na praktycznie o pieniądzach mówił o CPK, gdzie na samo lotnisko rząd musiałby dołożyć jeszcze 6mld  z kawałkiem bo  resztę zapewniały za 49% udziału dwie firmy inwestorskie to naprawdę Kamiński i wąsik to płotki przestępcze. Także nie mam jak zweryfikować, ale jeśli okaże się prawdą iż Vinci Airports i IFM z Australii zamiast CPK u nas zainwestują w Orbana zapowiedziany projekt to nie wiem czy mamy tyle miejsca w więzieniach by posadzić i pisiorów i platfusów.

Pomału zaczyna wychodzić, że "Für Deutschland" lansowane przez poprzednią władzę jednak było prawdziwe. Za nim coś się u nas podzieje to juz konkurencja będzie  chociażby w Rumunii.

edit, jeden z kilku odcinków o tym projekcie

czas by ktoś popełnił zaktualizowaną broszurkę  "Czy Polacy wybić się mogą na niepodległość"

Edytowane przez Takeda
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, Takeda napisał:

jeśli okaże się prawdą iż Vinci Airports i IFM z Australii zamiast CPK u nas zainwestują w Orbana zapowiedziany projekt to nie wiem czy mamy tyle miejsca w więzieniach by posadzić i pisiorów i platfusów

jakich więzieniach? cmentarze wystarczą i to wcale nie my się będziemy musieli fatygować utylizacją robactwa. Brak siły gospodarczej to brak siły w ogóle i wytłucze to polskie tałatajstwo byle wataha z zewnątrz i nie ma znaczenia czy będzie to azjatycko ruska, turecko ukraińska czy kolorowa muzułmańska zachodnioeuropejska szwargocząca niemczyzną łamaną przez francuski.

nacje które doprowadziły d takiego stanu dezindustrializacji Europę muszą zostać eksterminowane i zostaną a czy region współczesnej Polski jest kolejnym centrum cywilizacyjnym kontynentu tak jak z Rzymu przesunęło się na północny zachód to teraz by pozostał północny wschód co by nawet wynikało i z trendów klimatycznych i większości innych i nawet jeśli to wysoce prawdopodobne to polaczyny tu tego nie zbudują a dopiero oprawcy których tu jeszcze nie ma choć pretendentów do wyboru do.. koloru ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
21 godzin temu, Ulman napisał:

j...ąć to sie możesz kilofem w dekiel.

Pytałem czy Duda załatwił wielki biznes pod nazwą słownik polsko chiński ale najwyraźniej tak właśnie jest Podpisano umowę na opracowanie słownika polsko-chińskiego i chińsko-polskiego – Inwestycje.pl

Jaki prezydent - takie sukcesy🤣

teraz nowa władza uśmiechnięta jest dobrze pamiętasz co pisałem o cenach w żniwach ? 

- Kolega rolnik pojechał dzisiaj na skup z jęczmieniem paszowym z ofertą 520 zł/t przy gęstości 69. Jako że na Dolnym Śląsku była susza, to jęczmienie mają często tę gęstość o 10 oczek w dół. Dostał propozycję w skupie na poziomie 310 zł/t. Zakręcił rogala i pojechał do domu. Wyobrażacie sobie? 310 zł za tonę jęczmienia? – mówi Grzegorz Guzik, rolnik z Dolnego Śląska, który na filmie umieszczonym w mediach społecznościowych wskazuje, że taka cena za jęczmień paszowy obowiązywała ponad 30 lat temu.

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/rynki-rolne/zboza/35525-rolnik-otrzymal-propozycje-zakupu-jeczmienia-paszowego-za-310-zl-t-cena-jak-z-1990-r

a po za tym jesteś zdrajcom ruskim i agentem wczoraj widziałem tvn tam instruowali co to partia pro rosyjska .........   

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Roman176 napisał:

teraz nowa władza uśmiechnięta jest dobrze pamiętasz co pisałem o cenach w żniwach ? 

- Kolega rolnik pojechał dzisiaj na skup z jęczmieniem paszowym z ofertą 520 zł/t przy gęstości 69. Jako że na Dolnym Śląsku była susza, to jęczmienie mają często tę gęstość o 10 oczek w dół. Dostał propozycję w skupie na poziomie 310 zł/t. Zakręcił rogala i pojechał do domu. Wyobrażacie sobie? 310 zł za tonę jęczmienia? – mówi Grzegorz Guzik, rolnik z Dolnego Śląska, który na filmie umieszczonym w mediach społecznościowych wskazuje, że taka cena za jęczmień paszowy obowiązywała ponad 30 lat temu.

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/rynki-rolne/zboza/35525-rolnik-otrzymal-propozycje-zakupu-jeczmienia-paszowego-za-310-zl-t-cena-jak-z-1990-r   

A co to ma wspólnego z tym wspaniałym sukcesem Dudy co uzgodnił że słownik zostanie wydany? Komuś to jest w ogóle potrzebne w erze translatorów i powszechnie używanego angielskiego? Kto będzie z tego słownika korzystał? 

2 godziny temu, Roman176 napisał:

a po za tym jesteś zdrajcom ruskim i agentem wczoraj widziałem tvn tam instruowali co to partia pro rosyjska .........   

Łoooo kurna🤣 Do galana się upodabniasz w sile argumentów. Powinniście założyć zespół wzajemnej samopomocy w intelektualnej niemocy😆 Jak zdrajca i agent to pewnie też wyzyskiwacz ludu, spekulant, mason a może nawet reptylianin🦎

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

O jest onuca czerwona , od spadochroniarza . Onuca kiedy będzie kabaret z Brukseli z udziałem spadochroniarza czekam .

Bardzo aktualny temat. Jest, jest, jest już kredyt, który będą spłacać głównie te młodziaki, które chciały wyjebacpis. Brawo młode barany.

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst

Edytowane przez galan99
Opublikowano

A co ty możesz zrozumieć z tego co Braun mówi? Kilka razy próbowaliśmy ustalić co cie śmieszy,  to się okazało że nie dość że nie wiesz, to przede wszystkim nie jesteś zdolny zrozumieć o czym facet mówi. 

Wiesz już co w tej Tarnawatce budują czy jak zwykle zrobiłeś z siebie głupka przez swoje fobie i psychozy? Skąd wiesz że tam będą beżowi? Umiesz odpowiedzieć? 

Opublikowano (edytowane)

Tak , tak , tak i oczekujemy jeszcze więcej i więcej i będzie wspaniale i wesoło , kolorowo .

Rudy powiadał że Polska wróciła na Salony Europy . Każdy chce żeby tak było pięknie .

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v