Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Mylisz kolego przepisy porządkowe z ograniczeniem wolności gospodarczej. 

Jak ktoś chce pracować w niedziele to dlaczego nie może w handlu? Czemu człowiek który ma sklep z ciuchami musi mieć w niedziele zamknięte? 

On chce udowodnić ,ze babka co pracuje na kasie w biedrze jak chce więcej zarobić to ma iść na tira bo pisze o innych zawodach. To jest dyskusja z pisiorami. Jak nie ma argumentów to zaczyna się walanie głupa jak z tym ograniczeniem prędkości.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Ty żyjesz mentalnie w latach 90m tych. Teraz brakuje pracowników. Na taśmie zarabiasz więcej często niż byle urzędnik w nie byle jakim urzędzie.

...no ale to by trzeba by było chcieć coś robić...

Tu często roszczeniowy...

10 ha, 3 osoby bezproduktywne w domu...no plus 4 emeryt...i taki oczekuje życia na poziomie kogoś kto własny blznes prowadzi, lub na etacie 

Najwyższy czas takich ....pracy nauczyć.

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, hubertuss napisał:

O tym, że jakieś zakazy to bzdura bo trzeba dać ludziom wolność decyzji.

7 minut temu, hubertuss napisał:

Ty jednak bredzisz. Rozumiem zabrakło argumentów i próbujesz sprowadzić rozmowę do głupot które tu wypisujesz. Więc odpowiem ci na twoim poziomie skoro zakaz handlu w niedzielę bo pracownicy muszą być z rodzinami to zamykamy wszystko inne szpitale policje wojsko w tym te na granicy też do domu do rodzin straż pożarna itd. Masz argument na swoim poziomie. Wyjąłeś zakazy lub obostrzenia czynów które mogą zrobić krzywdę innym np nadmierna prędkość i porównałeś z handlem w niedzielę. Jesteś śmieszny czy głupi ,ze ktoś to kupi?

Najpierw zobacz co napisałeś wcześniej i nie odwracaj kota ogonem. Życzę spokojnej nocy, i wysokich obrotów z handlu we wszyskie niedziele roku.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Ulman napisał:

A w jaki sposób przyczynowo skutkowy to by działało? Umiesz odpowiedzieć czy tylko klepać PISocjalistyczne komunały których nawet jesteś w stanie wyjaśnic.

70 % firm ma zadłużenia wedle zuz i mają problemy  finansowe . Stale kwiczą że płaca minimalna jest za wysoka nie stać ich na utrzymanie pracowników .

Od lipca zus do góry i płaca minimalna i nadal będą kwiczeć .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

70 % firm ma zadłużenia wedle zuz i mają problemy  finansowe . Stale kwiczą że płaca minimalna jest za wysoka nie stać ich na utrzymanie pracowników .

Od lipca zuz do góry i płaca minimalna i nadal będą kwiczeć .

Co to jest zuz?

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Wierzę na 100% .

Czemu nie założysz własnego biznesu i nie zapłacisz pracownikowi no no 6 tysięcy na rękę?

Czemu wymagasz chyba ego od innych?

Przykład daj, a nie tylko roszczeniowo .

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Od lipca zuz do góry i płaca minimalna i nadal będą kwiczeć .

Zapytam kolejny raz. Jaki byłby mechanizm? Wiesz czy nie? 

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Czemu nie założysz własnego biznesu i nie zapłacisz pracownikowi no no 6 tysięcy na rękę?

Czemu wymagasz chyba ego od innych?

Przykład daj, a nie tylko roszczeniowo .

Głupiego szukasz , sam se załóż i płać wszystkie podatki .

Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał:

On chce udowodnić ,ze babka co pracuje na kasie w biedrze jak chce więcej zarobić to ma iść na tira bo pisze o innych zawodach. To jest dyskusja z pisiorami. Jak nie ma argumentów to zaczyna się walanie głupa jak z tym ograniczeniem prędkości.

A Ty co piszesz, że babka co pracuje na kasie w lydlu, jak chce więcej zarobić to ma przyjść w niedzielę . A nie zapomniałem hubcio chciałby zabrać dzieci na wycieczkę do marketu🤣

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, galan99 napisał:

TA TA TY MASZ FIRMĘ I OPŁACASZ ZUS .

No widzisz Galan...

Ja skromny jestem...

Ale kilka osób może to potwierdzić ..

Ja naprawdę kłamstwem się brzydzę .

...i nie wiem z czego się cieszysz ..

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, hubertuss napisał:

O tym, że jakieś zakazy to bzdura bo trzeba dać ludziom wolność decyzji.

Tia? Popytaj pracowników sklepów co myślą o pracy w niedzielę...I jak im płacą za te przysługę? Uwierz że nie są to takie profity jak ma lekarz czy strażak. A jak ktoś twierdzi że to lekka praca niech się zatrudni 😎

Na zachodzie Europy wszystkie niedziele wolne i soboty do 13⁰⁰ sklepy otwarte i nikt nie narzeka. Tak jest od lat .

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, 12Pafnucy napisał:

No Grześ...jednak to nie takie wykształcenie.

Nikt pistoletu do głowy nikomu nie przystawia.

Zbyszek, nie uważam że lekarz jest kimś lepszym od innego człowieka wykonującego inny zawód, za to co robią  mają płacone nawet dziesięciokrotność tego co pracownik np. sklepu. A co by to było gdybyśmy mieli samych inżynierów i lekarzy 🤔🙆‍♂️

Co do pistoletu...pamiętasz czasy jak pracodawcą mówił ,,nie pasuje to na Twoje miejsce jest 10 chętnych " 

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano
20 minut temu, jacor73 napisał:

Najpierw zobacz co napisałeś wcześniej i nie odwracaj kota ogonem. Życzę spokojnej nocy, i wysokich obrotów z handlu we wszyskie niedziele roku.

Ja widzę co ja napisałem i widzę bzdury które ty wypisujesz. Porównujesz ograniczenie prędkości z handlem w niedzielę .To kretynizm.

16 minut temu, jacor73 napisał:

A Ty co piszesz, że babka co pracuje na kasie w lydlu, jak chce więcej zarobić to ma przyjść w niedzielę . A nie zapomniałem hubcio chciałby zabrać dzieci na wycieczkę do marketu🤣

Nic bym nie chciał nikogo nigdzie zabierać kto chce idzie kiedy chce na zakupy. Jak pisałem mi to wisi. Ja ci pisałem na przykładzie pewnej firmy, ze ludzie chcąc zarobić więcej są gotowi przyjść w niedzielę. A ty piszesz bo tak ci się wydaje.

6 minut temu, GRZES1545 napisał:

Tia? Popytaj pracowników sklepów co myślą o pracy w niedzielę...I jak im płacą za te przysługę? Uwierz że nie są to takie profity jak ma lekarz czy strażak. A jak ktoś twierdzi że to lekka praca niech się zatrudni 😎

Na zachodzie Europy wszystkie niedziele wolne i soboty do 13⁰⁰ sklepy otwarte i nikt nie narzeka. Tak jest od lat .

Żebyś wiedział ilu lekarzy pracuje w niedzielę. I nie dlatego, że muszą. A kasjerka z całym szacunkiem jeśli chodzi o profity to jednak nie ta szkoła jak Pafnucy zauważył. Daj dobrą zapłatę to i do sklepu w niedziele pracować przyjdą.

A jak już ma być zakaz to zamykajmy wszystko. A nie, ze piekarnia ,że punkt pocztowy, że niby właściciel. a właściciel ma 0,01 % udziałów. Skończymy z farsą jak zakaz to zakaz.

Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Co do pistoletu...pamiętasz czasy jak pracodawcą mówił ,,nie pasuje to na Twoje miejsce jest 10 chętnych " 

No i to do pionu nierobów stawia...

Kasa za umiejętności, a nie za minimalną ustalana odgórnie...takie moje zdanie.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Zbyszek, nie uważam że lekarz jest kimś lepszym od innego człowieka wykonującego inny zawód, za to co robią  mają płacone nawet dziesięciokrotność tego co pracownik np. sklepu. A co by to było gdybyśmy mieli samych inżynierów i lekarzy 🤔🙆‍♂️

Ale dzisiaj są jednak inne czasy. CO do porównania zawodu lekarza i kasjerki i profitów to ja bym zauważył odpowiedzialność lata nauki a kasjerka zawsze może stać się lekarzem a lekarz kasjerem tu też jest dowolność.

Lekarz i kasjerka zarabiają tyle samo na KUbie. No i wiemy jak tam jest.

Opublikowano

Wiem ile w niedzielę pracuje, szczególnie Ukraińców, w ostatnich tygodniach doświadczyałem naszej wspaniałej służby zdrowia.

Dobrze prawisz dajmy tym ludziom za te dni tyle żeby chcieli, ale tak nie było i nie będzie. 

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, 12Pafnucy napisał:

No widzisz Galan...

Ja skromny jestem...

Ale kilka osób może to potwierdzić ..

Ja naprawdę kłamstwem się brzydzę .

...i nie wiem z czego się cieszysz ..

Poznasz głupiego po śmiechu jego

15 minut temu, galan99 napisał:

Za niskie trzeba podnosić .

Tusk widzi taką potrzebę .

Wiek emerytalny do 67 lat dla kobiet też zrównać .

No i widzisz jak się sam zaorałeś? Najpierw się rzucasz że minimalna musi być jak największa, potem piszesz że obciążenia sa za duże a na koniec udajesz (albo i nie) debila. Nie wydaje ci się że jesteś kompletnie wyzuty z myślenia? Człowiek z minimalnym kojarzeniem faktów nie jest zdolny do takiego zidiocenia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v