Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rząd planuje podwyższyć od 2025 roku płacę minimalną. Miałaby wynosić 4626 zł brutto, natomiast w stawce godzinowej mowa o 30,20 zł.

Gdy PiS podwyższało płace:

PIS nienawidzi ludzi przedsiębiorczych i aktywnych, nienawidzi właścicielki zakładu fryzjerskiego, mechanika i innych osób, które prowadzą małą działalność - komentowała w 2019 Katarzyna Lubnauer, dziś wiceminister edukacji z KO. - Będzie hiperinflacja albo to położy te firmy

Władysław Kosiniak-Kamysz krytykował PiS za to, że nie liczy się z przedsiębiorcami i nie konsultuje planów podwyżek z najbardziej zainteresowaną grupą w Polsce. Można napisać, że płaca minimalna w Polsce będzie wynosiła 10 tys. złotych. Ja uważam, że przecież taką ustawę, czy takie rozporządzenie bez problemu można podpisać. Tylko czy, ktoś je wykona? 

Ryszard Petru, dziś poseł Trzeciej Drogi, ostrzegał, że wraz ze wzrostem płacy minimalnej runie gospodarka, a pracowników zastąpią na masową skalę roboty

Były prezes NBP i europoseł Marek Belka. - Nie można zadekretować dobrobytu. Dobrobyt trzeba wypracować i to się dzieje w Polsce. Można zadeklarować podniesienie płacy minimalnej do 4 tys. i będzie można to egzekwować. Ale skutek może być odmienny od zamierzonego - ostrzegał w TOK FM w 2019 r. - Nie widzę wielkich plusów tego rozwiązania. Wzrost konsumpcji jest drogą donikąd. To co proponuje PiS, to Balcerowicz-bis. Tylko zupełnie niepotrzebny - oświadczył. Ponad pół miliona ludzi straci warsztat pracy. (...) Pewnie część przetrwa, ale większość nie - prognozował. 

banda głupków

Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

A to czemu?

@Dariowola, możesz rozwinąć tą zacną myśl.

A temu że moja ślubna to ciągle chodzi za mną i mnie na zakupy wyciąga. A ja lubię poleżeć w niedzielę 

21 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Tylko słowo i sie otworzy...😉

A myślałem , że może kogo ..

I Cola będzie 🤔😃

Opublikowano

Między 10 a 12 czerwca w Głogowie z rzeki Odry wyłowiono łącznie 600 kg śniętych ryb.

gdzie histeria tvn, gdzie "ekolodzy", celebryty, peowce, gdzie marsze przeciw rządowi ?????????????

jak łatwo nakręcić głupią, antypisową tłuszczę 

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Jak ty taki rekin biznesu i ani liczyć ani czytać ze zrozumieniem nie umiesz , to miej Boże w opiece naszą ojczyznę.

czego chcesz chronić ja w poruwnaniu do ciebie jestem produktywny inwestuje a ty socjalistyczny nierób na krusie ... co zbija tu bąki od rana do wieczora typowy leń 

2 godziny temu, Ulman napisał:

Masz jakieś argumenty oprócz tych ze ludzie nie chcą kupować , markety sprzedawać a związkowe lenie , pracować? 

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Polska-Izba-Handlu-przywrocenie-handlu-w-niedziele-oznacza-upadek-wielu-malych-sklepow-8763124.html

"Nie cieszymy się z niedziel, my do nich dokładamy. Nie robimy wtedy biznesu, nikt też nie chce pracować w niedzielę, bez względu na to, czy mu się płaci podwójnie czy nie" - cytowany w informacji BIG InfoMonitora prezes sieci Rossmann Marcin Grabara.

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

@hubertuss w czym problem jest ,stawaj za ladę i sprzedawać w niedzielę w markecie zatrudnią szybko .

Onuca będzie kupował, wiec spełnicie swe marzenia i nikt nie będzie wam bronił pracy .

To dobrze powiadasz , przed takimi jak wy .to miej Boże w opiece naszą ojczyznę.

A w czym problem dodać do listy straż policje szpitale stacje paliw apteki zakazać dyżurów. Wszystko zamknąć. Przecież poza handlem pracują tacy sami ludzie co mają rodziny itd.

1 godzinę temu, galan99 napisał:

1.Czemu chcesz zakazywać ludziom pracy?

Ludzie co sprzedają  6 dni w tygodniu , chcą tej pracy w Niedzielę.  Czemu  zmusza  się do tej pracy ?.  

Skąd wiadomo, ze się zmusza? Może są tacy co by np chcieli więcej zarobić bo im kasa potrzebna a np był by obowiązkowy dodatek za pracę w takie dni i to nie tylko w handlu.

1 godzinę temu, nie napisał:

Rząd planuje podwyższyć od 2025 roku płacę minimalną. Miałaby wynosić 4626 zł brutto, natomiast w stawce godzinowej mowa o 30,20 zł.

banda głupków

Planuje a czy tak będzie czy w ogóle planuje czy tonie twój kolejny fejk. Naprawdę głupszego od siebie to tu nie znajdziesz.

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, hubertuss napisał:

Skąd wiadomo, ze się zmusza? Może są tacy co by np chcieli więcej zarobić bo im kasa potrzebna a np był by obowiązkowy dodatek za pracę w takie dni i to nie tylko w handlu.

mózg ci wypaliło do reszty ?  widziałeś ankietę w śród pracowników ? 

Rząd wprowadzi zakaz sprzedaży węgla⚒️ gospodarstwom domowym. Od kiedy nowe przepisy wejdą w życie? 🤔
Resort klimatu i środowiska w uzasadnieniu projektu poinformował, że rozpoczęto prace nad zmianą ustawy o systemie monitorowania i kontrolowania jakości paliw, "przewidującą zakaz wprowadzania do obrotu z przeznaczeniem do użycia w sektorze bytowo-komunalnym od dnia 1 lipca 2029 r. sortymentów
👉węgiel kostka,
👉węgiel orzech,
👉węgiel groszek i
👉węgiel miał.
Ministerstwo Klimatu i Środowiska
Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst
Opublikowano (edytowane)

W plany nie wierzę bo się zmieniają.

Roman

I bardzo dobrze bo do tego węgla musimy jako podatnicy dopłacać niech zakazują. Węgiel bez dopłat podatnika powinien być po 3 tys a wtedy to już gazem lepiej grzać.

A ankietę to se możesz zrobić taką, że z góry wejdzie jak chcesz.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Ok w góre ale kupuj węgiel po takiej cenie by podatnik nie musiał dopłacać do kopalni jak do gazu to zobaczysz czym lepiej grzać. Tak nie każdy ma gaz ale i olejem taniej wyjdzie nie mówiąc o innych nośnikach energii. Przez chwile jak nie było polskiego węgla i trzeba było sprowadzać z zagranicy po cenach rynkowych węgiel mieliśmy jasno pokazane ile musi kosztować około 3 tys tona. To i dobrze, że zakazują.

PS na Podlasiu mamy dużo drewna kto tylko może i tak wybiera drewno bo taniej niż węglem nawet z dopłatą od podatnika a nie po 3 tys.

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

mieliśmy jasno pokazane ile musi kosztować około 3 tys tona

upośledzony jesteś ?  gdzie te wyliczenia wiesz ze najtańszy prąd pochodzi z węgla ?   

Opublikowano
14 minut temu, Roman176 napisał:

czego chcesz chronić ja w poruwnaniu do ciebie jestem produktywny inwestuje a ty socjalistyczny nierób na krusie ... co zbija tu bąki od rana do wieczora typowy leń 

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Polska-Izba-Handlu-przywrocenie-handlu-w-niedziele-oznacza-upadek-wielu-malych-sklepow-8763124.html

"Nie cieszymy się z niedziel, my do nich dokładamy. Nie robimy wtedy biznesu, nikt też nie chce pracować w niedzielę, bez względu na to, czy mu się płaci podwójnie czy nie" - cytowany w informacji BIG InfoMonitora prezes sieci Rossmann Marcin Grabara.

Poruwnywać to ty się możesz z galanem albo innymi analfabetami. Masz za ciasno pod beretem żebyś umiał zrozumieć że mądrze i wydajnie prowadząc biznes można mieć sporo czasu. Podawałem Mirro jako przykład niejednokrotnie ale najwyraźniej nie pojmujesz , ale na to nic nie poradzę.

Małe sklepy się zamykały na dużą skalę po tym jak PIS postanowił je chronić i wzmacniać więc trend będzie taki sam. 

Jak do niedziel dokładają to nie będą ich otwierać i problem sam się rozwiąże. A to ze ktoś chce albo nie chce pracować w niedziele to problem Rosmana i nikomu nic do tego. 

Opublikowano (edytowane)

Roman

Od kiedy przeciętny Kowalski wytwarza prąd w domu z węgla? Wyzywasz a sam jesteś głupi. Porównujesz prąd wytwarzany przemysłowo do palenia węglem w piecu w domu.

Wyliczenia pokazał rynek jak nie było polskiego węgla tylko sprowadzany realna cena 3 tys zł.

Małe sklepy się pozamykały bo są drogie. Takie Żabki utrzymują się z fajek hot dogów i alkoholu innych zakupów nikt tam nie robi chyba, ze musi bo jest drogo i tyle. To samo małe sklepy prywatne jest drogo.

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Poruwnywać to ty się możesz z galanem albo innymi analfabetami. Masz za ciasno pod beretem żebyś umiał zrozumieć że mądrze i wydajnie prowadząc biznes można mieć sporo czasu. Podawałem Mirro jako przykład niejednokrotnie ale najwyraźniej nie pojmujesz , ale na to nic nie poradzę.

a dziękuje ja mam papiórek na robienie błędów ....... ty masz świadectwo psychologa o poczytalności ? 

miro tu siedzi od rana do wieczora 3/5 postów i dzięki   

musimy takim ciasnym beretom jak ty powiedzieć stop siedzi gdzieś w urzędzie w 5 co wystarczyło by jeden bo 4 nie kumatych i płacimy z naszych podatków  za ciasne umysły  

a ten analfabeta od 4 w pracy a teraz kocze opryski t3 w pszenicy a nie udaje pseudo rolnika co rudy sprzedaje a ty klaszczesz jak małpa w zoo 

może się porównajmy co ty osiągnąłeś a co ja biedaku ? albo ulman ?  

Opublikowano
23 minuty temu, hubertuss napisał:

Planuje a czy tak będzie czy w ogóle planuje czy tonie twój kolejny fejk. Naprawdę głupszego od siebie to tu nie znajdziesz.

Rząd po czwartkowym posiedzeniu zaproponował, aby od 1 stycznia 2025 r. minimalne wynagrodzenie za pracę wynosiło 4626 zł. Oznacza to wzrost o 326 zł w stosunku do kwoty obowiązującej od 1 lipca 2024 r. (4300 zł), czyli o 7,6 proc.

buachaachaaachaaaaaaaaaaaaa ty musisz być botem, bo takich kretynów nie ma 

Opublikowano

macie ciasne umysły  

1. W tym wszystkim jest tylko jeden problem. Dotyczy on Izery, koreańskich czołgów, rakiet. Nikt z poprzedniej włądzy nie tłumaczył ludziom że proces będzie trwał ileś lat, bo musi tyle trwać. Nagle wyskakiwali z radosną nowiną, że dzisiaj podjęliśmy decyzję a w zasadzie jutro, najdalej...
  2. Mógł zasymulować zapalenie krtani i nie męczyć mikrofonu.
  3. Jak jechałem na Golan, to byłem "ciulem ze znajomościami", jak do Jugosławii "to pewnie jedzie po dolary", jak do Iraku to znowu "amerykańskim najemnikiem i sługusem". pojechałem na powódź to kobita lała mnie po gębie i wyzywała, bo niby wysadziłem wał...
  4. Dla mnie to nie honor kopać się z celebrytami,
  5. A co można odpowiedzieć na opluwanie? Jedyny skuteczny środek to dać mordę opluwającemu, ale są poza zasięgiem. Od pyskówki jest departament prawny MON i to jego psi obowiązek.
Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

mądrze i wydajnie prowadząc biznes można mieć sporo czasu .

Rekin biznesu się odezwał .

Ukrainą i Mołdawią , oba kraje rozpoczną negocjacje jeszcze w czerwcu.

jestem za tym, by szybko dołączyli do Unii .

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Rekin biznesu się odezwał .

ciekawe ile hektarów kupił ile maszyn nakupował  

@jak to hubercik  napisał mają czas tylko oni 2 mają po 100postuw dziennie aż brakło by strony na wklejanie 

Opublikowano (edytowane)

Żeby było wesoło i wiatr zmian się przyda .  

Rekiny biznesu , pokażą klasę jak to się gospodarzy .

MAJĄ PO 100 HA W MARZENIACH JAK ONUCA .

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v