Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 godzin temu, mirro napisał:

Doooobra to niech będą słone paluszki z Lubelli. Ale nie, to może z UA pszenicy. Kuźwa to już zostaje tylko szprot wędzony do pogryzania?

a ten szprot to aby na pewno na polskim morzu lowiony ??

jesz zglowa czy ja wyrzuczasz ??

8 godzin temu, nie napisał:

nie rozumiesz - bo nienawiść do ukrainy cię zaślepia - że wszystkim ukraina zwisa

nikt nie walczy za ukrainę, tylko każdy w swoim interesie

w naszym interesie, dla naszego bezpieczeństwa lepiej sąsiadować z niepodległą ukrainą niż ze zbrodniczą, totalitarną rosją

czy to takie trudne do zrozumienia???

choc raz napisales cos madrego i prawdziwego-czy aby nie zachorowales ?🤣

3 godziny temu, witejus napisał:

A ja obawiam się że niepodległa Ukraina po ew wygranej wojnie może być groźniejsza dla Polski niż zbrodnicza Rosja.

smord onucy czuc..

Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał:

Które to działania napedziły inflację i guzik dały. To zdaje się ustaliliśmy już jakiś czas temu.

a brak jej też powoduje wzrost inflacji jak teraz 

miruś Żołnierz opowiedział o granicy. Fala komentarzy .... i burza  ... jak myślisz wy***ią go za powiedzenie prawdy ? żołnierze mają morale zerowe 

3 godziny temu, hubertuss napisał:

No proszę i komuszek nam się objawił. Tutaj już nic mnie nie zdziwi. Ludzie sympatyzują z ta czy tamtą partią a poglądy mają pasujące do zupełnie innej. Bogaci ci przeszkadzają a popierasz pewnie "wolnościową" konfederacje.

lepiej popierać konfederacje niż rudego Niemca zdrajcy 

• Haha 1
Opublikowano

https://wiadomosci.wp.pl/zolnierze-z-granicy-zawieszeni-i-z-zarzutami-skutki-tez-finansowe-7036245767641888a

"Prokurator Tomasz Janeczek w rozmowie z WP potwierdził, że podpisał pismo o nadzorze, ale jednocześnie przekonuje, że nie miał szczegółowej wiedzy o całej sprawie. Potwierdza tym samym prawdziwość dokumentu i doniesień. Dodaje jednak, że gdyby w informacji była tak szczegółowa wiedza jak w publikacjach medialnych, "sprawa potoczyłaby się inaczej".

Yyyyyyy Pan Prokurator pomimo braku wiedzy , pisze kwit. Jakie to polskie. Pewnie pomyślał se -"jak są niewinni to się w sądzie wybronią"

Brońcie dalej Pana Prokuratora.

• Like 2
Opublikowano

Wszystko to zdarzyło się w 2021 r. Śmierć była głośna, ludzie protestowali i wyrażali oburzenie (zdjęcie na górze). Dmytro Nikiforenko jest jedną z co najmniej 34 ofiar przemocy ze strony polskiej Policji w ciągu ostatnich pięciu lat. Co najmniej, bo 34 ofiary znane są Rzecznikowi Praw Obywatelskich.4 paź 2023

2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Tusek 

Masz krew na rękach

Nie umiesz rządzić

https://youtube.com/shorts/Xm9slot37DE?si=WvesrA8aVXas19By

pinokio,brozka a nawet prezes ile maja krwi na rekach ???

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, mirro napisał:

"jak są niewinni to się w sądzie wybronią"

z cholery się prędzej wybronić jak polska armia olała swych własnych żołnierzy w pierdlu i na prawników kumple z oddziału zrzutę robili
przynajmniej tak rozgłasza Mentzen w swoim ostatnim "grillu" na jutyubie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

https://wiadomosci.wp.pl/zolnierze-z-granicy-zawieszeni-i-z-zarzutami-skutki-tez-finansowe-7036245767641888a

"Prokurator Tomasz Janeczek w rozmowie z WP potwierdził, że podpisał pismo o nadzorze, ale jednocześnie przekonuje, że nie miał szczegółowej wiedzy o całej sprawie. Potwierdza tym samym prawdziwość dokumentu i doniesień. Dodaje jednak, że gdyby w informacji była tak szczegółowa wiedza jak w publikacjach medialnych, "sprawa potoczyłaby się inaczej".

Yyyyyyy Pan Prokurator pomimo braku wiedzy , pisze kwit. Jakie to polskie. Pewnie pomyślał se -"jak są niewinni to się w sądzie wybronią"

Pisiorom nie wytłumaczysz winy Tusk i koniec. Nie ważne, że jedynym jakiego przyłapano na kłamstwie w sprawie i je udowodniono był Janeczek pisior człowiek Ziobry to i tak Tusk winny.

1 minutę temu, dysydent napisał:

z cholery się prędzej wybronić jak polska armiaolała i na prawników kumple z oddziału zrzutę robili
przynajmniej tak rozgłasza Mentzen w swoim ostatnim "grillu" na jutyubie

Mentzena to bym akurat nie słuchał on raz to mówi raz tamto. Jak mu akurat pasuje. Już nawet memy są z nim i jego zmiennymi nastrojami.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, hubertuss napisał:

Mentzena to bym akurat nie słuchał

rozszerzmy listę o Tuska Kaczyńskiego Kosiniaka tego jak Mu tam "płaczka" zapomniałem i długo długo jeszcze tych wszystkich Ziobrów, pokomunistyczne męty wszystkie bez wyjątku te Kwaśniewskie i inne Millery ... , .. , . nie idzie spamiętać

żadnej politycznej świni na słowo wierzyć nie wolno a szczególnie polskiej choć ruskich nikt nie przebije to no starają się polskie starają.

przywołałem Mentzena bo nie mogę podać swojego bezpośredniego źródła i tym razem Mentzen "no nie zmyśla" cytując arcymistrza propagandy i manipulacji z całej nowożytnej Historii Polski, Ten już był zmarł jakiś czas temu

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
17 minut temu, mirro napisał:

Bartosz Lewandowski

Środek zapobiegawczy zastosował prokurator z Prokuratury Rejonowej Białystok-Północ w Białymstoku. Nadzór ze strony Prokuratury Krajowej w maju 2024 r. objął prok. mjr. Jarosław Sej, a nie prok. Janeczek, który wraził jedynie zgodę na nadzór w ramach departamentu przez innego prokuratora

Patryk Słowik

Prokuratura Krajowa - a za nią część polityków i dziennikarzy - twierdzi, że Tomasz Janeczek osobiście sprawował nadzór nad sprawą żołnierzy.
Z dokumentu, który wczoraj został opublikowany, wynika coś innego. Janeczek wyraził zgodę na nadzór, ale sprawowali go inni prokuratorzy.

Prokuratura Krajowa korzysta z wygodnego wytrychu - bo powołuje się na nadzór ustawowy.
Ale przecież każdy mający jakiekolwiek pojęcie wie, że taki nadzór sprawuje się pośrednio, przez referenta.
Nie przeszkadza to politykom stawiać zarzutu, że Janeczek nie umorzył postępowania.

Oczywiście, że nie sprawował osobiście nadzoru… do nadzoru wyznaczono zarządzeniem szeregowego proka … tak to działa na każdym szczeblu prokuratury

Przez dwa dni czytałem, że Janeczek źle sprawował nadzór, nie umorzył postępowania, nie zmienił kwalifikacji prawnej czynu, nie interesował się sprawą. A gdy okazało się, że Janeczek nie sprawował nadzoru, "tu zupełnie nie chodzi o to kto formalnie sprawował nadzór".

Co prawda Janeczek nie sprawował nadzoru, lecz robił to inny prokurator Prokuratury Krajowej, ale to Janeczkowi stawia się zarzut, że nie interesował się sprawą i nie żądał żadnych informacji.
Ciekawe, że taki zarzut nie pojawia się w kierunku prokuratora sprawującego nadzór.

dalej broń tuska i bodnara, którzy gardzą polskim żołnierzem

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Oczywiście listę możemy rozszerzać ale to co wyrabiają ci z konfy to cyrk. Mentzen za pisu nie budować CPK to marnowanie publicznych pieniędzy. Mentzen za po CPK jest potrzebne. Wiedzy ekonomicznej Mentzena czy Wawra to już szkoda komentować Petru obu zaorał.

@nie nie kompromituj się. Wasze kuriozalne tłumaczenia są śmieszne. Janeczek sprawował nadzór ale tak w ogóle to go nie sprawował tylko się na niego zgodził ale zgodził się na coś o czym nie wiedział co się tam dzieje a tak w ogóle nic nie wiedział. Tłumaczenie idiotów dla idiotów.

A tak w ogóle prokurator Tomasz Janeczek człowiek pis i Ziobry OKŁAMAŁ wszystkich mówiąc że o sprawie dowiedział się z mediów jak wszyscy a okazało się, ze wiedział wcześniej. Jedynym któremu póki co udowodniono łganie w sprawie jest człowiek pisu. Czemu mnie to nie dziwi.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

a Ten Petru ma jakiś swój własny biznes czy współtworzy jakąś markę radzącą sobie jako tako na rynku czy tylko gadać potrafi? bo nawet nie wiem i już Tych Kulczyków to owszem, nie żyjacy już senior chociaż pionierskie kontakty z Azją głównie Chinami potrafił nawiązać a że krocie na tym zarobił to dobrze. Lepiej kupować bezpośrednio z chińskiej fabryki niż przez kilku niemieckich czy jankeskich pośredników a Petru to jakiś praktyk czy tylko... to już tego Mentzena z szemranym bo szemranym ale prawniczym biznesem i bodaj utrzymaniem się na wolnym niepaństwowym rynku można powiązać

o CPK nikt nie ma pojęcia czy ma sens czy nie bo to od toku zdarzeń w przyszłości zależy i szafowanie tym tematem to jak popisywanie się pseudowiedzą o numerologii w przewidywaniu liczb w totolotku gdzie tylko jedno jest pewne, nie ma szans na wygraną ten który na nic nie postawi

no, poczytrałem sobie Wiki i to zwykłe polityczne zero z bezpośrednim biznesem praktycznym czysto rynkowym łapek sobie nie pobrudził żadną sensowną pracą
se może "orać"
żaden to autorytet również dla mnie
https://pl.wikipedia.org/wiki/Ryszard_Petru

czego się nie czepi to Mu się wali
ale macie tu autorytety xD nie mówię że Mentzen lepszy żeby nie było

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

@nie, może dokończmy sprawe Mercedesów. Jaki jest sens zaprzestania im  sprzedaży tych wózków z własnej nieprzymuszonej woli? Czemu mają się z własnej woli pozbawić przychodu 2,6mld euro dla własnej gospodarki?

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, hubertuss napisał:

Jedynym któremu póki co udowodniono łganie w sprawie jest człowiek pisu. Czemu mnie to nie dziwi.

a to zależy kto udowadnia
to że teraz popaprańcy udowadniają to mnie też by dziwiło jak by kogoś innego niż pisdzielca największym łgarzem okrzyknęli

aż takie trudne to pojąć? przecież to oczywiste
by pisdzielce udowadniali to by było na odwrót

problem ma ten kto w takie dowody ślepo wierzy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
12 godzin temu, Ulman napisał:

W dobrze pojętym interesie powinno sie z ruskimi handlować żeby zarabiać pieniążki które potem można przeznaczyć choćby na obronność.

a ruskie, pieniądze zarobione na handlu przeznaczą na cele pokojowe :D zacznij myśleć

jeżeli niemcy tak dobrze wyszli na handlu z rosją to dlaczego teraz mają kryzys gospodarczy? dlaczego niemieckie firmy wyprowadzają produkcję po za niemcy? 

Opublikowano
24 minuty temu, nie napisał:

Bartosz Lewandowski

Środek zapobiegawczy zastosował prokurator z Prokuratury Rejonowej Białystok-Północ w Białymstoku. Nadzór ze strony Prokuratury Krajowej w maju 2024 r. objął prok. mjr. Jarosław Sej, a nie prok. Janeczek, który wraził jedynie zgodę na nadzór w ramach departamentu 

2 minuty temu, Ulman napisał:

Po co pisowcy tacy jak ty biją pianę w sprawie tych żołnierzy? To jest temat zastępczy i o znikomym znaczeniu

Walnij sobie barana i nie rób idioty bo to jest temat nr.1 kampanii w ostatniej chwili .

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Ulman napisał:

Po co pisowcy tacy jak ty biją pianę w sprawie tych żołnierzy? To jest temat zastępczy i o znikomym znaczeniu

ależ i - jak ich ładnie nazywasz ;) - pisowcy tak i popaprańcy nie mają żadnych innych tematów ze swych poczynań aby mogli je za równie wyraziste i bezdyskusyjne w kampanii użyć zwłaszcza takich które by praktycznymi skutkami ich jakoś między sobą znacząco rozróżniały.
Niby zmieniła się władza i co takiego się więcej tu zmieniło? szczekaczy publicznej szczekaczki tylko podmienili? a po za tym co? widzisz jakieś istotne zmiany systemowe? bo ja nie. Jak zadłużenie kraju rosło tak rośnie, jak burdel w aparacie sprawiedliwości był tak jest, jak haracze państwowe rosły tak rosną ... aż zapomniałem komu ja to piszę xD
no przepraszam - naprawdę zapomniałem tak gdzieś już przy drugim zdaniu ale skoro napisałem to puszczę

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Ulman napisał:

Było napisać że ta sprawa nie ma już wpływu na wynik wyborczy a komisje śledcze PO to temat o jakim znaczeniu ?

Spytam inaczej , dla ciebie jako przyszywanego konfederata sprawa nagonki na obrońców granicy to temat zastępczy ? 

Edytowane przez Mariusz2903
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

dlatego bodnar go nie wy***ał bo był przychlebny 

7 minut temu, dysydent napisał:

ależ i - jak ich ładnie nazywasz ;) - pisowcy tak i popaprańcy nie mają żadnych innych tematów ze swych poczynań aby mogli je za równie wyraziste i bezdyskusyjne w kampanii użyć zwłaszcza takich które by praktycznymi skutkami ich jakoś między sobą znacząco rozróżniały.
niby zmieniła się władza i co takiego się więcej tu zmieniło? szczekaczy publicznej szczekaczki tylko podmienili? a po za tym co? widzisz jakieś istotne zmiany systemowe? bo ja nie. Jak zadłużenie kraju rosło tak rośnie, jak burdel w aparacie sprawiedliwości był tak jest, jak haracze państwowe rosły tak rosną ... aż zapomniałem komu ja to piszę xD
no przepraszam - naprawdę zapomniałem ale skoro napisałem to puszczę

a ten @Ulman  pustak jest zadowolony z władzy .. za pisu srał tu od rana do wieczora teraz ich skromnie broni mimo ze jak napisałeś .. zadłużają x2 więcej jak pis oddają Niemcom itp ... ale jest ważne ze czysta woda 

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, dysydent napisał:

niby zmieniła się władza i co takiego się więcej tu zmieniło? szczekaczy publicznej szczekaczki tylko podmienili? a po za tym co? widzisz jakieś istotne zmiany systemowe? bo ja nie. Jak zadłużenie kraju rosło tak rośnie, jak burdel w aparacie sprawiedliwości był tak jest, jak haracze państwowe rosły tak rosną ... aż zapomniałem komu ja to piszę xD
no przepraszam - naprawdę zapomniałem ale skoro napisałem to puszczę

Po co się pytasz przyszywanego konfederata , od kilku lat nie napisał złego słowa o PO , TD , SLD tylko lży z PIS .

• Thanks 1
Opublikowano

pamiętacie co pisałem i kto miał racje 

Może być ilustracją przedstawiającą ‎1 osoba i ‎tekst „‎18:44 LTE 94% money ام < Gospodarka Rząd wie, ale na razie nie powie. Znamy kulisy zamieszania w sprawie CPK Tomasz Żółciak, Grzegorz Osiecki aktualizacja 05 06.2024 18:25 05.06. 05.06.20241 2024 15:33 WNTURFOX.IEI Premier Donald Tusk. Fot. Paweł Supernak (PAP) Decyzja rządu sprawie przyszłości CPK już zapadła, ale poznamy ją dopiero po eurowyborach. Znamy kulisy ostatniego politycznego zamieszania wokół tego projektu. naszych ustaleń wynika, że część lotniskowa będzie bazować na dotychczasowych założeniach. Większe zmiany będą dotyczyły linii kolejowych. REKLAMA LE MONT MEDICAL STA PRZEJDŹN NA < W Money.pl Oferty OfertyPracy Pracy Notowania‎”‎‎

a to najlepsze pis jest komunistami socjal plus komuna 

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „19:30 19:30|4,2KB/s 4,2KB/s S Li 38 Obserwowani Dla Ciebie Rudy spłaca długi swojemu elektoratowi. Milena Sk... @Utkanaze... Obserwuj Ubekom wypłacono rekompensatę w wysokości: 1 mld 460 mln zł. 316 Emerytom obniżono 14- stkę o 870 870zł. zł. @ S4iak4 Uśmiechnięte Państwo Tuska. Gregor 50 Zdjęcie 18 Główna Znajomi + 99+ Przychodzące Profil”

wyborcy rudego sranie sie opłaca wierzycie ze poszła pracować za 40k miesięcznie  ?  tak i utajnione zarobki w tvp 

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba, kapelusz i tekst

Czołem żołnierze! Nieee, Basia nie pyta, co się tam u Was dzieje, bo "jesteście maszynami bez serca bez mózgu bez NICZEGO!", a ona jest teraz w neoTVP.

Robert Mazurek masakruje ministra Kosiniaka i narracje śmiesznych dziennikarzy, co strasznie próbują przerzucić winę na "ten zły PiS"👇
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Roman176 napisał:

pamiętacie co pisałem i kto miał racje 

Może być ilustracją przedstawiającą ‎1 osoba i ‎tekst „‎18:44 LTE 94% money ام < Gospodarka Rząd wie, ale na razie nie powie. Znamy kulisy zamieszania w sprawie CPK Tomasz Żółciak, Grzegorz Osiecki aktualizacja 05 06.2024 18:25 05.06. 05.06.20241 2024 15:33 WNTURFOX.IEI Premier Donald Tusk. Fot. Paweł Supernak (PAP) Decyzja rządu sprawie przyszłości CPK już zapadła, ale poznamy ją dopiero po eurowyborach. Znamy kulisy ostatniego politycznego zamieszania wokół tego projektu. naszych ustaleń wynika, że część lotniskowa będzie bazować na dotychczasowych założeniach. Większe zmiany będą dotyczyły linii kolejowych. REKLAMA LE MONT MEDICAL STA PRZEJDŹN NA < W Money.pl Oferty OfertyPracy Pracy Notowania‎”‎‎

a to najlepsze pis jest komunistami socjal plus komuna 

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „19:30 19:30|4,2KB/s 4,2KB/s S Li 38 Obserwowani Dla Ciebie Rudy spłaca długi swojemu elektoratowi. Milena Sk... @Utkanaze... Obserwuj Ubekom wypłacono rekompensatę w wysokości: 1 mld 460 mln zł. 316 Emerytom obniżono 14- stkę o 870 870zł. zł. @ S4iak4 Uśmiechnięte Państwo Tuska. Gregor 50 Zdjęcie 18 Główna Znajomi + 99+ Przychodzące Profil”

wyborcy rudego sranie sie opłaca wierzycie ze poszła pracować za 40k miesięcznie  ?  tak i utajnione zarobki w tvp 

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba, kapelusz i tekst

Czołem żołnierze! Nieee, Basia nie pyta, co się tam u Was dzieje, bo "jesteście maszynami bez serca bez mózgu bez NICZEGO!", a ona jest teraz w neoTVP.

Robert Mazurek masakruje ministra Kosiniaka i narracje śmiesznych dziennikarzy, co strasznie próbują przerzucić winę na "ten zły PiS"👇

Co się dziwisz PRL to byli komuniści , nigdy władzy nie stracili , mają media , mają sądy i już nic im nie zrobisz . Ja byłem wychowany w duchu solidarności też mi przykro patrzeć na to co się dzieje po zmianie władzy bo mamy PRL bis . 

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Co się dziwisz PRL to byli komuniści , nigdy władzy nie stracili , mają media , mają sądy i już nic im nie zrobisz . Ja byłem wychowany w duchu solidarności też mi przykro patrzeć na to co się dzieje po zmianie władzy bo mamy PRL bis . 

jaki lud taka władza  taki @Ulman

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „OBSTAWA MECZU III LIGI OBSTAWA GRANICY”

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał:

dalej broń tuska i bodnara, którzy gardzą polskim żołnierzem

Czy byłeś kiedy, choć krótko żołnierzem? Jeśli nie, to (z całym szacunkiem) odpier**l sie od nas i nie sil się na naszego obrońcę. Jesteś w stanie coś zmienić? Masz jakieś pomysły ?

59 minut temu, dysydent napisał:

problem ma ten kto w takie dowody ślepo wierzy

W zasadzie to nie same dowody idzie , ale o beztroskę prokuratury. 

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v