Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Tych ogółów to więcej bym znalazł.

Wystarczy poczytać af.

To zupełnie co innego. Takie nastawienie jak nazistowscy niemcy mieli maja żydzi. 

25 minut temu, mirro napisał:

Część z rządów krajów które bombarduje USA są nawet po cichu wdzięczne za to bombardowanie. Rozwiązuje to problem wytłuczenia pewnej ekipy bez brudzenia sobie rąk i proszenia swoich o zgodę.

W przypadku wojny mogą się pozbyć tych nie wygodnych co by I u nas miejsce miało raczej.

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, mirro napisał:

No tutaj można walnąć spory elaborat a wnioski nie spodobałyby się a nawet okrzyknięto by mnie potworem. Ale tak z grubsza to chodzi o to aby "wojna Cię nie określała". To pułapka i trudno się z niej wyplątać. Generalnie ludzie mają sumienie ale u części zostaje zastąpiona szkoleniem, albo doświadczeniem. 

ja lubię futrzaste małe zwierzaki; takie np koty, króliki a nawet co mądrzejsze szczurki (miałem kiedyś jednego oswojonego w składziku na żelastwo to bidaka dokarmiałem aż zaczął chodzić za mną, w końcu se wygryzł dziurę w ścianie i przepadł ale ja tu nie o tym)
Jak mi kapustę zaczęło tuż po przyjęciu rozsady na polu coś ścinać a wypatrzyłem zająca to beznamiętnie nasypałem zatrutej pszenicy, gotowanej marchewki i wszystko mi było jedno że wyzdychały od tego chomiki polne a zając się okazał niewinny którego profilaktycznie i tak utłukłem co na publicznym nie napiszę jak
kapusta przestała znikać a i stan sumienia się nie zmienił bo to zwykła naturalna walka o przetrwanie tylko w razie ataku na czyjeś terytorium trzeba wierzyć że innego wyjścia nie ma bo przy obronie swego mniej jakichkolwiek wątpliwości. Tak samo podchodzę do kacapów na Ukrainie, nie ważne z jakich pobudek tam włażą ale włażą czyli mogą i do mnie tak że może to i lepiej że nie mam i nigdy mieć nie będę jakiegoś mitycznego guzika jednym przyciśnięciem eksterminującym 150 milionów ... chociaż nie, oprysk na miriady stonek w kartoflach leję beznamiętnie bo do czego mi ta stonka? a popuścić jej nie mogę bo sam zdechnę z głodu jak mi zeżre stonka jedno zmieniki drugie a skrzypionki, wciornastki i bielinki z piętnówkami inne
kacapy mogą się przydać jeśli by się ich udało posiadaniem takiego guzika zastraszyć i do posługi zagonić. Tak że nie zawsze sumienie oprawcy komuś życie uratuje jak i brak sumienia pozbawi
co innego krzywdzić bezinteresownie, tacy mają i sumienie i jakąś dewiację nienaturalną bezsensownej bezinteresownej agresji gdzie wyrzuty sumienia wręcz sprawiają im przyjemność czy może dowartościowują że jednak owo sumienie mają?
Pułapką jest niepewność co do siebie samego w sytuacjach uznawanych za ekstremalne - kim jestem?  czy normalnym elementem natury w wojnie o przetrwanie czy jednak tym dewiantem ?
Rolnikowi czy ogólnie biologowi łatwiej bo rozumie naturalne zasady i nawet jest bardziej etyczny na wojnach niż pogubione oderwane od naturalnego środowiska i reguł produkty blokowisk i podobnych nienaturalnych mrowisk ludzkich a takich większość się robi tak że ... a może jednak poskąpię wniosku i niech se każdy swój...

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

wolna sobote macie ???  

chyba od zetorka sie zarazilem -jakas goraczka mnie bierze..

8 godzin temu, witejus napisał:

A jeśli ROLNIK czuje się żoną to też może szukać żony?

ty jak najbardziej..przynajmniej sam nie bedziesz siedzial

8 godzin temu, mirro napisał:

Oczywiście ze tak. Nawet jeśli jest żoną to se żony poszukać może. Co w niedalekiej okolicy miało miejsce, więc zostało już sprawdzone i dowiedzione.:lol:

Pytali dziennikarze "Wolnych Mediów" miłościwie nam panującego Premiera Rządu RP ( oby Allach nie szczędził mu łaski mądrości i roztropności).

po ilu wizytach w meczecie zostales muzulmaninem ? ja bylem raz i nie wiem czy jeszcze ryzykowac ?

8 godzin temu, gregor1284 napisał:

Ja staroświecki, mnie nie pytaj

ty eunuch wiec masz racje ze sienie wypowiadzasz.

8 godzin temu, mirro napisał:

Nie ważne. Ważne że dwie baby w jednej kuchni, to prosta recepta na katastrofę.:lol:

temu ja z corka gotuje.

7 godzin temu, mirro napisał:

Czyli plam Ministra Kowalczyka ze stawianiem BINa za każda stodołą był dobry, tylko nie został zrozumiany.:lol:

ja musze obok stodoly.za nie mam miejsca.

7 godzin temu, Agrest napisał:

A tak w ogole to masz monitoring że oni są w Polsce  czy tylko kupili bilet do Unii? 

jade 2 przystnki mpk do tego ze 200 metrow na piechote- z 5 przynajmniej mine 

6 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Więzienia tera bedo reklamowane w TVP😁😁😙😙

na polsacie juz sa-przed chwila 2 odcinki szly

5 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

....i uwierzyłeś?

Taki naiwny?

Wszystko przewidujesz....czipy, meteoryty...., a tu taka skucha?

on przewidywal nowa jerozolime-ale mu nie wyszlo.

ciekawe czy pamieta co pisal czy psychotropy na pamiec tez dzialaja ??

4 godziny temu, galan99 napisał:

@12Pafnucy znalazłem coś takiego jak się odniesiesz do tego .

Roku pańskiego 1995 pewien człowiek przepowiedział takie oto wydarzenia na świecie...

https://www.facebook.com/100020858453325/videos/767991111376469

ciekawe czy skonczyl w psychiatryku ?

4 godziny temu, nie napisał:

który to już raz mnie tak nazywasz? następny, który potrafi tylko fałszywie oskarżać

nie napisałem, że pszenica nie jest tania, tylko, że import z ua miał marginalny wpływ na cenę w polsce, ale wy kierujecie się emocjami i nie rozumiecie prostego przekazu

i co mnie jacyś pisowcy obchodzą

on juz nie jest smieszny..jest zalosny w swojej milosic do prezesa

4 godziny temu, mirro napisał:

tego nie trzeba monitorowac-wystarczy af poczytac.

A mnie cieszą teraz rzeczy małe. Wczoraj zapisywałem córkę na kurs prawa jazdy. I fajno jest.

ja miesiac temu..we wtorek ma egzamin... kurna 2 dni nie poczekala do 18. 

musze sprawdzic czy sama moze zdawac czy ja pojade z nia..

3,5 tyś.

wiela ??? kurna  2,6 stara ma zaplacic-jako prezent na 18..

3 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Chyba można 3 m-ce przed 18 tka?

Cza będzie wysłać juniora na wiosnę.

przed chwla pisales ze nie ma kto byckow odpasc.. ja rzadko chorowalem ale jak mialem bydlo, to nigdy nie mialem z tym problemow. nie bylo to-tamto.. 

3 godziny temu, gregor1284 napisał:

Czy ten asf tak samoistnie się rozprzestrzeniał? Nie do końca. Namieszali ludziom z tymi strefami i to konkretnie...

pamietam z do rozpowszechnienai asf przyczynil sie jeden taki z af-dokladnie to jego rodzice. w gazetach o tym pisali..

8 minut temu, mirro napisał:

To teraz Cię muszę skarcić. Albo byś sie szybko nauczył trzymać baniak przy ziemi, albo szybko pozbyliby się problemu.:lol:

psychol co sie kulom nie klanial 😂

Opublikowano
17 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A no tak, w Wietnamie, Afganistanie i Iraku były wojny obronne xD Oczywiście Amerykanie się bronili a wcześniej wymienione kraje atakowały xD 

To były misje stabilizacyjne. Coś jak u ukropów Putin prowadzi 

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

No jak tu czytam to raczej Polacy do Żydów.

Zerknij kiedyś w wolnej chwili co stanowią te ich księgi. Tam już Ci co to pisali nakłaniali do takiego braku poszanowania innowiercow. Żyd Żyda nie ma prawa oszukać ale jak oszuka goja to to nawet grzech nie jest 

6 minut temu, jacus napisał:

wolna sobote macie ???  

chyba od zetorka sie zarazilem -jakas goraczka mnie bierze..

ty jak najbardziej..przynajmniej sam nie bedziesz siedzial

po ilu wizytach w meczecie zostales muzulmaninem ? ja bylem raz i nie wiem czy jeszcze ryzykowac ?

ty eunuch wiec masz racje ze sienie wypowiadzasz.

temu ja z corka gotuje.

ja musze obok stodoly.za nie mam miejsca.

jade 2 przystnki mpk do tego ze 200 metrow na piechote- z 5 przynajmniej mine 

na polsacie juz sa-przed chwila 2 odcinki szly

on przewidywal nowa jerozolime-ale mu nie wyszlo.

ciekawe czy pamieta co pisal czy psychotropy na pamiec tez dzialaja ??

ciekawe czy skonczyl w psychiatryku ?

on juz nie jest smieszny..jest zalosny w swojej milosic do prezesa

tego nie trzeba monitorowac-wystarczy af poczytac.

ja miesiac temu..we wtorek ma egzamin... kurna 2 dni nie poczekala do 18. 

musze sprawdzic czy sama moze zdawac czy ja pojade z nia..

wiela ??? kurna  2,6 stara ma zaplacic-jako prezent na 18..

przed chwla pisales ze nie ma kto byckow odpasc.. ja rzadko chorowalem ale jak mialem bydlo, to nigdy nie mialem z tym problemow. nie bylo to-tamto.. 

pamietam z do rozpowszechnienai asf przyczynil sie jeden taki z af-dokladnie to jego rodzice. w gazetach o tym pisali..

psychol co sie kulom nie klanial 😂

To że jesteś durniem to tu udowadniasz notorycznie w każdym z tematów w których się pojawiasz. Zdobądź się na odwagę i Udowodnij że jestem eunuchem. Co to dla Ciebie 🤭

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Bym się nie zdziwił 

Tadam 

received_894308182276740.jpeg

3 minuty temu, Miran napisał:

Panowie te kredyty płynnościowe są u was w bankach dostępne czy narazie nie ?

My już nie mamy zdolności 

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Dobry pomysł...

Tylko kto zapłaci za mszę?

Księdzu by ręka uschła

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

W stylu amerykańskim znaczy

te wojny? pytasz czy stwierdzasz?
a czy to styl amerykański? tzw "wolna amerykanka"? jak by powertował Historię to piętrowy plagiat ciągle odświeżany
Rzym taki dopóki stosował zasadę dziel i rządź to rósł w siłe bo podzieleni między sobą wojowali a Rzym tylko na koniec jaką grupkę zbrojnych wysyłał aby wynik wojny orzekła i ew oponentów dobiła zyskując tylko sprzymierzeńców nie wrogów aż w końcu sam się podzielił no i przeszedł do Historii
zatem we wojnie na Ukrainie powinniśmy zachować jednaki dystans do obu stron tak jak właśnie robią to jankesi co choć ukrom broń dają to zabraniają ruskim na ich terenie krzywdy robić sami się nie wtrącają bezpośrednio a tylko dla tego aż tak ukrom pomagają bo coś kiedyś im obiecali przecież

a i tak niemiaszki sczaili ile jankeskie obietnice warte a i potęga już nie ta to niebawem zobaczymy kim na prawdę są Niemcy i jakie mają aspiracje
żabojadom te żabie łydki z paszcz powypadają jak im szczena opadnie na co im przyszło z tym pojednaniem ze szkopami

na początek biznes niemiecki, te sławetne rodziny zdominują do reszty kluczowe sektory francuskiej gospodarki a później...
klasa ludowa rewolucyjna tak na prawdę skąd się historycznie wywodzi?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

a i tak niemiaszki sczaili ile jankeskie obietnice warte a i potęga już nie ta to niebawem zobaczymy kim na prawdę są Niemcy i jakie mają aspiracje
żabojadom te żabie łydki z paszcz powypadają jak im szczena opadnie na co im przyszło z tym pojednaniem ze szkopami

Niech wybory w USA wygra Trump to Stany będą mieć gdzieś Europę ... 

Opublikowano
10 minut temu, 12Pafnucy napisał:

No przestań. Za darmo się nie da...

Jak się da to się da

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Niech wybory w USA wygra Trump to Stany będą mieć gdzieś Europę ... 

Albo ściągnie cugle szwabom

• Haha 1
Opublikowano

jutro na trwam i polsacie pewnie beda intencje.

i ojczyzne wolna racz nam zwrocic panie -beda spiewac.. 

11 minut temu, gregor1284 napisał:

Zerknij kiedyś w wolnej chwili co stanowią te ich księgi. Tam już Ci co to pisali nakłaniali do takiego braku poszanowania innowiercow. Żyd Żyda nie ma prawa oszukać ale jak oszuka goja to to nawet grzech nie jest 

To że jesteś durniem to tu udowadniasz notorycznie w każdym z tematów w których się pojawiasz. Zdobądź się na odwagę i Udowodnij że jestem eunuchem. Co to dla Ciebie 🤭

sam pisales niedawno ze cie wykastrowali 😂, chyba ze chirurg byl litosciwy i co nieco ci zostawil 😂.

kto jest durniem i nieukiem to w temacie mocznika jasno wykazalem ... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v