Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, nie napisał:

który to już raz mnie tak nazywasz? następny, który potrafi tylko fałszywie oskarżać

nie napisałem, że pszenica nie jest tania, tylko, że import z ua miał marginalny wpływ na cenę w polsce, ale wy kierujecie się emocjami i nie rozumiecie prostego przekazu

i co mnie jacyś pisowcy obchodzą

wniosek taki może wysnuć albo totalny ignorant albo ...

jeśli przed otwarciem granicy po jednej jej stronie jest towar i to w nadmiarze za 400zł a po drugiej te co najmniej 1200 przy porównywalnych potencjałach rynków to co się stanie jak się tę granicę otworzy?
żeby najuznańszy ekonomista w skali planety twierdził że to "marginalnie" wpłynie na ceny po tej droższej stronie to kim może być jeśli nie głupcem albo propagandzistą?

qwa zwłaszcza że te ceny po tej droższej stronie na prawdę spadły tak że nie rzucaj mi się tu ...... (se wyobraź co wykropkowałem) bo jawnie masz mnie za głupca albo takim chcesz udowodnić a za to  . .... (sie domyśl co)

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

Nie jest przeciw tobie .

Tylko taki typ jak Bill Gates - 7 lat wcześniej prawił o Covidzie że będzie takie coś i bach było . Ludzie się z niego nabijali że prawi morały .

A wiesz ze jest Pan który opisuje co teraz będzie. Nawet dostawy broni opisywali jak będą przebiegały gdy w Europie wybuchnie jakas wojna

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

żeby najuznańszy ekonomista w skali planety twierdził że to "marginalnie" wpłynie na ceny po tej droższej stronie to kim może być jeśli nie głupcem albo propagandzistą?

Może kretynem?

Ale chyba nie czekałeś na odpowiedź....

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

I rację mają tylko ci którzy nie przyjęli.

Tu racja nie ma nic do tego, nikt nie miał wiedzy, może niektórzy intuicję tylko, tu liczą się fakty co się teraz dzieje.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Wydaje mi się że przed urną wyborczą powinno się robić jakiś test IQ 

przed urną jak przed urną ale przed wpisaniem na listy kandydatów

jak głupi by elektorat nie był nie miał by szans równych sobie wybrać bo tak jak jest to i ten

5 minut temu, 12Pafnucy napisał:

obłok

ma spore szanse na mandat (poselski a nawet prezydencki) byle się znalazł na akurat modnych w pospólstwie; liście wyborczej :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Widzi się to co chce się zobaczyć...

Nawet patrząc w obłok.

Tylko jakoś w tym obłoku coraz bardziej dostrzegają coś i ci, co przyjęli. 

Jak się czujesz dzisiaj, pytam poważnie teraz, temp, ustąpiła? wczoraj o mało bym Ci nie przylał jakbyś mi się pod rękę nawinął.

• Confused 1
Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Jak się czujesz dzisiaj, pytam poważnie teraz, temp, ustąpiła? wczoraj o mało bym Ci nie przylał jakbyś mi się pod rękę nawinął.

Lepiej, ale gowniano.

A za co?

Cza iść śruty zrobić i obrządek na noc później.

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Obawiam się że obniżono by normy kwalifikujące jako geniusz.....

a jaki tam geniusz
wystarczył by test na zawiązanie sznurówek a wielu by na te listy nie weszło

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, 12Pafnucy napisał:

A za co?

Cza iść śruty zrobić i obrządek na noc później.

A za to, Ty się dobrze czujesz? naprawdę nie ma kto tego zrobić za Ciebie, chcesz dostać zapalenia płuc? siana jakiego wrzucić tam komu, nie zdechną zaraz, a nie Tobie żebyś wyłaził na dwór, teraz jako tako, a zobaczysz jak skoczy temp na noc albo jutro, i nie doszukuję się covidów tylko zwykłego przeziębienia z temperaturą, albo grypa.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, mirro napisał:

No ale mają swój dyżurny Związek Zawodowy Solidarność z drugim Dudą, to se mogli ich napuścić na ten import i nie czekać aż chłopy się zbiorą do kupy?

a już nie pamiętam jak to się zaczęło ale chyba samoistnie a smrodów politycznych później się do tego napodczepiało
z resztą jak rolnicy ten smród wyczuli to się stosunkowo szybko sami rozeszli... czy tam - rozjechali

jeden "skunks" nawet do Tuska się przyczepił ze spuszczonym ogonem
a no ciekawe czy Tusk wie co będzie jak ten ogon podniesie? :D

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Nie, nie ma.

Jestem z tych niezastąpionych.🤭

Obyś nie był jak nie posłuchasz dobrej rady, ja Ci nie chcę na źle przecież.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Desperado napisał:

Tylko jakoś w tym obłoku coraz bardziej dostrzegają coś i ci, co przyjęli. 

Za to Ci co by chcieli przyjąć, ale nie zdążyli to ci o tym nie powiedzą, bo ciężko z metra pod ziemią się mówi ... Ten kto chciał to przyjął, ten co nie chciał to nie, wolny wybór ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Ich głosy słychać bardzo dobrze, tylko w innej kwestii, sam się domyśl jakiej.

Ja nie słyszę głosów z pod ziemi, może jeszcze za młody na omamy i zwidy jestem ...

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał:

Obyś nie był jak nie posłuchasz dobrej rady, ja Ci nie chcę na źle przecież.

2 minuty temu, mirro napisał:

Którymi wypełnione są alejki grobów na cmentarzach.:lol:

Nikt nie jest wieczny.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v