Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Ja nie mam nadziei że coś istotnego sie zmieni. I jedni i drudzy robią upaińcom łaskę na wszelkie mozliwe sposoby. Nie maja o rolnictwie pojęcia więc nie wiedzą co robić i jakie ich działania niosą konsekwencje. To są pijane dzieci we mgle.  Nikt z POPISowskich baranów nie zagra ostro z banderlandem. To są durnie i miekiszony. Potrafią tylko dać się doić (nas doić) w imie urojonej przyjaźni, chorej empatii i lewicowej srawiedliwości społecznej. 

Niemcy obecnym czasie to samo robią ,wiec dalszy ciąg Historii od tamtych czasów aktualne nadal .

Hitler, Bandera i Ukraińska Rewolucja Narodowa (1941)

Opublikowano

Co niemcy robią nadal? 

45 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Kierowca popiera PO i ma ubaw że był go potrącił ale nie wyszło ?

Skąd wiesz że popiera PO? A moze to był ruski agent co na prezesa życie nastaje? 

A może po prostu Jarosław to dziadyga i stara pierdoła którą trzeba juz za rączkę prowadzać? 

Opublikowano
4 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Nie musi, niech tylko używają go do prawdziwych potrzeb a nie walki politycznej ... Gdyby PiS używał tego do np walki z przestępczością zorganizowaną to by nikt nie miał z tym problemów ... Ale wykorzystywanie do podsłuchiwania szefa kampanii opozycyjnej partii niestety niesie się dużym smrodem ...

Kupiony był z Funduszu Sprawiedliwości, może np walka z pedofilią była by idealnym wykorzystaniem takiego narzędzia ?? 

na podsłuch i na pegazusa zawsze zgodę wydaje sądzia, więc przestań powtarzać brednie z tvn

2 godziny temu, Ulman napisał:

Ja nie mam nadziei że coś istotnego sie zmieni. I jedni i drudzy robią upaińcom łaskę na wszelkie mozliwe sposoby. Nie maja o rolnictwie pojęcia więc nie wiedzą co robić i jakie ich działania niosą konsekwencje. To są pijane dzieci we mgle.  Nikt z POPISowskich baranów nie zagra ostro z banderlandem. To są durnie i miekiszony. Potrafią tylko dać się doić (nas doić) w imie urojonej przyjaźni, chorej empatii i lewicowej srawiedliwości społecznej. 

gdy ukrainę zajmie twój kochany putin to pszenica już nie będzie napływać do polski i innych państw i wtedy ceny będą wysokie :D :D ile ty masz lat?

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, dsbh napisał:

Gigabyte B760 DS3H DDR4

tak pobieżnie przejrzałem neta i jest to płyta tak bardziej pod I5 góra I7 12/13ej gen ale bez literki K na końcu nazwy procka bo pod I9 to już sens tylko chipset Zxxx a to nie RAM tyle decyduje o wydajności co procesor i grafika no może ilość tego ramu ile można naraz naotwierać aplikacji i okien tychże i tak na dziś 32GB to względne optimum w nowych komputerach i taktowanie tego ramu bo generacja to na razie piąta ma większe opóźnienia co czwarta i przy tych samych taktowaniach jest piątka najczęściej mniej ... przepustowa". Jeszcze DDR5 nie rozwinięto do maksymalnych możliwości tej technologii i sensowniej było by może liczyć na jakąś rozbudowę w przyszłości celując w 14ą gen procków Intela i na dziś to bardziej AMD lepiej potrafi wykorzystać piątą gen pamięci a do 13ej Intela istotniejszym kryterium jest chipset a nie czwórka czy piątka na końcu nazwy RAMu i jak na razie DDR5  jedynie dorównuje traktowaniami czwórce tak że piątka ew na następne generacje procesorów zwłaszcza jeśli Intela

pytanie do czego ten komputer? bo jeśli tylko do gier i domowego neta to w grach i 9 gen Intela wystarcza (właśnie klasa chipsetu więcej znaczy niż jedna dwie gen procka w tę czy drugą bo w obrębie jednej generacji jest rozrzut parametrów różnych proców jak na cztery generacje tej samej linii np I-piątek)  bo to od grafiki zależy bardziej niż reszty platformy w co pogra a do neta mi stareńki trzeciej gen intela laptopina na DDR3 1600MHz (nawet nie 3L) wystarcza :P

w płycie głównej znaczenie ma też sekcja zasilania ale to dopiero na jakieś mocniejsze procesory tak od I7 wzwyż i trzeba sprawdzać TDP procesora .... poradników w necie od groma tylko większość to reklamy i nic nie mają wspólnego z rzetelnością
jeszcze raz wskażę na porównywarkęwydajności w benchmarkach podzespołów na portalu passmark, tam są porównania i procesorów i grafik i dysków ale czy RAM to sam muszę sprawdzić

no jest

https://www.memorybenchmark.net/

tylko tu już podzielili na kolejne generacje osobno i ... no właśnie, w obrębie jednej generacji są tak duże różnice że nie pod RAM się dobiera komputer a RAM pod procesor jaki nas zadowala a taktowanie ogranicza/wymaga procesor tak że wybierzesz procesor to RAM sam się dopasuje i nie ma sensu taktowań ramu kupować wyższych niż dany procek obsłuży jak i za niskie zegary ramu nie wykorzystujące możliwości procesora. a opóźnienia ramów to kolejna historia której bliższe poznanie wykazuje że te generacje to tak trochę markowanie jakiewgoś postępu którego w hardware tak na prawdę przez ostatnich 10 lat nie ma i to wszystko to tylko mnożenie rdzeni na ilość taktowań kosztem opoźnień czyli nic to nie daje albo niewiele (latency DDR5 póki co ma gorsze od nawet DDR2 czyli mamy regres nie rozwój a tylko taktowaniem nadrabiają co powyżej 6GHz to nie wiem czy nie szkodliwe dla żywego się nie robi w promieniu kikudziesięciu centymetrów bo tu już mikrofale wychodzą co nie z dużymi cząsteczkami białka rezonują a z mniejszymi DNA a to już mutagenne, rako- i czort wie co jeszcze twórcze i komp blaszak - no nie problem bo zaekranowany ale jakiś plastikowy laptopina na DDR5 na dziesiątce GHz (na razie takich jeszcze nie ma ale już niedaleko) .. no na kolanach bym tego bał się trzymać ). Binarna elektronika z fazy rewolucyjnej weszła w ewolucyjną i teraz mocny procek sprzed dziesięciu lat jest i tak wydajniejszy niż jakiś przeciętniakj obecny i I trójka obecna na DDR5 bywa mniej wydajna od i siódemki z szóstej gen na DDR3L tylko na szóstej najnowszego łindołsa nie zainstalujesz bo mimo iż by śmigał to ma w sobie zatrzaski wbudowane rozpoznające procesor i sztucznie się blokuje system tylko dla tego by wymusić kupowanie nowych komputerów i ... tak to ganiają cwaniaczki klientów jak stado baranów że teraz całkiem wydajne maszyny można kupić na wtórnym za pojedyncze setki tych naszych szmacianych złotówek gdy od ósmej gen proców Intela to się wyjątkowo awaryjne zrobiło bo litografia drobniejsza a TDP takie samo no bo "rdzeniuf" namnożyli i może wydajność wzrosła ale awaryjność bardziej :P

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano
Dnia 7.03.2024 o 18:42, jacus napisał:

tylko czekać przepisów jak azotyn sodu "nitryt" zostanie wycofany z otwartej sprzedaży i jedynie będzie dopuszczony jako domieszka "peklosolu"; to jak przedawkuje to nie da się zjeść bo będzie przesolone

Opublikowano

jacek1296 napisał:

O ile mi wiadomo, to nasi dostępu już nie mają.

Ale "nasi" to którzy są?

v11 napisał:

A ja myślę że ukry dostaną wp***dol i ruski się zatrzyma gdzieś pod Lwowem i skończą się tysiące ton przyjaznego zboża i innego rozwiązania nie widzę dla rolnictwa 

Jak zrobią mobilizację to czemu nie. Tylko... Kraj gospodarczo nastawiony na produkcję wojskową zawsze generuje wzrost gospodarczy. Robi to kosztem czasów "po". Pyta brzmi: "Czy będzie ekonomicznie uzasadnione tak szybko się zatrzymywać po tej mobilizacj?"

mirro napisał:

suzuki z dużym moturem ta ramka przy zbiorniku czasem wqwiała.

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Jak zrobią mobilizację to czemu nie. Tylko... Kraj gospodarczo nastawiony na produkcję wojskową zawsze generuje wzrost gospodarczy. Robi to kosztem czasów "po". Pyta brzmi: "Czy będzie ekonomicznie uzasadnione tak szybko się zatrzymywać po tej mobilizacj?"

pewnie nie- bo hurt to hurt tak jak przy świniobiciu czy jedna czy dwie trzeba posprzątać

Opublikowano (edytowane)

Sami możecie mieć strach mnie to nie dotyczy  .

Rzepaku nie uprawiam  , pszenica może być i w cenie i 400 zł .

Resztę zarobić dobry Pieniądz . 

Zobaczymy w żniwa jak będzie .

Za 5 miesięcy .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Paranoje biorą sie z ciemnoty i braku własnej opinii. Światopogląd zmienia mu sie w zalezności co rano pierwsze przeczyta. To osobnik upośledzony emocjonalnie i poznawczo 

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Sami możecie mieć strach mnie to nie dotyczy  .

Rzepaku nie uprawiam  , pszenica może być i w cenie i 400 zł .

Resztę zarobić dobry Pieniądz . 

Zobaczymy w żniwa jak będzie .

Oleju też nie spożywasz...

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

To są twe paranoje co do Ukrainy o ni nic nie winni .

Kto inny uprawia i sprzedaje ale taki ciemniak ulman , prawi od rana do wieczora Ukraina . A wielbi Putina sługus Rosji .

Tobie sie coraz bardziej pogarsza. Gdzie ja pisałem o upadlinie? Omamy cie dopadają? 

Zacytuj mi paranoiku gdzie ja wielbię Putina? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v