Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, Roman176 napisał:

co jak co ale ciebie nic nie biorą żadne 1200 

Ile już osób ci tłumaczyło skąd kasa na socjal a ty jak kazdy pisowski pachołek dalej twierdzisz że socjal finansowany jest z powietrza.

10 godzin temu, Roman176 napisał:

akurat w twoim wypadku wszyscy mają więcej rozumu ci niewykształceni niż ty 

Taaaa a napisał to nieuk , analfabeta, podziemny  dyplomowany technik alkoholik😆

Opublikowano

piekna wiosna ...

11 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

@MarekUA a kto miał produkować te świnie, sam miałem, z produkcji zostawał tylko gnój i może 10zł na sztuce ... Odstawiałem 800 sztuk rocznie, z hodowli zostawało 8000zł i gnój, smrodził byś się za 8.000 rocznie ??

Tylko w zamian za to dochodzą inne błędy ... Robot jest dobry w pewnych rozwiązaniach, przy masowej produkcji ... Wina nie była programisty a robotnika który montował elementy do spawania, przesunął mocowanie o 5mm i wszystko nadawało się do kosza ...

ciekawe gdyby ludzie spawali to by sie zorientowali.. ewidentnie czlowiek zawinil..

11 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

I jak ty się w tym wszystkim odnajdujesz?

Ty , ze swoją talerzowką....😆

obstawiam ze i ty za pare lat sam bedziesz talerzowal 🤣

nawet ty bys sie odnalazl po paru latach 🤣..odwiedasz wnuki czy sie boisz ?

11 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

Cie parkometrem zastąpią 😆

jakim parkometrem ?? nawet parkometry trzeba obslugiwac .. ja w biurze siedze.. 

Opublikowano

UNIA JEST PIĘKNA I KOCHANA , ZADBA O KAŻDEGO , ŻEBY ZIELONO BYŁO I CZYSTO  pilnuj UNIO .

Posłowie komisji handlu międzynarodowego PE wydłużyli o kolejny rok (do czerwca 2025 r.) zawieszenie cła i kontyngentów na ukraińskie płody rolne.

Opublikowano

ja na warszawie wschodniej 🤣

nawet w warszawie mozna odlac sie za krzakiem..pod pomnikiem nike 😂.. tyle ze w nocy  😂.

w wielu miejscach europy toalety sa tansze niz w polsce..

Opublikowano

nadchodzi koniec świata :D tacy idioci mieszają w głowach młodzieży i dzieciom i później są skutki 

niedoszły prezydent polski, kto jest głupszy? on czy ci co na niego głosują?

to jest nowoczesność :D jak się nie mylę to już w średniowieczu byli tacy co przepowiadali końce świata :D nowoczesność zatoczyła koło

Opublikowano

nie badz skromny glupszego od ciebie to nie znajdzie-paru tu aspiruje ale slabo im idzie ..

20 stopni w lutym to norma-a ze  na plusie a nie na minusie to drobny szczegol..

ile masz lat ?? nawet przez kraty w oknach bez klamek nie widzisz roznicy ??

za ten pomnik to powinny dostac nakaz wyczyszczenia  i paaare zlotych mandatu...

swiry sa po kazdej stronie-z jednej sa takie inaczej interligente jak one, po drugiej tacy jak nie.... 

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, Desperado napisał:

Nie dosyć że nieudacznik rolny, to jeszcze analfabeta.   :P

jak się pisze jednym palcem to z dwojga złego lepiej już "na koncie" napisać niż "na kacie" xD

16 godzin temu, jacus napisał:

kiedys samochody czy samoloty tez byly fanaberia..

roboty w fabrykach wyeliminowaly miliony wykwalifikowanych pracownikow..

wedlug jakis tam praw robotyki -robot nie moze wystapic przeciw czlowiekowi.

w radio byla audycja na ten temat..

pewnie w jakimś radio typu TokFm czy ta obecna wersja PolskieRadio24? :P

z tymi prawami robotyki jeszcze taki problem że to robot musi zdecydować kogo za człowieka uznaje a roboty rzadko omylne tak że... no nie wiem ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

z tymi prawami robotyki jeszcze taki problem że

że Stanisław  Lem już od jakiegoś czasu nie żyje. Tak więc nie ma komu się za to wziąć.:lol:

Opublikowano (edytowane)

Asimov bardziej był odjechany w tej wierze w roboty
dzisiaj to już bałwochwalstwo
z resztą; autonomiczny system naprowadzania byle jakiej rakieciny to też robot
od bidy to i zwykłe miny przeciw-dowolne co można tak nazywać

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

dzisiaj już niezupełnie
systemy autonomicznego uczenia oparte na tych tzw sieciach neuronowych programują się już same i programista już nie wie  jak się jego wyjściowy algorytm przeprogramował a nawet nie jest w stanie zrozumieć po dekompilacji kodu co i po co jest w poszczególnych linijkach tego kodu... znaczy co jest w tych linijkach to widzi ale po co to skala komplikacji uniemożliwia wolno myślącemu człowiekowi stopologizować wszystkie zależności w czasie życia jednego programisty człowieka

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

@dysydent Ale nadal ktoś tą sieć neuronową musi stworzyć, nie ma cudów, maszyna nie będzie mądrzejsza od człowieka który ją tworzy, może mieć jedynie lepszą pamięć czym pokona człowieka, bo z naszego mózgu czasem coś uleci, a maszyna póki twardy dysk nie padnie to pamięta wszystko, ale i na to jest metoda w postaci kopi zapasowej programu.

Maszynę można opakować naokoło czujnikami, tylko każdy taki czujnik to pewna dodatkowa awaryjność ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, dysydent napisał:

od bidy to i zwykłe miny przeciw-dowolne co można tak nazywać

Chyba od ogromnej bidy.:lol:

5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

bo z naszego mózgu czasem coś uleci, a maszyna póki twardy dysk nie padnie to pamięta wszystko,

Ooooo Panie Kolego . sam niejednokrotnie dokonywałem w zacnym gronie resetu swojego dysku. Po tym zabiegu owszem, pamiętałem wszystko, ale już mnie to nie określało, :lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@dysydent Ale nadal ktoś tą sieć neuronową musi stworzyć, nie ma cudów, maszyna nie będzie mądrzejsza od człowieka który ją tworzy, może mieć jedynie lepszą pamięć czym pokona człowieka, bo z naszego mózgu czasem coś uleci, a maszyna póki twardy dysk nie padnie to pamięta wszystko, ale i na to jest metoda w postaci kopi zapasowej programu.

szybkością maszyna wygrywa z człowiekiem a co do stopnia złożoności to nigdy nie zdoła maszyna działająca dwójkowo zrównać się z maszyną nieskończenie-wielostanową czyli analogową jaką jest żywy organizm w tym i mózg organizmów które takowy sobie wyspecjalizowały do przyspieszenia adaptacji w otoczeniu.
To jest bardziej problem statystyczny niż cybernetyczny - po prostu mózg analogowy ma nieskończenie więcej możliwych stanów od mózgu ograniczonego dowolnym systemem liczbowym stanów jeśli oba są złożone z podobnej ilości masy (atomów, cząsteczek... no - elementów)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v