Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Modliszki zjadają swoich partnerów ;)

rozmowa jest o aborcji i własnych dzieciach -bynajmniej ja to tak czytam więc kanibalizm po spełnieniu biologicznej roli jest naturalny ok ale temat dzieci 

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Np bocian.

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Wróble Jaskółki potrafią wyrzucić najsłabsze potomstwo z gniazda gdy nie mają wystarczającej ilości pożywienia.

ok ale brak możliwości wyżywienia i możliwość przetrwania gatunku a aborcja to działanie celowe przemyślane Ze tak powiem konsekwencje rozrywki seksualnej - z siusiakiem nie ma żartów 

Opublikowano

Absolutnie nie porównuję tych sytuacji.

1 minutę temu, v11 napisał:

ok ale brak możliwości wyżywienia i możliwość przetrwania gatunku a aborcja to działanie celowe przemyślane Ze tak powiem konsekwencje rozrywki seksualnej - z siusiakiem nie ma żartów 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, v11 napisał:

Aborcja to zabicie przed narodzeniem, zwierzęta nie potrafią zrobić aborcji to zabijają po urodzeniu ... Jeżeli wiadomo że dziecko urodzi się ciężko chore, niezdolne przez całe życie to samodzielnej egzystencji to można przemyśleć aborcję ... Nie jestem za aborcja na życzenie bo człowiek jest istotą rozumna i powinien być świadom konsekwencji swoich czynów, ale jeżeli płód jest ciężko chory to powinna być taka możliwość, bo państwo jakoś nie potrafi zaopiekować się później takimi chorymi obywatelami ... Kościół to samo, kasę za ochrzczenie weźmie a potem radź sobie człowieku sam ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
9 minut temu, v11 napisał:

Słyszałeś o wolnej woli? A o tym że można mieć do czegoś prawo, ale z tego nie korzystać? A może jak we łbie nie ma planu na zostanie rodzicem i wychowanie potomstwa, to lepiej niech się za to nie bierze? Kto, co robi z siusiakiem i gdzie go wkłada, to prywatna sprawa posiadacza siusiaka. tak samo jak posiadaczki pochwy, komu pozwala coś tam wkładać. 

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Słyszałeś o wolnej woli? A o tym że można mieć do czegoś prawo, ale z tego nie korzystać? A może jak we łbie nie ma planu na zostanie rodzicem i wychowanie potomstwa, to lepiej niech się za to nie bierze? Kto, co robi z siusiakiem i gdzie go wkłada, to prywatna sprawa posiadacza siusiaka. tak samo jak posiadaczki pochwy, komu pozwala coś tam wkładać. 

Więc chwila zastanowienia to że istniejemy to przypadek -spotkanie przypadkowe dwóch ludzi -póżniej przypadek że akurat ten plemnik zapłodnił jajo  a później przypadek że nie doszło do aborcji na nas .A może powinno się ustanowić święto tych którym udało się uniknąć aborcji -czyli wszystkim narodzonym 

3 minuty temu, mirro napisał:

Nie jesteśmy, jesteśmy dużo gorsi. 

Racja wszystkie gatunki dążą do przetrwania a gatunek ludzki do unicestwienia 

Opublikowano
Przed chwilą, v11 napisał:

A może powinno się ustanowić święto tych którym udało się uniknąć aborcji -czyli wszystkim narodzonym 

Jak świętujesz urodziny, to chyba starczy?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@v11 był kompromis aborcyjny, po co ktoś tego dotykał ... Każda ze stron musiała częściowo ustąpić, ale Kaczafi miał sojusz z kościołem i zaczęli mieszać ...

Chciał ktoś wprowadzać zmiany czy jedna czy druga strona to trzeba zrobić referendum. Jeżeli większość chciała by liberalizacji to można iść w tą stronę. Osobiście jestem za powrotem do tego co było przed 2020r. A potem jeżeli ktoś chce coś zmieniać to niech robi referendum, i jak będzie ważne to niech wprowadza zmiany jeżeli ludzie będą tak chcieli.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, v11 napisał:

Więc chwila zastanowienia to że istniejemy to przypadek -spotkanie przypadkowe dwóch ludzi -

A jak to inaczej widzieć?

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

A jak to inaczej widzieć?

no tak że zwolennicy powinni cofnąć się świadomością do pierwszych tygodni po poczęciu poddać się aborcji -na zyczenie .A dlaczego nie w 3-9 miesiącu nie po urodzeniu czy w wieku kiedy sprawiamy pierwsze problemy szkolne -to rozszerzyć aborcję bez wieku 

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, tracker napisał:

Na końcu policjant rzuca w rolników uśmiechniętą kostką

On nic takiego nie widział i nie słyszał, dziennikarzowi z TV Republika kazał z takimi nagraniami i informacjami iść na milicję i do prokuratora🤬

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v