Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ty przyswajasz tylko proste hasła i powierzch9wne treści. Cała frajda to zapytać cię o szczegóły bo wtedy zazwyczaj się samozaorujesz. A najfajniej jest jak zaczynasz jakiś temat oparty na twardych cyfrach których nie potrafisz zinterpretować i zaczynasz pdaczkowe ruchy z wklejaniem czego popadnie nawet sprzed wielu lat. Wtedy to nie zaorania a wręcz widowiskowe głeboszowanie.

Ponoć kolejny raz będą licytować Ursusa. Może podejmij temat i zacznij produkcję najlepszych traktorów na których świat się nie poznał.🤣

A , i jeszcze jedno - tylko nie pozwól na zakładowe związki zawodowe bo cię doprowadzą do ruiny😂

Opublikowano
7 godzin temu, dzikidaniel napisał:

Raczej ustąpią po wyborach do PE i zmieni się układ sił w unii i może wtedy ten zielony ład padnie, nie mniej nie szybciej jak w czerwcu. Inaczej nie ma co liczyć że strajki się skończą, a praktycznie już cała unia strajkuje. Nie wiem skąd te twoje słowa, ale mam nadzieję że jest to z głupoty a nie z datków od miłościwie panujących...

Z głupoty to jest twoja nadzieja. Weź sobie poszukaj jaki procent głosujących w Europie to rolnicy i dlaczego niby ten układ sił w PE ma się zmienić? Na jakiej podstawie to zakładasz?

7 godzin temu, Roman176 napisał:

jak wygra prezydent warszawy z po albo z tego gówna  i jak Hania z warszawy ogłosi ze strajk rolników jest nielegalny i policja zaczyna wlepiać srogie mandaty 

Przecież Trzaskowski już jest prezydentem Warszawy więc jeśli wygra ponownie jego status się nie zmieni. Rolnicy to nie są mieszkańcy Warszawy więc nie musi się obawiać utraty głosów a zakaz wjazdu ciągnikami do Warszawy już został ogłoszony. Ale strajkować nikt nikomu nie zakazuje. Tak wiec nie wiem tak do końca co ty miałeś na myśl

Opublikowano
Przed chwilą, hubertuss napisał:

Z głupoty to jest twoja nadzieja. Weź sobie poszukaj jaki procent głosujących w Europie to rolnicy i dlaczego niby ten układ sił w PE ma się zmienić? Na jakiej podstawie to zakładasz?

Są przesłanki, że może zwiększyć się poparcie partii bardziej prawicowych, niechętnych do kierunku w jakim teraz idzie UE. We Włoszech premierem została Giorgia Meloni, głosząca niechęć do imigrantów. To jest obecnie na zachodzie też temat gorący, może nawet bardziej niż zielony ład. W innych krajach takie partie też zaczynają mieć większe poparcie. 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Roman176 napisał:

dla niego tak bo go niemiał 

Ursus bardzo dobry ciągnik, wielu młodych chłopaków na wsi nauczyło się przy nich mechaniki, ciągle się psuły to było się przy czym uczyć xD C-330 było udanym i w miarę bezawaryjnym ciągnikiem, ale ta pseudokopia Zetora w postaci C-360 to był straszny szmelc, ciężka seria gdzieś pomiędzy C-330 a C-360.

Albo licencyjne Fergusony, póki nie zaczęli montować dodatkowej pompy hydraulicznej to nie dało się jednocześnie korzystać z podnośnika i wyjść hydraulicznych, rzeczywiście, super ciągniki xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
35 minut temu, hubertuss napisał:

Weź sobie poszukaj jaki procent głosujących w Europie to rolnicy

A to tylko rolnicy mają dość zielonego ładu i innych bzdur które narzuciła i chce narzucić ujnia?a cała reszta to entuzjaści tych idiotyzmów?

Opublikowano

Entuzjaści nie entuzjaści UE idzie od jakiegoś czasu w tym kierunku to samo tyczy się emigrantów i jakoś prawica w PE mało ma do gadania. Po prostu jej wyborcy mają wybory do PE gdzieś.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Ważne że dzięki rolnikom wielu ludzi zdało sobie sprawę jak idiotyczne pomysły wprowadzić chcą.

Szkoda że rolnicy dopuścili do strajku tych dziadów z Solidarności, dając w ten sposób idealny argument obecnej władzy że to strajk polityczny a nie rolniczy ... Tym sposobem strajk rolników niebawem upadnie ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano

Tak 3 miesiące przed wyborami wiem, be mają gdzieś bo od już lat mają gdzieś. Pomimo, że każdy wie, że UE ma lewicowe tendencje to prawica tam nie ma nic do gadania. Bo jej wyborcy np w PL widzą wygłupy doktora Jakiego lub jemu podobnych i widzą, że oni tam nic nie mogą i mają to gdzieś. Nie idą do tych wyborów już od kilku kadencji. Problem emigrantów jest już od kilkunastu lat jak Merkel ich tak chciała sprowadzać i co i jakoś opcja w Pe się nie zmieniła. Serio myślicie, że ci z konfy nakłonią jakiś nowy elektorat do głosowania na swoich do PE. Skoro nawet taki Petru od 6 króli masakruje w debatach Mentzena który się okazuje albo głupi albo hipokryta bo sam do końca nie wiem. A może JKM rzuci parę dźwięcznych haseł?

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Tym sposobem strajk rolników niebawem upadnie ...

Się odnowi.

PO żniwach.

Ludzie nie będą mieli wiele do stracenia 

Plajta, bądź walka o swoje.

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Się odnowi.

PO żniwach.

Ludzie nie będą mieli wiele do stracenia 

Plajta, bądź walka o swoje.

Może i się odnowi, ale jak znowu się zaczną angażować związki zawodowe kojarzone z pewną opcja polityczna to znowu upadnie... Solidarność przez 8 lat całowała PiS po 4 literach a teraz chcą strajkować z rolnikami bo im władza nie pasuje ...

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Może i się odnowi, ale jak znowu się zaczną angażować związki zawodowe kojarzone z pewną opcja polityczna to znowu upadnie... Solidarność przez 8 lat całowała PiS po 4 literach a teraz chcą strajkować z rolnikami bo im władza nie pasuje ...

Mam nadzieję że nie pozwolą solidarności na reprezentowanie rolników.

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Mam nadzieję że nie pozwolą solidarności na reprezentowanie rolników.

Już ostatnio pchali się do stołu przy rozmowach z Tuskiem ale na szczęście szybko wyszli ...

Opublikowano
45 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Dokładnie, gonić  dziadów.

Opublikowano

galan juz to dawno dodawal.. psychczni wstawiaja psychicznych..

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Szkoda że rolnicy dopuścili do strajku tych dziadów z Solidarności, dając w ten sposób idealny argument obecnej władzy że to strajk polityczny a nie rolniczy ... Tym sposobem strajk rolników niebawem upadnie ...

wczoraj dali zestawienei dwoch wypowiedzie przewodniczacego solidarnosci z lubelskiego- w pare miesiecy zmienil radykalnie zdanie na temat zielonego ladu..wiatr zawial ze wschodu  i wystarczylo.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v