Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Roman176 napisał:

Pewna amerykańska agencja stwierdziła też kiedyś że mamy pełno gazu z łupków, zrobili z nas głupków i na tym się skończyło ... Ile ten gaz miał być wart, pewnie więcej niż to srebro xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Ulman napisał:

100 mld dolarów to dużo?

Dać Ukrainie bo walczy .

Niech biją się latami byle z dala od Polski .

Lepiej wojować na ,czyimś terenie byle z dala .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
mirro napisał:

1 minutę temu, jahooo napisał:

to zwykle optymiści z bagażem doświadczeń

W tamtym  tygodniu tonowałem panikę w sprawie infrastruktury krytycznej. W tym tygodniu wysyłanie wojska na Ukrainę, to chyba jestem optymistą bez bagażu?

Ten od pół pustej szklanki czy ten od pół pełnej z bagażem doświadczeń wypija co jest i nie filozofuje bo to jest realista. zdróweczko

Opublikowano

polska ma dostęp do wszystkich kopalin -jest drobna przeszkoda -jądro ziemi  nie ma przepisu zabraniającego przekopanie się do złuż na drugiej półkuli 

Opublikowano (edytowane)

coś się dzieje  jechałem na A1 pełno wojska  w stronę rybnika  .... teraz helikoptery ale takie głośne ze dzieci mi obudziło wyglądały na jakieś wojskowe 

8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Pewna amerykańska agencja stwierdziła też kiedyś że mamy pełno gazu z łupków, zrobili z nas głupków i na tym się skończyło ... Ile ten gaz miał być wart, pewnie więcej niż to srebro xD 

pewny rudy pewnej opowieści ci nie powiedział jak sprzedał złoża koncernom 

6aa1a625e5dac27d8e05eb6d8d2b37d7.jpg.webp

5000 nowych miejsc pracy w Eko-Oknach

Trwa rekrutacja do nowego centrum logistycznego Amazon w Gorzyczkach

za rudego to była kamienna kupa   rudy rządzi znowu cisza albo uciekają do Czech o co kaman \? 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, galan99 napisał:

Szczególnie ty to widzisz ze strony urojenia do Ukrainy .

Od urojeń to ty jesteś duzo lepszym specjalistą. Jak nie myślałeś , tak myśleć się nie nauczysz. Jak nie masz swojego zdania , tak miec go nie bedziesz. Jak bezmyślnie łykałeś wszelkie bzdury , tak dalej będziesz je wciągał jak indor kluchy i podsycał swoje fatalistyczne psychozy.  Pogódź się z tym, zaakceptuj tą oczywistość i na poważnie rozejrzyj sie za dobrym terapeutą 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
Desperado napisał:

2 minuty temu, v11 napisał:

myślę że potępienie protestów jest nie trendy a to dziś się liczy nie przekonania ale wizerunek -nie jeden pozdrawiając protestujących myśli o wy uje chciwe 100% tak jest 

Bo są do d*py postulaty formułowane, zabierają głos żeby się pokazać na YT i pieprzą byle pieprzyć, zielony ład to tylko 4% ugorowania i ekoschematy a gdzie inne rzeczy, droga energia, opał pieron wie czym, samochody na prąd, opłaty za SUWY i uj wie co jeszcze, to dotknie wszystkich.

Strum można teraz zamówić na 2025 rok za jakie trzy i pół stówy dla C11. Chiba dopuścili wiatroki i pohamowali wungiel...

Roman176 napisał:

12 godzin temu, DTaras napisał:

Czytałeś ten artykuł? Czy jak zwykle?

czytałem a co ? 

Ile na pierwszym silniku przejechał i ile go kosztowały pozostałe, że tak chętnie wymienia?

Opublikowano
42 minuty temu, Desperado napisał:

Co ty pier**lisz chłopie, ty gorszy beton propartyjny jak za komuny był za PZPR.  🙆‍♂️

Ty jednak jesteś desperado frustracja aż się leje z ciebie.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, galan99 napisał:

Mi tam Ukraina nie wadzi w niczym .

Zaś tobie psychika siada co do Ukrainy szkoda lecz się .

Jesteś rozchwiany emocjonalnie więc teraz ci nie wadzi a jutro będziesz beczał. Tak z drugiej strony to musisz mieć bardzo ciekawe życie - wstajesz rano i nie wiesz jakie będziesz miał tego dnia poglądy dopóki nie przeczytasz kilka newsów które je na kilka godzin zdefiniują. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
3 godziny temu, jahooo napisał:

gdyby to przynosiło zysk i nie było uciążliwe poza samym łazeniem przy zwierzętach, to zapewniam cię, ludzie by nadal hodowali krówki i świnki

przy takim podejściu jak jest obecnie, nikt się nie chce użerać z kontrolami, zwięrzątka musza miec zapewnione lepsze warunki niż ludzie, bo jak człowiekowi leje się na łeb i nie ma ogrzewania , to nikogo to nie obcodzi, żadnej instytucji

no jak nie obchodzi? już niedługo jak kto będzie marzł w nieprzepisowo ocieplonym i ogrzewanym domu będzie od tego podatkowy domiar płacił.

chociaż w sumie; istota która takie kretyństwa wymyśla ... nie na taką tylko karę zasługuje

jeśli jesteśmy rozumnymi ludźmi to powinniśmy takich pomysłodawców nie tylko odsunąć od władzy, powinniśmy ich pokazywać w jakich klatkach e degeneracja też się w Ewolucji zdarza. Dawniej takich mordowano ale niewiele to dawało skoro nadal mamy podobne absurdy

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, DTaras napisał:

Ile na pierwszym silniku przejechał i ile go kosztowały pozostałe, że tak chętnie wymienia?

zmienił na naprawione raz tylko nowe miał cenna nie jest podana 

9 minut temu, v11 napisał:

jo mum swój z górkom i śtroum bo strum to drzewo 

stróm jak by co Sztromto prąd 

Opublikowano

Wysadził Teslę bo nie miał na wymianę baterii

Przykładem może być historia pewnego Fina, który pod koniec 2021 roku zakupił używaną Teslę Model S. Po przejechaniu 1500 km w samochodzie wyświetlił się błąd dotyczący baterii i auto musiało trafić na lawecie do serwisu. Tam właściciel dowiedział się, że niestety akumulator nadaje się do wymiany, a gwarancja już nie obowiązuje. Koszt nowych ogniw okazał się tak wysoki, że rozgoryczony sytuacją kierowca zdecydował się zamanifestować swoją złość... wysadzając niesprawny samochód w powietrze.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mirro napisał:

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/europa-wysle-wojska-do-ukrainy-jasne-stanowisko-donalda-tuska/l9h3lef?utm_source=www.nfow.pl_viasg_wiadomosci&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic

" — Polska nie przewiduje wysłania swoich oddziałów na teren Ukrainy. Mamy tu wspólne stanowisko — powiedział Donald Tusk i wyraził opinię, że gdyby wszystkie kraje UE pomagały Ukrainie tak jak Polska i Czechy "to być może nie byłoby potrzeby dyskutowania o innych formach wsparcia Ukrainy".

nooo gdyby Ukraina rozbiła rosję to "być może" była by już potrzeba wsparcia Polski
i tu Polska ma właśnie problem bo co innego potrzeba a co innego wsparcie co właśnie widać na przykładzie Ukrainy

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v