Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

Ty nieustannie masz parcie na mozliwie najgorsze i najbardziej tragiczne scenariusze. Idź ty chłopie to psychiatry i zacznij sie leczyć 

pesymiści też sa potrzebni, to zwykle optymiści z bagażem doświadczeń

a co do możliwości naszej armi, ja niestety tez mam podobne obawy

1 minutę temu, mirro napisał:

PAD przecież już kiedyś coś bąknął Prezydentowi Ukrainy o wojsku polskim jako siły stabilizacyjne, a ten go spuścił na drzewo mówiąc że o tym to sam zdecyduje. No to tematu nie ma, no chyba że wtedy nie było a teraz sie kluje.

Zełeński może gadać co chce, jak zachód odetnie kroplówkę dla jego armi, to pozostanie mu tylko grzecznie pocałowac misia w łape albo przyjąć siły rozjemcze, będzie jak na wzgórzach Golan.

Opublikowano
57 minut temu, galan99 napisał:

Onuca się odezwała .

Było powiedziane że być może będzie potrzeba taka .

Nie siej zamieszania. Prezydent i premier potwierdzili, ze o żadnym wysłaniem polskiego wojska do UA mowy nie ma.

13 minut temu, Desperado napisał:

Ten porucznik z filmu jest w czynnej służbie, czy już nie?

Porucznik ale chyba ruski? Chłop po prostu nabija na yt wyświetlenia poruszając kontrowersyjne sprawy i tak je przedstawia by przyciągały widzów. Bardziej tych bezmyślnych rzecz jasna. Bo ci myślący słuchają oficjalnych komunikatów premiera i prezydenta. A ci nie myślący gościa z Internetu który ma guzik w tym temacie do gadki.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

to zwykle optymiści z bagażem doświadczeń

W tamtym  tygodniu tonowałem panikę w sprawie infrastruktury krytycznej. W tym tygodniu wysyłanie wojska na Ukrainę, to chyba jestem optymistą bez bagażu?:gent:

Opublikowano
Przed chwilą, hubertuss napisał:

Bo ci myślący słuchają oficjalnych komunikatów premiera i prezydenta. A ci nie myślący gościa z Internetu który ma guzik w tym temacie do gadki.

ty już raz posłuchałeś i mamy to co mamy.   🙆‍♂️

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

W tamtym  tygodniu tonowałem panikę w sprawie infrastruktury krytycznej. W tym tygodniu wysyłanie wojska na Ukrainę, to chyba jestem optymistą bez bagażu?:gent:

to w końcu zrobili to posuniecie z infrastrukturą krytyczną czy nie?

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

jedno i drugie to w tej chwili granat ze zwłoką

rudy nie będzie pałował rolników przed wyborami, bo to strzał w kolano, ale po wyborach pogoni wszystkich z granicy

podobnie będzie z Ukrainą - w końcu przegłosują, że ta wojna psuje geszeft i wyślą tam wojsko rozjemcze nawet przy niechęci Ukrainy

2 minuty temu, Ulman napisał:

to w końcu zrobili to posuniecie z infrastrukturą krytyczną czy nie?

formalniepodobno tak, na razie tego nie egzekwują

Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

rudy nie będzie pałował rolników przed wyborami, bo to strzał w kolano, ale po wyborach pogoni wszystkich z granicy

Nikt nie będzie pałował rolników, bo żeby pałować, to trzeba najpierw coś obiecać a potem tłumaczyc że sie obiecało a warchoły nie doceniły, Tu jest tak, że nie wiedzą co obiecać, bo tego co chca rolnicy nie mogą.

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

A jakie to ma znaczenie?

jedynie formalne. Parę dni temu była psychoza i darcie szat a teraz taka dziwna cisza jakby im paliwa zabrakło.

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Nikt nie będzie pałował rolników, bo żeby pałować, to trzeba najpierw coś obiecać a potem tłumaczyc że sie obiecało a warchoły nie doceniły, Tu jest tak, że nie wiedzą co obiecać, bo tego co chca rolnicy nie mogą.

to będą pałować, bo obiecali Ukrainie wolną granicę, czego tu nie rozumiesz ?

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

jedynie formalne

To co ogłosili nie jest rozwiązaniem żadnego problemu. A zgodnie z Twoim motto, powinno być. 

2 minuty temu, jahooo napisał:

bo obiecali Ukrainie wolną granicę, czego tu nie rozumiesz ?

To wprowadziliby restrykcje w strefie nadgranicznej. Łatwiej pod względem przepisów.

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

To co ogłosili nie jest rozwiązaniem żadnego problemu. A zgodnie z Twoim motto, powinno być. 

To wprowadziliby restrykcje w strefie nadgranicznej. Łatwiej pod względem przepisów.

jeden krok już jest, to wprowadzą w nocy drugi, nie znasz dnia ani godziny

to nie jest rząd dla polaków, tylko taki, który ma spełniać rozkazy z Brukseli, kiedyś jeździli po wskazówki do Moskwy, teraz zwrot o 180 stopni, ale zachowanie to samo

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, Desperado napisał:

ty już raz posłuchałeś i mamy to co mamy.   🙆‍♂️

Skowyt pisowskiej swołoczy odrywanej od koryta rekompensuje mi różnicę z obietnicy vs to co na stacji. Tak że luz. A wy wymyślacie jakieś fejki i słuchacie durni. Jak tam było to zwarcie na granicy z policją jak Tusk ogłosił wpisanie na listę infrastruktury krytycznej. Tez tu wieszczyliście rozlew krwi. I co mało?

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

jeden krok już jest, to wprowadzą w nocy drugi, nie znasz dnia ani godziny

Tu nie trzeba kolejnych kroków. Związki wygaszą ten protest.

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

Dla naszej strony problem nie istnieje co wyklucza dalsze działania. Problem ma upaina ale to jest ich problem i nic nam do tego.

Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

Tu nie trzeba kolejnych kroków. Związki wygaszą ten protest.

a kto będzie związków słuchał ? raczej są na razie przyczyną eskalacji konfliktu, podejrzewam, że może to doprowadzić do zmian personalnych w związkach i organizacjach rolniczych

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, hubertuss napisał:

Skowyt pisowskiej swołoczy odrywanej od koryta rekompensuje mi różnicę z obietnicy vs to co na stacji. Tak że luz. A wy wymyślacie jakieś fejki i słuchacie durni.

Ty naprawdę jesteś taki tępy czy udajesz że cię robili i robią w uja wiele wlezie? mówisz że trzeba słuchać to co mówi premier, tylko ewidentnie widać że mija się z prawdą a ty sobie wmawiasz że to rekompensata za PiS   xD  elektorat ekipy rządzącej naprawdę jest taki niekumaty?    :D

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, hubertuss napisał:

Jak widzisz ja zadowolony jestem a ty zły.😄

Ja zły? raczej mam politowanie dla twojej głupoty, jakby dzisiaj były wybory, to też jesteś pewny wygranej PO skoro wszyscy co głosowali na nich są tak zadowoleni?

• Haha 1
Opublikowano

Politycy to oszuści od prawej do lewej ale ich fanatycy są gorsi potępiam wszelki fanatyzm każdej strony teraz maja we łbach wybory jedne i drugie  dla kochasiów a dopiero po wyborach rozwiną skrzydła .Dzisiejsze protesty dawno skończyły by się pałowaniem -ale są wybory i co ugrają przed to po już może być nie do ugrania 

Opublikowano
1 minutę temu, v11 napisał:

Dzisiejsze protesty dawno skończyły by się pałowaniem -ale są wybory i co ugrają przed to po już może być nie do ugrania 

Nie tak za bardzo, nie ma pewności że użycie siły nie rozwścieczyło by inne grupy popierające te protesty, atmosfera w społeczeństwie jest gorąca. Chyba że rządzący o tym nie wiedzą, albo nie chcą wiedzieć.

Opublikowano

myślę że potępienie protestów jest nie trendy a to dziś się liczy nie przekonania ale wizerunek -nie jeden pozdrawiając protestujących myśli o wy uje chciwe 100% tak jest 

Opublikowano
7 minut temu, v11 napisał:

Politycy to oszuści od prawej do lewej ale ich fanatycy są gorsi potępiam wszelki fanatyzm każdej strony teraz maja we łbach wybory jedne i drugie  dla kochasiów a dopiero po wyborach rozwiną skrzydła .Dzisiejsze protesty dawno skończyły by się pałowaniem -ale są wybory i co ugrają przed to po już może być nie do ugrania 

Kiedy ostatnio spacyfikowano protesty? Zazwyczaj się je olewa i same się wypalają. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v