Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, masa24 napisał:

blokada przejscia w dorohusku to fikcja prawdopodobnie, stoja na pustej drodze , ruch znikowmy a obok wagon za wagonem i przeladunki na ciezarowki

Czyli tak jak było za czasów blokady PiSu, jechało wagonami, przeładunek, niby poza granice naszego kraju a tak na prawdę zostawało xD 

Za czasów PiSowskiej blokady była przecież zgoda na tranzyt, jechało niby na Litwę i zaraz wracało jako litewskie tą samą ciężarówką xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

E tam zaraz Donek da kasiorki z KPO i po protestach będzie tym bardziej, ze robota w polu się zaczyna. Na Każdej blokadzie inne postulaty na każdym traktorze inne hasło. Jeden chce ceny minimalnej czy tam gwarantowanej drugi dopłat trzeci wyjść z unii  czwarty nie chce dopłat kilku nie chce zielonego ładu inny prosi na pomoc Putina. Jeden wielki misz masz.  Jedynie blokady chcą wszyscy na granicy. I zablokują jutro granicę w Świecku.😄 To już chyba Niemcom pomagają bronić się przed naszymi produktami tak się rozpędzili w tych strajkach.

main_05ciekawy_przypadek_ny_sekcja.jpg

Opublikowano

ja nie bylem na granicy, byli chlopaki z mojej okolicy w dorohusku, dlatego ktoregos dnia pytalem tutaj czy ktos z was jezdzi.   pusta ulica, 50  osob, zadnych tirow,  obok pociagi za pociagiem i przeladunek i tam juz podejsc nie mozna bo policja i straz ....

tylko zastanawiajace jest bo w polsacie  podawali ze kolejka tirow na 15 km.... wiec nie bardzo to wszystko rozumiem....

tylko  tu pewnie sie nie dowiem bo ja pisze normalnie , interesuje mnie to a tu zaraz naganiacze zaczna gadke pis pis  zamiast powiedziec o konkretach

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, masa24 napisał:

tylko  tu pewnie sie nie dowiem bo ja pisze normalnie , interesuje mnie to a tu zaraz naganiacze zaczna gadke pis pis  zamiast powiedziec o konkretach

Konkrety są takie że jechało, jedzie i będzie jechać, a władza czy ta czy poprzednia ma nas rolników w 4 literach, znowu dadzą jakieś grosze do kukurydzy, jakieś suszowe, jakieś jeszcze dziadowe i chłopy znowu wrócą na rok do domu i w zimę sobie przypomną o strajkach ...

Z jednej strony niby Unia ustępuje a z drugiej strony mają jakieś durne pomysły o prawie jazdy kategorii T, jakieś 10 podkategorii w zależności od masy całkowitej zestawu i mocy ciągnika 🤭 To jakby kategorię C chcieli rozbić na małe ciężarówki, średnie i duże, jakiś bezsens ...

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Np Chiny 1000lat temu były w miarę silne, potem lata 1700-1900 to okres ich słabości, a teraz znowu są swiatową potegą. 

Co do Chin to one miały tylko jakiś chwilową pauzę, ale i tak przetrwały. Chyba najdłużej istniejące państwo, z jako taką ciągłością historyczną. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Leszy napisał:

Co do Chin to one miały tylko jakiś chwilową pauzę, ale i tak przetrwały.

Ale miały słabsze okresy, zresztą, nasz sąsiad nie gorszy, od około 1550 Rosja jest zawsze liczącym się graczem na arenie międzynarodowej ...

USA w porównaniu z Rosją, Chinami, Koreą czy Japonią to młody gracz na światowej arenie którego ego jest większe niż faktyczna wartość ...

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, masa24 napisał:

ja nie bylem na granicy, byli chlopaki z mojej okolicy w dorohusku, dlatego ktoregos dnia pytalem tutaj czy ktos z was jezdzi.   pusta ulica, 50  osob, zadnych tirow,  obok pociagi za pociagiem i przeladunek i tam juz podejsc nie mozna bo policja i straz ....

tylko zastanawiajace jest bo w polsacie  podawali ze kolejka tirow na 15 km.... wiec nie bardzo to wszystko rozumiem....

Policja w miarę możliwości robi objazdy tak by ludzie przy blokadach nie stali w korkach To samo granica jak wiedzą, że nie można przejechać to nie jadą lub czekają gdzieś na kolejkę by nie było korków.

W Poznaniu była blokada policja zrobiła objazdy, że do blokady nikt nie dojeżdżał. Protestujący się wkurzyli, że nikt w korkach nie stoi i poszli przejście blokować gdzie auta jeździły. To policja zrobiła objazd na skrzyżowaniu i już do przejścia auta nie jechały.

12 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Konkrety są takie że jechało, jedzie i będzie jechać, a władza czy ta czy poprzednia ma nas rolników w 4 literach, znowu dadzą jakieś grosze do kukurydzy, jakieś suszowe, jakieś jeszcze dziadowe i chłopy znowu wrócą na rok do domu i w zimę sobie przypomną o strajkach ...

Z jednej strony niby Unia ustępuje a z drugiej strony mają jakieś durne pomysły o prawie jazdy kategorii T, jakieś 10 podkategorii w zależności od masy całkowitej zestawu i mocy ciągnika 🤭 To jakby kategorię C chcieli rozbić na małe ciężarówki, średnie i duże, jakiś bezsens ...

Jak np taka Hiszpania kupuje w UA bo jest tanio to co im zrobisz. Kupowali by kiedyś polskie ale teraz jest tańsze z UA. Zamkniesz im to podpadniesz nie tylko UA ale i Hiszpanom. I oni wtedy mogą zamknąć nam granice na nasze w Hiszpanii. Sytuacje może rozwiązać tylko koniec wojny i droga do Afryki przez m Czarne. Bo wysyłka do Afryki przez Polskę się nikomu nie opłaca i musi towar zostać w UE.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
32 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

Oczekujesz odpowiedzi czy na nią naprowadzasz...

Info o infrastrukturze strategicznej wywoła jeszcze większą mobilizację rolników zwiększy nastroje anty upainskie. Dla banderlandu będzie to przyjazny gest który pokazuje chęć pomocy. Koniec końców może być gadka że- wicie rozumicie, chcieli my, próbowali my ale rolnicy nie dali i co my możem. Toż nie będziem ich rozpędzać bo dbają o swój interes. Bardzo dobrze ze do żydka premiera upainy nikt nie pojechał. Niech nie myślą że wszyscy będą robić co sobie zażyczą. Warunkiem jest że nikogo siłą nie usuną chyba że w celu dalszej eskalacji niechęci do roszczeniowego banderlandu.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
32 minuty temu, masa24 napisał:

Przejść jest więcej i nie wszędzie takie pustki 

Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Info o infrastrukturze strategicznej wywoła jeszcze większą mobilizację rolników zwiększy nastroje anty upainskie. Dla banderlandu będzie to przyjazny gest który pokazuje chęć pomocy. Koniec końców może być gadka że- wicie rozumicie, chcieli my, próbowali my ale rolnicy nie dali i co my możem. Toż nie będziem ich rozpędzać bo dbają o swój interes. Bardzo dobrze ze do żydka premiera upainy nikt nie pojechał. Niech nie myślą że wszyscy będą robić co sobie zażyczą. Warunkiem jest że nikogo siłą nie usuną chyba że w celu dalszej eskalacji niechęci do roszczeniowego banderlandu.

Są dogadani to gra pozorów na tą chwilę , bo wybory w Kwietniu i w czerwcu .

Zobaczysz co będzie się działo po wyborach czerwcowych , granicy nigdy nie zamkniesz .

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Jesteś jak dziecko masz nie spełnione marzenia .

Granicy nigdy nie zamkną zrozum to . @Ulman marzyciel .Koszmar Marzyciela .

Tym czasie .

Donald Tusk w rocznicę wybuchu wojny w Ukrainie. Wymowny wpis polskiego premiera

W sobotę przypada druga rocznica wybuchu wojny w Ukrainie. Z tej okazji premier Donald Tusk zamieścił w mediach społecznościowych wpis podkreślający wagę ukraińskiego bohaterstwa. "Dwa lata hańby tych, którzy pozostają obojętni" — wskazał szef rządu na platformie X.

Szef MSZ Radosław Sikorski w opublikowanym nagraniu wskazał, że Ukraina nie walczy sama. "Stoją za nią państwa europejskie, stoi NATO, stoi Polska .

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/donald-tusk-w-rocznice-wybuchu-wojny-w-ukrainie-wymowny-wpis-polskiego-premiera/e6zcrv5,79cfc278

Edytowane przez galan99
Opublikowano
5 godzin temu, jahooo napisał:

ja sadzę ziemniaki - dlaczego?

bo z własnej plantacji wiesz, co jesz, czy pryskane, czym nawożone

zacytuję klasyka

są rzeczy, które się opłaca robić, ale nie warto

są też takie, które warto robić, mimo, że się nie opłaca

dokładnie robię tak samo ale od jakiś 3/4 lat sadzę  ziemniaki ok 1 do 2,5 hektara kiedyś było 30 arów    ale od kiedy każdy pytał się czy sprzedaję .. i tak coraz więcej mam stałych klientów ... gdyby chciał bym więcej sadzić potrzebował bym    linie do sortowania  

12 minut temu, galan99 napisał:

ą dogadani to gra pozorów na tą chwilę , bo wybory w Kwietniu i w czerwcu .

Zobaczysz co będzie się działo po wyborach czerwcowych , granicy nigdy nie zamkniesz .

dokładnie to my w jsw mamy z tym doświadczenie 

Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

Jesteś jak dziecko masz nie spełnione marzenia .

Granicy nigdy nie zamkną zrozum to .

Tym czasie .

Donald Tusk w rocznicę wybuchu wojny w Ukrainie. Wymowny wpis polskiego premiera

W sobotę przypada druga rocznica wybuchu wojny w Ukrainie. Z tej okazji premier Donald Tusk zamieścił w mediach społecznościowych wpis podkreślający wagę ukraińskiego bohaterstwa. "Dwa lata hańby tych, którzy pozostają obojętni" — wskazał szef rządu na platformie X.

A widzisz różnicę między tym że będzie wjeżdżać 10 tirów dziennie a 110 ? 

I co z tego że Tusk tak napisał?

Opublikowano
26 minut temu, Ulman napisał:

Możliwe że  zwiększy to eskalację na granicy...

Tylko pytanie dlaczego to wprowadził Tusk ,jak sam potem twierdził że nie problemów z dostawcami pomocy dla Ukrainy...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v