Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

z burzy jest najgorszy deszcz .. u mnie to tak lało ze kombajnem sie szło kosić rzepakami uciekłem w ostatnim momencie nadmiar deszczu ... 

Wiem że z burzy najgorszy deszcz, ale lepsza burza niż dwa miesiące bez deszczu ...

Opublikowano

Od nas jeden taki pojechał na granicę strajkować jedynie co mi się rzuca na język czy odda to wszystko co zarobił na suszeniu kukurydzy z Ukrainy, sezon rozpoczął w październiku a suszarnie wygasił w maju, widział dam zarobek a teraz problem. 

Opublikowano
21 minut temu, Roman176 napisał:

co robią ? 

a ja wim ?? moze pracuja ??

21 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Mnie Putin nie kręci, ale ty chyba lubisz być dymany od tyłu przez banderowców ... I jeszcze jesteś z tego dumny i się tym chwalisz ... Kup sobie coś takiego, przyda Ci się na spotkanie z twoimi ukraińskimi przyjaciółmi xD Powinno mniej boleć xD 

na jeden wyjazd  z kolegami wystarczy ??

jak wy pozniej na siodelkach sie czujecie  ?? czy to juz lata praktyki i nic nie boli ??

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jacus napisał:

na jeden wyjazd  z kolegami wystarczy ??

jak wy pozniej na siodelkach sie czujecie  ?? czy to juz lata praktyki i nic nie boli ??

A skąd mam wiedzieć, mnie gejowskie zabawy ani trochę nie interesują, ale za to ty lubisz nadstawiać 4 liter banderowcom, to może coś takiego trochę ból załagodzi xD Za bardzo wczułeś się w rolę baby w domu i w relacjach z banderowcami też chcesz grać babę xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
57 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A skąd mam wiedzieć, mnie gejowskie zabawy ani trochę nie interesują, ale za to ty lubisz nadstawiać 4 liter banderowcom, to może coś takiego trochę ból załagodzi xD Za bardzo wczułeś się w rolę baby w domu i w relacjach z banderowcami też chcesz grać babę xD 

Sam stefek bandera to był sodomita więc jak widać,  nie daleko pada jabłko od jabłoni 

Opublikowano

polityka miłości 🤮🤮🤮

Obrażał Hołownię, atakował przeciwników politycznych. PO zapłaciła mu setki tysięcy złotych
305 tys. zł - tyle przez ostatnie 8 lat Platforma Obywatelska zapłaciła jednemu z przedsiębiorców za "analizy politologiczne". Jakie? Najpierw partia nie chciała udostępnić dokumentów, zasłaniając się brakiem dostępności. Gdy weszliśmy na ścieżkę sądową, faktury się odnalazły. Według ustaleń Wirtualnej Polski przedsiębiorca w tym czasie prowadził dwa konta, które promowały polityków Platformy oraz atakowały przeciwników partii. A szczególnie Szymona Hołownię.

"Śmierć Pawła Adamowicza nie jest jednostkowym wybrykiem. Prezydent Gdańska został zamordowany dlatego, że przez długie miesiące (…) wielka, pisowska machina, starała się wmówić, że jest on wcieleniem zła. Oczywiście, zawsze na końcu musi znaleźć się ktoś, kto wyciągnie nóż albo rewolwer. Jednak na początku zawsze jest złe słowo. Nazizm też nie zaczął się od komór gazowych, a właśnie od tego złego słowa" - w ten sposób Donald Tusk 13 stycznia podczas spotkania z młodzieżą z gdańskich szkół mówił o zagrożeniu mową nienawiści.

W tym samym czasie Wirtualna Polska bezskutecznie próbowała uzyskać od premiera komentarz w sprawie powiązań Platformy Obywatelskiej z kontami właśnie używającymi mowy nienawiści. Partia Donalda Tuska miesiącami nie chciała udzielić informacji na ten temat.

"Debil", "kretyn", "idiota" - to jedne z najpopularniejszych określeń, którymi użytkownik serwisu X [dawniej Twitter - red.] o pseudonimie "PabloMoralesPL", określał przeciwników politycznych.

Konto ma ponad 100 tys. obserwujących - wśród nich czołowi politycy. Na liście jest między innymi premier Donald Tusk, jego ministrowie Sławomir Nitras, Borys Budka, Marcin Kierwiński, Izabela Leszczyna, a także Roman Giertych czy Krzysztof Brejza. Wpisy z konta mają wielotysięczne zasięgi.

Dla Hołowni i jego partii "PabloMoralesPL" miał zarezerwowaną osobną kategorią obelg i wyzwisk.

"Pożyteczny idiota, narcyz, kłamca, manipulator, tchórz".

"Hołownia od 2019 nie robi niczego innego, tylko roz****a opozycję" - to o jego działalności.

A do samego Hołowni "PabloMoralesPL" zwracał się tak: "Szymon!!! Kiedy zapiszesz się do PiS??? (...) Mówisz jak Brudziński. Myślisz jak Suski. (...) Jesteś PiS w pigułce".

Albo: "Jak tam Szymek były już buziaczki z biskupem za wczorajsze krycie pedofilii w sutannach?"

W przeszłości Kopania występował w mediach jako ekspert od wizerunku zawodów prawniczych i były doradca prezesa Krajowej Rady Radców Prawnych.

https://tiny.pl/dq4ch

• Thanks 1
Opublikowano
ROLNIK to człowiek utrzymujący się z pracujący na roli ........a to są BIZNESMENI mieszkający na wsi . Nie każdego BIZNESMENA w mieście stać na spłacanie rat kredytów za sprzęt wart niekiedy kilka milionów , nie dostają dopłat z unii , nikt im nie sprzedaje tańszego paliwa do sprzętu , płacą zus , a nie śmieszny krus ..........SPACYFIKOWAĆ I POGONIĆ DO ROBOTY NA POLE !

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, Ulman napisał:

Upaińce grożą blokadą importu towarów z Polski. Jeśli są konsekwentni to nie powinni też brać paliwa, amunicji czy pomocy humanitarnej. Gdybyśmy mieli normalny rząd a nie jakiś POPIS to w momencie w którym zablokują nasze produkty , skasował by im cały socjal.

proponuję aby wypowiedzieli wojnę pl może na dwa fronty pójdzie im lepiej bo pod wschodni wiatr słabo im idzie 

Opublikowano

dziennikarka "nowego" radia rzeszów 

To co? Umawiamy się za kilka miesięcy na palenie opon i miejskich odpadów na polach uprawnych, a potem na wielotygodniową blokadę dróg prowadzących do skupów?

ciekawe co na to kołodziejczak?

Opublikowano

Rolnicy to najbogatsza grupa społeczna wystarczyc dpojrzec czym wyjechali na drogi każdy z tych ciągnikow jest wart ponad 500tys a oni tylko narzekać potrafią.A to że blokując drogi utrudniają życie zwykłym ludzią to mają gdzieś bo tylko ich racia się liczy. Mają ulgi na wszystko dopłaty do paliwa które zamiast do ciągników tankują do prywatnych samochodów a ciągniki na oleju opałowym jeżdżą, doplaty do kredytów a zwykły obywatel nie ma takich przywilejów

Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał:

Roman, pozwolę sobie zwrócić Ci uwagę na pewną niedoskonałość semantyczną, którą zauważyłem w Twoim jakże emocjonalnym wpisie. Otóż poprawne określenie którego powinieneś użyć, to "pisojebca". Zaś "pisojebaniec", to Pisowiec poddany procesowi jebania. Myslę że jako człowiek rozsądny przyjmiesz moje wyjaśnienia i w przyszłości będziesz używał tych określeń poprawnie.:lol:

profesor Miodek  nie powstydził by się tak wnikliwej analizy i wyjaśnienia jakże ważkiego sformułowania 

4 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Tu akurat sprawa śmierdzi, dziwnie to wygląda. Przyznaję Ci rację.

Ale nie zmienia to faktu, że wędliny czy sery powinny być wytwarzane przy spełnieniu pewnych norm i zasad, a nie na partyzanta w jakimś garażu czy szopie ... Dżem z truskawek dla siebie mogę zrobić w warunkach jakich chcę, ale jeżeli miałbym to robić dla ludzi to nie wyobrażam sobie robić tego na partyzanta i sprzedawać z busa na jakiś bazarkach ... 

A kolacja widzę zacna, sam bym z chęcią zjadł ;) 

Ja pierdzielę co z sera może powstać -jad serowy? przykład za***isty kolego z sera najwyżej powstanie bardziej śmierdzący ser .Jedynie mięso jest podatne na produkcję trucizny która jest najtoksyczniejszą naturalną trucizną .Wszelkie inne produkty zepsute to zatrucia iwymioty i sraczka a nie toksykologiczne zatrucie organizmu 

Ale nie zmienia to faktu, że wędliny czy sery powinny być wytwarzane przy spełnieniu pewnych norm i zasad, a nie na partyzanta w jakimś garażu czy szopie ... Dżem z truskawek dla siebie mogę zrobić w warunkach jakich chcę, ale jeżeli miałbym to robić dla ludzi to nie wyobrażam sobie robić tego na partyzanta i sprzedawać z busa na jakiś bazarkach ... 

Ja pierdzielę co z sera może powstać -jad serowy? przykład za***isty kolego z sera najwyżej powstanie bardziej śmierdzący ser .Jedynie mięso jest podatne na produkcję trucizny która jest najtoksyczniejszą naturalną trucizną .Wszelkie inne produkty zepsute to zatrucia iwymioty i sraczka a nie toksykologiczne zatrucie organizmu 

4 godziny temu, Roman176 napisał:

dzisiaj tłumaczą ze unia to naczynie połączone  

czyli jak w Brukseli srają do zatkanego kibla to u nas wywala?

3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Za suszę, nie wiem co ma wspólnego posiadanie formalnie żony z suszą na polu 

ponoć żona wnosi wilgoć do związku a ty byś chciał zasuszyć?

Opublikowano
16 minut temu, v11 napisał:

proponuję aby wypowiedzieli wojnę pl może na dwa fronty pójdzie im lepiej bo pod wschodni wiatr słabo im idzie 

będą padalce podskakiwać i drzeć mordę bo to bezczelne i roszczeniowe plemie. Zdaje się że już polecieli ze skargą do brukseli tak jakby byli członkiem UE. 

Opublikowano
11 minut temu, racyl napisał:

Rolnicy to najbogatsza grupa społeczna wystarczyc dpojrzec czym wyjechali na drogi każdy z tych ciągnikow jest wart ponad 500tys a oni tylko narzekać potrafią.A to że blokując drogi utrudniają życie zwykłym ludzią to mają gdzieś bo tylko ich racia się liczy. Mają ulgi na wszystko dopłaty do paliwa które zamiast do ciągników tankują do prywatnych samochodów a ciągniki na oleju opałowym jeżdżą, doplaty do kredytów a zwykły obywatel nie ma takich przywilejów

Oczywiście że najbogatsza grupa -teraz przejrzałeś ?a wyjechali tymi najtańszymi ciągnikami te droższe są w niedziele i święta odpalane .A paliwo zapomniałeś dodać że odliczają vat akcyzę i kupują hurtem co daje około 3 zł za l płacą kilka stów KRUS i żyją jak lordy samochody terenowe wyjazdy zagraniczne i różnego rodzaju bony za zakup środków ulgi inwestycyjne np od fotowoltaiki i radochę mają jak miejskie żuczki wk***iają się w korkach na blokadach .Jakbyś wiedział jakie klawe ż ycie prowadzę w kwietniu kilka dni sieję kukurydzę  pryskam  i później w październiku i listopadzie coś tam podłubie i lecą przelewy na miliony zł -zawsze uważałem że najważniejszy jest kamuflaż i czerpanie z wszelkich udogodnien. Tak że przyjemnego rycia od poniedziałku do piątku najlepiej po 12 h za marną wypłatę  

11 minut temu, Ulman napisał:

będą padalce podskakiwać i drzeć mordę bo to bezczelne i roszczeniowe plemie. Zdaje się że już polecieli ze skargą do brukseli tak jakby byli członkiem UE. 

jak się będą skarżyć to niech portki trzymają w ręce bo jak spadną to się okaże że to zwykłe pizdy

Opublikowano
7 godzin temu, jacus napisał:

gdybys musial stac w korku 2 godziny to co bys powiedzial ??

a gdybys z nudow zobaczyl  na googlach, ile takie ciagniki kosztuja -to jakie mialbys refleksje ??

a gdybys sobie przypomnial mlode lata i pamieatal jak robotnicy w gumiakach ,kufajkach, uszatkach, nakretkami i kamieniami w milicje rzucali ????????

26 minut temu, racyl napisał:

44 minuty temu, racyl napisał:

ROLNIK to człowiek utrzymujący się z pracujący na roli ........a to są BIZNESMENI mieszkający na wsi . Nie każdego BIZNESMENA w mieście stać na spłacanie rat kredytów za sprzęt wart niekiedy kilka milionów , nie dostają dopłat z unii , nikt im nie sprzedaje tańszego paliwa do sprzętu , płacą zus , a nie śmieszny krus ..........SPACYFIKOWAĆ I POGONIĆ DO ROBOTY NA POLE !

nie spotkałem nigdzie żadnej grupie politycznej obrażania grupy zawodowej ..........   tylko w platformie od rudewgo 

chyba dlatego hasło pisojebance was zjednoczyło ...... 

5 minut temu, v11 napisał:

Tak że przyjemnego rycia od poniedziałku do piątku najlepiej po 12 h za marną wypłatę  

czemu rycia ? 

• Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, Roman176 napisał:

nie spotkałem nigdzie żadnej grupie politycznej obrażania grupy zawodowej ..........   tylko w platformie od rudewgo 

chyba dlatego hasło pisojebance was zjednoczyło ...... 

czemu rycia ? 

bo świnia ma ryj 

Opublikowano
v11 napisał:

Błąd. Idzie im bardzo dobrze. Ponieważ ilość to jakość sama w sobie efekty nie są oszałamiające. Z nami mieli by łatwiej więc uważaj czego pragniesz.

• Like 1
Opublikowano

To jak to jest żebrak jest przedsiębiorcą bo bez nakładów generuje zyski? 

5 minut temu, Roman176 napisał:

na górników gada się ze ryją 

A to ten ten to górnik ?

4 minuty temu, DTaras napisał:

Błąd. Idzie im bardzo dobrze. Ponieważ ilość to jakość sama w sobie efekty nie są oszałamiające. Z nami mieli by łatwiej więc uważaj czego pragniesz.

A mi się widzi że tam wyroby garmażeryjne robią z dwóch świń na raz na razie pilnują żeby jedna nie zagryzła drugiej zanim się nie zapeklują bo wyjdzie galareta z jadem 

Opublikowano

@danielhaker czy mógłbyś to rozgłosić szerzej, żeby każdy mógł zobaczyć co rządzący (w osobie kołodziejczaka) mają do zaoferownia dla rolników? 

Jutro o 20:00 (21.02) debata o rolnictwie w Kanale Zero.

Skład: Jan Krzysztof Ardanowski, minister rolnictwa w latach 2018-2020

Michał Kołodziejczak, sekretarz stanu w Ministerstwie Rolnictwa

Agnieszka Beger, właścicielka gospodarstwa, pracownik Agencji Restrukturyzacji

prof. Adam Niewiadomski, Uniwersytet Warszawski

Jarosław Malczewski, prezes Polskiej Grupy Mleczarskiej

Ponadto 6 rolników, ludzi pracy, których zaprosiliśmy podczas dzisiejszych protestów

• Thanks 1
Opublikowano

Turecki Baykar rozpoczyna budowę zakładu na Ukrainie — inwestycja warta 100 mln $, ma na celu produkcję dronów TB2/TB3. Plany obejmują zatrudnienie 500 osób, z produkcją 120 jednostek rocznie.

czy putin jest już tak słaby?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v