Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Wojciechowski gadał co innego.

oj czekaj czekaj
gdzieś widziałem wrzutkę w necie jakoby teraz prosił o protesty.. podtrzymanie tych co są

nie wiem czy znajdę no ale to mi wygląda tak - wy zróbcie, wymuście bo ja to w sumie gó.no mogę/potrafię a jak się uda to mi pomnik postawicie a jak nie to będę musiał uznać wyroki was skazujące bo co ja mogę

cały wojciechowski

no nie mogę wyszukać ale za to znalazłem jak już dziękuje
"Dziękuję rolnikom za protesty, bo dzięki temu może dojść do wzmocnienia europejskiego rolnictwa i poprawy polityki rolnej "

acha, to po uj te całe komisarze tam utrzymujemy jeśli protestami mamy kształtować politykę tej całej xujni?

https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/swiat/artykuly/9432464,komisarz-wojciechowski-dziekuje-rolnikom-za-protesty-powinny-poprawi.html

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
14 minut temu, tracker napisał:

Wszyscy europosłowie PO, PSL i Lewicy, głosowali za Zielonym Ładem. PiS głosowało przeciwko.

😱 tożto szok. 

Jak PIS mógł głosować przeciwko czemuś co sam stworzył. 😧

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, DTaras napisał:

Tyle, że we Wiedeniu to nie jest żaden CPK jeno zwykłe lotnisko. Niech se i Warszawa zbuduje na rogatkach tylko niech nie wbija się ze swymi garniturami na lokalne podwórka...

jeśli by się dało to dlaczego nie? tak samo możemy żabojadom i innym okolicznym wmusić ukraińskich uchodźców jak oni nam murzyńskich tylko musimy mieć jakiś "argument nie do odrzucenia", to tak na przykład w razie by kacapy parli po za Dniepr w przyszłym roku

a cepeki i podobne pomysły też mogą być takim narzędziem tylko zróbmy to z głową i kalkulatorem no i jakąś powagą czy bardziej odwagą wprost głosząc że msimy się usamodzielnić wobec blokad brukselskich na aspiracje otwarcia zarówno na jankeskie ale i azjatyckie choćby i chińskie rynki z pominięciem tych którzy nas dotychczas tylko wyzyskiwali czy to taniochą z naszej komuny czy robolami po czy marżami do nadal
Oni tam na zachodzie słabną i to nie tak że my dwudziesta gospodarka planety bośmy coś pchnęli u siebie ale reszta stanęła w miejscu a my tylkośmy doszlusowali korzystając z okazji.
Kto powiedział że za kolejne dwadzieścia lat świat się tak nie poprzewraca że dziś bezsens może się okazać strzałem w dziesiątkę. i wcale to nie będzie taki ślepy traf bo przecież aż nazbyt już widać że zachód się wali
jeśli się nie zawali to w sumie co stracimy? a w razie jednak?....

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

co nadstawiły 4 liter PiSowi w zamian za stołki dla swoich ...

A PSL i inni to kto? lepsi? widzisz co chcesz zobaczyć.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano (edytowane)

PSL oficjalnie przed wyborami mówił o koalicji z KO i SLD, sprzedajne antysystemowe szmaty sprzedały się PiSowi po wyborach mówiąc przed nimi że chcą walczyć z systemem... Widzisz różnicę, bo ja tak ... PiS obiecywał Kukizowi spełnienie niektórych jego postulatów, ciekawe który udało się zrealizować xD Może sądy pokoju albo JOW-y xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Jakubiak i Kukiz, sprzedajne szmaty co nadstawiły 4 liter PiSowi w zamian za stołki dla swoich ...

cokolwiek Kukiz forsuje i niezależnie jak było by i słuszne to nie dorównuje osobowością ani Kaczyńskim ani Tuskowi nawet Bosakowi mógł by buty czyścić politycznie i całkiem niewykluczone że i pucybutem konfy niebawem zostanie i ten Kukiz i te Jakubiaki
co by nie mówił; polityka jest sztuką i to o wiele trudniejszą niż szarpidruciarstwo i byle rzemiecha nie ma szans nawet jeśli bardzo się stara.
o; będziemy mieli przykład Tej co od pioruna na pysku przetoczyła się do pisu i po tym cwaniaczku od "lewych papierów operacyjnych" ... no tym co w pierdlu dwa tyg przesiedział i takie to indywiduum że zawsze zapominam jak się wabi a szkoda na toto kilku sekund w necie by przypomnieć...
w każdym razie Ta Pawłowska o Ta8904bc5a-8d8b-4c09-bbaf-0771720afd97

co po ... no se przypomniałem - Kamińskim stołek może dostać to dopiero ...
posłanka pis to ma być
no nie kpina?

Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

co po ... no se przypomniałem - Kamińskim stołek może dostać to dopiero ...
posłanka pis to ma być
no nie kpina?

Podobno teraz ma pójsć do Hołowni do partii jak jej PiS nie będzie chciał przyjąć do swojego klubu w Sejmie xD 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Podobno teraz ma pójsć do Hołowni do partii jak jej PiS nie będzie chciał przyjąć do swojego klubu w Sejmie xD 

od lewaków przez gumiaki pisiaki jeszcze tam jej nie było
no wszystkich musi zaliczyć

ale sie bede śmiał z takiego jednego co se płachtę z tą facjatą na płocie we wybory przyczepił xD a taki kościółkowiec że nawet jakiś zaufany farorza bo ten Mu zleca różne gończe fuchy najczęściej w żebraninie na np już symptomatyczny "remont dachu kościoła" a tu taka wtopa
teraz będzie Pawłowska z Hołownią nadzór finansowy nad klechami wprowadzać

a mówiłem Mu że za głupi na politykę xD

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, MariuszDe napisał:

No to jest proste rozwiązanie, jeśli rolnictwo dla unii nie jest już priorytetem, to trzeba z niej jak najszybciej wyjść żeby nie pozwolić zniszczyć swojego zaplecza żywnościowego, na uj nam taka unia już potrzebna, niech sobie niszczą u siebie i żrą robactwo.

Opublikowano (edytowane)

no kacapy bardzo szybko zaproponują kartoszki zamiast tych robaków
one tylko na to czekają
i te kartoszki i te kacapy

może na razie poczekajmy zanim się ten unijny grajdoł sam zawali. zobaczymy co za tałatajstwo wlezie na brukselskie salony po najbliższych wyborach , wcale może być ciekawie, oj może

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Zacytuję Ci motto tej bajki,  "Lepszy w wolności kęsek ladajaki,
Niźli w niewoli przysmaki.“   teraz entuzjaści tego rządu i unii będą nas straszyć ruskimi kartoszkami jak wyjdziemy. xD

Edytowane przez Desperado
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Tylko jest jeden problem, my raczej wolności mieć nie będziemy, albo robaki w NATO i UE, albo sało, kartoszki i cebulu pod ruskim butem ...

My jesteśmy małym szczeniaczkiem pomiędzy dwoma wilkami ...

Opublikowano (edytowane)

No jak nas to upadające NATO nie obroni to zostaje nam rosyjski niedźwiedź, czy tego chcemy czy nie ... Chociaż na razie to trochę wygląda jak w 39r, mamy sojusznika gdzieś tam daleko za wielką wodą i wroga za miedzą ( i Ukry i Rus to dla nas wróg). I jak w 39r niby jakieś tam zabawki mamy, niby jakąś nowoczesną broń, ale w tak małej ilości że to i tak nic nie znaczy ...

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

tylko takie morały jedynie w... z resztą sam przyznajesz że chodzi o

no i wilki praktycznie wyginęły a psów patrz ile

Ty widzę bardzo tęsknisz za czwartym rozbiorem Polski.

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

No jak nas to upadające NATO nie obroni to zostaje nam rosyjski niedźwiedź, czy tego chcemy czy nie ...

NATO bez USA nic nie znaczy.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Desperado napisał:

NATO bez USA nic nie znaczy.

Czyli oby Trump nie wygrał w USA bo czeka nas pewna zguba ... Możemy się oszukiwać że niby jakąś armię mamy, ale jaki jest stan faktyczny to wiemy ... Na razie mamy aby sprzęt na papierze ktory będzie dostarczony za 5, 10 albo 15 lat ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v