Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, Ulman napisał:

Oj ty chyba nie znasz tego kurwicznego plemienia. Na wołyniu mąż potrafił zatłuc żonę bo był Polką albo zaj.... sąsiada którego znał od urodzenia. Oni się nie zmienili.

juz wyjaśniam ta lista to zwykły portal internetowy którego ani ukry ani ue nie umie lub nie chce  zlokalizować a n dodatek dziwnym trafem piszą po rusku a nie po ukraińsku i tu jest coś nie halo .Jestem na tyle stary że znam cyrylicę .A o ukraińcach nie musisz mnie uświadamiać bo 21 stycznia 1945 w naszej parafi  3 wioski ukry wymordowali wszystkich mieszkańców do zera została jedna osoba ukryta 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Według ciebie wjechało przez ostatnie 2 miesiące? Tak czy nie? 

26 minut temu, Roman176 napisał:

tak 

Czyli uściślijmy -  twierdzisz że 500 tys ton maliny i 500 tys ton truskawki wjechało przez ostatnie 2 miesiące? 

Opublikowano

stycznia do 8 lutego 2024 roku), wydane zostały łącznie 623 decyzje o zakazie wprowadzenia do obrotu" - dodaje IJHARS, cytowana przez portalspozywczy.pl

Ukrainy zatrzymano na granicy. W owocach wykryto plastik

Tusk o towarach z Ukrainy. "Sprzedaż możliwa tylko za zgodą polskich instytucji"

Premier Donald Tusk oświadczył na konferencji prasowej po posiedzeniu rządu, że w kwestii importu produktów rolnych z Ukrainy strona polska będzie dążyć do tego, by ukraińskie produkty było można sprzedawać w Polsce tylko za zgodą polskich instytucji.

Przed chwilą, Ulman napisał:

Czyli uściślijmy -  twierdzisz że 500 tys ton maliny i 500 tys ton truskawki wjechało przez ostatnie 2 miesiące? 

Donald Tusk skomentował na konferencji prasowej w Kępnie (woj. wielkopolskie) skomentował sprawę polskiego embarga na import ukraińskiego zboża. Stwierdził, że nie jest to podyktowane dobrem państwa polskiego, a jedynie prywatnymi interesami polityków Prawa i Sprawiedliwości. — Oni są wyjątkowo sprawni, kiedy można coś zarobić; robią w sprawie Ukrainy to, co robili z wizami — powiedział.

a powiedz mi kiedy zaczęło wszystko napływać do PL ? skupy zapełniły się 25 stycznia 

Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Wyznawcy PIS uwierzą we wszystko - ani logika ani matematyka nie ma dla nich znaczenia. 

A kim jest ktoś kto uwierzył w 100 konkretów i to, że psl i hujownia to jakaś tam trzecia droga a nie przydupasy tuska?

Opublikowano
5 minut temu, MonteChristo napisał:

A kim jest ktoś kto uwierzył w 100 konkretów i to, że psl i hujownia to jakaś tam trzecia droga a nie przydupasy tuska?

W logice pisowca każdy kto nie z nimi to przydupas tuska. Ot taka logika sekty.

A co do 100 konkretów  - wiadomo że to kiełbasa wyborcza. Co prawda podsumować będzie to można po co najmniej kilku/kilkunastu miesiącach ale nie mam wiekszych złudzeń że coś się istotnie zmieni. PIS i PO to socjaliści o różnym odcieniu ale co do zasady to bedą robić dokładnie to samo. Robienie łaski upadlińcom ickom i zachodowi , rozrost biurokracji, nepotyzm rosnące podatki  - tu nie będzie żadnych zmian. 

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

W logice pisowca każdy kto nie z nimi to przydupas tuska. Ot taka logika sekty.

A co do 100 konkretów  - wiadomo że to kiełbasa wyborcza. Co prawda podsumować będzie to można po co najmniej kilku/kilkunastu miesiącach ale nie mam wiekszych złudzeń że coś się istotnie zmieni. PIS i PO to socjaliści o różnym odcieniu ale co do zasady to bedą robić dokładnie to samo. Robienie łaski upadlińcom ickom i zachodowi , rozrost biurokracji, nepotyzm rosnące podatki  - tu nie będzie żadnych zmian. 

Pis to ja mam w gdzieś więc mi nie ubliżaj i nie pomawiaj

Opublikowano

No nie wiem kiedy przywieźli więc pytałem  - to ty twierdzisz że wjechało 1 mln ton w 2 miesiące więc pytam - skąd ta wiedza i te ilości? Skąd masz info o tych 625 ciężarówkach? Masz jakieś źródło które możesz podać czy jak zwykle tak ci sie wydaje?

Opublikowano

poszukaj jpr 

"Jeśli chodzi o świeże maliny, to w 2022 r. do Polski zaimportowano 408 ton tych owoców (tj. o 2 proc. mniej w porównaniu do 2021 r.), w okresie I-V 2023 r. w ogóle nie zanotowano przywozu tego asortymentu z Ukrainy do Polski" — wskazał także wiceminister.

14 lipca br. Polska złożyła do Komisji Europejskiej wniosek o wprowadzenie środków zapobiegawczych (tj. zakazu importu, z możliwością tranzytu) w imporcie z Ukrainy do Polski mrożonych malin i truskawek. Pismem z dnia 28 lipca br. KE negatywnie zaopiniowała wniosek Polski.

Opublikowano

Mrożone maliny z Ukrainy zalały Polskę. "Nie musimy nic produkować"

IAR, Oprac. Eryk Kielak16.02.2024 17:30
Posłuchaj artykułu
- W minionym okresie do Polski z Ukrainy wjechało tyle mrożonych malin, że nie musimy nic produkować w przyszłym roku - mówił w rozmowie z TVN24 minister rolnictwa Czesław Siekierski. Jak poinformował, resort pracuje nad ograniczeniem importu.
Opublikowano

Tyle to wszyscy wiedzą - pytanie skąd ci się wzięło 1 mln ton w dwa miesiące i 625 zawróconych ciężarówek z owocami. Umiesz to uzasadnić czy będziesz wklejał cokolwiek i robił z siebie coraz wiekszego durnia?

Opublikowano (edytowane)

jebłem się o jedno zero  miało być 50 tyś  a nie wjechało 15k  

1 minutę temu, Ulman napisał:

Tyle to wszyscy wiedzą - pytanie skąd ci się wzięło 1 mln ton w dwa miesiące i 625 zawróconych ciężarówek z owocami. Umiesz to uzasadnić czy będziesz wklejał cokolwiek i robił z siebie coraz wiekszego durnia?

czyli jednak rudy rucha was po całości ?

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

jak o jedno zero to ok  - wszyscy wiedzą że zero nie ma żadnej wartości. Skoro sprawdziłeś że walnąłeś się o jedno zero to z jakiego źródła wynika że wjechało 100 tys ton?

Skąd dane o zawróconych 625 ciężarówkach?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
7 godzin temu, Ulman napisał:

jak o jedno zero to ok  - wszyscy wiedzą że zero nie ma żadnej wartości. Skoro sprawdziłeś że walnąłeś się o jedno zero to z jakiego źródła wynika że wjechało 100 tys ton?

Skąd dane o zawróconych 625 ciężarówkach?

w gazecie pisali o mniejszych ilościach

Opublikowano (edytowane)

A tam, ci co głosowali na Tuska to im tam też nie zależy co wcześniej mówił i o paliwie i o zbożu, o zamykaniu do pierdla, to nic że dali się wykiwać obietnicami   xD

Tylko że takie mundre na wszystko byli, a teraz ręka w nocniku, a to dopiero początek.    🙆‍♂️

Te słowa powinny być nagrane i puszczane na granicy przez megafon dla przypomnienia Tuskowi co mówił, to może nie rzucałby więcej słów na wiatr.

Edytowane przez Desperado
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v