Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak można głosować na złodzieji-pis jak można głosować na oszustów- PO jak można głosować na sprzedawczyków PSL  jak na pedałów kiedyś SLD   jak na dupowłazy 2050  i jak na fantastów KONFEDERACJA ----wymień teraz zalety skoro głosowałeś i wybrałeś 

24 minuty temu, Siedzacybyk napisał:

zgadza sie, nie wiadomo, ale jak glosujesz tez nie wiadomo kto wygra. po podliczeniu glosow okazuje sie kto zyska, a kto straci. czy to dobrze by sasiad za ciebie zdecydowal?

• Like 1
Opublikowano

chodzi właśnie o to, żeby rolnikom zacząć uświadamiać, że te dopłaty im szkodzą, a nie pomagają, tzreba pokazać alternatywę, że bez dopłąt też można prowadzić gospodarstwo, tylko jak się odezwę, że się da, to zaraz jak szpaki lecą tacy, co mają niewielką wyobraźnie i mało nie zdziobią człowieka

wystarczy tylko policzyć, ile godzin w rolnictwie idzie na papierkologię po czym przeliczyć to chociażby przez najniższą krajową

Opublikowano
18 godzin temu, masa24 napisał:

mysle ze wiara w tuska to juz ci resztke rozumu odebrala.  nikt w zadne brednie wojciechowskiego nie wierzy.  wciskaja ciemnote ze zaweiszaja obowiazek 4 % ugoru pod warunkiem wprowadzenia straczkow bez srodkow chemicznych.. ..   podwyzszenie doplat o 10 %   nikogo te brednie nie zadawalaja.     rok temu pszenica o tej nie kosztowala 680 zl .  https://www.agrolok.pl/notowania/notowania-cen-pszenicy.htm  

sprawdz sobie ceny mitomanku , ale faktycznie skad masz wiedziec skoro nie zajmujesz sie prowadzeniem gospodarstwa rolnego.   a jezeli prowadzisz to jaki areal i jakie uprawy ?

Ja tam w związku z Tuskiem nie mam nadziej, że rzepak będzie po 3 tys. Ty z pisem taką miałeś. Co do Wojciechowskiego trzeba było posłuchać wczoraj co wygaduje. Widać jeszcze wierzy w pisowską ciemnotę. Jakoś strajkujący nie gwizdali a na koniec brawa były.

Może rok temu pszenica dokładnie nie kosztowała 680 choć gdzie nie gdzie notują po 800. Ale mała była naprawdę bardzo mała różnica. I każdy kto rozumiał i myślał widział, ze jest kicha bo i nawozy były droższe i widać było, że wszystko się wali. 

A co uprawiam zapytaj Pafnucego on lepiej wie niż ja. Potentatem nie jestem są więksi sa mniejsi. Tez chciał bym wysokich cen i zero ingerencji z UE oprócz przelewów oczywiście. Ale niestety jestem realistą.

17 godzin temu, GRZES1545 napisał:

A kiedy Ty protestowałeś?🤔 

Że po ile była pszenica rok temu o tej porze ? I Ty chcesz @masa24  w tej kwestii pojęcia uczyć 😄

Powtarzam Ci kolejny raz,  rój temu też strajkowali ludzie  na wschodzie kraju, i nie pasowało nam co się dzieje . Gdyby było inaczej nie wprowadzali by rekompensaty  do zbóż. 

Nie protestowałem ale i nie śmiałem się z oszukanej wisi jak w kowalczyka jajkami rzucała. Jak niektórzy tu z pisu z niezadowolenia mruczeli jak to na pis protestować.

17 godzin temu, v11 napisał:

nikt tak naprawę nie zdawał sobie sprawy jak popierdolone są te warunki a ceny były więc nie robiło wrażenia brak dopłat - (niech sobie wsadzą takie rozważania) dziś kiedy nawet dopłaty nie gwarantują opłacalności zmienił się światopogląd i ekonomia 

Jak to nie zdawał sobie sprawy>? Ty taki biznesmen wklejasz tu tabelki ze swoimi zyskami i sprawy sobie nie zdawałeś? Przeciez było pisane jak na ekoschematach ludzie stracą a ty dopiero oczy otworzysz jak przelew dostaniesz? A na takiego bystrego się tu kreujesz. Ciekawe niektórzy wiedzieli, już co najmniej rok temu a wy nie. 

17 godzin temu, masa24 napisał:

dobrze mowisz , bo warto wspomniec ze jak ceny byly rzepak 2500 -3000  , pszenica 1500   to czesto bylo mowione ze ludzie zrezygnuja z doplat czy tam licza sie z  ewentualnymi karami.....   teraz koniunktura jest jaka jest wiec i doplata dobra

Jak rzepak był po 3 tys to nikt się dopłat nie zrzekał. Ludzie się zachłysnęli dobrobytem jak rzepak był po 5. Rzepak po 3 tys był dłuższy okres czasu i jakoś nikt do armir nie leciał z dopłat rezygnować nie zmyślaj bajek. Jedna osoba póki co widziałem na forum przyznała, ze nie bierze dopłat i sobie radzi. reszta to tylko bije pianę jakie to dopłaty be a potem leci do armir by choć 1 % nie stracić.

16 godzin temu, jahooo napisał:

Czyli co, jak PiS się stawiał Brukseli to było źle, bo krzykacze, ciemniaki  itp

a teraz ci, co pluli na PiS twierdzą otwarcie, że nikt z obecnych przy władzy nie sprzeciwi się FitFor55 ani Zielonemu Ładowi

to ja powiem tylko tyle - poprzednicy przynajmniej mieli jaja głośno mówić, że to złe dla Polski, a obecnie tylko się klaszcze, jak każą Niemcy i Francja

w telewizji nikt nie tłumaczy z jakich powodów rolnicy strajkują, że jest to związane z nirealnymi celami ekologicznymi

a najlepszy był jednak ekspert - naukowiec

zapytany - o ile spadnie temperatura na ziemi, jak Europa przestanie emitować CO2 do 2050 roku, powiedział,, że nie ma technicznie możliwości ograniczyć emisji CO2 do atmosfery, a temperatyra obniży się o wartość niemierzalną, bo Europa wydobywa i zużywa tyle węgla w rok, co Chiny w 2 tygodnie, a oni żadnych zobowiązań nie podpisali, tak samo jak USA czy Indie albo państwa afrykańskie.

powiedział krótko, że owszem, nalezy dążyć do rozwiązań ekologicznych, ale narzucony w europie plan to utopia taka sama jak kołchozy w ZSRR

Ale jakiej sprawie pis się stawiał. Destrukcji sądów? O to szła bitwa. O rolnika nikt się nei stawiał? Przecież Wojciechowski wyraźnie napisał. Zielony ład przyjechał z  Warszawy z programu pisu wkleić ci jeszcze raz? A Morawiecki się stawiał jak przyklepał fit for 55? Może z niezadowoleni to zrobił nie mówił wam? Może jak kiedyś Kaczyński w Magdalence niby pil ale mu nie smakowało? Wypranie waszych głów to jest normalnie ewenement.

15 godzin temu, v11 napisał:

Ale ich dyma co dzień a oni wytrzeszczają z bólu oczy i prykają motylami z zadowolenia dopiero jak im  gardłem wylezie to będą mieli dosyć tej "praworządności" a to powinno być 100 cm na 100 dni i nazywa się  kolonoskopia 

Z autopsji opowiadasz o tych oczach i prykaniu? Współczuję przykre masz doświadczenia.

Opublikowano

Już nawet tobie platfusowski zachwyt powoli  mija a tak gnojów broniłeś -jeszcze  trochę dogorywająco coś tam stękasz z zachwytu a jedyne co twoi ulubieńcy robią to aborcja pedalstwo i wielkie rozliczenia w ramach nadchodzących  wyborów ale spokojnie 100 konkretów na 100 lat a może i więcej -takich debili nie ma nawet wśród pisowskich mocherów 

a odnośnie dopłat do dziś nie raczyli podać co za ile komu kiedy i jakie potrącenia naliczą lub nie a ty bronisz teori że wszystko było wiadomo rok temu - dla chłopo robotnika z kilkoma arami może i tak bo 15 hektarowiec jak ty  to taki statysta 

Opublikowano (edytowane)

Jaki mi zachwyt mija kogo broniłem? Idź lepiej odpocznij bo pewnie po tym co tam pisałeś wyżej jeszcze do siebie nie doszedłeś.

CO do tego, co było wiadomo a co nie to wystarczy otworzyć temat o dopłatach tutaj na tym forum z mniej więcej czasu rok temu i ogólnie wiosna i tam jak poczytasz to zobaczysz czy było wiadomo czy nie i co było wiadomo.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

większego obrońcy platfusów tu nie ma a ostatnio ci powietrze coś uchodzi -już dociera do pustego ze cię wykolegowali pisiory mendy bynajmniej takich bajek nie wciskali lepiej by nie było ale wielkie obietnice a sraka w gaciach 

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Kowalsky30 napisał:

To co ten nierząd z ministrem Kołodziejczakiem na czele wyprawia to jakiś burdel schizofrenia i cyrk na kołach w jednym

Tuska chce przeprowadzić wywłaszczenia, by powiększyć Puszczę Białowieską Koalicja rządząca planuje wywłaszczenia pod powiększenie Puszczy Białowieskiej. Takie rozwiązanie dopuszcza projekt ustawy o ,,Obiekcie Światowego Dziedzictwa UNESCO Puszcza Białowieska”, który ujawniono w mediach.

W ogóle zamach na własność z tytułu powiększania jakiejkolwiek puszczy – jak oni to określają – czy też wchodzenie w tego typu regulacje prawne jest świadectwem, że tak naprawdę ta władza nie wie, o czym mówi i pokazuje hipokryzję, bo kluczowe inwestycje mają być zatrzymane, a tworzy się nowy byt, który nie ma racji istnienia z uwagi na kwestie zarządzania lasami czy też tworzenia tego typu miejsc. Pojawiają się pytania o sprzeciw społeczny, zgodność z konstytucją i pytanie o strategię leśną czy dbanie o jakiekolwiek tereny zielone 

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, v11 napisał:

większego obrońcy platfusów tu nie ma a ostatnio ci powietrze coś uchodzi -już dociera do pustego ze cię wykolegowali pisiory mendy bynajmniej takich bajek nie wciskali lepiej by nie było ale wielkie obietnice a sraka w gaciach 

Bodajże po wyborach pisałem po entuzjastycznym przyjmowaniu wyników wyborów na tym forum przez niektórych, że chłop wyjdzie szybciej na drogi niż mu się nawet wydaje, a teraz wielki lament, trzeba było pomyśleć przed wyborami że tak będzie, na co liczyliście? kwik wielki żeby zabrali wszelaki socjal, to co teraz chcecie? PiSiory święte nie byli, można było mieć dużo zastrzeżeń, pewnego gnoju sami narobili, ale przynajmniej jako tako stawiali się unii, ci nie zrobią nic.

Edytowane przez Desperado
  • Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, GRZES1545 napisał:

Dobrze, że chłp chociaż nie pijący jak by pił to by dopiero jajca były. No tak wszyscy mają iść i wspierać rolnika. A jak strajkowały pielęgniarki to rolnik szedł wspierał jak strajkowali nauczyciele to rolnik wspierał? Po co miastowy ma wspierać rolnika bo ten chce by nie blokowali mu pestycydów i innej chemii?

Każdy ma swoje życie ludzie pracują ludziom tez ciężko rolnik ich nie wspiera. No i kupowanie polskiego produktu na pewno przekona rolnika jadącego zagranicznym traktorem za kasę której nie jeden mieszczuch w życiu się nie dorobi. Takie są realia. Ludzie strajki popierają ale nikt nie ma czasu i chęci by razem strajkować. Bo ludzie wiedzą, że każdy ma ciężko i jemu nikt nie pomoże. 

Opublikowano

To jedna z ostatnich tak dużych firm z polskim kapitałem. Cedrob, największy producent mięsa drobiowego w Polsce, myśli o sprzedaży. Spółka wyceniana jest nawet na 8 mld zł.

Amerykanie kupią i wyprodukują na Ukrainie .

Według ekspertów wśród potencjalnych nabywców właściciele Cedrobu upatrują drobiarskich gigantów z USA;

Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał:

Bodajże po wyborach pisałem po entuzjastycznym przyjmowaniu wyników wyborów na tym forum przez niektórych, że chłop wyjdzie szybciej na drogi niż mu się nawet wydaje, a teraz wielki lament, trzeba było pomyśleć przed wyborami że tak będzie, na co liczyliście? kwik wielki żeby zabrali wszelaki socjal, to co teraz chcecie? PiSiory święte nie byli, można było mieć dużo zastrzeżeń, pewnego gnoju sami narobili, ale przynajmniej jako tako stawiali się unii, ci nie zrobią nic.

Jak stawali za czym? Kolejny wypisuje dyrdymały. Ka Morawiecki zaakceptował fit for 54 to przeciwko czemu stawał? Jak Wojciechowski pisze, że zielony ład zaczerpnął z programu pis to przeciwko czemu stawał. Niby tvp już normalna a widać ludzi skrzywdzonych dalej sporo.

2 minuty temu, galan99 napisał:

To jedna z ostatnich tak dużych firm z polskim kapitałem. Cedrob, największy producent mięsa drobiowego w Polsce, myśli o sprzedaży. Spółka wyceniana jest nawet na 8 mld zł.

Amerykanie kupią i wyprodukują na Ukrainie .

Według ekspertów wśród potencjalnych nabywców właściciele Cedrobu upatrują drobiarskich gigantów z USA;

Pisowcy towarzysze zrobili pieniądz i sprzedają.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Jak stawali za czym? Kolejny wypisuje dyrdymały. Ka Morawiecki zaakceptował fit for 54 to przeciwko czemu stawał? Jak Wojciechowski pisze, że zielony ład zaczerpnął z programu pis to przeciwko czemu stawał. Niby tvp już normalna a widać ludzi skrzywdzonych dalej sporo.

No ciebie chłopcze to skrzywdził wózek w dzieciństwie, żeś z niego wypadł na głowę, zobaczymy czym się unii postawi Tusk.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Tylko już takie argumenty ci zostały. Ja napisałem konkrety a tobie się zdarzenie z dzieciństwa przypomniało. Przeciwko czemu pis był w ue czego nie zaakceptował Morawiecki oprócz walki osądy? Bo to, że Morawiecki w UE był za a wam mówił, ze jest przeciw to inna sprawa. Możesz wymienić sprawy które w UE blokował pis ale naprawdę blokował a nie akceptował a wam w PL mówił, że blokuje? Czy dalej będziesz swoje dzieciństwo wspominał?

Edytowane przez hubertuss
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v