Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może stronami. U nas same krowy albo opasy. 

2 minuty temu, racyl napisał:

Mleko to jeszcze większy ewenement jak świnie. dzisiaj zobaczyć i pokazać dziecku krowę czy konia to nie lada wyczyn

Opublikowano
4 godziny temu, hubertuss napisał:

main_34nowoczesno_w_domu_zagrodzie_i_na_protestach.jpg

propaganda iście strony popieram Donalda tuska z FB 

jpr a ja myślałem ze na wszystko zapracowałem  i kupiłem ...   i to bez dopłat ...   qurwa ci politycy niedocenieni dzięki im z budki telefonicznej do S24 ultra  ...  

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Leszy napisał:

Może stronami. U nas same krowy albo opasy. 

Podlaskie owszem ale lubelszczyzna to sama produkcja roślinna . to tez chodzi o wygodnictwo. więksi przejeli mniejszych i nie będa się bawić w hodowlę jak mają super wydajny sprzęt  to więcej zarabią na ilości obrabianych hektarów

Opublikowano
22 minuty temu, racyl napisał:

Kto ma dzisiaj swoją żywność ? 😄 Dzisiaj nikomu nic się nie opłaca trzymać . A przede wszystkim ludzie na konkretną produkcję się nastawiają a nie rozdrabniają jak za dawnych lat.

Pewnie jesteś z tych co po troszku mają wszystkiego a korzyści żadnej

Ja nie ztych  ,nastawiony jestem nastawiony na lochy i tuczniki....

Ludziom też się nie chce trzymać , większość ludzi jest wygodna i leniwa w tym kierunku....

Patrzę na to że mam zdrowa żywność 

Wiem że to się nie zawsze jest opłacalne 

• Like 1
Opublikowano
45 minut temu, racyl napisał:

Taka bieda na wsi a sprzętu za miliony. Nie opłaca się to zlikwidować i przestać pozostałych szantażować

Ta jasne tylko polskie chłopki same leciały i kupowały new holland, john deere itp za miast ursusów 😄. Nikt ich nie zmuszał sami wybierali sprzęt

Widzę patriota niech jest złom byle polski? to po uj kupujesz zachodni samochód ?

39 minut temu, Mateusz1q napisał:

Byłeś na granicy pomóc naszym?

Na granicy nie ale na miejscu nawet organizowałem 

Opublikowano
Przed chwilą, v11 napisał:
3 minuty temu, v11 napisał:

Widzę patriota niech jest złom byle polski? to po uj kupujesz zachodni samochód

A jak niby ta kasa wraca do krajów zachodnich ? Sami ludzie o tym decydują. Reaktywowali urusa a ludzie i tak woleli zachodni sprzęt .

Nie ma co biadolić jak każdy wybiera zachodni sprzęt tak samo jak chodzi do marketów na większe zakupy niż do małych sklepików

Opublikowano
5 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Ludziom też się nie chce trzymać , większość ludzi jest wygodna i leniwa w tym kierunku....

podziwiam ale produkowanie coś dla idei to coś jest nie tak a jeszcze być świadomym że to z fre oj niedobrze 

Opublikowano
6 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

I większość ludzi jest na coś nastawiona , tylko niestety ta większość obstawia pszenicę i rzepak.

Opublikowano

A jak niby ta kasa wraca do krajów zachodnich ? Sami ludzie o tym decydują. Reaktywowali urusa a ludzie i tak woleli zachodni sprzęt .

Nie ma co biadolić jak każdy wybiera zachodni sprzęt tak samo jak chodzi do marketów na większe zakupy niż do małych sklepików

A jak można produkować przez 70 lat  konstrukcję z lat 60siątych  to też wina rolników i to jeszcze konstrukcja czeska 

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

I większość ludzi jest na coś nastawiona , tylko niestety ta większość obstawia pszenicę i rzepak.

No jak myślą że będą siać pszenice i rzepak na zmianę i będą z tego żyć z 50 ha i podatnik będzie im dopłacał do tego to szukają głupich na lato czy co. 

Opublikowano

Bo samemu ogarną nawet 100 ha. Truskawki, warzywa czy hodowla to już trzeba mieć całą firmę. 

Opublikowano
4 minuty temu, v11 napisał:

podziwiam ale produkowanie coś dla idei to coś jest nie tak a jeszcze być świadomym że to z fre oj niedobrze 

To że wybierasz jeść śmieciowe jedzenie z marketu .to już twoj wybór...

5 minut temu, racyl napisał:

Tak też się zdarza w coraz większym stopniu 

Opublikowano
12 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Leniwa ? a może ta leniwa część potrafi liczyć inwestować i planować - tak było  może wrócimy w każdej chałupie świnka na zlewkach krówka albo koza i walka o ogień taka ma być przyszłość ? To może zlokwidować toalety i w krzaki ekologiczne - w Parlamencie czy komisji EU  nie mają ciepłej wody -tacy ekologiczni 

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Bo samemu ogarną nawet 100 ha. Truskawki, warzywa czy hodowla to już trzeba mieć całą firmę. 

I do tego nabrane ziemi w dzierżawę i mały zysk z 1ha i robi się problem

Opublikowano
6 minut temu, v11 napisał:

Leniwa ? a może ta leniwa część potrafi liczyć inwestować i planować - tak było  może wrócimy w każdej chałupie świnka na zlewkach krówka albo koza i walka o ogień taka ma być przyszłość ? To może zlokwidować toalety i w krzaki ekologiczne - w Parlamencie czy komisji EU  nie mają ciepłej wody -tacy ekologiczni 

Haha ha,asz oplułem ekran...

Co za dyrdymaly....

Opublikowano

W przeciwieństwie do ciebie nie jestem alkoholikiem A zapewniam cię chciałbyś być tak wyruchany 

A dupska czczypią  bez wazeliny zapierdalacie w dzień i w nocy i uja z tego wychodzi więc o to obwiniacie innych 

Opublikowano

Partyjne kolesiostwo przy obsadzie Zarządu Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska przez polityków PL_2050. Członkowie Rady Nadzorczej, powołani przez Minister Hennig-Kloskę (2050): Paweł Pudłowski (2050)– Przewodniczący RN, Emilia Wasilewska (.nowoczesna) – Zastępca, Ewa Patalas (2050), Krzysztof Pałka (2050), a także 2 wiceprezesów NFOŚiGW: Robert Gajda (2050) i Józef Matysiak (psl).

Image
 trzecia droga - swoich wyborców dyma bez mydła

Opublikowano
8 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Czy ja obwiniam kogoś...

Każdy jest twórcą swojego życia...

To że ci przeszkadza że ja robię swoja żywność  to już nie muj problem...

Gdyby m miał walczyć o to żeby mieć na przeżycie to bym się zastanowił nad swoimi przemyśleniami i decyzjami - trudno mam większe ambicje i cele 

8 minut temu, nie napisał:

Partyjne kolesiostwo przy obsadzie Zarządu Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska przez polityków PL_2050. Członkowie Rady Nadzorczej, powołani przez Minister Hennig-Kloskę (2050): Paweł Pudłowski (2050)– Przewodniczący RN, Emilia Wasilewska (.nowoczesna) – Zastępca, Ewa Patalas (2050), Krzysztof Pałka (2050), a także 2 wiceprezesów NFOŚiGW: Robert Gajda (2050) i Józef Matysiak (psl).

Image
 trzecia droga - swoich wyborców dyma bez mydła

to taki przywilej rządzących ciekawe czy chociaż piasek w kuwetach zmienili ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v