Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszyscy straciliśmy bo te złodzieje okradli nasze państwo czyniąc je prywatnym folwarkiem ...zarzuty już leżą na stole i zaraz trafia do prokuratorów i będzie większy kwik jak dziś ...to dopiero początek rozliczania tej bandy 🤪

Opublikowano (edytowane)

Stracił pewnie 40 % tyle ile za pisu wynosiła Gla inflacja. Tak jak my wszyscy straciliśmy. Szereg innych mniejszych i większych podatku i danin ukrytych w różnych opłatach czy to co robił Orlen lub energetyka to już tylko pikuś.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
9 minut temu, Mariusz2903 napisał:

A ja czytam , są bardziej wyważone niż twoje same skrajne komentarze . Spytam , aczkolwiek nie spodziewam się odpowiedzi ile w polskich złotych straciłeś na rządach Pisu ?

no na to ostatnie pytanie to i ja Ci nie odpowiem precyzyjnie bo wiadomo, ale sporo jeśli by tylko różnicę inflacji między € a złotówki policzył za ostatnie 5 lat to w dziesiątki tysięcy złotych idzie ale nie da się funkcjonować we współczesnym świecie bez rezerwy w walutach w tym własnego kraju w jakiej się zarabia
zyski nominalne przez ową inflację nie wzrosły z rolnictwa choć głównie z racji uśrednienia do minionego roku bo przez przedostatnie - nie pamiętam - ale co najmniej trzy całkiem nieźle żarło ale klapa po otwarciu Ukrainy na nasz rynek i straty to dopiero będą

a czy "Tuski" coś temu zaradzą? a no właśnie; nieskromne tak siebie chwalić ale niech tam - dobre pytanie

Opublikowano
5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Na dzień dzisiejszy jadę na debecie , przeszacowałem wydatki .

Pisowski ekonomista.

A co do dudusia: będzie ułaskawiał, więc MUSI UZNAĆ WYROK SĄDU. I to w tym wszystkim jest najlepsze. Jest prawomocny wyrok-nie ma mandatu. Ciekawe co teraz wymyśli izba, która unieważniła decyzję Hołowni. I jeszcze moment, jaki sobie duduś wybrał, aby udowodnić, że jest błaznem: tuż przed rozpoczęciem protestu jarka. Ubaw po pachy.

Opublikowano (edytowane)

Cieniutko krzyczą ZWYCIĘŻYMY. I musimy pilnować urn wyborczych bo nikt nie wie jak to było w tych wyborach dokładnie. Dziadek już odlatuje.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
7 minut temu, dysydent napisał:

no na to ostatnie pytanie to i ja Ci nie odpowiem precyzyjnie bo wiadomo, ale sporo jeśli by tylko różnicę inflacji między € a złotówki policzył za ostatnie 5 lat to w dziesiątki tysięcy złotych idzie ale nie da się funkcjonować we współczesnym świecie bez rezerwy w walutach w tym własnego kraju w jakiej się zarabia
zyski nominalne przez ową inflację nie wzrosły z rolnictwa choć głównie z racji uśrednienia do minionego roku bo przez przedostatnie - nie pamiętam - ale co najmniej trzy całkiem nieźle żarło ale klapa po otwarciu Ukrainy na nasz rynek i straty to dopiero będą

a czy "Tuski" coś temu zaradzą? a no właśnie; nieskromne tak siebie chwalić ale niech tam - dobre pytanie

Zboże staniało po niekontrolowanym imporcie z UA ale dopłaty były dzisiaj jest jeszcze tańsze to ile dopłat dał nowy rząd ?

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

Zboże staniało po niekontrolowanym imporcie z UA ale dopłaty były dzisiaj jest jeszcze tańsze to ile dopłat dał nowy rząd ?

A dlaczego PiS nie kontrolował tego importu, jakby kontrolowali to by problemu nie było ... Przez prawie rok Henio udawał że problemu importu nie ma , a Kołodziejczaka wyzywał od kłamców i że przerysowuje problem ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, hubertuss napisał:

Stracił pewnie 40 % tyle ile za pisu wynosiła Gla inflacja. Tak jak my wszyscy straciliśmy. Szereg innych mniejszych i większych podatku i danin ukrytych w różnych opłatach czy to co robił Orlen lub energetyka to już tylko pikuś.

inflacja jest ogólnoświatowa i za bardzo nie ma w co uciec z płynnych aktywów i czy akurat - jak nazywasz - "Glaflacja" (no co? zakronizowałem :P ) to właśnie wystarczy porównać inflację stref euro czy dolarowej lub ich średnie i porównać z Polską złotową dla tych co zarówno zarabiają jak i wydają w Polsce
czy to akurat 40% ? nie wiem ale jeśli jakaś różnica to niewielka bo odpisowska wręcz planowa inflacja ruszyła jeszcze zanim ruszyły te inne i sumaryczna w Polsce to już 200% pewnie sięga tak pięciolatka do punktu wyjścia przynajmniej na produktach pierwszej potrzeby

no paląca potrzeba wymyślenia jakiegoś przelicznika wartości z samego swego mechanizmu wyliczania wykluczającego długoterminowe; zarówno inflacje jak i deflacje
potrzeba tu masy sprzężeń arytmetycznych danych ilości dóbr, popytu i produktywności oraz dostępności zasobów i jeszcze większej ilości obliczeń ale do cholery mamy komputery i teraz to jes możliwe jak nigdy wcześniej w .. no tej przez "H"

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v