Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Kurcze... fasola, jak w ziemi nie zgnije, nie ma podobnie?

mirro napisał:

8 minut temu, dysydent napisał:

Groszku nie wiem terminów uprawy ale też nikt nie wie jak ciepła czy zimna będzie wiosna i kiedy upały pierwsze się zaczną co by samo na wypełnienie ziarna nazbyt późnym siewem nie trafić

Se jakoś te 150 hektarów rozplanowac na kwiecień w siewie muszę. Nic nie daje wczesny siew przy niskich temperaturach, bo wyłazi i 3 tygodnie z ziemi a czasem nawet więcej. Zaś czas od siewu i skielkowania biegnie nieubłaganie, gdzie potem za krótka łodyga i za mało strąków, bo swoje przesiedział w ziemi i kwitnąć też zaczyna za wcześnie.

Kurcze... fasola, jak w ziemi nie zgnije, nie ma podobnie?

Opublikowano

Tyle że raczej zgnije ta fasola, albo się połamie jak skorupa się zrobi

Opublikowano
Ulman napisał:

Ja pierniczę , ale sensacja rewelacja!

Niemce produkują mniej samochodów - no i co w związku z tym? 

Nowy passat wyjedzie ze skody bo spadł popyt ale to już romek przegapił... Chińczyki i Tesla mieszają - to też przegapił. Ech...

Opublikowano
48 minut temu, Siedzacybyk napisał:

jesli tusk nie bylby takim wlazidupem unijnym, nie podpisywał wszystkiego co mu niemcy kaza, bylby nawet ciekawym rozwiazaniem.

Morawiecki też się na wszystko zgadzał i wszystko podpisywał i co z tego mieliśmy. Nawet kasy na kpo nie było. Dopiero pod koniec rządu jakieś okruszki dostali. Ale wam tłumaczył w kraju, ze się nie zgadza.

• Like 1
Opublikowano
Agrest napisał:

Za 80 lat małżeństwa to mogli 100tyś zaproponować, będzie lepiej wyglądać, a i cel w życiu jakiś🤣 

Czegoś nie rozumiem. Walczy się z rodziną, promuje wolne związki, związki jednopłciowe, a tu chcą nagrody dawać za bycie w związku małżeńskim?

Aaaa dopuszczasz fakt, że ta "walka" odbywa się jeno w Twym baniaku?

mirro napisał:

Przed chwilą, galan99 napisał:

Prezydent jest przywódca i wydaje Rozkaz wojsku bo jest  zwierzchnikiem Sił Zbrojnych RP .

Prezydent nie wydaje rozkazów.

Tu jest kłopot. Albowiem na stanowisku dowódcy ma się ludzi od kontaktu z ludźmi a już w pewnym gronie jedni drugich nawet nie widzą tylko wiedzą, że są albo byli bo np. zostali odpisani. Młodzi teraz oczekują, że se mogą z dowódcą pogadać kiedy będą chcieli.

Opublikowano
9 minut temu, DTaras napisał:

Młodzi teraz oczekują, że se mogą z dowódcą pogadać kiedy będą chcieli.

Młodzi chca gadać z dowódcą a czasami dowódcy wyższych szczebli pomijają, te niższe szczeble dowodzenia i chętnie dowodzą pojedynczym szeregowym. 

Opublikowano
mirro napisał:

Zasklepienie zanim wzejdzie najgorsze. A jak zdążyłeś walnąć doglebówkę to jeszcze gorzej.

Jako, że sieje to bo to fajna roślina i dla pszczół to grzebałem przy tym ręcznie. Za głęboko - krótka, zasklepi się i pomożesz patykiem - krótka, ślimak podeżre pierwszy liść krótka... Zakwitnie później albo dwa razy. Kwiaty są, ale...

mirro napisał:

Młodzi teraz oczekują, że se mogą z dowódcą pogadać kiedy będą chcieli.

Młodzi chca gadać z dowódcą a czasami dowódcy wyższych szczebli pomijają, te niższe szczeble dowodzenia i chętnie dowodzą pojedynczym szeregowym. 

To mnie trochę wkudenerwuje...

Opublikowano (edytowane)

Nastał piękny czas dla uczniów , złote lata nie będzie prac domowych w młodszych klasach 1-3 . Natomiast w klasach 4-8, nauczyciele będą mogli zadawać prace domowe nieobowiązkowe i niepodlegające ocenie.  Tak jak by nie było po co pisać , jak nie będą oceniane .

Przyszłości ma on się rozszerzyć także na szkoły średnie. 

Edytowane przez galan99
Opublikowano

To mnie trochę wkudenerwuje...

Kiedyś , w piątki był istny cyrk z przyłażeniem po przepustki. Dowódcy drużyn i plutonów zawsze odsyłali ich do mnie. No to się wkurwiłem i powiedziałem że od tej chwili w piątek dowódca plutonu dostaje wypisane kwity przed apelem popołudniowym, rozdaje szczęśliwcom 

Opublikowano (edytowane)

8 minut temu, galan99 napisał:

Nastał piękny czas dla uczniów , złote lat nie będzie prac domowych w młodszych klasach 1-3 . Natomiast w klasach 4-8, nauczyciele będą mogli zadawać prace domowe nieobowiązkowe i niepodlegające ocenie.  Tak jak by nie było po co pisać , jak nie będą oceniane .

No i co w związku z tym? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
8 minut temu, galan99 napisał:

Nastał piękny czas dla uczniów , złote lat nie będzie prac domowych w młodszych klasach 1-3 . Natomiast w klasach 4-8, nauczyciele będą mogli zadawać prace domowe nieobowiązkowe i niepodlegające ocenie.  Tak jak by nie było po co pisać , jak nie będą oceniane .

Tak naprawdę mały  procent uczniów robi pracę domowe samemu....

Opublikowano
1 minutę temu, PRZMAS19821982 napisał:

Teraz nie będzie wcale i nikt tego nie będzie oceniał .

Będzie wolność zero prac domowych, nauczyciel będzie mało znaczył w szkole publicznej .

kto zechce się kształcić to tylko prywatnie .

Opublikowano
39 minut temu, hubertuss napisał:

Morawiecki też się na wszystko zgadzał i wszystko podpisywał i co z tego mieliśmy. Nawet kasy na kpo nie było. Dopiero pod koniec rządu jakieś okruszki dostali. Ale wam tłumaczył w kraju, ze się nie zgadza.

Tylko czy te środki nie czekały na zmianę władzy? Cud nad Wisłą się wydarzył. 

Według mnie ten kolejny kredyt jest nam niepotrzebny 

15 minut temu, galan99 napisał:

Nastał piękny czas dla uczniów , złote lata nie będzie prac domowych w młodszych klasach 1-3 . Natomiast w klasach 4-8, nauczyciele będą mogli zadawać prace domowe nieobowiązkowe i niepodlegające ocenie.  Tak jak by nie było po co pisać , jak nie będą oceniane .

Odmóżdżanie przybrało tempa 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Co znowu nie zrozumiał , Ulman .

Nie zrozumiałem o co ci chodzi. To ze nie miałeś za wiele do czynienia ze szkołą to widać i czuć więc nie masz wyobrażenia. 

Temat prac domowych można banalnie prosto obejść.  

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

W jakiś sposób to wpływało też na to że rodzice zwracali uwagę czego ich dzieci są uczone. 

Opublikowano (edytowane)

Tak przypominam jak było . Myślę że teraz będzie inaczej i nie będzie rozmów ze sprzedajnymi związkami tylko będzie jak mówil kiedyś wicepremier 

Czy teraz też będzie szopka noworoczna ? Czy też na rozmowy pojada rolnicy czy związki pseudoronicze ? Władza sie zmieniła a zwiazkowcy nie . Obszański Szymulewicz , Chruścikowski ,kosmale , wawrzyniaki itd . Z kim będą rozmowy ?? bo wyglada na powtórke z poprzedniego roku :) 

Szmulewicz otwarcie jest za otwarciem rynku z ukraina a wprowadzenie licencji jak w Rumunii :) co okazało sie tragedia . Solidaruchy sa za tranzytem i dalej chcą wpuszczać towary z ukrainy . To nie są związki rolnicze tylko słudzy ukrainy .

Edytowane przez marks50
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v