Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kurna -gdyby u was bylo tyle paneli co u nas-srednio na co 3-4 domu to chyba by drewniane slupy sie palily codziennie.

macie jeszcze drewniane ?? macie druty czy kable ??  transformatory kiedy wymieniane ??

jak wy zyjecie .. jak za krola cwieczka..

44 minuty temu, MariuszDe napisał:

jesli wpadles do gnoju i w nim latami siedzisz to nie ma opcji zebys sie nie ubrudzil ..

kazdy prawdziwy dziennikarz dawno opuscil to szambo zwane kurwizja.. 

jesli ktos zostal to nie powinien sie dziwic ze zostal wywalony..

29 minut temu, Rolnik1973 napisał:

😁😁😁

Niech dopier🔨alają wsrszawiakam

Niech zobaczą swój kochany P0 jepany zarząd P0

https://www.se.pl/warszawa/wielki-protest-w-warszawie-ludzie-wyjda-na-ulice-goraco-przed-ratuszem-aa-npB7-PaGS-4ymY.html

w koncu sie za nich wzieli ?? dobre czay dla przekretow sie skonczyly wiec handlarzyny protestuja..

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

kurna -gdyby u was bylo tyle paneli co u nas-srednio na co 3-4 domu to chyba by drewniane slupy sie palily codziennie.

macie jeszcze drewniane ?? macie druty czy kable ??  transformatory kiedy wymieniane ??

jak wy zyjecie .. jak za krola cwieczka

Znowu cię naszło?

Jest tu Twoja zasługa?

Opublikowano
47 minut temu, Ulman napisał:

Czyli nie wiesz czym jest audyt?

powiedz ?

35 minut temu, Tomasz0611 napisał:

y się lepiej zacznij martwić ile za prąd od 1 lipca zapłacisz, bo panele miały produkować a się wyłączają i będzie problemik xD 

ja ci pomogę 3600zł za 2,5kv    nie jednego nie bd stać ja taki rachunek dostałem 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Roman176 napisał:

ja ci pomogę 3600zł za 2,5kv    nie jednego nie bd stać ja taki rachunek dostałem 

A co to za jednostka kv ??

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

mam 2 liczniki na hale mi przyznali tarcze ale odkręcam to

ale daje do myślenia ile bd od 1 za prąd  ci bd zadowoleni z pomp ciepła

a propo solidarności 

414497564_869614388198940_381715025886993347_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=783fdb&_nc_ohc=XxwFbXWJk4wAX9ONnKG&_nc_oc=AQkEld01bWxq2Xc7km98Yw2AnYJTI3_YlF7vXY1xYQgce5Sq1iT4FUASF5jvsWItOew&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=00_AfDeMgIk0EjfSvKkAK2EVsELR63zlr5HU2JOHUjXgDKjgg&oe=65C213E0

Solidarni✌️
W końcu budzi się Europa.👍 Rolnicy z całej UE ruszają rozwalić ten eurokołchoz. W Polsce NSZZ Rolników Indywidualnych "Solidarność" też nie odpuszcza. 👏 Wie, że dziś walczymy o swoje przetrwanie, a absurdalna polityka płynąca z Brukseli i Warszawy prowadzi nas ku niechybnej porażce. Kto ma w tym interes?🤔
Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „STRAJK ROLNIKÓW!!! 09.02.2024 CAŁA CAŁAPOLSKA”
Opublikowano

Według anonimowych źródeł - polskich i unijnych - na które powołuje się Reuters rząd Donalda Tuska planuje formalnie wycofać skargi przeciwko flagowym regulacjom klimatycznym autorstwa Komisji Europejskiej. Chodzi m.in. o zakaz sprzedaży nowych samochodów spalinowych do 2035 r.; limity określającą krajowe cele w zakresie redukcji emisji; zmiany na unijnym rynku emisji dwutlenku węgla oraz regulacje dotyczące ochrony lasów. e24

pan każe - sługa musi

Image

praworządność i odpolitycznienie w jednym 🤮

• Like 1
Opublikowano
Roman176 napisał:

a propo solidarności 

Solidarni
W końcu budzi się Europa. Rolnicy z całej UE ruszają rozwalić ten eurokołchoz. W Polsce NSZZ Rolników Indywidualnych "Solidarność" też nie odpuszcza. Wie, że dziś walczymy o swoje przetrwanie, a absurdalna polityka płynąca z Brukseli i Warszawy prowadzi nas ku niechybnej porażce. Kto ma w tym interes?

Rolnicy strajkują we Francji bo oczekują większej ochrony a nie osierocenia. Rozwalcie ten, jak to mówicie, kołchoz. Na bank się Wam polepszy, szczególnie, że gdyby u nas mógł rosnąć ryż to też byśmy byli ejsporterami.

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, DTaras napisał:

Rozwalcie ten, jak to mówicie, kołchoz. Na bank się Wam polepszy, szczególnie, że gdyby u nas mógł rosnąć ryż to też byśmy byli ejsporterami.

I wtedy ziściłoby się marzenie Pana Morawieckiego, bo ryżu byłoby pod dostatkiem i za robotę faktycznie można by płacić ryżem.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Większość jest głupia i daje się podpuścić, że rozwalenie unii która jest oczywiście z wieloma wadami coś im poprawi. Tak jak było z brexitem. Podpuścili głupich Anaglikó a dzisiaj liczą straty w Anglii.

9 godzin temu, galan99 napisał:

Kraje wolne od Unii , Unia musi upaść .

Może być zdjęciem przedstawiającym 7 osób

A w Anglii po brexicie liczą straty.

7 godzin temu, Roman176 napisał:

Sachajko to ten co w sejmie straszył 5 G a potem okazało się, że nosi telefon z 5G?

1 godzinę temu, PRZMAS19821982 napisał:

Skąd wiesz jakiego on ma?

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

12 minut temu, Roman176 napisał:

ta co na liczniku kilowata czy jak tam był skrót 

3500zł za 2,5kWh to rzeczywiście masz bardzo drogo xD 

??? Drogo ??? W C11 to typowa stawka z przesyłami. Zmienisz na C12 to już jest ciut taniej. Ja płacę mniej. Typówka dla przedsiębiorców. Trzeba też wziąć pod uwagę iż Romek żyje brutto. Zmiana na PC nie kończy się na wsadzeniu monobloka. Trzeba przemyśleć taryfy i akumulację ale tego prawie nikt nie analizuje. Aby PC się sprzedawały.

Roman176 napisał:

a propo solidarności 

Solidarni
W końcu budzi się Europa. Rolnicy z całej UE ruszają rozwalić ten eurokołchoz. W Polsce NSZZ Rolników Indywidualnych "Solidarność" też nie odpuszcza. Wie, że dziś walczymy o swoje przetrwanie, a absurdalna polityka płynąca z Brukseli i Warszawy prowadzi nas ku niechybnej porażce. Kto ma w tym interes?

Eeee sfaniaszku.. Na chacie zużywałeś mało to zamotałeś dystrybutora aby do gospodarki mniej liczyli a zawsze przecież można zrobić przełącznik w instalacji conie? Teraz zakładają ograniczniki mocy to jak Ci zmodernizują przyłącza już tak lekko nie będzie..

mirro napisał:

50 minut temu, DTaras napisał:

Rozwalcie ten, jak to mówicie, kołchoz. Na bank się Wam polepszy, szczególnie, że gdyby u nas mógł rosnąć ryż to też byśmy byli ejsporterami.

I wtedy ziściłoby się marzenie Pana Morawieckiego, bo ryżu byłoby pod dostatkiem i za robotę faktycznie można by płacić ryżem.

A pracownicy z azji waliliby drzwiami i oknami...

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Ale żyją wolno

Nie muszą wpisywać kiedy gofno wożą

A bo to faktycznie zniewolenie - zeszyt i długopis. Gdyby sama czynność była zakazana to nawet nie byloby zniewolenie gdy się nad tym zastanowić.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v