Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Roman176 napisał:

Wszędzie audyty i audyty. A kto za to wszystko zapłaci? Od czego są nowe rady nadzorcze i zarządy? Czy czasem nie jest tak, że audyt im jest potrzebny po to aby audytorzy powiedzieli co nowe władze mają robić? Co w sytuacji, gdy audyt wykaże, że spółka była bardzo dobrze prowadzona i nie było żadnych nieprawidłowości? Czy nie trzeba wtedy kosztami audytu obciążyć Budkę? Dlaczego podatnicy mają za to płacić?

W spółkach co roku robi się audyty, są od tego specjalne firmy, ludzie z uprawnieniami nadawanymi przez państwo. Audyt w spółce nie jest niczym nadzwyczajnym ...

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

W spółkach co roku robi się audyty, są od tego specjalne firmy, ludzie z uprawnieniami nadawanymi przez państwo. Audyt w spółce nie jest niczym nadzwyczajnym ...

to taki nie typowy 

Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, Roman176 napisał:

to taki nie typowy 

Ty jakbyś został prezesem w firmie to nie chciałbyś poznać jej dokładnego stanu ? Bo ja bym na pewno taki audyt zrobił żeby wiedzieć na czym stoję ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

bo Ty też jesteś lokalny i wiesz że "pies to czyta" a niebawem i pies przestanie

Ale to lokalne, to tylko lokalne. W TV Lublin leciały jakies tam programy, zapraszali ludzi który dało sie skojarzyć z okolica. Były fajne migawki z terenu i spraw historyczno zapomnianych. No komu to kuźwa przeszkadzało? Kurier Lubelski tak samo. Kto chciał ten czytał. Co tu można zawalczyć?

Opublikowano

Lokalne gazety często dokuczały lokalnym kacykom, po prostu piętnowały głupotę. O ile piętnowały PO, to dla PiS było na rękę, ale jak przejęli władzę, chcieli mieć wszystko pod kontrolą jak w niemczech NSDAP. No i wykupili. A teraz kukułcze jajo zostało

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Ty jakbyś został prezesem w firmie to nie chciałbyś poznać jej dokładnego stanu ? Bo ja bym na pewno taki audyt zrobił żeby wiedzieć na czym stoję ...

to jest audyt szukania brudów ... ale ze coś było dobrze zarządzane sie nie dowiesz  

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Ale to lokalne, to tylko lokalne. W TV Lublin leciały jakies tam programy, zapraszali ludzi który dało sie skojarzyć z okolica. Były fajne migawki z terenu i spraw historyczno zapomnianych. No komu to kuźwa przeszkadzało? Kurier Lubelski tak samo. Kto chciał ten czytał. Co tu można zawalczyć?

Kurier Lubelski prowadził fajny dział historyczny, w ramach historycznej poprawności wszystko pozamiatali, bo uczciwi ludzie odeszli, a miernoty niczego nie skleją

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

to jest audyt szukania brudów ... 

Uczciwy nie ma się czego bać, a Daniel O. 6 lutego powinien trafić do więzienia, żeby przypadkiem nie uciekł naszej prokuraturze tak jak Majtczak ...

Przed chwilą, hubertuss napisał:

Duda zdobywa sławę na świecie niestety negatywną.

Robił z siebie pajaca to i ma za swoje xD 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

.. ale ze coś było dobrze zarządzane sie nie dowiesz  

A to jakiś potężny sukces? Ktoś się wywiązuje ze swoich obowiązków abo nie. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, witejus napisał:

Najpierw Tusek za kradzież pieniędzy z OFE.

I PiS go przez 8 lat za to nie posadził ?? Przecież jakiś czas nie miał immunitetu... I prokurator Zero nic nie zdziałał ?

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Za sprzedanie Lotosu Arabom za grosze ... Straty liczone w miliardach złotych ...

dlaczego znowu kłamiesz?

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, nie napisał:

dlaczego znowu kłamiesz?

Nie kłamie, taka jest prawda i zaraz wyjdzie wszystko na jaw, te wasze oszustwa ... Wójt Pcimia okradający własną rodzinę prezesem Orlenu, takie rzeczy tylko w Kaczystanie ...

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Wójt Pcimia okradający własną rodzinę prezesem Orlenu,

W dodatku bez poświadczenia bezpieczeństwa ze strony ABW. Ale to chyba przez to że okradał rodzinę.:lol:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v