Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Cel zbiórki był szczytny na początku tak jak wszystkich podobnych charytatywnych celów ale od kiedy Owsiak zaczął politykować i uwłaszczył siebie i rodzinę na tej działalności to moje zdanie już znasz , co roku daję do puszki .

Ale kiedy jakaś organizacja typu kościółek, czy ordo szmatis angażuje się politycznie to już mariuszkowi nie przeszkadza.

3fd04261fd66f58b97cf891dc174b42ea3fe330f050763a3371cf9ce0ce0a4d9.png

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, Siedzacybyk napisał:

faktycznie, korporacje bazuja na frajerstwie taakiego panstwa jak polska. w latach 90 za grosze kupowaly, teraz zwykly rolnik nie moze dokupic, bo ziemia jest w rekach np dunczykow. taka sprawiedliwosc dziejaowa. chlopa zawsze w dupe bili. ktos zapyta, dlaczego chlop nie kupowal? wtedy nie bylo go stac,to byl czas reform, brak maszyn. wystarczylo poczekac, utrzymac goapodarstwa panstwowe, albo wydzierzawiac na 5 lat, a nie sprzedawac. natomiast co do ekonomii zakupu, to czesto korporacje robia rzeczy abstrakcyjne. np kupuja by byla strata, by uciec z podatku. a na ziemi nie straca, dzisiaj kupia za np 50, za 5 lat sprzedadza za 80. w tym czasie jeszcze zarobia. ziemia to oprocz dochodu,, inwestycja. korporacje maja mnustwo pieniedzy, czesto z sziwnych zrodel. musza je lokowac, prac, obracac, by nikt sie nie polapal.

Korupcja pewnie też się przyczyniła do tych sprzedaży 

7 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Oświadczenie wypełnij koniecznie 

Przestań, czemu lewackie treści propagujesz?

Opublikowano
4 minuty temu, jacek1296 napisał:

Taka sama prawda jak to, że goście dudusia to więźniowie polityczni. Kim trzeba być, żeby w to uwierzyć.

niepełnosprawnym.

3 minuty temu, Siedzacybyk napisał:

faktycznie, korporacje bazuja na frajerstwie taakiego panstwa jak polska. w latach 90 za grosze kupowaly, teraz zwykly rolnik nie moze dokupic, bo ziemia jest w rekach np dunczykow. taka sprawiedliwosc dziejaowa. chlopa zawsze w dupe bili. ktos zapyta, dlaczego chlop nie kupowal? wtedy nie bylo go stac,to byl czas reform, brak maszyn. wystarczylo poczekac, utrzymac goapodarstwa panstwowe, albo wydzierzawiac na 5 lat, a nie sprzedawac. natomiast co do ekonomii zakupu, to czesto korporacje robia rzeczy abstrakcyjne. np kupuja by byla strata, by uciec z podatku. a na ziemi nie straca, dzisiaj kupia za np 50, za 5 lat sprzedadza za 80. w tym czasie jeszcze zarobia. ziemia to oprocz dochodu,, inwestycja. korporacje maja mnustwo pieniedzy, czesto z sziwnych zrodel. musza je lokowac, prac, obracac, by nikt sie nie polapal.

Nie bazują na frajerstwie tylko korzystają z okazji jakie stwarzają warunki. W latach 90tych ziemi było w opór, w gazetach dziesiątki ogłoszeń o przetargach dzierżawy czy sprzedaży. Do ANR jak się wchodziło to od razu zapraszali do gabinetu jak byłeś ziemią zainteresowany. Były take czasy? Ano były? Były mozliwości? Ano były. Nie skorzystałeś - nie miej pretensji do nikogo oprócz siebie. 

Ja z jednej strony żałuje ze nie jestem starszy bo może gdybym pod koniec lat 90tych miał kilka lat więcej i trochę więcej odwagi to miałbym teraz 500-600ha i nie musiał dokupować popierdółek po kilka hektarów.  Nie mam pretensji do systemu, reform, państwa, władzy, nie zwalam na spekulantów , ukłądy i sPISek. Miałem możliwości ale nie porwałem się na cały PGR i jedynie siebie mogę winić. 

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Te oświadczenie to dzieło lewaków

Czemu tak sądzisz?

Opublikowano
15 minut temu, 12Pafnucy napisał:

wypełnij 500 plus

wypełnij 500 plus

wypełnij 500 plus

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, gregor1284 napisał:

Już z dwa tygodnie temu na tiktokach te altywiszcza z tym zdziwiały

Kto to prezentował to nie wiem ale ma to swoją logikę. Jesli sekcie się to nie podoba, nie dają na to grosza a nawet PISali tu że tego sprzętu praktycznie nigdzie nie ma,  to niech nie używają. Podpisanie takiego oświaczenia nie wiąże się dla nich praktycznie z żadnym ryzykiem a staną w prawdzie i dadzą przykład niezłomności.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

Kto to prezentował to nie wiem ale ma to swoją logikę. Jesli sekcie się to nie podoba, nie dają na to grosza a nawet PISali tu że tego sprzętu praktycznie nigdzie nie ma,  to niech nie używają. Podpisanie takiego oświaczenia nie wiąże się dla nich praktycznie z żadnym ryzykiem a staną w prawdzie i dadzą przykład niezłomności.

Nie popieram tego to nie wpłacam na to i na co mi jakieś oświadczenia? Wolę wpłacić czy wrzucić do puszki na to stowarzyszenie do którego zrzutki dodałem Link tymbardziej że rzucają im ludzie kłody pod nogi. Ci robią zbiórki a ktoś najpierw im ukradl krzesła a później cement. 

Opublikowano
13 minut temu, gregor1284 napisał:

Te oświadczenie to dzieło lewaków

9 minut temu, gregor1284 napisał:

Już z dwa tygodnie temu na tiktokach te altywiszcza z tym zdziwiały

Przestań oglądać tego zj****ego tiktoka, to oświadczenie to dzieło bodajże użytkownika portalu wykop.pl powstało to że dwa lata temu albo i lepi.

• Like 1
Opublikowano

Samo to że lewaki to propagują nie podoba mi się i uważam to za kretynizm

5 minut temu, tomek222 napisał:

Przestań oglądać tego zj****ego tiktoka, to oświadczenie to dzieło bodajże użytkownika portalu wykop.pl powstało to że dwa lata temu albo i lepi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v