Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A ty się stawiasz kafarowi po siłowni, takiemu 2x2, 120kg chodzących mięśni samemu mając 170cm i 60kg wagi ?? 

To co mamy zrobić, zbudować bo tak nam się podoba a potem płacić kary ?

Ja całe życie wychodzę z założenia że większy z większym hukiem pada. Nie sztuka pokonać małego wątłego

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

My mamy się kłócić a nie dogadywać! Co na to unia?

Pytałem czy nie dobrze było włączyć Czechów w proces planowania tej inwestycji. To jednak naród pragmatyczny,

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Agrest napisał:

Kary są tworzone pod konkretną inwestycję konkretnego zleceniodawcy czyli Polskę. I nie mają nic wspólnego z prawem ewentualnie prawo szybko dla uzasadnienia się napisze. Zresztą Jak Ty porównujesz budowę portu na terenie RP do budowy garażu w miedzy z Zenkiem to ... co tu porównywać

Nie stawiając swoich warunków to Niemcy pozwolą nam wybudować port kontenerowy na Zalewie Zegrzyńskim.

zresztą sprawy sądowe i decyzję chyba już były.

W Gdańsku też nam nic nie pozwolą robić bo to wpłynie na populację dorsza atlantyckiego i rafy koralowej itp.

To się nazywa syndrom oblężonej twierdzy cały świat na nas dybie a my musimy walczyć.

Opublikowano

A ty się stawiasz kafarowi po siłowni, takiemu 2x2, 120kg chodzących mięśni samemu mając 170cm i 60kg wagi ?? 

To co mamy zrobić, zbudować bo tak nam się podoba a potem płacić kary ?

Dlaczego mamy płacić? Bo Ty się tego boisz, czy Niemiec tak mówi?

Pora by były opracowane różne scenariusze w państwie także te z wyjściem z Unii słàcznie

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Pytałem czy nie dobrze było włączyć Czechów w proces planowania tej inwestycji. To jednak naród pragmatyczny,

Ale kto miał to zrobić? Pis który w każdym widzi wroga czy platforma która siedzi gleboko w tyłku zachodowi?

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Dlaczego mamy płacić? Bo Ty się tego boisz, czy Niemiec tak mówi?

Pora by były opracowane różne scenariusze w państwie także te z wyjściem z Unii słàcznie

Jak wyjdziemy z Unii to możemy budować bez problemu bo nam kary nie grożą ;) 

A jeżeli pogadamy z Niemcami, będziemy mieć papier że tych kar nie będzie, czy nie lepiej w ten sposób to zrobić ? 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Dwa razy w życiu idąc do gościa wiedziałem że dostanę po ryju, ale trza było bo czasami w życiu facet musi zrobić to co trzeba, a poza tym swoich się nie zostawia.:lol:

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

To się nazywa syndrom oblężonej twierdzy cały świat na nas dybie a my musimy walczyć.

To się nazywa syndrom ofiary. Mamy cicho siedzieć i myśleć że nic nie możemy, nic się nam nie należy i wszystkiemu jesteśmy winni

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

A jeżeli pogadamy z Niemcami, będziemy mieć papier że tych kar nie będzie, czy nie lepiej w ten sposób to zrobić ? 

Ten papier nic by nam nie gwarantował. Patykiem na wodzie pisane. Jakieś normy czy regulacje prawne by zastosowali że nam by się nie opłacało a im tak

2 minuty temu, mirro napisał:

Dwa razy w życiu idąc do gościa wiedziałem że dostanę po ryju, ale trza było bo czasami w życiu facet musi zrobić to co trzeba, a poza tym swoich się nie zostawia.:lol:

No dokładnie. Większą c*pą zostaniesz jak nie wystartujesz niż jak dostaniesz po mordzie 

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

To się nazywa syndrom ofiary. Mamy cicho siedzieć i myśleć że nic nie możemy, nic się nam nie należy i wszystkiemu jesteśmy winni

Ale możemy to zbudować, tylko najpierw się dogadajmy, spróbujmy drogi dyplomatycznej, wysłać Radka z flaszką za pazuchą do Berlina, pogadać, przedstawić swoją rację, że i Czesi, I Słowacy, i Ukraina w swojej obecnej sytuacji by na tym skorzystali ...

Opublikowano

Już Ci napisałem gdzie Niemiec nam pozwoli port budować

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Już Ci napisałem gdzie Niemiec nam pozwoli port budować

I tak na Bałtyk nie wpłyną takie jednostki jak do Hamburga ...

A po drugie, jak Duńczycy będą chcieli to do tego naszego portu NIC nie wpłynie ...

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ale możemy to zbudować, tylko najpierw się dogadajmy, spróbujmy drogi dyplomatycznej, wysłać Radka z flaszką za pazuchą do Berlina, pogadać, przedstawić swoją rację, że i Czesi, I Słowacy, i Ukraina w swojej obecnej sytuacji by na tym skorzystali ...

Już by to było wybudowane gdyby służyło interesom wszystkich wokół tylko nie Polski

4 minuty temu, mirro napisał:

Za drugim razem już nawet tak nie bolało.:lol:

Bardziej bolała morda czy duma?

Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

W jaki sposób walczysz? sr***c w swoje gniazdo?

Nikt nikomu nie każe tego robić ale życie w przekonaniu zagrożenia dookoła nie jest fajne.

7 minut temu, Agrest napisał:

Nazywaj sobie jak chcesz to co tu wypisujesz. Może być i syndrom ofiary która jest zagrożona dookoła i musi walczyć o przetrwanie. Choć naprawdę tak nie jest.

Opublikowano

Czy port czy lotnisko to wszystko trzeba policzyć i stworzyć warunki tak jak z tymi samochodami. Nie wystarczy zbudować bo Niemcy mają a nasze musi być większe bo to może g dać. Tylko wywalone pieniądze i kasę. Pis agituje za CPK na podstawie 3 prognoz ruchu które zrobiła IATA. Sęk w tym, że te prognozy są oderwane od realu i każda jedna po drugi8ej to zmiana danych z tendencją spadkową. Pis korzysta z pierwszej. A nawet ta 3 z ruchem o ponad 1/4 niższym jest nie realna bo w 2028 roku nie bezie lotniska ani kolei. Czy na podstawie takich danych mamy wydawać miliardy? I tłumaczyć, że musimy robić bo Niemcy tego nie chcą.

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

I tak na Bałtyk nie wpłyną takie jednostki jak do Hamburga ...

A po drugie, jak Duńczycy będą chcieli to do tego naszego portu NIC nie wpłynie ...

Ale jak pomyślałeś o sadzeniu truskawek to myślałeś "po co ja to sadze jak nikt tego nie kupi"?

4 minuty temu, hubertuss napisał:

Nikt nikomu nie każe tego robić ale życie w przekonaniu zagrożenia dookoła nie jest fajne.

Nazywaj sobie jak chcesz to co tu wypisujesz. Może być i syndrom ofiary która jest zagrożona dookoła i musi walczyć o przetrwanie. Choć naprawdę tak nie jest.

Ja zapytałem o to jak walczysz a nie o opinię na temat galana 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v