Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Ulman napisał:

Ukraina to jedno wielkie złodziejstwo i korupcja z której najwięcej czerpią władze. Jak ma im zależeć na tym by to ukrócić? 

Nie należy zapominać ,, że złodziejstwo i korupcja jest też w Ujni - jednak nieco na innym poziomie , dlatego spokojnie - wspólny język znajdą.😄UA jest ogromnym rynkiem gdzie i tak już działał kapitał zagraniczny . A kto jak nie Niemcy  najbardziej skorzystają na poszerzeniu rynku wewnątrzwspólnotowego. W wyniku przepływu towarów zgodnie ze wspólną polityką będą mieli wieksze wpływy do budżetu..Obecnie UA to jeszcze nie ten level aby wejść do UE ,ale parcie będzie.

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano

jak my wchodziliśmy do ujni, wymogi w przetwórniach, ubojniach byly tak absurdalne, kosztowne, ze zamykalo sie 4 na 5 dzialajacych. obecnie wystarczy ukrainakie - dej,dej, nam sie nalezy - a export do ukrainy idzie pelna para bez zadnych wymogow. ukraincy sa oburzenia dzialanie zalenskiego, ze broni jedynie interesow oligarchow. w dupie ma narod, oni maja ginac, najwazniejszy jest biznes. gosc jest skorumpowany z oligarchia. dlaczego tak latwo wpuszcza sie upadliskie produkty? pewnie wlascicielami tych holdingow jest kapital zachodni, amerykanski i pewnie rosyjski. pewnie ta wojna to nie do podbicia i stworzenia imperium, a do wymuszenia wejscia na rynek unijny!!! mam przeczucie, ze rosja żadnej wojny z nato nie wywola, bo oni nie maja imperlialistycznych zapedow. pieniadze, to jest imperium !

Opublikowano
25 minut temu, galan99 napisał:

Tylko niech wpłynie kasa z KPO , do Polski ilu przytuli miliony dla siebie z obecnych u władzy .

Ale tak między Bogiem a prawda co się ten pis nakradł przez ostatnie 8 lat...

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, andrzej78 napisał:

Nie należy zapominać ,, że złodziejstwo i korupcja jest też w Ujni - jednak nieco na innym poziomie , dlatego spokojnie - wspólny język znajdą.😄UA jest ogromnym rynkiem gdzie i tak już działał kapitał zagraniczny . A kto jak nie Niemcy  najbardziej skorzystają na poszerzeniu rynku wewnątrzwspólnotowego. W wyniku przepływu towarów zgodnie ze wspólną polityką będą mieli wieksze wpływy do budżetu..Obecnie UA to jeszcze nie ten level aby wejść do UE ,ale parcie będzie.

A niby jak Niemcy zarobią na tym upadlińskim rynku? Oni tam będą musieli utopić miliardy których polowa zostanie rozkradziona. To jest mafijność złodziejski twór którego nie będą w stanie opanować. Ukraina przez 30 lat nie ruszyli z miejsca i tak już zostanie

• Haha 1
Opublikowano

A coś więcej o narastającym konflikcie w Stanach Zjednoczonych? Gdzie są bezpośrednie relacje?

Będzie wojna domowa, będzie państwo Teksas, może tylko troling rosyjski? 

Putin chyba ma ubaw.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Agrest napisał:

A coś więcej o narastającym konflikcie w Stanach Zjednoczonych? Gdzie są bezpośrednie relacje?

Jak trza będzie, to Ambasador USA wytłumaczy naszym co mają myśleć i mówić.:lol:

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Co myślicie o zdjęciu symboli polski walczącej?

Z czego? Bo zdjęcia nie widziałem.:lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Myślę że jeszcze trochę wody w Wiśle upłynie zanim ambasador zareguje 

Zwłaszcza że scena się betonuje

A jak się betonuje to jest wtedy wybór między dwoma betonami 

Reszta się nie liczy 

Opublikowano

Ciekawie się zaczyna dziać. Niemcy chcą wyjścia z UE, w Ameryce widmo wojny domowej, konflikt w Izraelu i już poślinki lewicy mówią że to ludobójstwo. Jakaś światówka nam się szykuje? No ale przydała by się jakaś wojenka 

Opublikowano

milosciwie nam panujacy donald, przedluzyl mozliwosc wniesienia zastrzezen do budowy portu kontenerowego w swinoujsciu. jak on to logicznie wytlumaczy? przypomina mi to rozwalenie projektu gazociagu z norwegii przez chyba Buzka? po co nam port, jak jest w niemczech!😂

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

konflikt w Izraelu i już poślinki lewicy mówią że to ludobójstwo

W Izraelu nie ma konfliktu. Izrael po raz kolejny prowadząc działania obronne powiększy swoje terytorium.:lol:

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Siedzacybyk napisał:

milosciwie nam panujacy donald, przedluzyl mozliwosc wniesienia zastrzezen do budowy portu kontenerowego w swinoujsciu. jak on to logicznie wytlumaczy? przypomina mi to rozwalenie projektu gazociagu z norwegii przez chyba Buzka? po co nam port, jak jest w niemczech!😂

Ano przedłużył, bo PiSie to żadnych skarg z drugiej strony granicy nie słuchały, postanowiły "Budujemy i h*j " ... A już tu kiedyś pisałem, jakoś nie dawno, jak coś się buduje w granicy to warto na ten temat porozmawiać z sąsiadem żeby nie robił problemów jak już się naprawdę zacznie budowę ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Galan generalnie niewiele dostrzega i rozumie. 

Ukraina to jedno wielkie złodziejstwo i korupcja z której najwięcej czerpią władze. Jak ma im zależeć na tym by to ukrócić? 

Nikt z takich jak ty nie słucha co nie zmienia faktu że coraz bardziej wychodzi na to że od początku  miałem co do nich rację 

Psychoza Ulmana panuje to już jest toksyczne , tylko Ukraina i Ukraina .

Ulman kto uprawia na Ukrainie ? . Dziewięćdziesiąt kilka Korporacji Międzynarodowych potężnym kapitanem i to oni dyktują warunki i rozdają karty .

Żaden rząd nie wygra z  Korporacjami  Międzynarodowymi ulegną im . Korporacje będą sprzedawać na rynki Unii i świata czy ci się to podoba czy nie .

Do Polski też zawita kapitał korporacji i to samo zrobią co na Ukrainie .

Na Ukrainie nie ma  gospodarstw w ręku ludzi jak w Polsce .

W Polsce też nie będzie czasy się zmieniają Ulman .

5 minut temu, mirro napisał:

W Izraelu nie ma konfliktu. Izrael po raz kolejny prowadząc działania obronne powiększy swoje terytorium.:lol:

To prawda i kto im zabroni kto się odważy to powiedzieć .

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ano przedłużył, bo PiSie to żadnych skarg z drugiej strony granicy nie słuchały, postanowiły "Budujemy i h*j " ... A już tu kiedyś pisałem, jakoś nie dawno, jak coś się buduje w granicy to warto na ten temat porozmawiać z sąsiadem żeby nie robił problemów jak już się naprawdę zacznie budowę ...

A to będą strzelać jak się zacznie budowa

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

Na Ukrainie też wojny nie ma. Putin prowadzi misję stabilizacyjną na wzór amerykański 

5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A to takie niezbyt patriotyczne. Daleko tam do granicy?

3 minuty temu, galan99 napisał:

Psychoza Ulmana panuje to już jest toksyczne , tylko Ukraina i Ukraina .

Ulman kto uprawia na Ukrainie ? . Dziewięćdziesiąt kilka Korporacji Międzynarodowych potężnym kapitanem i to oni dyktują warunki i rozdają karty .

Żaden rząd nie wygra z  Korporacjami  Międzynarodowymi ulegną im . Korporacje będą sprzedawać na rynki Unii i świata czy ci się to podoba czy nie .

Do Polski też zawita kapitał korporacji i to samo zrobią co na Ukrainie .

Na Ukrainie nie ma  gospodarstw w ręku ludzi jak w Polsce .

W Polsce też nie będzie czasy się zmieniają Ulman .

Ty jako patriota masz honor jeździć do wroga na roboty?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ty jako patriota masz honor jeździć do wroga na roboty?

Co ma jedno do drugiego ?. Politycy mają to gdzieś a lud ma bronić czego .

Korporacje co robią .

Każdy teraz sobie Panem w rzeczy Pospolitej i kto mi co zrobi kogo ja się tu boję .

Kto gł...i niech klepię biedę .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
22 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ciekawie się zaczyna dziać. Niemcy chcą wyjścia z UE, w Ameryce widmo wojny domowej, konflikt w Izraelu i już poślinki lewicy mówią że to ludobójstwo. Jakaś światówka nam się szykuje? No ale przydała by się jakaś wojenka 

Mimo wszystko  wolałbym dożyć w pokoju swoich dni.

Choć jeśli jeszcze chwilę pożyję to raczej będzie to niemożliwe

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Przy samej granicy przecież ... Chlewnia na kilkaset metrów ludziom śmierdzi xD

Jednako z Tuskiem myślicie. Masz rodzinę w Niemczech lub Niemca w rodowodzie?🤔😜

Opublikowano

w polsce korporacje moga jedynie przejac wielkoobszarowe, po bylych pgr. pis chcial powoli zmniejsza. ich arealy, co moze by zniechęcilo do takich przejec. jestem zwolennikiem mnejszych gospodarstw rolnych. ta sama ziemia podzielona na kilku rolnikow. te dziwne dzierzawy z lat 90 powinny sie skonczyc. rolnicy maja juz dobry sprzet. czas na przejecia tych ziem przez mniejszych rolnikow .

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Agrest napisał:

Jednako z Tuskiem myślicie. Masz rodzinę w Niemczech lub Niemca w rodowodzie?🤔😜

Nie, tylko po co znowu płacić milionowe lub miliardowe kary do UE ?? Wiesz, jak chciałem budować garaż w ostrej miedzy, to najpierw poszedłem do sąsiada, czy nie ma nic przeciwko, czy mi podpisze na to zgody itp, a dopiero potem załatwiałem dokumentację drogą oficjalną  wiedząc, że mam zgodę sąsiada ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v