Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

PISowskie bojówki już pod komisariatem a w TV republika wścieklizna i lament. Będą robić mega szopki żeby zrobić z nich  ofiary i męczenników. Co za upadek.......... Czuję satysfakcję że głosowałem na konfederację 

Opublikowano

Gdyby były kolejne wybory i dobrze by to rozegrali, to mieliby szansę na kilkanaście procent. Od zawsze mówili że czy to pis czy po to jeden ch.... i to wszystko durnie, kutwy i zaprzańcy. Jak to się pięknie  sprawdziło.....

Opublikowano

Gazeta Wyborcza przeprasza prof. Wojciecha Roszkowskiego za zarzucenie mu umieszczenia "kłamliwych i absurdalnych treści o dzieciach z in vitro" w jego podręczniku do HiT.

kilku tutaj piszących też powinno przeprosić :D 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

nawet Jarosława z łóżka wyciągnęli i pod komisariat przywieźli. Dobry byłby numer jakby z komisariatu wyszło kilku panów i zawinęli  Jarka, Czarnka Terleckiego i kto tam jeszcze się trafi. Blisko są , łapać nie trzeba a pewnie zamknąć do paki byłoby za co. Można żartować ale tak po całości patrząc to są jakieś szczyty zidiocenia.    

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
Opublikowano

Jarek zaczyna wyglądać jak Breżniew u kresu swych dni. Idzie jak cyborg, oczy mętne, ruchy spowolnione........Oj dziadzisko się postarzało. Pokazują to zbiorowisko pod komisariatem to jakby wygonić dziennikarzy i gapiów to pewnie z 50 osób by było z czego pewnie z 10 posłów i ich kompanów

• Like 1
Opublikowano

czarny chleb i czarna kawa...w wiezieniu stawka zywnosciowa nadal wieksza niz w szpitalu ???

4 godziny temu, dsbh napisał:

Pod warunkiem że mu taki jeden wyżej postawiony pozwoli i na ile pozwoli.

Dekoder ma swoją zaletę, chociaż karty nieparowane miały większe, no i kto ma starą ofertę ten ma lepiej za mniej. Do linuksa podchodziłem kilka razy i na podchodach się skończyło 😛. Co do streamingu, muszę kupić sticka bo Player bardzo obciąża system, chociaż cenowo faktycznie serwis się pogorszył i czas chyba na rezygnację z niego. Tym bardziej że chodzą słuchy, że Max go wchłonie. Mi to nawet pasuje.

A to na plebani ich podglądałeś 🤔 :ph34r: ?

Poczytaj sobie w internecie. To mogą być lepsze jaja niż domysły tutaj.

Pytanie.  Fakty, Wydarzenia czy Wiadomości informowały coś o aferze w Wyborczej czy cisza w temacie ?

nie ogladam .. onet od poczatku pisze..

poczytaj co pisal isakowicz-zalewski o lawendowej mafii..

3 godziny temu, galan99 napisał:

Rolnicy nie zaspać bo dają na dzieci po 900 zł na ferie zimowe .

900 zł dofinansowania ferii zimowych. Takie są warunki świadczenia

Choć od stycznia 2024 roku rodzice otrzymują na każde dziecko 800 zł, to teraz można zdobyć jeszcze inne dodatkowe pieniądze. Chodzi o wsparcie na nadchodzące ferie zimowe. Oto kto skorzysta.

Aż 900 zł dofinansowania ferii zimowych mogą zdobyć rodzice dzieci w wieku szkolnym. Taki bonus gotówkowy będzie idealnym zastrzykiem gotówki, który pozwoli zrealizować wyjazd bez dużego nadwyrężania domowego budżetu. Czy pieniądze należą się każdemu i jakie warunki trzeba spełnić, by je dostać? Zdradzamy.

900 plus na ferie zimowe. Tak zdobędziesz pieniądze na dziecko

Informacje o tym, jak ubiegać się o dodatkowe pieniądze dla dziecka umieszczono w komunikacie na stronie rządowej. Wsparcia udziela związek Zawodowy Rolnictwa Samoobrona. 900 zł dopłaty do ferii zimowych mają szansę otrzymać dzieci rolników objętych rolniczym systemem ubezpieczenia społecznego, które urodziły się od 1 stycznia 2008 r. do 31 grudnia 2019 r.

„Wypoczynek zimowy jest finansowany ze środków Funduszu Składkowego Ubezpieczenia Społecznego Rolników w wysokości 900 zł dla każdego uczestnika. Warunkiem zapisania dziecka na kolonie jest zapłata zaliczki w wysokości 200 zł. Turnus zimowiska trwać będzie siedem dni (sześć noclegów)” – podano w komunikacie.

naprawde ?? nie wiedzialem ..😂 

nawet nad morze mozna jechac w lecie.

do 16 r zycia-rocznik sie liczy.. corki byly wiele razy..

przypadkiem sie dowiedzialem. 

pozniej sami dzwonili- malo chetnych bylo..

3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

@galan99 Taaa, był u nas na wsi okólnik o tych feriach, całe 6 miejsc na całą gminę, kto pierwszy ten lepszy xD

dziwne u nas chetnych bylo mniej niz miejsc w autokarze..

3 godziny temu, galan99 napisał:

Dobre i to bogaty weźmie , biedota nic nie dostanie .

biedota umyslowa-to na pewno.. 

2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

przeczytales polglowku artykul ???

20 minut temu, GABBER85 napisał:

KONFEDERACJA ZAWSZE NA FALI

gdy wyplyna na szczyt to gen samozaglady jest aktywowany z moskwy i jebudu na dol..

Opublikowano
nie napisał:

1 minutę temu, jacek1296 napisał:

Nie sn tylko nielegalna izba i nielegalna prezes.

następny, dla którego prawo to paski w tvn

Zara po Prezydencie?

nie napisał:

19 minut temu, jacek1296 napisał:

Brakło argumentów i boli.

9 minut temu, jacek1296 napisał:

Na podstawie pisowskich przepisów.

24 minuty temu, jacek1296 napisał:

Nie sn tylko nielegalna izba i nielegalna prezes.

35 minut temu, jacek1296 napisał:

Tk nie jest od tego.

3 minuty temu, jacek1296 napisał:

Pisowska prokuratura

same argumenty :D aż nie wiem co napisać :D 

Majster. Pierw przywołujesz podręcznik karnisty jako wzór cnót wszelakich aby zaraz zdeptać go gdy jednak niczego nie dowodzi. Przedstawiasz wydarzenia nie zgodnie z osią czasu a tak aby Ci pasowały. Poco Ci przedstawiać cokolwiek? Zamiast relacjonować zaczniesz reżyserować...

nie napisał:

Zastępca Rzecznika Dyscyplinarnego przy Sądzie Okręgowym w Warszawie Jakub Iwaniec wszczął postępowanie dotyczące "niedopuszczalnego prawnie postępowania wykonawczego" w sprawie Mariusza Kamińskiego i Macieja Wąsika.

"Podjąłem z urzędu czynności wyjaśniające w sprawie przewinień dyscyplinarnych o znamionach przestępstw ściganych z oskarżenia publicznego [...] polegających na działaniu sędziów lub asesorów sądowych Sądu Rejonowego dla Warszawy-Śródmieścia w Warszawie wspólnie i w porozumieniu z osobami, których przedmiotem jest wszczęcie i prowadzenie niedopuszczalnego prawnie postępowania wykonawczego w sprawie rozpoznanej w tym sądzie" - napisał sędzia Jakub Iwaniec, Zastępca Rzecznika Dyscyplinarnego przy Sądzie Okręgowym w Warszawie.

Iwaniec napisał, że działania "mogą mieć charakter oczywistej i rażącej obrazy prawa, działań kwestionujących umocowanie konstytucyjnego organu Rzeczpospolitej Polskiej -Trybunału Konstytucyjnego i jednocześnie stanowić uchybienia godności urzędu sędziego".

hołownia będzie kolejny :D 

niech już zbierają na odszkodowania dla mk, i mw

Aaaa wydawanie tzw. wyroków bez akt do takiego postępowania podpada?

mirro napisał:

"Iiiiii w pizdu wylądował i cały misterny plan w pizdu".

https://ksiazki.wp.pl/pis-cytuje-wymowny-fragment-o-ulaskawieniu-autor-ksiazki-wytyka-manipulacje-6982935509191200a

"Kluczowy jest fakt, że "obrońcy" Kamińskiego i Wąsika cytują fragment z wydania z 2009 r., a do 2023 r. ukazało się już 16 aktualizowanych edycji. W najnowszym wydaniu Waltoś pisał wprost, że "do 16 listopada 2015 r. Prezydent RP nigdy nie podjął takiej decyzji. Na tę praktykę niewątpliwie wpłynęła polska tradycja konstytucjonalistyczna (...) i słuszne przekonanie, że taka abolicja byłaby ingerencją w wymiar sprawiedliwości. Prawo łaski jako uprawnienie Prezydenta RP określone w art. 139 zd. 1 Konstytucji, może być realizowane wyłącznie wobec osób, których winę stwierdzono prawomocnym wyrokiem sądu (osób skazanych)" - czytamy w podręczniku, na który powołują się sympatycy PiS i kancelaria prezydenta, ale powyższego fragmentu, burzącego ich narrację, nie rozpowszechniają."

Ja czekam aż to negatyw doczyta...

Opublikowano

Trybunał Sprawiedliwości UE (TSUE) w Luksemburgu w wydanym we wtorek orzeczeniu uznał za niedopuszczalne pytania prejudycjalne dotyczące procedury powoływania sędziów sądów powszechnych w Polsce.

tk już dawno to stwierdził, ale dla szaleńców z antypisu to nie prawda bo to nielegalny tk

pięć lat propagandy antypisowej, powiązanych z nimi prawników i sprzedajnych dziennikarzy o neosędziach poszło się ..... 

zniszczyli wymiar sprawiedliwości, doprowadzili do anarchii w sądach i na koniec dostali od swojej wyroczni w pysk :D 

Opublikowano
nie napisał:

4 minuty temu, mirro napisał:

To tak specjalnie dla @nie, żeby miał różowe sny.

chciałeś błysnąć i myślisz, że amerykę odkryłeś? :D 

dopiero w 2016 zmieniono treść wnioski numer 4, czyli już po akcie prezydenta

A zastanowiłeś się dlaczego? No i zapytam z ciekawości: Czy jesteś za powoływaniem się na opinie prawników z podręczników w chwili kiedy niema casusa wymagającego szczegółowego omówienia a opinia jest korzystna do ohydnego manipulowania opinią publiczną bez uwzględnienia późniejszych wersji tegoż podręcznika aktualizowanych o stan historyczny?

nie napisał:

Gazeta Wyborcza przeprasza prof. Wojciecha Roszkowskiego za zarzucenie mu umieszczenia "kłamliwych i absurdalnych treści o dzieciach z in vitro" w jego podręczniku do HiT.

kilku tutaj piszących też powinno przeprosić :D 

Aa tak. Przywodzenie dzieci na świat w oderwaniu od naturalnego związku kobiety i mężczyzny najchętniej w laboratorium jest obecnie możliwe na setki sposobów ale nie in vitro. Tyle że "in vitro" literalnie znaczy: w szkle. Przytocz co prostują bo przeprosili za wprowadzenie w błąd jako by w podręczniku użyto nazwy "in vitro" podczas gdy wprost to nie pada - dżojstiku jeden.

nie napisał:

Trybunał Sprawiedliwości UE (TSUE) w Luksemburgu w wydanym we wtorek orzeczeniu uznał za niedopuszczalne pytania prejudycjalne dotyczące procedury powoływania sędziów sądów powszechnych w Polsce.

Weź choć raz doczytaj uzasadnienie...

mirro napisał:

Podejrzewam że SOP stwierdził iż nie ma możliwości ochrony tych dwu. Nie wchodzi w zakres obowiązków i nie będą kopać się z policją.

Z tego co ja kojarzę to jest BOR czy tam SOP do zmiany pieluch prezydentowi a pałacu ogólnie pilnuje Policja...

Opublikowano
10 godzin temu, mirro napisał:

Podejrzewam że SOP stwierdził iż nie ma możliwości ochrony tych dwu. Nie wchodzi w zakres obowiązków i nie będą kopać się z policją.

Sop nie może blokować działań policji.

Opublikowano

A o czym ja pisałem? Tylko pamiętaj że oprócz zespołu ochrony osobistej PAD , są też ci co ochraniają budynek. Mają swoje zadania i swoich przełożonych. Jeżeli ma być wejście policji to też nie samodzielna akcja dzielnicowego, tylko wszystko uzgodnione. Jeżeli Kamiński i Wąsik myśleli że SOP ich obroni, to niczego się w życiu nie nauczyli będąc w służbach.

7 godzin temu, DTaras napisał:

Weź choć raz doczytaj uzasadnienie...

To pewnie z dzieciństwa trauma. Pewnie Pani w przedszkolu nie czytała im nigdy bajek do końca, A tam zawsze był najważniejszy fragment który leciał tak, "I żyli długo i szczęśliwie". Jak  widać takie zaniechanie rodzi duże konsekwencje w przyszłości. Jaki z tego wniosek? Ano - ludzie czytajcie zawsze dzieciom bajki do końca.:lol:

Opublikowano

Dodam jedynie, że po wskazanym zakończeniu było można odróżnić bajkę od dokumentu jeżeli na początku nie wybrzmiało: "dawno, dawno temu". Brak zakończenia rodzi problemy poznawcze...

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

A o czym ja pisałem? Tylko pamiętaj że oprócz zespołu ochrony osobistej PAD , są też ci co ochraniają budynek. Mają swoje zadania i swoich przełożonych. Jeżeli ma być wejście policji to też nie samodzielna akcja dzielnicowego, tylko wszystko uzgodnione. Jeżeli Kamiński i Wąsik myśleli że SOP ich obroni, to niczego się w życiu nie nauczyli będąc w służbach.

To pewnie z dzieciństwa trauma. Pewnie Pani w przedszkolu nie czytała im nigdy bajek do końca, A tam zawsze był najważniejszy fragment który leciał tak, "I żyli długo i szczęśliwie". Jak  widać takie zaniechanie rodzi duże konsekwencje w przyszłości. Jaki z tego wniosek? Ano - ludzie czytajcie zawsze dzieciom bajki do końca.:lol:

powinni udac sie do ambasady san escobar-tam  caly budynek jest eksterytorialny..

10 dzisiaj -cos sie dzieje ,nie mam republiki ..

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

A był w tej bajce Smok ??

• Haha 1
Opublikowano
11 godzin temu, Ulman napisał:

Gdyby były kolejne wybory i dobrze by to rozegrali, to mieliby szansę na kilkanaście procent. Od zawsze mówili że czy to pis czy po to jeden ch.... i to wszystko durnie, kutwy i zaprzańcy. Jak to się pięknie  sprawdziło.....

Wiedz otym że jak konfederacja dostanie się do władzy to inna nie będzie.....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v