Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Ukraina  jak padnie , to Rus przytuli jest twym marzeniem żeby tak się stało . A dasz gwarancję na 100 % że zachód, nie  oda Polski  Rusowi w końcu Polska jest byłym krajem bloku wschodniego . Też w padniesz w raniona Rusa i będziesz pachołkiem czerwonej zarazy . Berlin - Polska - Rosja , dwa kraje co kochają Polskę .

Marzenia nie mają tu nic do rzeczy . Trzeba widzieć i rozumieć co się w banderlandzie dzieje a wnioski nasuwają się same, tyle ze tobie się nic nie nasunie bo przyswajasz jedynie opinie innych zamiast mieć swoją. By całej upadliny ruscy nie zajęli to należy razem z Węgrami wziąć ją w obronę włączając w nasze granice. 

Żadnych gwarancji nie masz i nie bedziesz miał i to niezależnie od tego czy upaina istnieje czy nie. Z Kaliningradu mogą do nas wjechać w kazdej chwili i jakoś ci to nie przeszkadza albo nikt o tym nie lamentuje więc i ty tego nie powtarzasz.

Co do Rosji i Niemiec to jedyną słuszna drogą jest współpraca z nimi. Kiedyś już nasi rządzący polityke dwóch wrogów będąc słabym państwem i nie skończyło się to dobrze. Teraz robimy to samo i oby historia się nie powtórzyła.

Nie liczę że to do ciebie dotrze bo psychozy i lęki musisz czymś karmić ale powszechne zidiocenie nie ma nic wspólnego z chłodną oceną tego co powinniśmy robić. Machanie szabelką oprócz tego że drażni to na nikim wrażenia nie robi.   

Opublikowano
16 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Rysiek nie wklejaj takich głupich filmików robionych przez sztuczną inteligencję

Może myśli że to prawdziwy i z tej fobii na jego punkcie nie rozróżnia już rzeczywistości od fejku 😅🤭

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

"Sawicki wyklucza wyborczą koalicję z KO i Lewicą: Niech panowie nie zawracają głowy. Nie okłamujmy, że mamy rząd jedności narodu"

przekopiowałem bo nie każdy spod linków czyta

Sawicki próbuje  uratować coś na przyszłość ze starej pokomuszej gwardii gdyby się układ POPiS zawalił a że to stary wyga  to może trafniej przyszłość polityczną w Polsce zgadywać niż większość z nas. Oczywiście z tej starości może już stetryczał i wcale już nie rozumie w jakim kierunku to wszystko zmierza i może PSL to taki sam polityczny przeżytek jak cała ta reszta polskiej politycznej gawiedzi i choć ta opcja najbardziej ryzykowna to dla coraz większego elektoratu robi się atrakcyjna i już te wybory lokalsów pokażą czy to już koniec starego układu czy jeszcze agonia potrwa i PSL odbuduje swoje wpływy w terenie no ale we mnie wyborcy nigdy nie mieli dla samej zasady że są pokomunistycznym pomiotem oligarchizującym tylko prowincję a nie zarządzającym jakoś sensownie i stąd może tylko mój taki pogląd; być może - odosobniony

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

dziwnym trafem znowu zaklasz  ze klamie.. wbij sobie do glowy ze wszystko co pisze jest prawda... nie chce mi sie bajek wymyslac.

Bo z tego co wiem, być może źle zrozumiałem.

Mając przykładowo kopciucha nie dadzą na okna.

Obecnie mając piec na ekogroszek też nie. 

Więc albo wcześniej zacząłeś, albo coś pierdaczysz, albo ja nie znam przepisów odnośnie tego programu.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

Zobaczymy co tusk będzie twierdził...

Co będzie robił nie wiadomo, na konferencji dzisiaj mówił, że chce wypracować jakieś uzgodnienia tranzytowe z Ukrainą, aby oni mogli eksportować bez szkody dla polskiego rynku. Ślepy raczej nie jest, widzi ile hałasu na wsi o to jest, głupotę by zrobił gdy pozwolił na import zboża itp z UA.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
4 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

Najprędzej będziemy musieli w własnym zakresie zamknąć granicę z UK...

Ale to znów niezgodne z prawem UE  

Zobaczymy co tusk będzie twierdził...

Spuści wam łomot , za zapamiętacie to na zawsze , nie wolno blokować Unii .

Opublikowano
21 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Co będzie robił nie wiadomo, na konferencji dzisiaj mówił, że chce wypracować jakieś uzgodnienia tranzytowe z Ukrainą, aby oni mogli eksportować bez szkody dla polskiego rynku. Ślepy raczej nie jest, widzi ile hałasu na wsi o to jest, głupotę by zrobił gdy pozwolił na import zboża itp z UA.

Wiesz  wszystko niedługo  się okaże, ile warte są jego słowa...

Opublikowano

Co tam się w Nysie odwaliło 😂😂😂 Kolodziejczak z najbardziej pro ekologicznego i prounijnego rzadu w historii przemawia sobie na proteście jak na swoim wiecu wyborczym a wszyscy słuchają z otwartymi ustami😂. Za Leppera by wyjechał z tamtąd na taczce z gnojem. Wstyd, daliście zawlaszczyc swój protest władzy 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Wiesz  wszystko niedługo  się okaże, ile warte są jego słowa...

Dlatego trzeba czekać na czyny a nie na słowa ... PiS też pięknie w telewizji mówił, a co innego robił. Zła Unia nam kazała, a potem się okazywało, że Mati z ekipą sami te papiery podpisywali ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
8 minut temu, dzarjan8111 napisał:

Co tam się w Nysie odwaliło 😂😂😂 Kolodziejczak z najbardziej pro ekologicznego i prounijnego rzadu w historii przemawia sobie na proteście jak na swoim wiecu wyborczym a wszyscy słuchają z otwartymi ustami😂. Za Leppera by wyjechał z tamtąd na taczce z gnojem. Wstyd, daliście zawlaszczyc swój protest władzy 

Przyjdzie i czas na niego....

Narazie wszyscy we wszystkim rozliczają poprzedników.....

Potem będą i go rozliczać 

1 minutę temu, Ulman napisał:

Tak w sumie to gdyby nie było UPAiny to by się problem sam rozwiązał

Puścić ruskiemu i po problemie????

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v